Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Σοβαρευτείτε επιτέλους.....


Επειδή έχει και η γελοιότητα τα όριά της.


Επειδή στο κάτω-κάτω, ως πολίτες, κάθε τέσσερα χρόνια ΔΕΝ ψηφίζουμε ..συνδικαλιστές καμιάς ΔΕΗ, αλλά κόμματα, κυβερνήσεις κλπ.


Επειδή, καθόλου δεν μας ενδιαφέρει η όποια σχέση, οποιασδήποτε συνδικαλιστικής ομάδας, οσοδήποτε ισχυρής ή αδύναμης, ανόητης ή έξυπνης, αριστερής ή δεξιάς, με οποιοδήποτε κόμμα, απ’ τον ΛΑ.Ο.Σ μέχρι και το Κ.Κ.Ε.


Επειδή τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα περί διαφάνειας, τα ‘δεν χρωστάω σε κανέναν’, οι ‘επαναστάσεις του αυτονόητου’ και τα ρέστα, καιρός είναι να πάψουν και να γίνουν καθαρές στρόγγυλες κουβέντες.


Επειδή είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να βγαίνουν στις φιλοκυβερνητικές φυλλάδες, λόγια ανώνυμα ‘συνεργάτη του πρωθυπουργού’, ανώνυμης ‘κυβερνητικής πηγής’, και να προσπαθούν να ‘τρομάξουν’ τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, κατεβάζοντας την ίδια την κυβέρνηση σε επίπεδο κουτσομπόλας, κι ακόμη παρά κάτω.


Επειδή είναι τουλάχιστον σκοτεινές οι σημερινές δηλώσεις της κ. Μπιρμπίλη, σύμφωνα με τις οποίες ‘Δεν τίθεται ζήτημα πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση θα ανοίξει την αγορά ενέργειας’ (!??).


Επειδή, ως πολίτες, βαρεθήκαμε το εμετικό αυτό παιχνίδι των για-να-δούμε-τις-αντιδράσεις-διαρροών, των διυπουργικών συσκέψεων, των μυστικών διαβουλεύσεων με την τρόικα, των σκοτεινών ανακοινώσεων, των αποσιωπήσεων, αυτό, τέλος πάντων, το μίγμαδιαβούλευσης-αποφασιστικότητας’ που μας ..τύφλωσε χθες.

Και εφόσον διαθέτει ο πρωθυπουργός, η υπουργός, όποιος θέλει τέλος πάντων, έναν, και επιμένω ΕΝΑΝ συνεργάτη, ο οποίος να μπορεί να μιλήσει απλά, ας βγει παρακαλώ κι ας μας απαντήσει:

Ποια είναι ακριβώς η δέσμευση που έχουμε αναλάβει σχετικά με την ενέργεια απέναντι στην τρόικα, πού αυτή η δέσμευση εφάπτεται με την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, και γιατί αναλήφθηκε. Να μας ενημερώσει, επίσης, σε ποιο ποσοστό, η απελευθέρωση της ενέργειας είναι ‘υποχρεωτική’ (μνημόνιο) και σε ποιο αποτελεί ‘ελεύθερη βούληση’ της κυβέρνησης.


Ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι (ονόματα) ‘ιδιώτες’ που θα μπουν στο παιχνίδι με την ‘απελευθέρωση’ και ποιες είναι οι σχέσεις τους με την κυβέρνηση. Όχι τίποτε άλλο, να σταματήσει η σεναριολογία. Εάν, παρ’ ελπίδα, η κυβέρνηση έχει τη φωλιά της λερωμένη, έχει δεσμευτεί σε οποιονδήποτε, απλώς ας μας το πει ξεκάθαρα: ‘καθαρίζουμε’ εμείς οι πολίτες για λογαριασμό της.


Να απαντήσει με στοιχεία, στο επιχείρημα της ΓΕΝΟΠ, πως το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι απ’ τα φθηνότερα στην Ε.Ε. και στο επιχείρημα, πως όπου επιδιώχθηκε απελευθέρωση της ενέργειας η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε και όχι το αντίθετο. Δύσκολα θα πιστέψουμε πως ό τι απέτυχε παντού, θα πετύχει εδώ στις πλάτες μας.


Σε αντίθετη περίπτωση, που τα επιχειρήματα της ΓΕΝΟΠ δεν ισχύουν, και σύμφωνα με τα στοιχεία η πώληση των μονάδων θα επιφέρει πτώση της τιμής του ρεύματος, να μας εξηγήσει, γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά άμεσα στην πώληση αυτή.

Λοιπόν.

Ας αρχίσουμε μ’ αυτά τα βασικά, και μετά εάν θέλουμε και διευκρινίσεις, μπαίνουμε σε λεπτομέρειες.

Σοβαρευτείτε, με λίγα λόγια, κύριοι της κυβέρνησης, σοβαρευτείτε κι εσείς κύριε πρωθυπουργέ. Δεν το θέτω προσωπικά. Σοβαρευτείτε, επειδή είστε κυβέρνηση. Επειδή είστε πρωθυπουργός. Σοβαρευτείτε, γιατί προβλέπω, πως τους 'διακόπτες' θα τους κατεβάσει ο κόσμος, ΠΡΙΝ προλάβει η ΓΕΝΟΠ !...

4 σχόλια:

 1. ΒΛΕΠΕΙΣ... ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΑ, Η ΛΥΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ - ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ :)))).
  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

  ΑΝΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ 3η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ... ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ(ΣΥΝΟΛΟ 55.000.000 ΕΥΡΩ) ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΚΑΤΑ ΤΙΣ... ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ -
  ... ΚΙ ΕΧΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ 100%
  Μάλλον οι ...Τράπεζες μας δώσαν την παράταση:)))))))

  Δεν γινόταν, βλέπεις, απ' την μια να δίνουν 25 δις εκεί, κι απ' αλλού να παίρνουν ταυτόχρονα !...

  Αλλά κι αυτή η μεταστροφή του κλίματος !!!
  Θαύμα !
  Θαύμα !
  :)))))))))))))))))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή