Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τεράστια ήττα !!...


Τεράστια ήττα για τον κ. Παπακωνσταντίνου (και τον κ. Παπανδρέου βέβαια) αποτέλεσε η απόφαση για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών χρήσεων ‘με το κομμάτι’..


Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει, καν, κάποιος για το ‘μέτρο’ της ‘περαίωσης’. Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών έχει επιτεθεί, ως αντιπολίτευση, σε τέτοιου είδους μέτρα (όταν τα αποφάσιζε η Ν.Δ.), τα έχει χαρακτηρίσει ‘εισπρακτικά’, έχει σημειώσει μάλιστα πως ‘στέλνουν λάθος μηνύματα στην κοινωνία’. Και αυτό μόνον να παίρναμε υπόψη μας, η προσφυγή ‘σ’ αυτό που μουντζώναμε’ δεν τιμά ούτε τον Υπουργό, ούτε τον Πρωθυπουργό του

Πέρα απ’ το γεγονός της κωλοτούμπας (καθόλου πρωτότυπης στην πολιτική μας ζωή), το πράγμα ‘διογκώνεται’ διότι έρχεται μετά από μια ολόκληρη σειρά από δηλώσεις, ενέργειες, αποφάσεις, που ήταν προς την ακριβώς ανάποδη μεριά. Είναι φανερό πως εγκαταλείπεται στην πραγματικότητα όλη η ‘προσπάθεια’ να αλλάξει κάτι στο φορολογικό τοπίο..

Διότι, όλους αυτούς τους μήνες ακούγαμε τυμπανοκρουσίες, βλέπαμε πυροτεχνήματα, ζούσαμε επαναστάσεις ! Το κίνημα των αποδείξεων έσκιζε πριν δυο μήνες ακόμη ! Το ΣΔΟΕ αναβαθμιζόταν ! Προσωπικότητες με τεράστια πείρα ετίθεντο επικεφαλείς ! Εφορίες ολόκληρες ξηλώνονταν και ξαναχτίζονταν εντός τριών ημερών ! Οι ‘Ράμπο’ έβγαιναν ακόμη και ξημερώματα και σημείωναν πινακίδες πολυτελών αυτοκινήτων έξω απ’ τα νυχτερινά κέντρα ! Δορυφόροι σε τροχιά φωτογράφιζαν πισίνες αδήλωτες ! Δύτες του Υπουργείου ..οικονομικών καταδύονταν στις μαρίνες για να εντοπίσουν τα πανάκριβα γιότ των εχόντων και κατεχόντων ! Ακόμη και στην Μύκονο της διαφθοράς και της διαστροφής μεταμφιεσμένοι (σε τι άραγε;;) εφοριακοί, εντόπιζαν διάσημο εστιατόριο που χρώσταγε δεν ξέρω κι εγώ πόσα στο ‘κοινωνικό σύνολο’ !!..

Η φράση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, πως ‘τραβάμε μια γραμμή, κλπ’ δεν μπόρεσε καθόλου να κρύψει την μεγάλη αποτυχία και κυρίως την παραδοχή της: Ποντάρουμε –λέει το Υπουργείο- σε 2,5 δις, από την ‘περαίωση’, υπολογίζουμε να ‘κλείσουν’ 1.000.000 (!!!) ανέλεγκτες χρήσεις !!..

Μ’ άλλα λόγια, όταν παραδέχεσαι πως έχεις 1.000.000 ανέλεγκτες χρήσεις, είναι φανερό πως ποτέ, δεν θα μπορέσεις να τις ελέγξεις, θα παραγραφούν μοιραία και δεν θα πάρεις δεκαράκι τσακιστό !..

Όταν παραδέχεσαι πως ‘θα μαζέψω 2.5 δις’ ουσιαστικά λες, πως μπροστά στην υστέρηση των εσόδων, στην κόπωση του κινήματος των αποδείξεων και στην παντελή αδυναμία των αλλαγών του συντελεστή ΦΠΑ να γεμίσει τα ταμεία, πουλάς και την ψυχή σου στον διάολο, κάνεις αυτό που μόλις πριν από έναν χρόνο κατηγορούσες !..

Τεράστια ήττα λοιπόν !

Διότι η περαίωση δεν θα κλείσει μόνο τις ανέλεγκτες χρήσεις. Θα ενταφιάσει και τα κυνήγια, και τις πατάξεις, και τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα !..

Θα τρέξει ο απατεώνας και θα σου πετάξει τις πενταροδεκάρες του, και θα του δώσεις το δικαίωμα να ‘κάψει τα βιβλία’ δια παντός ! Και μετά θα συνεχίσει το ίδιο βιολί που ακολουθούσε πάντοτε, αφού ήξερε πόσο ανίκανος ήσουν να τον πιάσεις ! Θα συνεχίσει να κλέβει ασύστολα, γνωρίζοντας καλά πως κάποιος που θα έρθει αργότερα, πάλι θα αναγκαστεί να ‘προσφύγει στην περαίωση’, ‘λόγω ‘εκτάκτων συνθηκών’…

Όσο για τον τίμιο, εκείνον τον ‘πρώτα ο πολίτης’: E ! Αυτός, θα έρθει να πληρώσει τα ‘γ…..τικα’ του απατεώνα, αφού τον εκβιάζεις κύριε Παπανδρέου !..


Τον εκβιάζεις κύριε Παπανδρέου, διότι θα βγουν οι ‘υπηρεσιακοί παράγοντες’ και θα ξεκαθαρίσουν πως ‘όποιος δεν προσέλθει πάει κατ’ ευθείαν για τακτικό έλεγχο’ ! Κι ο αθώος το ξέρει, κύριε Παπανδρέου, πως ο τακτικός έλεγχος, ‘κάτι θα του βγάλει’, με το έτσι θέλω βέβαια ! Ξέρει, πως, ότι θέλει γράφει ο ‘ελεγκτής’ στο φύλλο, ότι θέλει απορρίπτει ! Ξέρει, πως, για να πάει στο δικαστήριο (που μπορεί και να συνέλθει σε κάνα τριάρι χρόνια), πρέπει πρώτα να πληρώσει, κύριε Παπανδρέου ! Να πληρώσει περισσότερα απ’ αυτά που του ζητάει η ‘περαίωση’ !...

Τον εκβιάζεις, λοιπόν, κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή είναι η αλήθεια, κι απορώ, τότε που τριγυρνούσατε στις εφορίες και στα ΙΚΑ, ντυμένος με απλά ρούχα, για να δείτε ‘πώς εβασιλεύοντο και πώς εκυβερνούντο’: Kανείς δεν βρέθηκε να σας την πει;;…

Υστερόγραφο: Στην τρόικα το είπατε καλέ;; Σας αφήνει;;; (Τέτοια κουμάσια είναι κι αυτοί)……

2 σχόλια:

 1. ΑΡΓΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ... ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΕΙΣΑΙ :)

  Μ' ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Η... ΤΡΟ'Ι'ΚΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ.
  ΩΣΤΕ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ... :)
  ΜΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΑ ΜΙΖΑ ΤΟΥΣ...
  ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ... ΜΟΥΡΛΙΑ... ΟΤΙ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ... ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΤΗΣ 3ης ΔΟΣΗΣ... Ο 4ος ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ :))

  ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΕΤΑΚ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 30 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΕΙΝΗ ΛΗΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΦΕΤΕΙΝΟΥ ΕΤΑΚ;
  ΝΟΜΙΖΩ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα Ταξιδευτή μου..

  Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν τους βγαίνουν τα πλάνα. Είναι φανερό πια, πως τα καταφέρνουν μόνο στα εύκολα. Κόβουν ας πούμε οριζοντίως τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτό κι εγώ θα το κατάφερνα, σιγά την επιδεξιότητα. Τώρα λοιπόν που έρχονται τα δύσκολα, υστέρηση εσόδων, κλειστά επαγγέλματα, ΟΣΕδες και τα ρέστα, σημαίνουν άτακτη υποχώρηση καταφεύγοντας στις παλιές καλές δοκιμασμένες μαλακίες. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Όχι απ' το ΠΑΣΟΚ, από κανέναν. Δυστυχώς...

  Το ΕΤΑΚ είναι μια άλλη γελοία (μέχρι δακρύων) ιστορία, η μεγάλη πλάκα είναι πως αυτό του 2009 έίναι το τελευταίο, σύμφωνα με το φορολογικό το ΕΤΑΚ καταργήθηκε και από το 2010 ισχύει Φόρος Ακίνητης Περιουσίας ! Να το τελειώσουμε θέλουμε και δεν μπορούμε :)))))))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή