Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Το παλιό ραδιόφωνο..


ΠΑΡΑΤΑΣΗ του ‘μηχανισμού στήριξης’, για επτά ακόμη χρόνια (!) αρχίζουν να ‘μελετούν’ οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η είδηση έρχεται σήμερα στα ΝΕΑ και ακολουθεί εκείνη των προηγούμενων ημερών, πως συνειδητοποιούν (οι εταίροι) ότι η ‘συνταγή’ που δόθηκε στην Ελλάδα (ασθενής) μέσω του μνημονίου, ίσως και να μην ήταν η πλέον κατάλληλη..

ΜΟΙΑΖΕΙ με την προσπάθεια κάποιου που σε πρώτη φάση προσπάθησε να συντονίσει ένα ραδιόφωνο που δεν ‘έπιανε’, χωρίς να το ανοίξει, απλά ‘παίζοντας’ με τα κουμπάκια απ’ έξω.

ΤΑ ‘ΚΟΥΜΠΑΚΙΑ ΑΠ' ΕΞΩ’ ήταν η δημοσιονομική ρύθμιση που ‘έπαιξε’ με τις περικοπές των εισοδημάτων προσβλέποντας στον αποπληθωρισμό και μέσω αυτού στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Που ‘έπαιξε’ με την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, ώστε να επιτρέψει απολύσεις, ελαστικές μορφές απασχόλησης, κλπ, ώστε να διευκολύνει το κεφάλαιο στην κερδοφορία του. Που ‘έπαιξε’ με περικοπές συντάξεων, ώστε να διασώσει τα κατακλεμμένα ασφαλιστικά ταμεία των ομολόγων και των πολιτικών εγκλημάτων. Που έπαιξε, τέλος, με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και στον ΦΠΑ, ελπίζοντας να γεμίσει τα κρατικά ταμεία με στόχο να εξαφανίσει το πρωτογενές έλλειμμα.

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ όμως δεν ανταποκρίθηκε ! Διότι τα γρανάζια μέσα στα σωθικά του ήταν –και είναι- ακόμη μπάχαλο !

ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ είναι οι νοοτροπίες που δεν αλλάζουν απ’ την μια μέρα στην άλλη. Είναι η παραοικονομία που δεν πατάσσεται απ’ την μια μέρα στην άλλη. Είναι η μαύρη εργασία που δεν εξαφανίζεται απ’ την μια μέρα στην άλλη. Είναι ο ανίκανος δημόσιος τομέας που δεν εξορθολογίζεται απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Είναι ο κομματικός συνδικαλισμός που δεν αλλάζει την λογική του απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Είναι το κομματικό-πολιτικό προσωπικό που αυτό είναι, άλλο δεν έχουμε, τελεία. Είναι όλα αυτά, κι άλλα τόσα που μπορεί καθένας να προσθέσει, μ’ άλλα λόγια είναι τα τετρακόσια χρόνια λιγότερο κράτος που διαθέτουμε σε σχέση με τους ‘εταίρους’, ιστορική αλήθεια, που άντε τώρα να την διορθώσεις, δεν διορθώνεται…

ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ τώρα, πως το ραδιόφωνο πρέπει να ανοιχτεί. Να ξεκοιλιαστεί, να γίνει βίδες, να ξαναφτιαχτεί από μηδενική βάση. Κατάλαβαν πως αυτό δεν γίνεται σε τρία χρόνια. Δεν γίνεται τόσο γρήγορα. Θέλει δεκαετία και βάλε..

Η ΜΕΡΚΕΛ ξεκαθάρισε, διαβάζω, πως ο ‘Γερμανός φορολογούμενος’ πάνω από τρία χρονάκια αδύνατον να συνεχίσει να δίνει. Η Μέρκελ είπε το αυτονόητο. Κάντε, πάει να πει, ό τι θέλετε, πάτε γρήγορα, πάτε αργά, πεινάστε, χρεοκοπήστε, αλλάξτε, μείνετε ίδιοι, αλλά λεφτά μέχρι την τριετία. Η Μέρκελ ασφαλώς εκφράζει όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά όλη την Ευρώπη. Ο ‘εκβιασμός’ της Ελλάδας, που εάν πέσει έξω θα παρασύρει την ΟΝΕ στον όλεθρο, είναι φανερό πως σε τρία χρόνια δεν θα ‘πιάνει’. Σε τρία χρόνια η κρίση στην Ευρώπη θα έχει τελειώσει. Οι ισχυρές οικονομίες θα έχουν βγει απ’ το τούνελ, λίγο θα μπορεί να τις ‘βλάψει’ η Ελληνική αποτυχία.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, μπροστά στον κίνδυνο του να μην μπορέσει στην τριετία να ‘βγει στις αγορές’, επομένως να αναγκαστεί να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους, σε μια ‘ελεγχόμενη πτώχευση’, -οι συνεχείς διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, απ’ τον κ. Παπακωνσταντίνου μάλλον μας ανησυχούν παρά μας καθησυχάζουν-, βρίσκεται σε πανικό. Απ’ την μια εξαγγέλλει κυνήγια φοροφυγάδων, ποινικοποιεί την φοροδιαφυγή και τα χρέη προς το Δημόσιο κι απ’ την άλλη καταφεύγει σε περαιώσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών, μπας και μαζέψει τα λεφτά ‘με τον παλιό καλό Ελληνικό τρόπο’. Η ‘αγορά’ την ίδια ώρα, επιβάλει –και μάλλον θα το πετύχει- μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων τινάζοντας στον αέρα και το τελευταίο ‘σοσιαλιστικό’ φύλλο συκής του πρόσφατου νόμου που ήταν η φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ενιαία κλίμακα. Η διφορούμενη πολιτική της κυβέρνησης, η παντελής ανικανότητα να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα και πάνω απ’ όλα η αδυναμία της να ακολουθήσει με σταθερότητα ένα –όποιο τέλος πάντων- πλάνο, δεν μας αφήνει σχεδόν καμία ελπίδα πως θα τα καταφέρει.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, δεξιά και αριστερά, βρίσκεται στα χειρότερα χάλια ever. Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να κρατήσει ενωμένο ένα τριχοτομημένο κόμμα με λιγοστές ελπίδες πως θα τα καταφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ από πού να πιάσεις και τι να αφήσεις. Το ΚΚΕ, ενταφιασμένο στην δογματική του βεβαιότητα. Ο ΛΑΟΣ να υφίσταται τις πρώτες φθορές, μοιραίες σ’ ένα κόμμα και περιστασιακό αλλά κυρίως παλαιάς κοπής, αρχηγικό, χωρίς προοπτική άλλη απ’ αυτή του ίδιου του αρχηγού του.

ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ προ των πυλών, όλο αυτό το μαύρο πολιτικό τοπίο αναδεικνύεται ανάγλυφο. Με τους πόρους προς τους ΟΤΑ να μειώνονται αναγκαστικά, αστείοι υποψήφιοι προσπαθούν να πείσουν φοβισμένους ψηφοφόρους. Το κομματικό παιχνίδι αναδεικνύει όλη την γελοιότητά του, αποδεικνύοντας πως τίποτε δεν έχει αλλάξει, τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει για την ώρα. Ο κ. Νομάρχης Θεσσαλονίκης χαρίζει θαυματουργές εικόνες στον κ. Σαμαρά, που τον εναγκαλίζεται φανερά ξινισμένος. Ο κ. Κακλαμάνης παίρνει από μόνος του το χρίσμα –εδώ και καιρό- κι άντε τώρα ο κ. Σαμαράς να κάνει κι αλλιώς. Απ’ την άλλη μεριά ο ‘συνήγορος του πολίτη’ επέμεινε, σώνει και καλά να είναι ‘υπερκομματικός’ γιατί μόνο έτσι ‘δέχεται’, ενώ τώρα πια, που έγινε επιτέλους υπερκομματικός (εγώ ο ψηλός και όλοι σας), θα κάνει την Αθήνα αγνώριστη ! Αγνώριστη τέλος θα γίνει και η Θεσσαλονίκη, εάν οι ψηφοφόροι του κ. Μπουτάρη πιστέψουν πως ο δήμος τους είναι ευκολότερο να προκόψει με Δήμαρχο έναν επιχειρηματία…

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που ανακύπτουν είναι πολλά και απευθύνονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορεί τάχα η ‘οικονομία’ να αλλάξει μια ‘κοινωνία’; Ταυτίζεται, λοιπόν, το ‘προοδευτικό, το αριστερό, το φιλολαϊκό’ με το ‘παλιό’ και το ‘οπισθοδρομικό’;; Είναι ταυτόσημο το ‘φιλελεύθερο’ με τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη, ή υπάρχει ανάπτυξη και ευημερία και κάπου αλλού;; Θέλουμε ξανά το κράτος-μοχλό επενδύσεων ή καλύτερα να τα παραδώσουμε όλα στην ‘ιδιωτική πρωτοβουλία’, αφήνοντάς την ασύδοτη;;

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, πριν αναζητήσουμε απ’ τις κυβερνήσεις -και την τρόικα-, τις όποιες απαντήσεις, εμείς πρώτα να αποφασίσουμε, ο καθένας μας μόνος του, τι στο διάτανο θέλουμε. Ποια είναι αυτή η ‘Ελληνική λύση’.

ΑΛΛΙΩΣ, το ραδιόφωνο δεν πρόκειται να παίξει…

10 σχόλια:

 1. Θανάση μου καλη μέρα και καλό χειμώνα (πολύ πιο δυσκολο το τελευταίο).

  Αυτη τη στιγμή μας ζητουν αν διαχειριστουμε εμεις τα δικά τους πολιτικάντικα αδιεξοδα.
  Όλοι αυτοι που δημιουργησαν το προβλημα,όλοι αυτοι που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ να ειναι το προβλημα,προσπαθούν να μας πεισουν ότι ...έχουν την λυση.

  Θανάση μου,εγώ αποφάσισα σαν πολιτης τον δρόμο που θα ακολουθήσω. Όσο και ότι περναει απο το χέρι μου, αλλά και ότι δεν περνάει (με την έννοια ότι κάποτε θεωρουσα ότι με ξεπερνάει) θα ΟΥΡΛΙΑΖΩ, θα φωνάζω στοςυ δρομους, στον επαγγελματικό μου χωρο,στον κοινωνικό μου χωρο, όπου βρεθώ και όπου σταθώ,ότι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους πάρουμε την τράπουλα απο τα χερια.

  Αλλά ταυτοχρονα βάζοντας προτεραιοτητες και ιεραρχησεις. Ο άμεσος εχθρός ειναι η καταστροφική πολιτική της Κυβερνησης. Επονται όλα τα άλλα. Ο μόνος σιγουρος τρόπος να μην κάνεις τίποτα ειναι να τα βάζεις όλα μαζί. Να αντιμετωπιζεις το βουνό που αυτοι σου φτιάχνουν και να λες...ε, και τι να γίνει;

  Τωρα,σημερα,αυτη τη στιγμή πρέπει να ακουστεί βροντερη η φωνή...μεχρι εδω! Τα δεδομένα διαρκώς θα αλλάζουν. Η εικόνα δεν θα ειναι στατική. Σε κάθε ...ενσταντανέ οφειλουεμ να απαντάμε με την μεγιστη δυνατή κοινωική συμμετοχή. Τωρα έχουεμ ...δημοτικές εκλογές. Απο την τωρινή φωνή που πρέπει αν γινει ουρλιαχτό,θα κριθεί η επομενη σκηνη.

  Θανάση μου,δεν πιστεψα ποτε στους αιωνιους συμμαχους. Θέλεις αν με πεις οπορτουνιστρια; Πες με. Πιστευα όμως πάντα,ότι η λαική εξουσία,όπως κι αν αυτή εκφραζεται (στις κάλπες ή στους δρομους) ειναι το μόνο φραγμα στην δική τους εξουσία. Σημερα ξερουμε τον πρωτο, άμεσο εχθρό. Συμμαχουμε όλοι για να τον τσακισουμε. Αυριο τον επομενο. Εχουμε πολεμο. Και ειμαστε κάθε φορά εμείς,και ...μετά ο επομενος εχθρός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα Κατερίνα, καλό χειμώνα και σε σένα..

  Προφανέστατα και δεν έχω προσωπικά κανένα μα κανένα πρόβλημα να πέσει η τρέχουσα κυβέρνηση, να πέσει να γκρεμοτσακιστεί, στο κάτω-κάτω δεν τους ψήφισα κιόλας :)))))

  Δεν παύω όμως να είμαι και μπερδεμένος. Καλώς ανάγεις το θέμα σε 'ταξικό', καλώς λες πως γίνεται ο αιώνιος πόλεμος. Σημαίνει όμως αυτό πως γκρεμίζουμε απλά χωρίς να ξέρουμε εκ των προτέρων τι ακριβώς θέλουμε να χτίσουμε;; Ποιοί θα 'αναλάβουν' μετά;; Τους ξέρουμε;; Ο Ψαριανός είπε στην Βουλή πως 'έρχονται οι επιχειρηματίες'. Αυτό θέλουμε;;
  Ή μήπως έρχεται μια λαική δημοκρατία;; Θα την εμπιστευόμαστε άραγε την ίδια στιγμή που την απορρίπτει ο ίδιος ο Κάστρο;;
  Είμαστε σίγουροι πέρα για πέρα πως το υπάρχον πολιτικό προσωπικό έχει μέχρις εξεφτελισμού γελοιοποιηθεί. Εντάξει. Αλλά υπάρχει άλλος από πίσω;; Πίσω απ' τον ΓΑΠ τον Αντώνη, τον Κουβέλη, τον Καρατζαφέρη και την Αλέκα;; Ξέχασα τους Αλέκους...
  Δεν ξέρω ειλικρινά βρε Κατερίνα μου. Δεν ξέρω εάν θα πάω καν να ψηφίσω αυτές τις εκλογές. Είμαι τόσο αηδιασμένος. Έμπνευση από πουθενά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θανάση νομιζω ότι δεν ήμουν σαφής. Εχω γράψει πολλές φορές ότι το μόνο καλό όλης αυτης της πολιτικής καταντιας ειναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Ότι συντελει στο τέλος της. Στην διασπαση των υπαρχόντων κομματων που το καθένα έχτισε σε ένα προνομιακό προς αγρα ψηφοφορων οικοπεδο το αυθαιρετο του.
  Ασφαλώς ουτε η Δεξιά στην Ελλαδα υπήρξε Δεξιά πολύ δε περισσοτερο ουτε το Πασοκ υπηρξε σοσιαλιστικό και η Αριστερά ψαχνει να βρει τι σημαινει αριστερα παιζοντας τις μουσικές καρέκλες.

  Αλλά...
  Το σκηνικό δεν ειναι ποτε δεδομένο. Η Δεξιά εσπασε σε τρια κομματια,η Αριστερά σε ...δεν ξερω ποσα, αν σπάσει και το ΠΑΣΟΚ στα δυο,τρια,τεσσερα ή δεν εχιε σημασια ποσα,ναι τοτε όλοι αυτοι θα αφανιστουν,θα τους καταπιει η εποχή.

  Ναι,πιστευω ακραδαντα ότι θα εμφανιστουν οι νεες πολιτικές δυνάμεις,ναι πιστευω ΄θα δημιουργηθούν άλλες πολιτικές,ιδεολογικές, και κοινωνικές συμμαχίες, ναι πιστευω ότι όλο αυτο το άθλιο πολιτκο συστημα της μεταπολιτευσης θα σαρωθεί.

  Μακάρι η αποχη να ήταν μια απαντηση. Αλλά δεν ειναι,δεν ήταν ποτε. Την όποια δυναμική έχει, την χειραγωγουν όσοι ψηφοι υπάρχουν στις κάλπες. Τι έγινε στις ευρωεκλογές περσυ; Τι έγινε 3 μηνες μετά;

  Απο την άλλη,αν όλο αυτο το δεις όλο μαζί φαινεται σαν ενά πανυψηλο βουνό,ένα τερας όπου κανείς δεν μπορεί να το νικήσει. Αλλά δνε ειναι παρα ένα puzzle ετοιμοροπο,που ΜΟΝΟ εμεις μπορουμε να βγαλουμε ,να αποσυνθεσουμε τα κομματια του.

  Θαναση όλοι αυτοι οι μαθητευομενοι μαγοι, βρισκουν τοςυ ρολους τους, τοςυ αναδιανεμουν και ποτε στα πάνω τους και ποτε στα κάτω τους, οαιζουν ακριβώς τον ίδιο ρολο. Συντηρουν το τερας. Πονταρουν στην ανοχή ακομα και στην αηδία μας. Πονταρουν στην αποχη μας. Αλλά εμεις ειμαστε οι πολλοι, και το πρωτο βημα ειναι αν το πιστεψουμε ότι ειμαστε ΠΟΛΛΟΙ. Αλλωστε η μόνη μαχη που χαθηκε ειναι αυτη που δεν δοθηκε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΤΑ!

  ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΥΘΥΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ 20 ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΠΛΑ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑ ΔΟΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑΣ.

  Η ΑΠΟΧΗ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ. Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΕΚΑΝΕ ΦΑΝΕΡΗ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ.
  ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΑΝΕΡΟ ΒΡΟΝΤΕΡΑ. ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΕΡΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
  ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ;!
  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ, Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ ΗΘΙΚΗΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
  ΑΥΤΟ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
  ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
  ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ, ΠΛΕΟΝ, ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ
  ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΑΚΟΥΣΙΑ Η ΕΚΟΥΣΙΑ, Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
  ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΦΕΡΟ.
  ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΙΚΗΣ(ΔΛΔ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΗΘΙΚΗΣ)ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ, ANTI:

  "ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ"

  ΤΟ ΣΩΣΤΟ:

  ... ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κατερίνα, Ταξιδευτή, καλημέρα φίλοι μου..

  Ας δεχθώ πως πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε στις εκλογές που έρχονται, και να 'μαυρίσουμε' (βεβαια) όλες τις 'κυβερνητικές' προτάσεις, ώς καταδίκη των πολιτικών επιλογών του μνημονίου κλπ.
  Τί όμως στο διάτανο να ρίξουμε;; Είναι κανείς εκεί έξω που δεν θα εκλάβει την ψήφο ..αηδίας μου ώς και καλά 'προσωπική του επιβράβευση', που δεν θα βγεί με το γνωστό θριαμβευτικό υφάκι το ίδιο βράδι στα κανάλια;; Είναι κανείς εκεί έξω που έστω να λέει κάτι άλλο;; Οι 'πράσινοι' στην εμφάνισή τους στην ΔΕΘ μου άρεσαν. Μιλούν μια άλλη γλώσσα. Μπορεί να λένε και την αλήθεια να το παραδεχθώ. Αλλά στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη συμπλέουν με το ΠΑΣΟΚ. Σας κάνουν εσάς ..υπεροκομματικοί ο Καμίνης και ο Μπουτάρης, ή να βάλω τα γέλια;;...
  Το μεγάλο ζήτημα, τώρα, των αυτοδυναμιών, της διάσπασης των μεγάλων κομμάτων, της αναγκαστικής δημιουργίας κυβερνήσεων συνεργασίας, κλπ παίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές;; Εδώ βλέπετε το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να θολώσει τόσο τα νερά για να μη φανεί η πολιτική δυσαρέσκεια κι απ' την άλλη ο Σαμαράς βάφει 'πολιτικό' το σκηνικό να κρύψει το εσωτερικό του μπάχαλο. Από τώρα το ξέρουμε, με όποιο αποτέλεσμα και οι δύο θα 'πανηγυρίζουν' και οι δύο θα 'έχουν λάβει το μήνυμα'!...
  Δεν ξέρω πράγματι, ποτέ δεν έχω ρίξει λευκό στη ζωή μου, ρίξτε κι εσείς καμιά καλή ιδέα, γιατί φέτος είμαι πολύ κοντά να τους ζωγραφίσω μια ωραία μούντζα και να την κλείσω στον φάκελο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ H ΜΟΥΝΤΖΑ!

  ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.
  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.
  ΟΜΩΣ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ.
  ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ... ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ :)
  ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΚΡΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.
  ΥΠΗΡΧΕ ΔΡΟΜΟΣ... ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ... ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ.

  ΘΑ ΤΟΥΣ... ΜΑΥΡΙΣΩ ΔΕΟΝΤΩΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!
  ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ.

  ΟΠΩΣ, ΕΠΙΣΗΣ, ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ, ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ, ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΩ, ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ.

  ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

  ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Θανάση η παράταση του μηχανισμού στήριξης δεν άρχισε να μελετάται τώρα αλλά ήταν μέσα στα πλάνα από την αρχή εκπόνησης του σχεδίου στήριξης. Το είχαν γράψει πολλές φορές οι Αγγλικές τουλάχιστον εφημερίδες λέγοντας ότι τα 3 χρόνια είναι ενδεικτικός χρόνος. Κανενας δεν ήξερε πόσο θα χρειαστει γιατί κανένας δεν έβαζε το χέρι του στην φωτιά για την επιτυχία ή όχι των μέτρων, των μεταρρυθμίσεων κτλ. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις όπως γράφονται στις εφημερίδες της Αγγλίας λένε ότι η ομπρέλλα θα μας σκεπάζει για ακόμα 3 χρόνια μετά την λήξη του παρόντος σχεδίου στήριξης.

  Θα διαφωνήσω σε ένα πράγμα που γράφεις «ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ όμως δεν ανταποκρίθηκε...». Εχω την εντύπωση ότι αν δεν είχε ανταποκριθεί το ραδιόφωνο δεν θα μελετούσαν το να μας δανείσουν εκ νέου, αλλά θα μας αφηναν να πτωχεύσουμε. Για να συζητάνε επιπλέον στήριξη σημαίνει ότι κάτι κινείται. Μπορεί αργά, αλλά κινείται.

  Μία ακόμα ένσταση έχω. Για τον Μπουτάρη πιστεύω ότι κάνεις λάθος που τον θεωρείς απλά έναν επιχειρηματία. Πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπο, ντόμπρο και πολύ φιλικό και σοβαρό. Ηταν τεράστιο λάθος του Γιώργου που δεν τον στήριξε την προηγούμενη φορα. Εχει ιδέες και είναι δεδομένο ότι δεν έχει καμία διάθεση να χρησιμοποιήσει το δημαρχιακό θώκο ως μέσο για κάθοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εξάλλου αν αυτό ήθελε θα το είχε επιχειρήσει με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλημέρα Νίκο εκεί στο μακρινό Λονδίνο..

  Όταν λέω πως το ραδιόφωνο δεν ανταποκρίθηκε, εννοώ πως πέρα απ' τις περικοπές των άμεσων δημόσιων δαπανών (που ήταν το εύκολο) τα υπόλοιπα μέτρα υστέρησαν σε αποτελεσματικότητα.
  Οι απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ όχι μόνο δεν αύξησαν τα έσοδα, αλλά έδωσαν την ευκαιρία (άλλη μια) στους εμπόρους να προβούν σε 'στρογγυλοποιήσεις' εξακοντίζοντας τον πληθωρισμό πάνω απ΄ το 6%. Το κίνημα των αποδείξεων κατέρρευσε μετά το καλοκαίρι, η μη έκδοση παραστατικών στους τουριστικούς τόπους έφτασε και στο 70%. Η ανεργία αναμένεται να διογκωθεί πράγμα που υποπτεύομαι πως σ' έναν βαθμό οφείλεται και σε αύξηση της μαύρης εργασίας. Οι επενδύσεις δεν ήλθαν, και το πρόβλημά τους δεν είναι τόσο το ποσοστό του φόρου, αλλά η γραφειοκρατία και η καθυστέρηση που πρέπει να υποστεί ο όποιος επενδυτής πριν πάρει την άδεια. Ο εισπρακτικός μηχανισμός αποδεικνύεται ανίκανος παρά τους ράμπο, τις αναβαθμίσεις και τα ρέστα, τρέχουμε τώρα πάλι πίσω στις περαιώσεις.
  Μ' αυτά και μ' αυτά, η υστέρηση στα έσοδα φτάνει το 1.5 δις σύμφωνα με την κυβέρνηση (οι άλλοι λένε περισσότερα).

  Δεν είναι απλά πράγματα αυτά Νίκο μου. Όλοι ξέρουμε την σχέση του 'φορολογούμενου' με το 'κράτος' στην Ελλάδα. Για να το αλλάξεις αυτό χρειάζεσαι τουλάχιστον μια εικοσαετία 'τίμιου κράτους'. Δεν γίνεται με σποτάκια, ούτε με κυνήγια, ούτε με τακτοποιήσεις ημιυπαίθριων, ούτε με στίψιμο της ακίνητης περιουσίας, ούτε με περαιώσεις.

  Όλοι ξέρουμε την πελατειακή σχέση με τα κόμματα. Αλλά αυτό για να αλλάξει πρέπει πρώτα οι κυβερνώντες να κόψουν τις σχέσεις με τους συνδικαλιστές. Να κόψουν τις σχέσεις (και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις) με τα ΜΜΕ. Αλλιώς θα πάς ένα βήμα μπρος τρία πίσω. Αλλιώς θα ανοίγεις τα επαγγέλματα κρατόντας τα κλειστά για τρία χρόνια ακόμη. Θα πηγαίνεις να φτιάξεις τον ΟΣΕ πάλι με 'εθελούσιες' και με ξεπουλήματα. Μια απ' τα ίδια δηλαδή και πάλι απ' την αρχή..

  Για τον κ. Μπουτάρη δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, όπως δεν ξέρω ούτε τον κ. Καμίνη. Αλλά είναι ζήτημα 'προσώπων';; Για την αξιωσύνη τους επιλέχθηκαν απ το ΠΑΣΟΚ;; Ή μήπως για να 'αποχρωματισθεί' η βέβαιη ήττα και των δυό τους;;...

  ΑπάντησηΔιαγραφή