Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Δυνατά η κραυγή μας !!....


Μετά την περαίωση, που δέχθηκε βολές ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σήμερα στο ΒΗΜΑ διαβάζω άλλη μια είδηση: Ρυθμίσεις με ‘ευνοϊκούς’ όρους σχεδιάζονται, αυτή τη φορά για την ‘τακτοποίηση’ των αυθαιρέτων.Όπως γράφει το άρθρο στόχος είναι –τι άλλο- να μαζευτούν 1,5 δις μέσα στην τριετία. Κυνικά ομολογείται άλλωστε, πως τα πιθανά αυτά έσοδα ΔΕΝ θα πάνε σε κανένα ‘πράσινο’ ταμείο, αλλά θα εξυπηρετήσουν το δημόσιο χρέος.


Στο ίδιο άρθρο, αναφέρεται πως θα ακολουθήσουν ‘τακτοποιήσεις’ για τις αδήλωτες πισίνες, για τα αδήλωτα σκάφη, κλπ, όλα με το αζημίωτο φυσικά !


Μας πήρε η κατηφόρα.


Οι αρχικές σημαίες των ‘ειδικών υπηρεσιών κατεδαφίσεων’, της ‘πάταξης της φοροδιαφυγής’, της ‘αναβάθμισης του ΣΔΟΕ’, της ‘δημιουργία ειδικής αστυνομίας οικονομικού εγκλήματος’, κλπ, υποστέλλονται. Με άλλα λόγια εγκαταλείπεται πλέον όλη αυτή η ‘θεωρία της επανάστασης του αυτονόητου’, δίνοντας τη θέση της στην κυνική θέση ‘να μαζέψουμε τα λεφτά’ όπως-όπως.


Η ενορχηστρωμένη και υποστηριγμένη απ’ τα ΜΜΕ προπαγάνδα όλων αυτών των μηνών που ‘ενοχοποίησε’ τον πολίτη, τον δημόσιο υπάλληλο, τον συνταξιούχο, τον συμβασιούχο, όλους μας με λίγα λόγια, για τα χάλια στα οποία βρέθηκε η οικονομία, έρχεται τώρα να πάρει σάρκα και οστά. Είναι φανερό πως αφού περιέκοψαν επιδόματα, δώρα και συντάξεις, τώρα προχωρούν στην ‘εξαργύρωση’ της ‘παρανομίας’ των πολιτών.


Παρανομίας που το κράτος πρώτο και κυρίως επέτρεψε, με την πελατειακή του λογική, την ανικανότητά του, την εγκληματική αδιαφορία του.


Τώρα, έρχεται το ίδιο αυτό κράτος, όχι βέβαια να σταματήσει την παρανομία, να γκρεμίσει τα αυθαίρετα, να κλείσει στην φυλακή τους μεγάλους φοροφυγάδες, όχι, μ’ άλλα λόγια να αλλάξει πρόσωπο. Έρχεται να τακτοποιήσει, τα περαιώσει, να ‘ξεχάσει’, να κλείσει τα μάτια. Έρχεται να εισπράξει. Να εισπράξει, επιβραβεύοντας την παρανομία, την αυθαιρεσία, την διαφθορά και την διαπλοκή. Να εισπράξει, δήθεν ‘ανοίγοντας’ τα επαγγέλματα, κάνοντας δήθεν τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στην πραγματικότητα όμως, ‘ρίχνοντας’ όλους εκείνους απ’ τους οποίους τα έπαιρνε χοντρά όλα τα προηγούμενα χρόνια και το ακόμη χειρότερο, ‘ανοίγοντας’ διάπλατες τις πόρτες στο μεγάλο κεφάλαιο, που θα τα κονομήσει άλλη μια φορά. Έρχεται να εισπράξει ξεχνώντας τόσο εύκολα τις ‘πράσινες μπαρούφες’ και τις ‘μεσογειακές διατροφές’ και τις ‘κενές καινοτομίες’. Έρχεται να εισπράξει, πραγματικός κλέφτης, μέσα στην νομική, εργασιακή και ασφαλιστική ‘νύχτα’ που ήδη έστησε. Έρχεται να εισπράξει, προσπαθώντας τελικά να ‘περαιώσει’ τα δικά του μεγάλα ατοπήματα.


Κανένα ‘μνημόνιο’ δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει όλα αυτά. Καμιά ‘σωτηρία’, καμιά ‘πτώχευση’. Κανένας ‘σκοπός’ δεν μπορεί να ‘αγιάσει’ τέτοια ‘μέσα’.Η ολοφάνερη στροφή που ζούμε τις τελευταίες μέρες, σηματοδοτεί το τέλος της υποκρισίας. Την πτώση του τελευταίου φύλλου συκής της κυβέρνησης του Γ. Α. Παπανδρέου.


Στις εκλογές που έρχονται, ας τα θυμηθούμε όλα αυτά. Δεν ξέρω κι εγώ ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος, μα πρέπει να ακουστεί δυνατά η κραυγή μας.

5 σχόλια:

 1. Θανάση, όσο και να νιώθουμε αγανάκτηση και να θέλουμε να την εκφράσουμε με την ψήφο μας, για μένα, δεν είναι σωστό να ψηφίσουμε στις δημοτικές "πολιτικά". Θα εκλέξουμε δημοτικούς άρχοντες που θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη ζωή μας τα επόμενα 4 χρόνια και μάλιστα με διευρυμένες λόγω Καλλικράτη αρμοδιότητες. Είναι κρίμα να θυσιαστούν οι κατά τεκμήριο άξιοι, λόγω ψήφου διαμαρτυρίας, που, Κύριος οίδε, αν θα εισπραχθεί και ως τέτοια από την κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα Γυριστρούλα..

  Δίκιο έχεις πως -τουλάχιστον στα φανερά- η όποια 'διαμαρτυρία' δεν θα εισπραχθεί έτσι απ' την κυβέρνηση. Το πιθανότερο το βράδυ των αποτελεσμάτων όλοι θα είναι νικητές..

  Βλέπεις, όμως, εσύ αυτή τη στιγμή αυτοδιοικητικές εκλογές να παίζονται;; Την ίδια ώρα που δεν μπορούμε ούτε τα σκουπίδια να διαχειριστούμε, τρώμε πρόστιμα λόγω των παράνομων χωματερών, οι υποψήφιοι χρίζονται από κομματικούς μηχανισμούς μέσα από κομματικές κλίκες. Επι τούτου 'υπερκομματικές' επιλογές προσπαθούν να 'κρύψουν' τον πολιτικό χαρακτήρα του αποτελέσματος. Ποιοί είναι τάχα αυτοί οι 'άξιοι' που εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να διακρίνω.
  Στο Αιγάλεω κατεβαίνουν πέντε υποψήφιοι, και οι πέντε 'χρισμένοι' από ένα κόμμα. Κανένας έστω ανεξάρτητος. Καμιά έστω 'πρωτοβουλία πολιτών'. Τίποτε.
  Στην περιφέρεια ποιόν;; Τον 'υπερκομματικό' κύριο Καμίνη, που έγινε υπερκομματικός επειδή τον ψηφίζει και ο Κουβέλης, ή τον Αλαβάνο (έναν απ' τους τρείς του Συνασπισμού) ή τον πρώην και νύν θαμώνα του Αυτιά, ή τον Κακλαμάνη των δισεκατομμυρίων των νοσοκομείων (που ασφαλώς και θα είναι δια περιπάτου νικητής);;...

  Ειλικρινά, λοιπόν, εγώ στο τοπίο αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να επιλέξω. Δεν ξέρω, εκεί στο νησί σας μπορεί να υπάρχουν και άξιοι υποψήφιοι. Ψηφίστε τους. Μακάρι. Εδώ τα πράγματα είναι χάλια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλό απόγευμα, Θανάση. Σερφάρεις κι εσύ το μεσημεράκι;
  Από αυτούς τους 5 για το Αιγάλεω, ψάξε ποιος είναι ο πιο άξιος ή ο πιο καθαρός έστω. Και ένα σκαλάκι πάνω κάνει τη διαφορά. Έχετε κατακτήσει πολλά εκεί στο Αιγάλεω (τα μαθαίνω από τον ξάδερφό μου),μέχρι δημοτική πισίνα έχετε. Δεν είναι παντού τα ίδια ούτε όλοι ίδιοι.
  Στην Άνδρο έχω να ψηφίσω τον καλύτερό μου φίλο, το Γιάννη το Γλυνό, που θα τον υποστήριζα και χάλια να ήτανε, όπως του λέω για πλάκα, πόσο μάλλον που είναι και άξιος και καλός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ, ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Η ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠ' ΑΥΤΟ.
  ΕΑΝ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ(ΟΠΩΣ Η ΛΕΞΗ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ Η ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
  ΟΙ ΔΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Η ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΟΥΝ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΧΙ. ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ, ΤΟΥ Κου ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΟΥΔΕΝ ΛΕΕΙ!
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ!
  ΑΛΛΩΣ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ, ΙΣΩΣ, ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
  ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
  Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ!
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΑΠ' ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑ.
  ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ, ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.
  ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΑΙ Η ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΧΙ.
  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ "ΕΥΡΥΤΗΤΑ" ΣΚΕΨΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ.
  "ΣΤΗ ΜΑΧΗ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΕΠΙΖΕΙ, ΕΝΩ Ο ΔΕΙΛΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ", ΛΕΕΙ Ο ΞΕΝΟΦΩΝ!

  ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΦ' ΕΝΟΣ, ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ,
  ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ, ΧΡΟΝΙΑ, ΤΩΡΑ, ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ, ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΧΕΔΟΝ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.
  ΑΡΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ, ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ.
  ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΠΛΕΟΝ, ΔΗΜΟ.
  ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠ' ΤΗ ΦΙΛΙΑ Η ΟΧΙ, γυριστρουλα!

  ΥΓ. Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΚ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ, Θαναση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

  ΕΤΟΥΤΕΣ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΞΕΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.
  Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ(ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ), ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΑΠΟΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

  ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή