Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Τάδε έφη...


Ο atihos klironomos ξανακτύπησε !


Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ είπε κατά λέξη: Η ΝΔ έχει στο DΝΑ της τη φαυλότητα, το ΠαΣοΚ την πολέμησε, έκανε το ΑΣΕΠ, αλλά αντιστάθηκε με δύναμη κατ΄ αρχήν η κοινωνία. Δηλαδή οι άνθρωποι που ζητούσαν διορισμούς. Υπό την πίεσή τους υποχώρησαν πολλοί βουλευτές, για να μην πω σχεδόν όλοι, και πολλοί υπουργοί..


Με άλλα λόγια, είμεθα -ανέκαθεν μάλλον- μια διεφθαρμένη 'κοινωνία' που το ηρωικό και πάναγνο ΠΑΣΟΚ προσπάθησε -κατ αρχήν- να 'καθαρίσει', πλην όμως η 'κοινωνία' αυτή -εμείς- αντισταθήκαμε -ζητώντας διορισμούς- και έτσι η προσπάθεια δεν είχε αίσιο αποτέλεσμα !!!.....


Αχ βρε θεία Αγλαϊα ! Αχ βρε θεία.....

7 σχόλια:

 1. ...πάντως Θανάση, εδώ που τα λέμε, απέχουμε πάρα πολύ νομίζω από το να είμαστε μια ηθική κοινωνία και αυτό βέβαια ανεξάρτητα από τις φωτεινές εξαιρέσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝ' ΟΙ ΘΕΙΕΣ...
  ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ :)))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. vagnes καλησπέρα..

  Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ πως η λέξη 'λαός' πρέπει να αγιοποιείται, να αποτελεί ταμπού, πως ότι κάνει ο 'λαός' είναι σωστό, σοφό και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο.
  Έχω πολλές φορές γράψει και εδώ και τριγύρω σχολιάζοντας, πως εάν κάποτε, κάποιος πολιτικός, ηγέτης, κλπ, πάψει να μας χαϊδεύει τα αυτιά, τότε θα έχει γίνει ίσως το πιό σημαντικό βήμα για οποιουδήποτε είδους πρόοδο.
  Στο κάτω-κάτω, εάν το θέλεις εμείς ο 'λαός' τον ψηφίζουμε τον κ. Πάγκαλο και τους υπόλοιπους 299 κάθε τέσσερα χρόνια..
  Απ' το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να λέει πως είναι το ίδιο το να είσαι επίορκος πολιτικός και να τα παίρνεις από παντού κάτω απ' το τραπέζι με το να είσαι ο φουκαράς που πήγε και φίλησε κατουρημένες ποδιές για να 'τρουπώσει' κάπου να βγάλει έναν μισθό δουλεύοντάς τον (έστω αργόσχολα), υπάρχει κάποια απόσταση.
  (συνεχίζεται)..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ...
  Δεν 'δικαιούται δια να ομιλεί' λοιπόν ο κ. Πάγκαλος, ο κάθε κύριος Πάγκαλος, όταν γνωρίζει καλά ποιοί είχαν όλες αυτές τις δεκαετίες το πάνω χέρι. Ποιοί το 'καλλιέργησαν' ενσυνειδήτως όλο αυτό, ποιοί το έστησαν με χίλιους δυο τρόπους, ποιοί το διόγκωσαν επειδή πρώτα και κύρια τους βόλευε τους ίδιους, ποιοί μετέτρεψαν την 'πολιτική' στο πιό επικερδές 'επάγγελμα' για να το πώ ωμά...
  Να βγάλουμε τα σκότια μας αναμετάξυ μας, εγώ με σένα, εσύ με μένα, να μιλήσουμε εμείς εδώ κάτω στον πάτο, να μιλήσει ένας άνθρωπος της τέχνης, ένας πανεπιστημιακός (εφόσον δεν τα έχει πάρει), το καταλαβαίνω, να το δεχθώ να το χειροκροτήσω κι από πάνω. Αλλά το να μου το παίζουν 'τιμητές' οι ίδιοι που έκαναν τα εγκλήματα, πάει πολύ μωρε vanges μου, με ξιπάζει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΑΝΑΣΗ.
  ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΥΗΚΟΑ ΩΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΥΡΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ Π Ρ Ω Τ Ι Σ Τ Ω Σ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ, ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ 4ου ΔΡΟΜΟΥ.
  ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΝΕΩΝ.
  ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΘΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
  ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠ' Ο,ΤΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΗΤΑΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολύ σωστά το ονόμασες Ταξιδευτή μου, 'διάχυση ευθύνης'. Τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλές φορές στη Βουλή το φαινόμενο να ερωτάται κάποιος υπουργός και η απάντησή του να είναι 'το σημείο αυτό δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας'.
  Τώρα προχωράμε σε άλλο στάδιο, που όχι μόνο 'φταίει ο άλλος υπουργός', '..η άλλη κυβέρνηση', 'το άλλο κόμμα' τέλος πάντων, αλλά φταίει ο κόσμος !
  Μ' άλλα λόγια, εμείς εδώ τα κοράκια είμαστε αθώες περιστερές. Εσείς οι κολήγοι φταίτε γία όλα !
  Και βέβαια, εάν ήταν φραστική μαλακία μόνο, λίγο το κακό. Από πίσω κρύβει απαίσια σχέδια, απολύσεις, καταργήσεις μονιμότητας, ξεπουλήματα, Καλλικράτηδες σε ό τι μπορούν να περικόψουν και πάει λέγοντας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή