Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Αλητεία !!!


Σφοδρή επικοινωνιακή επίθεση άρχισε σήμερα, ενάντια στο εισόδημα των Δημοσίων Υπαλλήλων και ενόψει της εφαρμογής της περίφημης ‘Ενιαίας Αρχής Πληρωμών’. Δεν ήταν μη αναμενόμενη, μετά την διενέργεια της πρόσφατης απογραφής, μετά την συστηματική επί πολλούς μήνες ενοχοποίηση και κατασυκοφάντηση των Δ.Υ. ως συμμετόχων και συνυπευθύνων στην κατάρρευση της Οικονομίας (βλέπε ‘μαζί τα φάγαμε’). Καταλλήλως επιλεγμένα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών ‘αποδεικνύουν’ τον ‘ανορθολογισμό’, την ‘σπατάλη’ και την ‘ανάγκη περικοπών’ στην μισθοδοσία των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν έχουν παρέλθει παρά μήνες απ’ την οριζόντια περικοπή των δώρων και των επιδομάτων τους.


Ακόμη και σε εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία, διαβάζει ο αναγνώστης σήμερα πως:1. Ο μισθός των Δ.Υ. είναι κατά τόσο τοις εκατό μεγαλύτερος από εκείνον του ιδιωτικού τομέα.
2. Πως τα επιδόματα αποτελούν πολύ μεγάλο ποσοστό των συνολικών αποδοχών, και επομένως πολλά απ’ αυτά πρέπει να περικοπούν τελείως.
3. Αναφέρονται επιλεκτικά κάποια ‘κραυγαλέα’ επιδόματα και τα ονόματά τους, ώστε να καταδειχθεί πως είναι ‘παράλογα’.
4. Αναφέρεται το μεγάλο συνολικό κόστος της μισθοδοσίας των Δ.Υ. ανά έτος (τόσα δις).
5. Αναφέρεται –βέβαια- όρος του Μνημονίου, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση έχει αναλάβει την δέσμευση να μειώσει περαιτέρω (από τις αρχικές περικοπές) το συνολικό αυτό κόστος.
6. Στοχοποιούνται κλάδοι Δ.Υ. και συγκεκριμένα Υπουργεία ως πλέον ‘δαπανηρά’.

Η κυβερνητική επικοινωνιακή αλητεία δεν τολμά να μας πει όλη την αλήθεια. Δεν τολμά να μας εξηγήσει ποιοι και επί πόσες δεκαετίες εφάρμοσαν αντί εισοδηματικής, επιδοματική πολιτική στο Δημόσιο και κυρίως γιατί. Δεν τολμά να μας εξηγήσει ποια είναι η μισθοδοτική σύγκριση του Δ.Υ. στην χώρα μας σε σχέση με τον συνάδελφό του των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Ξεχνά τις παρλαπίπες σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, όπου όλοι ανεξαιρέτως έταζαν την ‘πραγματική σύγκλιση’ με την Ευρώπη και τις άλλες αρχιδιές. Αποφεύγει επίτηδες να μας αναφέρει σε ποια θέση βρίσκεται το συνολικό κόστος του Δημόσιου τομέα στην λίστα των Ευρωπαϊκών κρατών. Αποφεύγει να συγκρίνει τον αριθμό των Δ.Υ. στην χώρα μας, σαν ποσοστό επί του πληθυσμού, σε σχέση με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη. Τολμά να συγκρίνει τον μισθό του ΔΥ με αυτόν του Ιδιωτικού τομέα, αλλά του Ιδιωτικού τομέα που η ίδια επί χρόνια τον παραδίδει στα νύχια των εργοδοτών και του κεφαλαίου. Και βέβαια, δίνει πίνακες μόνο απ’ τους ΔΥ Πανεπιστημιακής μόρφωσης, για να δημιουργήσει τις κατάλληλες εντυπώσεις ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των ΔΥ είναι Μέσης και Στοιχειώδους εκπαίδευσης !! Η κουτοπονηριά δεν έχει όρια !!!......


Κυβερνητική Επικοινωνιακή Αλητεία !


Μας αναφέρει ονόματα επιδομάτων, αλλά βέβαια ‘ξεχνά’ να μας πει πως ο καθηγητής όντως κάθεται στο σπίτι του και διορθώνει τα γραπτά. Ξεχνά να μας πει πως ο στρατιωτικός και ο αστυνομικός, όντως εργάζονται σε ειδικές συνθήκες. Πως ο νοσηλευτής όντως δουλεύει σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Πως ο γιατρός όντως δουλεύει και Σαββατοκύριακα. Τι λοιπόν μας τσαμπουνάει;; Πως τα ‘επιδόματα’ που πέταγαν στον εργαζόμενο με μορφή ελεημοσύνης ήταν χαριστικά και άνευ περιεχομένου;;..


Κυβερνητική Επικοινωνιακή Αλητεια !


Ξεχνά να μας ‘θυμίσει’ πως τουλάχιστον αυτός ο (μαλάκας τελικά) Δ.Υ., ποτέ δεν μπόρεσε να κρύψει ούτε δεκαράκι απ’ τον μισθό του, σε αντίθεση με τα μεγάλα λαμόγια, τους γνωστούς αγνώστους, έχοντες και κατέχοντες που ακόμη κάνουν πάρτι στις πλάτες μας. Ας μας υπολογίσει κάποιος : Αυτά που θα ‘κόψει’ με τον ‘εξορθολογισμό’ θα ξεπερνάν τα 600 εκατομμύρια εισφορές, που χαρίστηκαν στις Τράπεζες το 2009;;; Ας τολμήσει κάποιος να ψελλίσει πόσο ‘καλός’ εργοδότης ήταν το ίδιο το κράτος, κάθε πότε πλήρωνε, κάθε πότε χρησιμοποιούσε ‘αναπληρωτές’ για να μην τους πληρώνει το καλοκαίρι ! Ας τολμήσει κάποιος να μας πει γιατί καθυστερεί τόσο η εκδίκαση της προσφυγής των συμβασιούχων που τους απασχολούσε ανασφάλιστους επί χρόνια για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί καθυστερεί τόσο ο Άρειος Πάγος να τους τρίψει στην μούρη την αναμενόμενη απόφαση πως αυτούς όλους οφείλει να τους ξανα-προσλάβει και μάλιστα να τους αποζημιώσει κι από πάνω !! Ας ψελλίσει τέλος κάποιος: Γιατί όλα τα παραπάνω ‘ξέχασε’ να τα πει στην τρόικα όταν διαπραγματευόταν σκληρά το μνημόνιο…


Σφοδρή επικοινωνιακή επίθεση, υφίσταται από της πρωίας σήμερα, ακόμη μια φορά, το εισόδημα των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα.
Ας αμυνθούμε του πατρίου εδάφους..

4 σχόλια:

 1. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Η ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ... ΑΛΛΑ ΦΕΥ!

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ Δ.Υ. ΘΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΙΔ.Υ., ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ταξιδευτή μου, είχα άλλη ανάρτηση σήμερα, αλλά όταν τα διάβασα αυτά το μεσημεράκι, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.
  Δεν είμαι Δημόσιος Υπάλληλος, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει ο 'πόλεμος' είναι ένας. Απ' τη μια οι εργαζόμενοι κι απ' την άλλη η τρόικα και τα όργανά της. Πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους.

  Οι μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν γίνει ακόμη μόνο και μόνο επειδή δεν άπτονται άμεσα με το δημόσιο έλλειμμα. Όταν και εφόσον οι 'αγορές' τις ζητήσουν θα τις επιβάλουν κι εγώ το περιμένω αργά ή γρήγορα. Πρόσχημα τότε θα είναι βέβαια η 'ανταγωνιστικότητα'...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ... ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΓΑΠΗΤΕ!
  ΗΔΗ Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟ'Ι'ΚΑΝΟΥΣ!
  ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ... ΤΟΥ ΣΔΟΕ... ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ :)
  ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΠΟΥΝ... ΟΙ Δ.Υ. ΕΔΩΣΑΝ... ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ... ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ... ΠΕΡΑΙΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ. ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ. ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΧΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΣΧΕΔΟΝ, 200 ΥΠΑΛΗΛΛΟΥΣ ΤΗΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ!

  ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ!
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΧΘΕΣ, ΒΓΗΚΕ ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΠΟ. ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ, ΛΕΕΙ, ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ. ΕΝΩ Ο ΜΕΛΛΩΝ... ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣ :) ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ(;) ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΥΔΕΝ ΕΙΠΕ!
  ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ, ΕΣΠΑ, ΤΕΜΠΤΕ ΚΛΠ.
  ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ... Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο... ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ!
  ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ... ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν κατάλαβα ούτε κι εγώ. Δεν το πολυ-παρακολούθησα κι όλας..
  Οι φορτηγατζήδες το είχαν χαμένο το παιχνίδι εξ αρχής. Απ' τη μια διότι τα ΜΜΕ ήταν εναντίον τους. Δεύτερον επειδή οι 'παραγωγικές τάξεις' η 'κενωνία' ήταν εναντίον τους. Τρίτον, επειδή στο μνημόνιο ήταν προγραμμένοι.
  Πόσο θα μπορούσαν να παρατείνουν την απεργία τους όταν βρίσκονταν υπό επίταξη με την απειλή να χάσουν τις άδειές τους;; Αποφασίζει και διατάσσει η 'δημοκρατία' μας. Ίδια κι απαράλλαχτα όπως επί συνταγματαρχών.
  Παρανομεί, εξαπατά, κοροϊδεύει η 'ευνομούμενη πολιτεία' μας. Διότι κατ' αρχήν δίνει τις άδειες. Εισπράτει παράβολα, φόρους και τα ρέστα. Και μετά εν μία νυκτί 'ανοίγει' το επάγγελμα δήθεν. Αμα είσαι μάγκας όμως, δεν δίνεις ούτε τριετίες, ούτε τρίχες. Άμα είσαι εντάξει, απλά αποζημιώνεις όσα ακριβώς έδωσε το θύμα να αγοράσει την άδεια, και απελευθερώνεις την άλλη μέρα.
  Άμα είσαι τίμιος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή