Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Διεθνής κουζίνα...


Ο ΜΟΝΟΣ συνεπής με τον εαυτό του, χθες με την ματαίωση της ‘επενδύσεως’ στον Αστακό, ήταν –οφείλω να το πω- ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων. Είπε ο άνθρωπος αυτό που ένοιωθε: 'Δεν θα κλάψουμε κιόλας που δεν θα γίνει κάτι που το κατηγορούσαμε' !!


ΠΕΣ ΤΑ Χρυσόστομε ! Γιατί, τώρα συγνώμη, όλη η υπόλοιπη αντιπολίτευσις βγήκε και ‘κατηγόρησε’, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, που η κυβέρνηση ‘έχασε’ την επενδυσάρα ! Ρε παιδιά, μόλις μια βδομάδα πριν, χλευάζατε τον εμίρη και τον κακομοίρη, μιλούσατε για περιβαλλοντικό έγκλημα, λέγατε για εξεταστικές του μέλλοντος, τώρα τι μας λέτε;; Ξεκαθαρίστε επιτέλους τι θέλετε, διότι από κάπου πρέπει να πάρει …γραμμή και ο πτωχός ..μπλόγκερ !!..
ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ, γεμάτοι περηφάνια, πως από προχθές 18 Οκτωβρίου, ξεκίνησε πανελλαδικά, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στα φαρμακεία. Η εφαρμογή, αφορούσε βέβαια ένα μόνο ταμείο (ΟΑΕΕ), το οποίο αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό περίπου 10-15% της κίνησης των συνταγών, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

ΣΗΜΑΣΙΑ έχει, πως το σύστημα έπεσε από την πρώτη μέρα ! Διότι, αφού οι φαρμακοποιοί, αναγκάστηκαν να αγοράσουν τον αναγκαίο εξοπλισμό, σκάνερς, μόντεμς, ειδικούς εκτυπωτές, προγράμματα και τα ρέστα, πήγαν να στείλουν τις συνταγές τους, και προφανώς οι σέρβερς του ταμείου δεν άντεξαν !!


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια ακόμη γκάφα των ντοκτορά ! Κάποιοι προφανώς δεν ξέρουν να μετρήσουν τα μεγέθη, τι άλλο να πω;; Και εντάξει, να την πατάξουμε την υπερ-συνταγογράφηση, και εντάξει, κλέβουν και οι γιατροί, και οι φαρμακευτικές, και κάποιοι απ’ τους φαρμακοποιούς. Και εντάξει, να τα σώσουμε τα ταμεία, όλα καλά και άγια. Αλλά πλήρη ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχει καταφέρει σε όλη την Ευρώπη, μόνο η Δανία, η οποία Δανία, χρειάστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια για να την στήσει ! Η Δανία ! Εμείς, πού πάμε;;

ΒΕΒΑΙΑ, έχει δοθεί απ’ το Υπουργείο, η απαραίτητη ‘παράτασις’, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, αλλά να σας πω την αλήθεια, ούτε στο τέλος του μήνα περιμένω πως θα δουλέψει…ΕΠΟΜΕΝΟ: εάν εσείς μπορέσετε να συνδέσετε λογικά τα δύο παρακάτω, πείτε μου να τα συνδέσω κι εγώ !

ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ, είπε ο Πρωθυπουργός μας, ‘οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι’ στην Ελλάδα έχουν δώσει ό τι μπορούσαν, δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές, κι ας το ακούσουν όλοι, κυρίως οι ‘έξω’ !!...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, απ’ το ‘μέχρις εδώ’ εξαιρούνται οι υπάλληλοι των ενόχων ΔΕΚΟ (αυτοί με τους
τεράστιους μισθούς), και μερικοί ένοχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι, που θα τους κόψει ακόμη ένα 10% η ‘ενιαία αρχή πληρωμών’ !!

Η ΜΟΝΗ περίπτωση να ταιριάζουν οι δυο αλήθειες, είναι να εννοεί ‘μετά τις επόμενες περικοπές’, ‘μέχρι εδώ’. ‘Μέχρι εκεί’ δηλαδή, τέλος πάντων καταλάβατε !!...

ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ, τέλος, πέρυσι, που η Ν.Δ. κατηγορούσε τον Παπανδρέου. Πως, και καλά, ‘άμα είχε κάνει ό τι και η Ιρλανδία’, δεν θα είχαν ανεβεί τα σπρέντς, δεν θα χρειαζόταν το μνημόνιο, δεν θα είχαμε μπει στο στόχαστρο, κλπ. Θα θυμάστε, που έστω και καθυστερημένα, ο Πρωθυπουργός μας, έπραξε τα δέοντα, πάτησε τα κουμπιά, ενεργοποίησε τα όπλα, τράβηξε το σήμα κινδύνου, εκεί απ’ το μακρινό Καστελόριζο !!

ΑΦΟΥ, λοιπόν, όλα βαίνουν καλώς στην
Ιρλανδία, (μας τα είπε λίαν προσφάτως η Κυνική μας), όπως και σ’ εμάς φυσικά, τώρα την Ελληνική συνταγή, φαίνεται να ακολουθεί η ..Αγγλία ! 450.000 θέσεις θέλει να ‘κόψει’ απ’ τον δημόσιο τομέα της !

ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ, αυτό το ‘επιχειρησιακό πλάνο’ που θα εκπονήσουν τα Αγγλικά Υπουργεία, για την ‘επόμενη πενταετία’ κόβω τις φλέβες μου, ο ..δικός μας τους το σφύριξε !! Από πίσω τον έχουν πάρει τον Γιώργο !

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ να μην χαμογελάσω και με τους Άγγλους Οικονομολόγους ! Οι μισοί λέει, θεωρούν σωστά τα μέτρα, οι άλλοι μισοί θεωρούν πως θα φέρουν ύφεση ! Σκέτη πλήξη, γαμώ το, αυτή η επιστήμη ! Καμία πρωτοτυπία;; Τα ίδια παντού;;….

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, χάλια από παντού ! Από Πορτογαλίες, Ισπανίες, Ιταλίες, ακόμη και από Σαρκοζί μερία !! Τα νούμερα δεν τους βγαίνουν. Δεν τους βγαίνουν, και σωστά δεν τους βγαίνουν, και καλύτερα που δεν τους βγαίνουν, και χαίρομαι που δεν τους βγαίνουν, όχι ότι οι ίδιοι πρόκειται ποτέ να καταλάβουν, αλλά θα καταλάβουν οι λαοί, και θα τους πάρουν επιτέλους με τις πέτρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου