Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Ειλικρινή ..μέτρα !


Διαβάζω, ανάμεσα στα 30 νέα ‘μέτρα’ που σχεδιάζει η πεφωτισμένη κυβέρνηση του ηγέτη των πιστών, για την ‘σωτηρία της χώρας’:

Κατηγορία: ‘Τα παίρνω κατ’ ευθείαν (αμέσως) απ’ την τσέπη σας’:
Μείωση στους μισθούς των ΔΕΚΟ πάνω από 1.800 ευρώ (μικτά) Ταβάνι στα επιδόματα 10%
Πλαφόν στις αμοιβές ΔΕΚΟ 4.000 ευρώ
Περικοπές οικογενειακών επιδομάτων 150 εκατ. ευρώ.
Αναστολή στις ονομαστικές αυξήσεις συντάξεων 250 εκατ. ευρώ
Μείωση των επιδομάτων ανεργίας 500 εκατ. ευρώ.


Κατηγορία: ‘Τα παίρνω έμμεσα (αμέσως) απ’ την τσέπη σας’:Αύξηση στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών 30%
Εξίσωση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης - κίνησης 400 εκατ. ευρώ.
Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ 800 εκατ.
Δεύτερη αναθεώρηση αντικειμενικών τιμών 200 εκατ. ευρώ
Διεύρυνση βάσης ΦΠΑ 300 εκατ. ευρώ
Πλήρη εφαρμογή του πράσινου φόρου 150 εκατ. ευρώ
Νέος ειδικός φόρος στα αυθαίρετα 100 εκατ. Ευρώ.
.
Κατηγορία: ‘Κατεδαφίζω το κράτος’
Μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο 660 εκατ.
Αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης 500 εκατ. ευρώ
Μείωση των επιδοτήσεων στις ΔΕΚΟ 800 εκατ. ευρώ.
Περικοπή στις δαπάνες του ΠΔΕ (Δημόσιες επενδύσεις), 500 εκατ. Ευρώ.
.
Διαβάζω και τις ‘αποκρατικοποιήσεις’ που ‘σκέπτεται’ η …ίδια κυβέρνηση, του …ίδιου ηγέτη των πιστών.Καζίνο Πάρνηθας, δεύτερο τρίμηνο 2011 με πώληση του 49% σε στρατηγικό επενδυτή. Προσδοκώμενα έσοδα (120-150 εκατ. ευρώ).
Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, δεύτερο τρίμηνο. Το δημόσιο κατέχει 55% το οποίο και θα διατηρήσει παρατείνοντας ωστόσο τη σύμβαση παραχώρησης (200-300 εκατ. ευρώ)
Φάσμα συχνοτήτων: Τρίτο τρίμηνο του 2011, συμβάσεις παραχώρησης (250-300 εκατ. ευρώ).
Ελληνικά αμυντικά συστήματα: Τρίτο τρίμηνο, πώληση ποσοστού από το 99,81% που κατέχει το Δημόσιο σε στρατηγικό επενδυτή.
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρεία ανήκει σήμερα κατά 100% στο Δημόσιο. Σχεδιάζεται η πώληση ποσοστού σε στρατηγικό επενδυτή (10-35 εκατ. ευρώ).
ΛΑΡΚΟ: Τέταρτο τρίμηνο. Πώλησης του 55,19% που ανήκει στο Δημόσιο σε στρατηγικό επενδυτή.
Εγνατία: Τέταρτο τρίμηνο: Συμβάσεις παραχώρησης.
ΔΕΠΑ: Τέταρτο τρίμηνο με τον σχεδιασμό να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατ’ αρχήν, είναι φανερό απ’ τις δυο πρώτες ‘ομάδες’ μέτρων, πως η εισπρακτική λαίλαπα συνεχίζεται με μεγαλύτερη ακόμη ένταση, σε βάρος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ των πολιτών και των εργαζομένων (όλα για τον πολίτη). Με ανατριχιαστικές ‘λεπτομέρειες’, όπως πχ η εγκληματική ‘μείωση των επιδομάτων ανεργίας’ τη στιγμή που η ίδια η ανεργία διογκώνεται. Με παντελή κοινωνική αναλγησία (πετρέλαιο-εισιτήρια), κοινώς μας έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Με άλλη μια απ’ τα ίδια, να φορολογούμε την ‘παρανομία’ που το ίδιο το κράτος όχι μόνον επέτρεψε, αλλά και υποδαύλισε αφού ‘κονόμαγε, τότε, και θέλει να ξανα ‘κονομήσει και τώρα (πράσινοι φόροι, αυθαίρετα). Με τουλάχιστον αμφίβολη αποτελεσματικότητα, παρατηρείστε την εκ νέου ‘αύξηση του ΦΠΑ’, ή την ‘διεύρυνση βάσης του ΦΠΑ’, τι στο διάολο θα αποφέρουν αυτά, όταν με όλα τα υπόλοιπα τορπιλίζεις την κατανάλωση.

Η επόμενη ‘ομάδα’, όμως, δείχνει την ακόμη πιο επικίνδυνη αλήθεια, για τον …γνωστό Ευρωπαίο Στοχαστή: Πως έχει επιλέξει να κατεδαφίσει το κράτος. Εκείνα τα 660 εκ. ‘μείωση της απασχόλησης’ σημαίνουν απλά, πως δεν θα διστάσουν ακόμη και απολύσεις να κάνουν. Τα 500 εκ. από κάτω, αποκαλύπτουν την πραγματική ‘αιτία’ του Καλλικράτη. Οι ΔΕΚΟ, θυμηθείτε πως είναι ‘κοινής ωφέλειας’. Όσο για τις δημόσιες επενδύσεις, προφανώς θέλουμε να τις κάνουμε …ιδιωτικές.

Και φτάνουμε, στις ‘αποκρατικοποιήσεις’. Πάρνηθα. Ελ. Βενιζέλος. Ελλ. Αμυντικά συστήματα. ΤΡΑΙΝΟΣΕ. ΛΑΡΚΟ. Εγνατία, ΔΕΠΑ. Πάει να πει, τα φιλέτα. (την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την κάναμε φιλέτο, αφού ρίξαμε τα ελλείμματα στο χρέος). Φιλέτα, που –το έχουμε ξαναδεί το έργο- θα τα πάρει ο άγιος στρατηγικός ιδιώτης επενδυτής, θα ‘κονομήσει όσο ‘κονομήσει, και μετά θα βρει μια πρόφαση θα την κάνει, και θα ξαναπετάξει τη στυμμένη λεμονόκουπα, ως ‘προβληματική’ πια, πίσω στα μούτρα μας.

Είτε πρόκειται για επικίνδυνη μικρόνοια του ηγέτη των πιστών, είτε για επικίνδυνο σχέδιο του ‘ανθρώπου του κεφαλαίου’, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Δυστυχώς, μπαίνουμε στη φάση, όπου η κυβέρνηση θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες ‘βλάβες’ στη χώρα. Διότι, τον μισθό, τη σύνταξη, τους θεσμούς, τους επαναφέρεις. Ότι όμως θα ξεπουλήσει τώρα ο κ. Παπανδρέου και η συμμορία του, άντε πάρ’ το πίσω. Ακούω για πετρέλαια. Για συνεκμεταλλεύσεις του Αιγαίου. Ακούω ‘αποτιμήσεις’ της ‘περιουσίας του Δημοσίου’. Φοβάμαι πως μπήκαμε στη φάση που –όπως πολύ εύστοχα κάπου περιέγραψε ο κ. Καζάκης- ο τοκογλύφος έρχεται, για ‘εκείνο το χωραφάκι στη ρεματιά’ !....

Η κυβέρνηση αυτή, πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν ταχύτερα. Έναντι ακόμη και της πτώχευσης. Προτιμότερη είναι. Και, ξέρω, κάποιους ίσως στενοχωρώ. Κάποιοι δεν πείθονται. Κάποιοι ίσως πιστεύουν ακόμη, πως οι ‘προθέσεις’ είναι ‘καλές’. Κάποιοι, ίσως ακόμη να πιστεύουν, πως ‘φταίνε’ και οι ίδιοι, κάποιοι να πιστεύουν πως ‘μαζί τα φάγαμε’ όλοι, και πως επομένως οφείλουμε να πληρώσουμε, κλπ, κλπ. Δεν χρειάζεται όμως να επιχειρηματολογήσω εγώ. Ξαναδιαβάστε πιο πάνω, τα ‘μέτρα’. Λένε την μόνη αλήθεια._

21 σχόλια:

 1. ... ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΘΑΝΑΣΗ, ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ.
  ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ... ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΔΡΑ, ΟΙ... ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΤΖΑΜΠΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ Π.Κ.(ΠΡΟ ΚΡΙΣΕΩΣ. ΕΧΟΥΜΕ Ν'ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ/ΖΑΧ-ΚΗΣ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ... ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ, ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΕΣ, ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ... ΝΑ... ΨΗΣΟΥΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ,ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΑ...
  ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΑΥΣΤΡΙΕΣ(... ΣΧΕΔΟΝ ΤΖΑΜΠΑ), ΤΙΣ ΤΑΥΛΑΝΔΕΣ(... ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ... ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΤΡΑΞΙΟΝΣ) ΚΑΙ... ΣΤΑ ΣΑΝ...ΜΝ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ...
  ΘΑ ΤΗ... ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ... ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΓΕΜΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΑΣΩ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοίτα, Ταξιδευτή μου, ας πέσει και μετά τις γιορτές οι κυβέρνηση, δεν με πειράζει :))))))))))


  (να φάει και κανένα μελομακάρονο ο Πάγκαλος ο καημένος)....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ... ΕΤΣΙ, ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ,
  ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ :}
  ... ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΟΥΤΕ 'ΜΕΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ
  ... ΜΕΛΟ-ΜΑΚΑΡΟΝΟ ΝΑ 'ΝΑΙ ΚΙ Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θανάση, Ταξιδευτή,
  Μπορεί φαινομενικά η ζωή να συνεχίζεται, μα όλοι σχεδόν σ' αυτή τη χώρα είναι σα ζόμπι.
  Το μούδιασμα οφείλεται στο ότι πολύς κόσμος είναι φοβισμένος με την προοπτική της πτώχευσης, επίσης δεν ακούγεται από πουθενά κάποια συγκροτημένη σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Μόνο από το ΚΚΕ, κι αυτό πολλοί το φοβούνται περισσότερο από τη χρεοκοπία. Και δε φταίνε μόνο αυτοί.
  Όταν μας φύγει το μούδιασμα κι ο φόβος της πτώχευσης, θα τα έχουμε χάσει όλα και τότε ίσως θα αρχίσουν να φοβούνται άλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ. ΒΛΕΠΕΙΣ, ΠΑΛΙ Η... ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ. ΑΡΑ ΠΟΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ(ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ)ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ+ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ+ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΞ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΛΗΞΕΙ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(Ο,ΤΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ! συν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ, ΕΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ. ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ... Ο,ΤΙ ΦΑΕΙ, Ο,ΤΙ ΠΙΕΙ ΚΙ Ο,ΤΙ...
  ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ Σ' ΑΥΤΟΝ Η ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ Μ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΩΝ ΤΟΥ, ΟΣΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ. ΤΟ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ.
  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΗ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
  ΤΟΤΕ ΑΣ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΘΕΙ Η ΑΣ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΙ(ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΟΡΕΛΑΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλησπέρα Γυριστρούλα..

  Χθες, ένα blog το leftG700, αριστερότερων πεποιθήσεων απ' τις δικές μου, είχε μια ανάρτηση, που έλεγε, 'ωραία πάμε στην πορεία, αλλά προς τα πού πάμε;'. Κατέληγε πως η αριστερά δεν έχει αυτή τη στιγμή την παραμικρή ιδέα για το ποιά είναι η ενδεδειγμένη λύση. Τόνιζε μάλιστα πως η διάσπαση της αριστεράς είναι αυτή την στιγμή το μεγάλο εμπόδιο.

  Κι εγώ, από εδώ, έχω 'κατηγορήσει' την αριστερά πολλές φορές. Και για την νοοτροπία της και για τα στραβά της.

  Όμως: Δεν μπορούμε να είμαστε άδικοι με την αριστερά. Της ζητάμε να έχει έτοιμο κυβερνητικό πρόγραμμα, έτοιμες λύσεις για όλα, αλλά εμείς οι ίδιοι με την ψήφο μας δεν την αφήσαμε 35 χρόνια στην γωνία;;

  Κανείς δεν περιμένει νομίζω -ούτε καν ο Ταξιδευτής- ξαφνικά στην Ελλάδα της ΟΝΕ, να προκύψουν 10 εκατομμύρια Τσε και Άρηδες και να χτίσουν την κόκκινη κοινωνία του μέλλοντος. Ούτε η ίδια η Παπαρήγα δεν το ελπίζει αυτό. Λύσεις Οκτωβριανής επανάστασης δεν υπάρχουν το 2010, κανείς δεν θα δεχθεί να θυσιαστούν γενιές ξανά, έναντι ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ οράματος.

  Εδώ όμως, δεν μιλάμε γι αυτό. Εδώ απλά λέμε να μην μας κοροϊδεύουν. Να συνειδητοποιήσουμε τουλάχιστον, μέσα απ' την κρίση αυτή, το πόσο άδικο είναι ετούτο το σύστημα. Το πόσο προτεκτοράτο έγινε η Ελλάδα. Να εντοπίσουμε τις πραγματικές αιτίες που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα πρόσωπα, ο Παπανδρέου ο Καραμανλής κλπ. Να μετρήσουμε τέλος, τα γράδα της 'Δημοκρατίας' μας, που τόσα χρόνια την αφήσαμε τόσο τηλεοπτική να καταντήσει με την ίδια μας την μη συμμετοχή.

  Για την ώρα το μόνο που θα μπορούσε να κερδηθεί, αυτό είναι πιστεύω Γυριστρούλα. Κι αν κάνεις ένα γύρο, ακόμη και αυτή η συνειδητοποίηση μάλλον αργεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗ, ΟΥΤΕ Η ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΗ ΛΥΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ; ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΧΘΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ. ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΩΣ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ, ΑΠΟΡΙΕΣ Η ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ, ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ; ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΕΙΡΩ.
  ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΛΟΓΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΟΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ, Ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΟΥ, ΑΚΟΜΗ, ΚΙ ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ... ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠ' ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΡΑΓΟΣ, ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ, ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙΣ Η ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙΣ!
  ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θανάση, Ταξιδευτή,
  Πρώτα απ΄όλα όπως δεν μπορούμε να ζητάμε ηρωισμό και υψηλή παιδεία από όλους, έτσι δεν μπορούμε και να τους θεωρούμε όλους πουλημένους, αγράμματους ή δειλούς, επειδή δεν βγαίνουν στους δρόμους να πάρουν τα χειμερινά ανάκτορα.
  Ακόμα ούτε όλοι μείναν άνεργοι, ούτε όλοι έχασαν τις καταθέσεις τους, τους μισθούς, τις συντάξεις, τις περιουσίες τους. Αν τα έχουν αυτά, όσο τα έχουν, θα ελπίζουν και θα ψάχνουν ρεαλιστικές βιώσιμες προτάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ,
  ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΜΠΡΕΧΤ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΣΤΗΛΗ ΣΟΥ "ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ"!

  ΣΕ... ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΟ. ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥΣ!
  ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Γυριστρούλα, το επιχείρημα πως δεν έχασαν όλοι τον μισθό τους κλπ, δεν πρέπει να μας καθησυχάζει.

  Κάποιοι, πολλοί άνθρωποι έμειναν άνεργοι, και αυτό συνεχίζει να διογκώνεται με τα μέτρα που παίρνουν. Εσείς οι καθηγητές, η γυναίκα μου, δεν χάσατε μέρος των αποδοχών σας;; Δεν κατηγορηθήκατε, και συνεχίζετε να κατηγορείστε πως είστε 'πολλοί', 'αντιπαραγωγικοί' και τα ρέστα;; Τώρα, δεν θα υποστούν μειώσεις εισοδημάτων όλοι οι μισθωτοί στις ΔΕΚΟ. Ή μήπως οι 'μεγάλοι' εργοδότες δεν θα εκμεταλλευτούν τις 'επιχειρησιακές' συμβάσεις για να μειώσουν τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα;;

  Λες στο πρώτο σου σχόλιο, ο κόσμος είναι 'μουδιασμένος'. Είναι πράγματι, αλλά γιατί;; Γιατί έχουν πέσει τα κανάλια, κι απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, εδώ και δώδεκα μήνες τον βομβαρδίζουν με πτωχεύσεις, απώλειες μισθών και τα ρέστα. Και ελάχιστο ποσοστό έχει πρόσβαση στο ίντερνετ σε εναλλακτική ενημέρωση. Φαντάσου τί γίνεται στα χωριά, ή στις μεγαλύτερες ηλικίες.

  Ξέρεις πως προσωπικά, είχα ελπίσει πολλά απ' τον Παπανδρέου. Για πολλούς λόγους. Επειδή ήταν χαμηλού προφίλ. Επειδή είχαμε χορτάσει 'χαρισματικούς'. Επειδή, επειδή, όλα υπέρ του τα είχε. Δυστυχώς, όχι μόνο απογοητεύτηκα, αλλά θεωρώ πως πλέον είναι έτοιμος να κάνει μη αναστρέψιμα λάθη. Και δεν εννοώ ούτε τους μισθούς ούτε τις συντάξεις, αυτά όλα ανατρέπονται εύκολα. Τα ξεπουλήματα φοβάμαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Θανάση μου, κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τη λαίλαπα που εξαπέλυσε αυτή η κυβέρνηση στις ζωές μας, αλλά δεν πιστεύω ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να τα παίξει όλα για όλα. Ακόμα Παπανδρέου ψηφίζει, γιατί φοβάται τα χειρότερα και γιατί δεν έχει άλλη λύση.
  Ταξιδευτή, το χαρτί των αγώνων και των κινητοποιήσεων μόνοι τους το κάψανε οι συνδικαλιστές, κατεβαίνοντας κάθε τρεις και λίγο για ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, εδώ και πολλά χρόνια. Και τώρα που όντως υπάρχει λύκος, σχεδόν κανείς δεν τους πιστεύει πια και δεν τους ακολουθεί. Βλέπουμε στην Αγγλία, Γαλλία γίνεται μια πορεία, μια απεργία στα 10 χρόνια και ταρακουνιέται το σύμπαν, εδώ μια από τα ίδια...
  Κανείς δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο από όλα όσα ζούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @γυριστρουλα
  ΟΥΤ' ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ, ΤΟ 'ΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΓΚ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΤΕ ΟΤΙ, ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΣΙΟΜΠΟΛΟ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ Τ' ΑΥΓΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. Ο ΕΝΑΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. Η ΛΥΠΗ ΜΟΥ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ! ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΡΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ. ΔΛΔ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ; ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΣΟΠΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΛΙΤΣΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕΙΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΡΕΧΤ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΕΣ!
  ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ(ΠΟΙΟΥΣ;). ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΝΝΟΕΙΣ, ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΗΡΑΝ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠ' ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΨΗΦΩΝ. Η ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΠΑΡΕΣΥΡΕ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ 2 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ(ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΤΟΥΣ 2 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 2 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @γυριστρουλα
  ΟΥΤ' ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ, ΤΟ 'ΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΓΚ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΤΕ ΟΤΙ, ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΣΙΟΜΠΟΛΟ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ Τ' ΑΥΓΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. Ο ΕΝΑΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. Η ΛΥΠΗ ΜΟΥ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ! ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΡΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ. ΔΛΔ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ; ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΣΟΠΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΛΙΤΣΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕΙΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΡΕΧΤ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΕΣ!
  ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ(ΠΟΙΟΥΣ;). ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΝΝΟΕΙΣ, ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΗΡΑΝ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠ' ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΨΗΦΩΝ. Η ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΠΑΡΕΣΥΡΕ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ 2 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ(ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΤΟΥΣ 2 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 2 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @γυριστρουλα
  ΟΥΤ' ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ, ΤΟ 'ΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΓΚ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΤΕ ΟΤΙ, ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΣΙΟΜΠΟΛΟ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ Τ' ΑΥΓΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. Ο ΕΝΑΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. Η ΛΥΠΗ ΜΟΥ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ! ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΡΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ. ΔΛΔ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ; ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΣΟΠΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΛΙΤΣΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕΙΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΡΕΧΤ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΕΣ!
  ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ(ΠΟΙΟΥΣ;). ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΝΝΟΕΙΣ, ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΗΡΑΝ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠ' ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΨΗΦΩΝ. Η ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΠΑΡΕΣΥΡΕ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ 2 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ(ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΤΟΥΣ 2 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 2 ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ταξιδευτή, εσύ έχεις άλλες αντοχές κι άλλες εμπειρίες, εμείς δεν ξέρω αν αντέχουμε αυτό που θα συμβεί αν ο κόσμος πραγματικά βγει ακηδεμόνευτος στους δρόμους, με την απελπισία του σε πλήρη ανάπτυξη. Σκέψου τα 5 εκατομμύρια ανθρώπων να βγαίνουν στο δρόμο εξαγριωμένοι κι όχι τις λίγες χιλιάδες που βγαίνουν τώρα. Ποιος συνδικαλιστής, κόμμα, ομάδα, δεν το τρέμει αυτό το ανεξέλεγκτο πλήθος;Μια πρόγευση πήραμε χθες με το ξύλο που έφαγε ο Χατζηδάκης. Απλώς, ο συνδικαλισμός, αν έχει απήχηση στους εργαζόμενους, μπορεί να πιέσει για λύσεις, μεταρρυθμίσεις, διαπραγματεύσεις, "εντός των τειχών", και τελικά διατήρηση στοιχειωδώς του υπάρχοντος κοινωνικού συμβολαίου, αν όχι, γαία πυρί μειχθήτω.
  Πραγματικά, δεν ξέρω πια τι πρέπει να ευχηθούμε από τα δύο...
  Την καλημέρα μου και στους δυο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ, ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ, ΤΗ ΔΙΝΕΙ Η ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ! ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ... ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΚΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!
  ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
  ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥΤΟ! ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΑΣ... "ΠΑΡ' ΤΗ ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ" Η "ΠΑΡ' ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ", ΕΝΑΛΛΑΞ!
  ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙΝΟΥΣ ΚΙ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ... ΣΤΟΧΑΣΜΟΥΣ! ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ!

  ΥΓ. ΕΠΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΜΟΥΝΑ ΚΙ ΕΓΩ, ΤΟΤΕ, ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ.
  ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ, ΣΑΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΘΕΑΤΕΣ... ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ "ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ" ΤΗΝ ΕΞ' ΟΥΡΑΝΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή