Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Μετανάστες και Νομιμότητα....


Επειδή, με προεξάρχοντα τον ίδιο τον κ. κ. Γ. Α. Παπανδρέου, πολλοί τις τελευταίες ημέρες, μηδέ της κ. κ. Ντόρας Μπακογιάννη εξαιρουμένης, και με αφορμή την χρήση του ασύλου της Νομικής εκ μέρους μεταναστών, προβληματίζονται περί της ανάγκης της αυστηρής –επιτέλους- τήρησης των νόμων, σ’ αυτή τη χώρα, να σπεύσω έσχατος να ..συμφωνήσω μαζί τους:

Έχουμε, λοιπόν και λέμε:

-Να σπεύσει το ΣΔΟΕ άμεσα, να ερευνήσει τα μη δηλωθέντα εισοδήματα όλων των ιδιοκτητών του Αγ. Παντελεήμονα, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, που εισπράττουν από μετανάστες (10 ευρώ τη βραδιά το ‘κεφάλι’!!), να ερευνηθούν οι δηλώσεις τους των τελευταίων δέκα ετών, και να αποδώσουν τους φόρους με τα αναλογούντα πρόστιμα.

-Να σπεύσει το ΙΚΑ και οι επιθεωρητές εργασίας, να ερευνήσουν τις εισφορές που διέφυγαν όλοι όσοι απασχολούν ανασφάλιστους μετανάστες, και να αναγκαστούν να τις καταβάλουν αναδρομικά, επίσης με τα αναλογούντα πρόστιμα (πόσα δις να είναι άραγε;;).

-Να σπεύσει το Υπουργείο Εργασίας, να διερευνήσει όσους βαφτίζουν μετανάστες σε ‘ελεύθερους επαγγελματίες’ ώστε μετά να τους ‘νοικιάζουν’ με την μέρα, έναντι παράνομου κέρδους. (Πρόσφατη περίπτωση ο  Αιγύπτιος που σκοτώθηκε καθαρίζοντας τα παράθυρα του Υπουργείου …Εργασίας !!).

-Να σπεύσει το Υπουργείο Εργασίας να ελέγξει εάν τηρούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας, όσο αφορά στην απασχόληση ακόμη και των νομίμων μεταναστών.

-Να επιληφθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πατάξει τα κυκλώματα και τους εμπόρους ναρκωτικών που χρησιμοποιούν πολλάκις μετανάστες ως ‘βαποράκια’.

-Να επιληφθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πατάξει τα κυκλώματα που εκδίδουν στην πορνεία μετανάστες.

-Να επιληφθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διερευνήσει εάν υπάρχουν κυκλώματα στην χώρα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εκμεταλλεύονται οικονομικά τους μετανάστες συνεχίζοντας το έργο των Τούρκων δουλεμπόρων.

-Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να δώσει στοιχεία για όσους συνελλήφθησαν και καταδικάστηκαν για πράξεις βίας εναντίον μεταναστών, τα τελευταία χρόνια.

Αυτά τα ..λίγα, έτσι για αρχή.

Φροντίστε φωτισμένοι μου ηγέτες, να τηρηθούν πρώτα αυτοί οι στοιχειώδεις νόμοι, και μετά ελάτε να μιλήσουμε και για το άσυλο….

24 σχόλια:

 1. Όχι τίποτε άλλο, ...γιατί τελικά όλα είναι θέμα αποπροσανατολισμού. Και δίπλα σε τούτους ας έρθουν και οι προβεβλημένοι δημοσιογράφοι να πάρουν θέσει ανοιχτά. Το άσυλο μας μάρανε τώρα. Εκεί εστιάζεται το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

  Όπως απάντησα και σε σχόλιο της Alex στο blog μου που μιλά για ανεργία Ελλήνων κι ότι δε χωράνε οι μετανάστες, αν επιλέγαμε να ακολουθήσουμε μία οργανωμένη κοινωνική πολιτική κοινωνικής ένταξης μεταναστών και ΑμεΑ, ασθενών, τοξικομανών κλπ, δεν θα δημιουργούσαμε προϋποθέσεις ανάπτυξης; Και μέσα από την ανάπτυξη αυτή (θα είναι σίγουρα μεγάλη, γιατί απαιτούνται πολλά) δε θα βοηθούσαμε οργανωμένα στην καταπολέμηση της ανεργίας;

  Η χώρα έχει περιθώρια ανάπτυξης και άσκησης ουσιαστικής αναπτυξιακής κοινωνικής πολιτικής. Αλλά στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο αυτά δε χωράνε. Είναι το ίδιο μοντέλο που περιορίζει την παιδεία, που "κόβει" την υγεία, που αφήνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να φυτοζωεί
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα Δήμο.

  Αυτή η καραμέλα 'πόσοι χωρούν, πόσους θέλουμε, κλπ' είναι λογικοφανής και έχει ευρέως διαδοθεί, πολλοί πιστεύουν πως πρέπει να μπει ένα όριο. Σήμερα την ίδια δήλωση έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος νομίζω !...

  Δυστυχώς δεν υπάρχουν αριθμητικά στοιχεία να το ψάξει κανείς με αριθμούς, ώστε να μπορούσαμε να δούμε τι ποσοστό του ΑΕΠ παράγεται απ' τους μετανάστες.

  Είναι αστείο την ώρα που η Τουρκία δίπλα έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια πληθυσμό (μόνο η Κωνσταντινούπολη φτάνει στα 18!), εμείς να λέμε πως δεν θέλουμε να είμαστε 12 εκατομμύρια, μόνο 11 χωράμε !! Παραλογισμός δηλαδή.

  Διάβαζα πρόσφατα σε ένα υπέροχο λεύκωμα για τα μαστοροχώρια της Ηπείρου, πως στην επαρχία Κόνιτσας παρατηρήθηκε αντιστροφή της γήρανσης του πληθυσμού στην απογραφή του 2001, λόγω ακριβώς επειδή ο πληθυσμός των χωριών (γέροι στην πλειοψηφία τους λόγω της αστυφιλίας) εμπλουτίστηκε με Αλβανούς μετανάστες τη δεκαετία του ΄90.

  Ή μήπως δεν είναι κοινό μυστικό, πως οι χειρονακτικές εργασίες (γεωργικές και μη) γίνονται πλέον από μετανάστες, κι οτι τα Δημοτικά μας γέμισαν ξανά με τα παιδιά τους;;...

  Δυστυχώς, όμως, ο λαϊκισμός και στο θέμα αυτό, 'πουλάει'. Κι εμείς ώς λαός αγοράζουμε πολύ εύκολα Δήμο μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΓΩ, ΘΑΝΑΣΗ, ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.
  ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ:
  H ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΩΝ 8, ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΔΕ ΞΕΣΚΙΣΕ - ΤΙ ΚΡΙΜΑ :) - ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΝ/ΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΠΟ ΑΣΥΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΙΔΕΩΝ ΣΕ "ΑΣΥΛΟ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ...
  Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟ '73, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ; ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΗΤΑΝ "ΑΠΟΨΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ"; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ Ν' ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ;
  ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η... ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΙΣΤΑ, ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ. ΟΠΩΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Κ Ο ΤΡΙΗΜΕΡΟ!
  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ:
  Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ;
  ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΙ Ο ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ... ΑΦΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΦΕΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θανάση, ξέρεις οτι δεν είναι αυτά τα ερωτήματα που μπαίνουν.
  Είμαστε αλληλέγγυοι με τους μετανάστες, είμαστε υππερ της ύπαρξης του ασύλου.
  απο εκεί και μετά, ο τρόπος που έγινε αυτή η ιστορία ήταν μια χαρά στημένη ευκαιρία για να αποπροσανατολίσει το μεταναστευτικό ζήτημα, για να φουντώσει η συζήτηση για την κατάργηση του ασύλου, είναι μια χαρά ευκαιρία για να ξεσπαθώσουν οι μπουμπούκοι στα κανάλια.
  ΔΕΝ προωθείται έτσι το ζήτημα των μεταναστών, με ενεργειες που θα ζήλευε κι ο αλήστου μνήμης Ναξάκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ταξιδευτή, Ανέστη, δυστυχώς οι εξελίξεις είναι αυτές που φοβόμουν. Ο κ. Πρύτανης 'τοις κείνων ρημασι πειθόμενος' κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει. Τί να πω εγώ τώρα, τί να πούμε όλοι μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θανάση Ξ,
  αν και δε συνηθίζω να ανοίγω διάλογο με άτομα που είναι κοντά στις θέσεις του ΤΣΥΡΙΖΑ, θα κάνω μια εξαίρεση, για να δεις κι εσύ μερικά πράγματα από την άλλη μεριά..
  Φίλε, έχεις μια υπεραπλουστευμένη άποψη για τα πράγματα αυτά. Ό,τι και να λένε διάφοροι,η χώρα έχει υπερκορεσθεί από μετανάστες. ΦΥσικά, ως γεωγραφικός χώρος, χωράει και 1 δισεκατομμύριο άτομα. Από άποψη όμως παραγωγικών δομών..τέρμα. Εϊτε το θέλουμε είτε όχι.
  Ναι, εμείς μέσω του κ.Σαμαρά τους καλέσαμε, για φτηνό εργατικό δυναμικό, ναι, πολλοί από αυτούς έπεσαν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης, ναι, πολλοί πέθαναν από πείνα και βασανίστηκαν,ναι, ναι,ναι..ΑΛΛΑ:
  Γενικεύεις, φίλε, όταν λες ότι όλοι εκμεταλλευτήκαμε τους μετανάστες. Κάποιες εκατοντάδες εργοδοτών, ναι. ΌΧΙ ο λαός. Ίσα ίσα, ο λαός τους βοήθησε, όσο μπορούσε, στην αρχή, μέχρι που είδε τα πρώτα δείγματα..
  Βλέπεις, θανάση Ξ, αυτό που αποσιωπάται έντονα είναι το ποσοστό αλβανών και ρώσων εγκληματιών που συνέρρευσαν στη χώρα από το 1995 κι εξής με αποτέλεσμα τη δημιουργία μαφίας στη χώρα μας. Αυτό που αποσιωπάται, Θανάση Ξ, είναι ότι επί σειρά ετών η Αστυνομία έδινε παραποιημένα στοιχεία και στατιστικές περί εγκληματικότητας, για να μη φαίνεται το ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ποσοστό συμμετοχής των ξένων (ανερχόταν σε ένα 30-40%, βλέπεις). Αυτό που όλοι βλέπουμε και φοβόμαστε να πούμε, φίλε, είναι ότι ποτέ δεν υπήρχαν τόσες εκτελέσεις πολιτών για ψύλλου πήδημα με εισαγόμενα (βλέπε Καλάσνικοφ) όπλα. Αλλά πέρα από την εγκληματικότητα, Θανάση Ξ:
  Η προσφορά των μεταναστών στην οικονομία της χώρας υπήρξε μηδενική, όπως υποψιάζεσαι. Ψάξε λίγο σε ποιες ελληνικές τράπεζες είναι οι καταθέσεις αλβανών και ρώσων- των πρώτων δηλαδή μεταναστών. Σε καμιά.Είναι όλες στις τράπεζες των χωρών τους. Επιπλέον, επειδή καταναλώνουν γενικά λιγότερο από τους ΈΛληνες, δεν συνεισέφεραν ούτε στην διανομή εισοδήματος. Αυτό το οποίο άθελά τους έκαναν ήταν να γκρεμίσουν τα μεροκάματα των Ελλήνων εργατών.
  Απλά τα πράγματα.Σε 10 χρόνια,όταν η χώρα θα αριθμεί 8 εκατομ. Έλληνες και 6 εκατομ. μουσουλμάνους μετανάστες, θα κληθείς να πάρεις θέση, Θανάση Ξ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φίλε Ανώνυμε. Για να αρχίσω με λίγο χιούμορ -όπως εσείς- να πω πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόψεις παρόμοιες με τις δικές μου, κι όχι εγώ με τις δικές του...

  Στην πρώτη-πρώτη πρότασή σας, με εκπλήσσει που παραδέχεστε πως ‘εμείς τους καλέσαμε’ και μάλιστα ‘για φτηνά εργατικά χέρια’. Μάλιστα συνεχίζετε λέγοντας αμέσως πιο κάτω, πως ‘πολλοί απ’ αυτούς, έπεσαν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης, βασανίστηκαν’ κλπ. Αμέσως όμως μετά, ισχυρίζεστε πως μόνο ‘μερικές εκατοντάδες εργοδοτών’ τους εκμεταλλεύτηκαν, ενώ ο ‘υπόλοιπος λαός’ τους βοήθησε κλπ. Μερικές εκατοντάδες εργοδοτών όμως, γίνεται να εκμεταλλευτούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενων;;
  Εγώ αγαπητέ φίλε –και στην ανάρτηση- δεν μιλώ ούτε για βασανιστήρια ούτε για ακραία ρατσιστικά γεγονότα, αυτά ελάχιστα είναι, όπως ελάχιστες είναι και απ’ την άλλη μεριά (των μεταναστών) οι ακραίες ενέργειες.
  Δυστυχώς δεν υπάρχουν, δεν γίνεται να υπάρξουν ποσοτικά στοιχεία. Όμως όλοι το γνωρίζουμε αγαπητέ μου. Ο ξένος εργάτης, γεωργικός εργάτης, χαμάλης, βοηθός, οικιακός βοηθός, ντελιβεράς, κλπ, κλπ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ σε πολύ μεγάλο ποσοστό δουλεύει ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ, και με ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αμοιβές. Αυτό εννοώ εκμετάλλευση.
  Αυτό, φίλε μου, το ξέρετε καλά, δεν το έκαναν λίγες εκατοντάδες ‘εργοδοτών’. Υπάρχει σήμερα οποιοδήποτε ‘συνεργείο καθαρισμών’ που να μην χρησιμοποιεί μετανάστριες;; Υπάρχει κανείς ελεύθερος επαγγελματίας (ηλεκτρολόγος-μηχανικός αυτοκινήτων-ελαιοχρωματιστής, κλπ κλπ κλπ κλπ) που να μην χρησιμοποιεί μετανάστες;; Υπάρχει σήμερα κανείς εργολάβος που να χτίζει χωρίς μετανάστες στις σκαλωσιές;;
  Τώρα, επειδή λέτε κάπου, πως ‘τίποτε δεν συνεισέφεραν στην οικονομία’, δυστυχώς λόγω έλλειψης στοιχείων, δεν μπορώ επίσης να μετρήσω το συνολικό μέγεθος της αξίας της εργασίας τους. Είτε μάζευαν σοδειές, είτε έχτιζαν έργα, είτε μοίραζαν σουβλάκια, είτε καθάριζαν σκάλες, είτε κράταγαν ηλικιωμένους και παιδιά. Πρέπει πάντως να είναι τεράστιο.

  ..συνεχίζω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ....

  Μην ανησυχείτε λοιπόν. Τα περισσότερα λεφτά απ’ αυτά που παρήγαγαν ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ στις Τράπεζές τους. Τα απείρως περισσότερα πήγαν έμμεσα στις τσεπούλες του ‘ελληνικού λαού’ που τους πλήρωσε με ..εκπτώσεις, και που δεν τους κόλλησε ούτε τα μισά ένσημα. Την τεράστια σε μέγεθος αυτή ληστεία, αφήνω σε σας να την ονομάσετε ‘στυγνή’ ή όχι. Δείτε τη όμως.

  Και για να μην παρεξηγήσετε πως θεωρώ ‘κακούς εμάς’ και ‘καλούς εκείνους’, σπεύδω να σας πω πως ΟΥΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΦΤΑΙΓΕ. Ο κόσμος, αθωράκιστος, μαθημένος σ’ ένα κράτος μπάχαλο, συνηθισμένος να τον κοροϊδεύουν όλοι και όλα, ‘εκπαιδευμένος’ στην απουσία κάθε θεσμού, έδρασε και αντέδρασε με τα ανακλαστικά της αγοράς. Ήταν απόλυτα φυσικό.

  Εκείνοι που ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΠΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ήταν οι ΗΓΕΤΕΣ μας, φίλε μου, που είχαν κάνει το κράτος ανίκανο να ελέγξει την τήρηση οποιουδήποτε στοιχειώδους νόμου. Εκείνοι που μας άφησαν ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ και έρμαια κάθε λαϊκισμού, ακριβώς για να τρώμε το κουτόχορτό τους. Το κουτόχορτο πως οι άνθρωποι ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ απ’ το χρώμα τους ή απ’ τον τρόπο που κάνουν τον ‘σταυρό’ τους. Πως οι ‘επάλξεις’ που πρέπει να κρατήσουμε είναι η ‘θρησκεία και το αίμα της φυλής’. Πως ο πόλεμος που έχουμε να δώσουμε είναι ‘ιερός’ ! Τζιχάντ !!

  Επιτέλους, ας ξυπνήσουμε κι ας δούμε την αλήθεια. Ας κοιτάξουμε τον καθρέφτη επιτέλους με θάρρος. Μην τους ακούτε φίλε μου. Κλείστε τα κανάλια τους, ψεύδονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΟΥ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΛΑΝΓΚ ΛΕΞΗ.
  ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΠΕΤΥΧΕ Η "ΚΑΤΑΛΗΨΗ" ΑΥΤΗ!
  ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ!
  ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΣ(ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ), ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ Η ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν μπορώ Ταξιδευτή μου (καλημέρα), να κάνω 'απολογισμό' αυτή την στιγμή. Εάν δηλ. έβλαψε ή ωφέλησε τους μετανάστες τελικά η ιστορία αυτή. Δεν μπορώ ασφαλώς να παρακολουθήσω όλες τις εκπομπές, όλα τα κανάλια, όλα τα blogs, όλες τις εηφερίδες. Οτι οι αντι-μεταναστευτικές φωνές βρήκαν ευκαιρία και έδρασαν, δεν χωρά αμφιβολία. Πόσο ακούστηκαν αυτές οι φωνές;; Πόσο ακούστηκαν απ' την άλλη οι φωνές των ίδιων των απεργών πείνας;; Ποιές 'ζύγισαν' περισσότερο;; Αβέβαια όλα αυτά.
  Εκείνο που κέρδισαν αναμφίβολα οι μετανάστες ήταν πως βρέθηκαν στο κέντρο της επικαιρότητας, τράβηξαν κάμερες πάνω τους, και μην ξεχνάμε πως συνεχίζουν τη μάχη τους.
  Εκείνοι που έχασαν σίγουρα ήταν οι Πανεπιστημιακοί. Να τον χαίρονται τον πρύτανή τους, έδειξε μεγάλο θάρρος :)))
  Στο πολιτικό επίπεδο, θεωρώ πως Σαμαράς και ΛΑΟΣ έχασαν πόντους σπεύδωντας τόσο επιπόλαια να καταφερθούν εναντίον του ασύλου. Η κυβέρνηση μάλλον 'κέρδισε' αντίθετα, αφού υπήρξαν ήπιες και συντονισμένες οι επεμβάσεις τους (αν εξαιρέσουμε την Διαμαντοπούλου), και δεν άνοιξε μύτη. Η αριστερά θα αλληλοσφάζεται πολλές μέρες για το θέμα :))))...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΣΑ ΛΕΣ!
  ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑ, ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΥΝΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ - ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΛΕ - ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝ/ΚΟ ΑΣΥΛΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥ ΕΝΝΟΙΑ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ - ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ. ΓΙΑΤΙ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ... Τ' ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ, ΝΙΑΟΥ - ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ.
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ, ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ - ΟΠΩΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ - ΕΙΝΑΙ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΟΙΟ Η ΠΟΙΑ ΕΧΑΣΕ/ΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ, ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Άγνωστε φίλε Θανάση,
  ωραίος γι'αυτό που λες για τον ΣΥΡΙΖΑ..
  Δέχομαι όλα όσα λες για τον εργασιακό μεσαίωνα των μεταναστών..δέχομαι ότι αρκετοί πλούτισαν από την εργασία τους. Ξέρω ότι η Λάρισα πχ είχε ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ 100% πληρότητα σε ΟΛΕΣ τις καφετέριες πρωί βράδυ αφού πολλοί αγρότες είχαν τους Αλβανούς να δουλεύουν και την άραζαν..
  ΟΚ. Ωστόσο πρέπει να δεις κι εσύ ότι η ελληνική οικονομία δυστυχώς δε χωράει άλλους. Σύμφωνα με τον αμείλικτο νόμο της προσφοράς και ζήτησης,όταν τους είχαμε ανάγκη τους πήραμε, τώρα που πέσαμε έξω, δεν τους χρειαζόμαστε. Αυτή είναι η έννοια της αγοράς και, δυστυχώς, δε χωράνε συναισθηματισμοί. Κανένα κράτος δεν ασκεί εσωτερική πολιτική με συναισθηματισμούς, παρά με ψυχρή λογική, υπολογίζοντας πάντοτε το τι συμφέρει.
  Κατά δεύτερον, σκέψου, Θανάση,το αν σου αρέσει στα 6 χρόνια του ΔΗμοτικού να αναφέρεται στα βιβλία 2-3 φορές η έννοια "πατρίδα". Ποιος υποκίνησε όλο αυτόν τον πολυ-πολιτισμικό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε τα πάντα στο διάβα του; Γιατί η Ελλαδίτσα μάζεψε μόνο ισλαμιστές μετανάστες; Πόσο ανεξάρτητες είναι αυτές οι περίφημες Μ.Κ.Ο και τα φόρα των μεταναστών; Σε ποια χώρα το κρατος αγνοεί πόσους μετανάστες έχει και ΠΟΥ είναι αυτοί; Πολλά τα ερωτήματα, όπως βλέπεις, και δύσκολες οι απαντήσεις..
  Τώρα για τους πολιτικούς μας ηγέτες συμφωνώ απολύτως μαζί σου, όπως και για την αποβλάκωση που έχουμε πάθει όλοι μέσω του ΠΑΣΟΚολάγνου ΜΕΓΚΑ και των άλλων μίντια..
  Το μόνο που προσθέτω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μοχθήσει πολύ για το 1%..

  Dr. S

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Dr. S.

  Στη δευτερολογία σου, θέτεις δύο ζητήματα.

  Το πρώτο, το περίφημο 'πόσους χωράμε'. Αλλά, πρόσεξε αυτό ακριβώς που γράφεις έσύ ο ίδιος αμέσως παρακάτω: Όταν η οικονομία άντεχε οκ, ΤΩΡΑ που φαληρήσαμε δεν μπορούμε να 'αντέξουμε' (το είπα με δικά μου λόγια). Με άλλα λόγια η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι μετανάστες αυτοί καθεαυτοί το πρόβλημα, αλλά η ΥΦΕΣΗ. Μην τα συνδέουμε λοιπόν. Οι άνθρωποι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μηχανήματα, να μπορούμε εύκολα να τα κάνουμε pause όταν και όποτε μας βολεύει. Τώρα σε θέλω. Τώρα φύγε. Μετά έλα πάλι. Ύστερα ξαναφύγε.
  Και για να σοβαρευτώ, δεν υπάρχει οικονομική θεωρία, απ' τον Μαρξ μέχρι τον Κέινς, κι απ' τον Σμιθ μέχρι τον Σάμουελσον, που να μην θεωρεί τον ΠΛΗΘΥΣΜΟ και την ΑΥΞΗΣΗ του, ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΛΟΥΤΟΥ σε μια χώρα. Απλούστατα, διότι οι άνθρωποι ΠΑΡΑΓΟΥΝ. Έχει υπάρξει ενίοτε η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ άποψη πως μειώνοντας τον πληθυσμό μπορεί να πετύχεις σε μια οικονομία μεγαλύτερη ευμάρεια (επειδή ο πληθυσμός βρίσκεται στον παρονομαστή του τύπου, είναι διαιρέτης) αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να εφαρμοστεί. Ακομη και η ΚΙΝΑ που κάποτε προσπάθησε να ελέγξει τον υπερπληθυσμός της δημοσιονομικά (φορολόγηση του τρίτου παιδιου κλπ) απέτυχε παταγωδώς.
  Ο παγκόσμιος πληθυσμός σε μια δεκαετία ίσως να φτάνει τα 8 δις, αλλά ΞΕΡΟΥΜΕ πως οι πόροι (διατροφικοί κλπ) ΕΠΑΡΚΟΥΝ άνετα. Το ότι υπάρχει πείνα είναι ζήτημα υπερσυγκέντρωσης του πλούτου και κακής διανομής του. Έχουμε δηλαδή την λύση, αλλά μπορείς εύκολα να φανταστείς γιατί αργεί να εφαρμοστεί.

  ...συνεχίζω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ...

  Για το ζήτημα των Σχολικών βιβλίων τώρα, απ' όσο γνωρίζω, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ συμφωνία, την οποία έχει και η Ελλάδα υπογράψει, να λειανθούν οι ακραίες σωβινιστικές απόψεις απ' τα βιβλία της Ιστορίας (σε όλες τις χώρες). Αν θυμάμαι καλά, δημιουργήθηκε και κάποια επιστημονική επιτροπή κάποτε. Το κατά πόσον τηρήθηκε η συμφωνία από τις γείτονες χώρες, το κατα πόσον εμείς φανήκαμε βασιλικότεροι του βασιλέως και βαφτίσαμε ας πούμε την καταστροφή στη Σμύρνη 'συνωστισμό' όλα αυτά μπορώ να τα συζητήσω, να συμφωνήσω με κάποια με άλλα να διαφωνήσω.
  Όμως δεν υπάρχει κάποια συνωμοσία.

  Το πραγματικό λοιπον ζήτημα σε όλο αυτό είναι: ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ;; Η γνώμη μου είναι όχι ασφαλώς. Η Ιστορία είναι επιστημη και επιστήμη σημαίνει αλήθεια. Τίποτε άλλο. Αλήθεια επίσης είναι πως ούτε κι εμείς για πολλές δεκαετίες δεν τολμήσαμε να διδάξουμε την πραγματική ιστορία μας στην τάξη. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..

  Για τις ΜΚΟ δεν το έχω πολυψάξει. ΑΚούω κι εγώ πολλά. Όπου υπάρχει τζίρος θα υπάρξουν και κοράκια. Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα. Ούτε όλοι μπορεί να είναι αγνοί, ούτε όλοι κλέφτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ Η ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. Π.Χ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΓΑΝ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ, ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ Κ.Α.
  ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΩΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ" ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ. ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ... Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ! ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕ ΑΝ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΑΣΦΑΛΗΣ, ΕΙΧΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΗΣΥΧΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Dr. S, ΓΙΑΤΙ, ΕΣΥ ΘΑΝΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ Ο,ΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ. ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ, ΗΜΩΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΝΑ ΠΑΝΕ, ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ Γ...
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ.
  Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!
  ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ
  ΑΘΛΙΑΣ... ΑΓΟΡΑΣ. ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΡΑΧΤΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΙΝΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ...
  ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ. ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ... ΑΛΛΙΩΣ, "ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ... "

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ωραίο σχόλιο Ταξιδευτή. Ούτε κι εγώ είμαι εξπερ στην Ιστορία, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι φαίνεται πως αγνοούν και τα στοιχειώδη..

  Για την τελευταία-τελευταία σου αποστροφή πάντως, δεν σου θυμίζει έντονα η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση λιγάκι ...Αθηναϊκή Συμμαχία του 5ου πΧ αιώνα;; Όπου Αθήνα βάλε Γερμανία :) Δεν ξεκίνησε και τότε με τις καλύτερες των προθέσεων; Δεν κατάντησε και τότε ηγεμονία;; Δεν διαλύθηκε τελικά, για να ακολουθήσει η ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό;;

  Θα άξιζε μια ανάρτηση κάποτε, με ομοιότητες και διαφορές :)))....

  (εννοείται από πλέον καταρτισμένους από εμένα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΜΑ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!
  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΥΠΗΡΞΑΝ.
  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΒΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ Η ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ, ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ Η ΚΑΙ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ
  ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.
  Π.Χ. ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ("ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ", ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ) ΑΠΩΘΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ Β. ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ Σ' ΑΥΤΑ.
  ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ, ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ ΗΠΕΙΡΟ. ΑΠΕΙΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑ, ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΝΑ ΥΠΕΙΣΕΛΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ, ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΒΕΛΤΗΡΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 20 ΕΤΩΝ, ΜΕ 1η ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΝΗ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ;;
  ΠΡΙΝ ΑΠ' ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. ΚΙ ΑΚΟΜΗ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΜΑΙ'ΚΗ, ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ, ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ... ΣΗΜΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ, ΠΟΥ ΠΝΕΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ) ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ... ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Τριτολογία Dr. S..

  Θανάση,αυτό ισχυρίζομαι κι εγώ.Η ύφεση είναι το πρόβλημα και φυσικά θα το συνδέσω με τους μετανάστες. Φυσικά και οι νόμοι της αγοράς αυτό ορίζουν: οι άνθρωποι είναι start, pause και stop, αναλόγως των αναγκών.Συναισθηματισμοί δε χωράνε εδώ. Και δες το απλά: αν πάρει η Ελλάδα με ένα μαγικό τρόπο άλλους 10 εκατομμύρια μετανάστες σε ένα χρόνο, και φτάσει τα 20 εκατομ. πληθυσμό, τι θα παράγουμε όλοι εμείς;
  Φτάνεις επίσης στο καινοφανές συμπέρασμα πως οι γήινοι πόροι επαρκούν για όλους μας; Οι μεγαλύτερες έρευνες θα διαφωνούσαν μαζί σου..το πρόβλημα μπορεί να είναι η υπερσυγκέντρωση πλούτου στα χέρια ολίγων, αλλά μια και αυτό ΔΕΝ μπορεί να λυθεί σε μια καταναλωτική κοινωνία, θα πρέπει να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις.
  Τα σχολικά βιβλία,αγαπητέ, είναι απλώς μια πτυχή του θέματος που επιβάλλεται από τις μισθοδοτούμενες ΜΚΟ, από τα φόρα μεταναστών, τους επαγγελματίες αριστερούς και κατηγόρους των Ελλήνων (βλέπε Γκαζμέντ Καπλάνι κλπ κλπ) με σφοδρότητα σε ένα ανοχύρωτο κράτος, σε έναν ανενημέρωτο λαό..
  Ταξιδευτή, μάθημα ιστορίας δε χρειάζομαι, αλλά με τον τρόπο που τα λες, προβάλλεις ως αναπόφευκτο το γεγονός ότι οι ισλαμιστές θα κατακλύσουν την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και δεν μπορεί να γίνει τίποτε γι' αυτό..σου λέω λοιπόν απλουστευτικά φίλε ότι ποσώς με ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής στο Αφγανιστάν και Πακιστάν, με ενδιαφέρει όμως πολύ η ποιότητα ζωής στη χώρα μου, η προπαγάνδα που τρώω από τα ΜΜΕ και ο αριστερίστικος φασισμός που διατρέχει την κοινωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @ Dr.S
  ΑΓΑΠΗΤΕ Dr., ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ!
  "ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Θανάση, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Η ανάρτησή σου τα λέει όλα και αναδεικνύει την υποκρισία των κομμάτων. Τους έχω σιχαθεί. Δεν αντέχω ούτε ένα λεπτό να τους ακούσω. Αν ήθελαν, όλα θα ήταν εύκολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Θερσίτη μου καλησπέρα..

  Πράγματι, τα πολλά λόγια είναι περιτά, όλοι ξέρουν την αλήθεια. Και στις δύο μου αναρτήσεις για το περιστατικό στη Νομική, επικεντρώθηκα κυρίως σε δύο σημεία. Απ' τη μια την υποκρισία όλων όσων βγήκαν να κερδίσουν κάτι κομματικό, (και όλοι βγήκαν), απ' την άλλη στην μέγιστη υποκρισία όλων εκείνων που έγιναν τιμητές της 'νομιμότητας'.

  Η Γυριστρούλα σήμερα έκανε μια καταπληκτική ανάρτηση, θίγοντας την άλλη πλευρά του θέματος, την κομματική εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων. Ήδη την έχω προβάλει με λινκ, ξέρω πως την διάβασες.

  Ώστόσο, πρέπει να παραδεχθώ πως το μυαλό μου σήμερα βρίσκεται περίσσότερο εκεί στην Αίγυπτο, μαθαίνω πως οι νεκροί έχουν πλησιάσει τους εκατό. Προσεύχομαι, όπως όλοι φαντάζομαι, να μην χύνεται άδικα αυτό το αίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Φίλε Dr S.

  Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σώνει και καλά, και την 'δημοκρατία' τουλάχιστον εδώ στον χώρο των blogs ας την προστατεύσουμε.

  Δεν θα επιμείνω επομένως. Οι πρώτες σας τρεις προτάσεις είναι 'πιστεύω', αντίθετα απ' τα δικά μου. Πιστεύετε στις αγορές. Πιστεύετε στις ρεαλιστικές λύσεις. Πιστεύετε πως οι άνθρωποι επιτρέπεται να θεωρούνται απλά νούμερα.

  Καθ' ένας μας, με κάτι έχει πληρώσει τα 'πιστεύω' του, κι αυτό το σέβομαι πάνω απ' όλα.

  Κλείνοντας, θα σας πω μόνο ένα. Εάν κάποιος είχε δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω μου, δεν θα ήθελα να με θεωρεί 'αριθμό'. Δεν θα ήθελα να πάρει ρεαλιστικές αποφάσεις χωρίς συναισθηματισμό. Θα ήθελα να σκεφτεί πως είμαι άνθρωπος. Δεν μπορώ επομένως να έχω τη σιγουριά σας.

  Ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη κουβέντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή