Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Ασύστολα ψεύδη !!...


Ο κ. Δημ. Ρέππας, ο σοσιαλιστής Υπουργός Μεταφορών έχει θορυβηθεί προφανώς, τόσο απ’ τις παρατεινόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, όσο και απ’ το κίνημα ‘δεν πληρώνω-δεν πληρώνω’ στα διόδια και στα εισιτήρια.

Η τακτική του είναι η γνωστή: Απ’ τη μια απευθύνεται στους συνδικαλιστές –ώστε να τους απομονώσει απ’ το σώμα των εργαζόμενων-, δηλώνει πως ‘προτάσσουν τα κομματικά οφέλη’ (ποιού κόμματος άραγε;), έναντι των ‘κοινωνικών’ (πρώτα ο πολίτης), δηλώνοντας πως ‘δεν νομοθετούν’ εκείνοι ! Όσο για τους ίδιους τους απεργούς, αυτούς τους καλεί να ‘μην σηκώνουν τη γροθιά τους στην κοινωνία’ !! (συγκινηθήκατε ε;)…

Απ’ την άλλη, ονομάζει ‘τζαμπατζήδες’ όσους αρνούνται να πληρώσουν διόδια (και τώρα και τα φουσκωμένα εισιτήρια), ισχυριζόμενος πως πρόκειται για ‘δολιοφθορά’ και ‘αντικοινωνική συμπεριφορά’. Κι αφού τους βαφτίζει εχθρούς της κοινωνίας που ‘θέτουν σε ομηρεία τους πολίτες’ (που θέλουν να μετακινηθούν εννοεί), υπογραμμίζει πως με την συμπεριφορά τους, ‘βάζουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, και τις θέσεις τους, και ωθούν σε ιδιωτικοποίηση τις συγκοινωνίες’ !!

Δεν έχει πει μόνο αυτά, έχει πει κι άλλα. Κι αυτός και οι υφυπουργοί του. Κι από πίσω, ποιοι άλλοι, οι γνωστοί μισθωτοί μεγαλο-δημοσιογράφοι, που αμφιβάλλω, εάν ποτέ τους μπήκαν σε δημόσια μέσα μεταφοράς..

Δεν μένει βέβαια μόνο στα λόγια. Αφού έβαλε (προφανώς) την διοίκηση της ‘Αττικό Μετρό’ να κινήσει νομικές διώξεις εναντίον όσων απέργησαν, παρά την απόφαση του δικαστηρίου χθες και σήμερα, αναγγέλλει ‘πρωτοβουλία’ της κυβέρνησης για να ‘παταχθούν’ όσοι δεν πληρώνουν διόδια και εισιτήρια ! ‘Δεν μπορεί ΜΟΝΟ ένα πρόστιμο’ να είναι η ποινή τους τρομοκρατεί !

Μας κατά μπέρδεψες δικέ μας ! Γιατί εάν κόπτεσαι για την ‘κενωνία’, συγνώμη, αλλά κοινωνία είναι οι απεργοί, οι συνδικαλιστές τους, και οι πολίτες που ‘δεν πληρώνουν’. Και οι απεργίες, αν θυμάστε κ. Υπουργέ, στρέφονται κατά της κυβέρνησης. Εσένα δείχνει η ..‘γροθιά των απεργών’.

Στείλε, λοιπόν, καμπόσους που απεργούν στα δικαστήρια, βάλτους και στη φυλακή, ΕΣΥ, ο Υπουργός της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του μνημονίου (μπας και τρομοκρατήσεις τους υπόλοιπους), Στείλε και τα ΜΑΤ σου σε κανένα σταθμό διοδίων να φυλάνε τις μπάρες, κι άσε τα ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.

Κι όσοι φίλοι μου, κλονίζεστε απ’ την προπαγάνδα στα ΜΜΕ, απ’ τις μπαρούφες του Υπουργού και των συναδέλφων του, τα ξαναείπαμε για τις συγκοινωνίες: Εάν μπορούσαν, εάν ήταν πρόθυμο το κεφάλαιο να αναλάβει τις συγκοινωνίες, θα τις είχαν ξεπαστρέψει τώρα. Το είχε κάποτε κι ο Κων. Μητσοτάκης προσπαθήσει και δεν του έκατσε. Δεν μπορούν, γιατί αδιαφορούν οι ‘επενδυταί’ προφανώς. Δεν έχει κέρδος η δουλειά. Και οι ηλιθιότητες, ότι η κυβέρνηση ‘προστάτευσε’ τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, στάχτη στα μάτια απομένουν, η κυβέρνηση αυτή έχει ΣΧΕΔΙΟ να συρρικνώσει ΟΛΟ το δημόσιο !....

Επομένως, κάνουν ότι φτηνότερο απομένει. Για διαβάστε τη μεταρρύθμιση. ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, θα εκκινήσουν οι συμβάσεις των εργαζόμενων με τη συγχώνευσή των μέσων. Κι επειδή, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ αυτή η περικοπή (ζητάει κι άλλα η τρόικα), αύξησαν 40% τα ναύλα, επομένως τα φόρτωσαν σε ποιόν; Σ’ εκείνον που πάει κι έρχεται καθημερινά με το λεωφορείο, το μετρό, το τραμ. Σ’ αυτόν που τάχα τον 'πονάνε', και οι απεργοί, τάχα, τον κάνουν ‘όμηρο’ ! Για να μην μιλήσω για την απόλυτη ΞΕΦΤΙΛΑ τους και την ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ , να καταργήσουν την κάρτα μόνο-για-μετρό, που την έπαιρναν τόσο πολλοί 30 ευρώ, και τώρα τους πάει (αυτών των πολλών) στα 45, αύξηση πάει να πει, 50% κι όχι μόνον 40%!!...

Το κράτος της κυβέρνησης Παπανδρέου ‘αναχωρεί’ απ’ ότι ‘δημόσιο’ μπορεί και προλαβαίνει φίλοι μου. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Ο κ. Ρέππας, αφού έδωσε τη χαριστική βολή στα τραίνα, (γι’ αυτό θα μείνει ο ίδιος στην ιστορία), τώρα ‘τακτοποιεί’ και τις συγκοινωνίες. Όχι για τον εργαζόμενο και την κοινωνία. Απλά για να ισοπεδώσει τους εργαζόμενους εκεί, και τα άλλα μισά να τα ρίξει στους άλλους εργαζόμενους που πάνε κάθε μέρα στις δουλειές τους.

Update παιδιά !!..

-Πρώτον. Συνέχισε χθες βράδυ τα ..τρομερά επιχειρήματα ο κ. Ρέππας στη Βουλή (που συζητούσε άσχετο θέμα), λέγοντας πως 'δεν είναι δυνατόν ο Θεσσαλός, ο Ηπειρώτης, ο Κρητικός να πληρώνει για το λεωφορείο του ..Αθηναίου !! Αφού, δηλαδή, στρέψαμε (ή νομίσαμε) τον εργαζόμενο εναντίον του άλλου εργαζόμενου, τώρα στρέφουμε τον ..Ηπειρώτη εναντίον του ..Αθηναίου !

Τί λες γελοίο μου ανθρωπάκι;; Τολμάς και μιλάς εσύ, που έχετε τσουβαλιάσει τα πάντα υπέρ πάντων, χωρίς ουδεμία απολύτως στόχευση;; Τολμάς και μιλάς, που μέχρι και το πράσινο ταμείο που ήθελε η Μπιρμπίλη για τους ημιυπαίθριους το τσουβαλιάσατε στο ..δημόσιο χρέος; Τολμάς και μιλάς, που αν τόσα χρόνια τα διόδια και τα τέλη κυκλοφορίας πήγαιναν για δρόμους, έπρεπε τώρα να έχουμε τους καλύτερους στην Ευρώπη;; Τολμάς και μιλάς, που έπρεπε κάποιοι από σας, να έχουν ...εκτελεστεί στο Σύνταγμα, ΦΑΓΑΤΕ ακόμη και τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων;;;...

Φίλε Ηπειρώτη, μη μασάς. Κι ο Αθηναίος, έχει πληρώσει για σένα, όπως κι εσύ για τον Αθηναίο. Με τη λογική του Ρέππα, όποιος δεν έχει παιδιά, δεν θα έπρεπε να δίνει δεκαράκι τσακιστό για την παιδεία. Θα έπρεπε όποιος δεν καπνίζει να μην πληρώνει για τα νοσοκομεία. Κι όποιος δεν φοβάται τους ..Τούρκους να μην πληρώνει για άμυνα. Γιατί άλλο είναι οι 'στοχευμένες επιβαρύνσεις' (πχ, πρόστιμα για συγκεκριμένες φθορές κλπ) κι άλλο οι 'δημόσιες δαπάνες'. Και οι συγκοινωνίες ΕΙΝΑΙ δημόσια δαπάνη, πράγμα που μάλλον ενοχλεί τον κ. Ρέππα και την κυβέρνησή του.

Δεύτερον: Σήμερα το πρωί, στο ΜΕΤΡΟ στο Αιγάλεω, ήταν παρόν το κίνημα 'δεν πληρώνω', και είχε καλύψει τις ακυρωτικές μηχανές. Κανείς δεν πλήρωσε. Μοίρασαν και φυλάδια. Εκτός απ' τον 'Ανοιχτό Συντονισμό Επιβατών Αττικής', ήταν εκεί και μια άλλη, τοπική μάλλον, οργάνωση, το 'Ρήγμα στα Δυτικά'.

6 σχόλια:

 1. Πολύ επιθετικός. Βέβαια, πρέπει να σημειώσω ότι τα ΜΜΜ όντως χρειάζονται έναν ενιαίο φορέα και τούτο δε βολεύει τους υπαλλήλους (αλλά συμφέρει εμάς, καθώς ελέγχεται καλύτερα η επιχείρηση και καλύτερα οργανώνεται). Από την άλλη, οι αυξήσεις είναι απαράδεκτες. Όχι μόνο γιατί τα ΜΜΜ είναι λαϊκά, αλλά κι επειδή δεν επιτυγχάνεται το άδειασμα του κέντρου από τα αυτοκίνητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΠΕ: - ... ΚΑΙ, ΜΗ ΚΟΥΝΑΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 5 ΔΑΧΤΥΛΑ! ΠΡΟΦΗΤIKO! ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!
  ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ, ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥΝΤΖΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...
  ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ... ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βλεπεις πως το υπουλο φιδι ανακινει τον κοινωνικο αυτοματισμο: Οι τζαμπαζηδες λεει, φταινε που η τιμη των εισητηριων αυξανεται.

  Αι σιχτιρ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δήμο καλημέρα..

  Μα, είπε κανείς οτιδήποτε για την καλύτερη οργάνωση, την πάταξη της σπατάλης, τους κομματικούς ΤΟΥΣ, επιτέλους, διορισμούς, κλπ;; Και για τα τραίνα, απ' την αρχή, εγώ από εδώ αυτό φώναζα. Πως πραγματική πολιτική θα ήταν να νοικοκυρευτούν όλα αυτά, και ΟΧΙ να τερματιστούν ή να χαριστούν στον ιδιώτη.

  Παιδί, στη Θεσσαλία, στο χωριό της μάνας μου, πρόλαβα την εικόνα των γυναικών στην καρότσα του Τρακτέρ (του 'τσιφλικά' του χωριού) που τις μετέφερε για να πάν να μαζέψουν τα 'μπαμπάκια'. Δεν είμαι αφελής. Ο σύγχρονος 'τσιφλικάς', δεν βάζει πια τη δική του 'καρότσα', θέλει τον εργαζόμενο στην ώρα του, κι ας βρει τρόπο να πάει.

  Εμείς, οι εργαζόμενοι, αποφασίσαμε να το οργανώσουμε δημόσια όλο αυτό. Το εμπιστευτήκαμε στους ηγέτες μας. Κι εκείνοι τα έκαναν μπάχαλο.

  Τώρα, στο πνεύμα του νεοφιλελευθερισμού, νομίζουμε πως πρέπει να πάψει να είναι ακόμη κι έτσι. Πως θα έπρεπε ΜΟΝΟΣ του ο εργαζόμενος να πληρώσει την μεταφορά του 'με το χιλιόμετρο'.

  Δεν θα χαρακτηρίσω, αυτά είναι θέματα ..φιλοσοφικά. ΑΛΛΑ. Ακόμη και με την 'οικονομίστικη' λογική, όταν σταματάς το δρομολόγιο του τραίνου για την ..Ανω Γουργουρίτσα, σταματάς και μια τοπική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ εκεί. Κι αν νομίζεις πως το κλείσιμο του δρομολογίου 'συμφέρει', μάλλον δεν έχεις μετρήσει καλά την τελική συνολική σου ζημιά. Όταν μάλιστα αυτούς που σε έπεισαν να το κάνεις τους θεωρείς 'φίλους' σου, βαφτίζεις εμένα 'εχθρό' σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όντως, Ταξιδευτή, το είχε πει, ακόμη τότε φαίνεται, δεν είχε ..μεταλλαχθεί, δεν είχε ακόμη καταλάβει :)....

  Γιαυτό, βρε, φαίνεται πως τους κάνει σεμινάρια στα Υπουργικά Συμβούλια ο Γιωργάκης ! Τους έχει βάλει στη 'δια βίου μάθηση' :))))))))))))))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλημέρα Cynical..

  Σήμερα το πρωί, στο Αιγάλεω δεν πληρώσαμε. Ήταν εκεί η γνωστή κίνηση πολιτών κι άλλη μια τοπική ομάδα, και κάλυψαν τις ακυρωτικές μηχανές με χαρτί.

  Τους έχουν θορυβήσει αυτά, φώς φανάρι. Θα κινηθούν τρομοκρατώντας με ποινές κλπ. Στα διόδια ίσως να φτάσουν να στείλουν αστυνομικές δυνάμεις. Η προπαγάνδα τους τελειώνει σιγά-σιγά. Εκείνο το MEGA, έχει πια γυρίσει μπούμεραγκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή