Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Οργές..


Οργίστηκε η κυβέρνηση με την αποκοτιά των εκπροσώπων της τρόικας να αποκαλύψουν τα ήδη συμφωνημένα. Οι φυλλάδες –ιδιωτικών συμφερόντων- ‘οργίστηκαν’ κι αυτές, αύριο Κυριακή πολλές θα έχουν πρωτοσέλιδο τον χάρτη με πωλητήριο. Ασχέτως εάν οι ιδιοκτήτες τους, ίσως να ανοίγουν σαμπάνιες απόψε, αφού στον πλειστηριασμό που θα ακολουθήσει, θα βρίσκονται ‘πρώτο τραπέζι πίστα’. Ακόμη και το MEGA,  κι αυτό ‘οργίστηκε’, πώς να την πάρει την κολοτούμπα, τόσους μήνες τώρα μια χαρούλα ήταν η συνταγή, δεν μπορείτε κύριοι ‘εκπρόσωποι’, να μας τη χαλάτε τώρα εσείς !.....
Η δεξιά αντιπολίτευση, οργίστηκε κι αυτή. Τα άσφαιρα του Σαμαρά πάν στον βρόντο, αυτό το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, έχει πιάσει όλο τον χώρο, δεν έχει πια τι σκατά να ‘τάξει’.  Ο ΛΑ.Ο.Σ. βγαίνει με ..μαρξιστική ανακοίνωση, σε λίγο θα τον καπελώσει η Παπαρήγα, η Ντόρα παίζει με τις κούκλες που της πήρε ο μπαμπάς, και από σεβασμό μόνο, δεν θέλω να συμπεριλάβω σ’ ετούτη την παράγραφο την Δημοκρατική Αριστερά, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι ..ιερό.
Η αριστερά, που ασφαλώς μετέχει της τύφλωσης, δεν οργίστηκε, καθώς ‘τα είχε πει αυτά’. Μπορεί και να χάρηκε στο βάθος. Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, το μαγαζί της θα αποκτήσει νέους πελάτες, εν μέσω κρίσης, τα έσοδα θα αυξηθούν. Νομίζει. Αδυνατεί να αντιληφθεί πως έχει κι εκείνη ευθύνες μεγάλες, τεράστιες. Πως ο κόσμος ούτε αυτήν εμπιστεύεται. Πως δεν αρκεί απλά να ‘βγαίνεις αληθινός’, πρέπει και να κάνεις πράγματα.
Ο λαός, μάλλον δεν οργίστηκε. Εάν είναι να του φέρει παραπανίσιους τουρίστες το ξεπούλημα του κοντινού αεροδρομίου, γιατί να οργιστεί; Εάν είναι να φάει κι αυτός κανένα ψίχουλο απ’ τας ‘επενδύσεις’ fast track στο Ελληνικό, σιγά μη νοιαστεί για το ποιος θα εισπράττει τα πολλά. Μερικοί τοπικοί δήμαρχοι μπορεί να αλιεύσουν κάμποσα κουκιά, ‘αγωνιζόμενοι υπερ βωμών και εστιών’ κι αυτό θα είναι. Χέστηκε εξάλλου  και για τις εναπομείνασες δημόσιες μετοχές των ΕΛ.ΤΑ. ή της ΔΕΗ. Ως πότε, άλλωστε θα πληρώνει για τους ‘κοπρίτες’ της ΓΕΝΟΠ, που ‘χρυσοπληρώνονται’; Μήπως δεν χάρηκε ο λαός, που επιτέλους ο ‘άγιος εκείνος επενδυτής’ κατάφερε μετά από δωδεκαετία, παλεύοντας με την λερναία Ύδρα της ‘κρατικής γραφειοκρατίας’, να ολοκληρώσει την χρυσοφόρα τουριστική του επένδυση στην Ηλεία;; Μήπως δεν συγκινήθηκε σύσσωμος στο άγγελμα του θανάτου του, προσφάτως;; Όσο για τα κρατικά ακίνητα, μήπως έμπαινε τίποτε στην δική του τσεπούλα τόσα χρόνια; Γιατί να οργιστεί; Για μερικές παραλίες; Σιγά τα λάχανα. Εάν ήταν να τον αφήσει η Μπιρμπίλη να τις ..χτίσει ο ίδιος, κάπως θα τον πείραζε. Τώρα, όμως, με τα δέκα στρέμματα, ας πάει το παλιάμπελο….
Μην πιστέψετε στις κίβδηλες, επομένως, ‘οργές’ των πολιτικών. Το πείραμα συνεχίζεται. Η κα Κατσέλη, μέσα στην αντάρα, θα βρει την ευκαιρία να γενικεύσει τις επιχειρησιακές συμβάσεις, στον ΣΕΒ κάνουν πάρτι απόψε. Το χρηματιστήριο θα ανεβεί τη Δευτέρα, οι ‘οίκοι’ προβλέπουν ήδη ράλι μέχρι το τέλος του έτους. Ρίξτε μια γενική ματιά στα μπλογκς. Σύγχυση. Κανείς δεν πείθει κανέναν. Κανείς δεν ξέρει τι επιτέλους να θελήσει. Πριν να πουλήσεις μερικές παραλίες. Κάμποσες μετοχές. Πριν ξεπουλήσεις αεροδρόμια και ακίνητα. Πρώτα πρέπει να έχεις καταστείλει τις ευαισθησίες. Να έχεις τυφλώσει τις ματιές. Πριν να χειρουργήσεις, πρέπει να έχεις αναισθητοποιήσει. Και μου φαίνεται, πως είμαστε εδώ και καιρό πια σε κώμα. 

1 σχόλιο: