Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Τα ψεματα τελείωσαν


Όσο νηφάλια και να προσπαθήσει κανείς να το δει –το προτεινόμενο απ’ την ‘τρόικα’ ‘πρόγραμμα ενεχυρίασης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων’- για την άντληση 50 δις, τίθενται πολύ σοβαρά ερωτήματα.

Πρώτο: Είναι πολύ διαφορετικό να εκχωρείς την εκμετάλλευση για συγκεκριμένη χρονική περίοδο για μια υποδομή, ένα έργο, κλπ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, επειδή ακριβώς δεν μπορείς και θέλεις να το φτιάξεις, και τελείως διαφορετικό να εκχωρείς ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. Στην πρώτη περίπτωση θα μπορούσες να έχεις και μια δικαιολογία. Θέλησε για παράδειγμα κάποτε η πρωτεύουσα να αποκτήσει Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ή δίκτυο Υδροδότησης, και χρησιμοποίησε αυτόν τον τρόπο χρηματοδότησης. Και εάν ακόμη και στις περιπτώσεις αυτές, περί κλοπής πρόκειται, στο τέλος πάντως, μας έμεινε τουλάχιστον το έργο. Πληρώνουμε, και θα πληρώνουμε ας πούμε 13 ευρώ διόδια στην γέφυρα του Ρίου, αλλά ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ. Στην τρέχουσα φάση ΔΕΝ υπάρχει καμιά δικαιολογία. Επειδή δηλαδή, είσαι στριμωγμένος οικονομικά, επειδή το ‘σοφό σχέδιο’ εξ αρχής ήταν ανέφικτο, θα αφήσεις το ιδιωτικό, ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να αλωνίσει για κάμποσες δεκαετίες;;

Δεύτερο: Τι σημαίνει ‘δημόσια περιουσία’;; Είναι κάτι που ανήκει στην εκάστοτε κυβέρνηση;; Ή μήπως ανήκει σ’ όλους μας;; Μπορεί η κυβέρνηση να είναι ο ‘διαχειριστής’ της περιουσίας αυτής, από πότε όμως ο ‘διαχειριστής’ μπορεί να εκχωρήσει, χωρίς την ρητή εντολή του ‘ιδιοκτήτη’;; Άλλωστε η λέξη ‘διαχειριστής’ εδώ, έχει περισσότερο την έννοια του ‘θεματοφύλακα’ του ‘δημοσίου συμφέροντος’.

Τρίτο: Φαίνεται απ’ τις ‘αποτιμήσεις’ που κυκλοφόρησαν στις εφημερίδες (της περιουσίας) πως το πράγμα αφορά σαφώς και Κρατικές Επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, κλπ) που είναι ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ. Ποιο είναι το ‘κέρδος’ απ’ την εκχώρηση τέτοιων μονάδων;; Ασφαλώς το εφ’ άπαξ, αντίτιμο –που λόγω της στενότητας θα είναι και υποτιμημένο- που θα εισπράξεις, τώρα. Μόνο τώρα. Για μια και μόνη φορά. Που θα το εισπράξεις μόνο τώρα, και μάλιστα για να το δώσεις στους ..δανειστές ! Που δεν θα εισπράξεις ΤΙΠΟΤΕ δηλαδή. ΤΖΑΜΠΑ θα το δώσεις. Μετά;; Έχει κάποιος υπολογίσει, πόσα έσοδα θα εισέπραττες στο ..άπειρο μέλλον;; Αυτά τα εκχωρείς κοψοχρονιά. Με λίγα λόγια, πουλάς την χήνα με τα χρυσά αυγά.

Τέταρτο: Έχει την νομιμοποίηση η τρέχουσα κυβέρνηση να το κάνει όλο αυτό;; Ψηφίστηκε με αυτό στο προεκλογικό της πρόγραμμα;; Ήξερε ο ψηφοφόρος τις προθέσεις της;; Θα πείτε, νομιμοποίηση δεν είχε ούτε για τις περικοπές, ούτε για τους συμβασιούχους, ούτε για τίποτε απ’ όσα ζήσαμε: Υπάρχει όμως εδώ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Διότι τα ‘μέτρα’ επί των περικοπών, οι νόμοι, τα φορολογικά, τα ασφαλιστικά, όλα τέλος πάντων, μπορείς θεωρητικά, ως ψηφοφόρος, επιλέγοντας μια άλλη κυβέρνηση, να τα επαναφέρεις. Διορθώνονται. Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ όμως, είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ. Ακόμη και η μη συμφέρουσα ενεχυρίαση, αποτελεί μεγάλη ΖΗΜΙΑ για όλους μας, και βέβαια καμιά ..εξεταστική του μέλλοντος δεν μπορεί να την ..αποσβέσει. Το κακό θα έχει γίνει.

Όσο, λοιπόν νηφάλια και να προσπαθήσει κανείς να το σκεφτεί, είναι θλιβερότατο. Η αποκοτιά των ανόητων ‘εκπρόσωπων’ να αποκαλύψουν την αλήθεια, υπό άλλες συνθήκες, -και άλλον πρωθυπουργό- θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, η κυβέρνηση να βρεθεί πάλι με το όπλο της άρνησης στα χέρια. Μια πρώτης τάξεως αφορμή, να κινητοποιήσει η ίδια τον λαό και να τους ‘τρομάξει’ στ’ αλήθεια αυτή τη φορά.

Δυστυχώς. Φαίνεται πως η κυβέρνηση το έχει πια αποφασίσει, ίσως και προ-συμφωνήσει. Οι λεονταρισμοί της εκ των υστέρων δεν έπεισαν κανέναν. Ακούω, διαβάζω, διάφορα περί πρόωρων εκλογών. Οι εκλογές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ αυτή τη στιγμή να σώσουν απολύτως τίποτε. Ακόμη και εάν γίνουν, το αποτέλεσμά τους γνωστό είναι. Το ΠΑΣΟΚ θα επανεκλεγεί, και μάλιστα ακόμη πιο επιζήμιο, αφού θα έχει πιο ‘φρέσκια’ εντολή. Εκτός εάν υπολογίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 20% κι άλλο τόσο το ΚΚΕ και θα ..συγκυβερνήσουν. Θα έλεγα, πως σύσσωμο το ΠΟΛΙΤΙΚΟ τοπίο μας, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να δώσει λύση. Κανονικά, εάν λειτουργούσε η δημοκρατία,  θα έπρεπε να παρέμβει, και  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ίσως το Σ.τ.Ε, ο Άρειος Πάγος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι Πανεπιστημιακοί,  οι Συνταγματολόγοι, δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος. Δεν θα το κάνουν.

Μένει να δούμε, εάν μπορούν οι πολίτες, να εμποδίσουν το κακό. Διότι, όλοι τώρα ξέρουμε. Τα ψέματα, έχουν τελειώσει._

17 σχόλια:

 1. ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ:
  1. ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΓΝΩΣΤΟ! ΕΧΕΙ ΤΗ ΠΡΟ'Ι'ΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΥΘΥΣ ΑΠ' ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗ ΤΡΟ'Ι'ΚΑ. ΚΑΙ Η ΤΡΟ'Ι'ΚΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΠΙΣΩ, Σ' ΕΚΕΙΝΗ! ΤΩΡΑ ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ. ΟΠΟΤΕ Η ΤΡΟ'Ι'ΚΑ... ΤΗ ΠΡΟΛΑΒΕ! ΠΕΤΑΞΕ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ Σ' ΕΚΕΙΝΗ! ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΟΦΡΑΓΓΟΥΣ - ΓΝΩΣΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ... ΕΚΕΙΝΗ ΕΞΕΠΛΑΓΗ! ΚΑΙ, ΒΓΗΚΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ, 2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ, ΤΟΥΣ... ΞΥΠΝΗΣΕ. ΟΠΟΤΕ ΧΘΕΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΝΤΑΡΟΥΖ, ΜΕ 2 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΤΑΞΗ...ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΤΗ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΡΝΤΙΝΑΝΤΣΑΣ ΤΟΥ... ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  2. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ... ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΟΛ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ, ΕΙΔΙΚΟΥ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΤΟΥ. ΣΥΝΕΧ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θανάση, χωρίς καμία διάθεση εξόφλησης της καλής σου κουβέντας θεωρώ ότι ειδικά το πρώτο επιχείρημα που παραθέτεις είναι που τα λέει όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΤΗΚΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΡΟΥΖ, ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ - ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ! ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΑΠ' ΟΣΑ... ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΠΙ ΜΙΑ 4ετια!!! ΑΡΑ; ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!
  3. ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ, ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ(ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΩΣ ΝΟΜΟΣ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ) ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΧΡΟΝΟΣ! ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΑΝ ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ;
  4. ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕ, Ο ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΤΗΘΕΙ. Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ
  ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ "ΓΙΑΤΡΟΥ" ΜΑΣ.
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ... ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΤΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΕΝΤΑΥΘΑ... ΔΙΟΛΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΝ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΕΔΩ. ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ ΦΑΡΟΥΚ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ!
  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ (ΤΟΥ ΡΙ0)ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ... ΤΡΙΩΔΙΟΝ ΓΑΡ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΥ... ΣΑΣΠΕΝΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ταξιδευτή καλησπέρα..

  Στο μόνο που ελπίζω είναι πως αυτά όλα, ίσως και ένα προς ένα, θα ΠΡΕΠΕΙ φαντάζομαι να περάσουν απ' τη Βουλή. Λέω 'φαντάζομαι' διότι αγνοώ τι έχει ήδη νομοθετηθεί περί fast track μήπως δηλαδή έχει εκχωρηθεί ήδη εν λευκώ το δικαίωμα στους υπουργούς, οπότε κλάυτα Χαράλαμπε.
  Εάν όμως πρέπει να τα περάσουν απ' τη βουλή, ΕΛΠΙΖΩ (αισιόδοξος πάντα) πως η κοινοβουλευτική ομάδα κάπως θα αντιδράσει. Το κράξιμο που έχουν φάει αυτές τις μέρες είναι ανευ προηγουμένου. Στο κάτω-κάτω έχουν και τους λεκτικούς λεονταρισμούς του ίδιου του Παπανδρέου, οπότε δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να τους πει κάτι..

  Οψόμεθα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στρατολάτη, καλησπέρα και σε σένα..

  Τώρα το απόγευμα, στο YouPayYourCrisis, αναδημοσιεύτηκε άρθρο της Ελευθεροτυπίας που δείχνει πως ότι πουληθεί υπό τις τρέχουσες συνθήκες θα δοθεί περίπου με 60% έκπτωση !! Είναι τραγικά τα πράγματα. Αυτοκτονούμε με το στανιό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ 9.84 ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΙΑ ΩΡΑ, ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΕΞΕΠΕΜΠΑΝ. ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ, ΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ...
  ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΕΧΩ, ΟΜΩΣ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟ'Ι'ΚΑΝΟΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΤΗΣ ΕΕ! ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ Μ... ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΞΩΘΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ, ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΝΤΑΡΟΥΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΑΡΑ, ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΚΑΙ, ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΠΕ, ΠΡΟΧΘΕΣ, "ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ(;;;)... ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ". ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΙΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ" ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ(ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΜΕΡΙΚΗ)"ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ" ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΣΦΑΛΜΑ" ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ...
  ΠΟΥ ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, ΠΟΛΛΟΙ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. συνεχεια
  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ... ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ(!), ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΤΑΡΟΥΖ ΣΤΗΝ... ΑΛΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΧΘΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΝΙΓΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩ, ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΟΒΟ ΔΕΙΧΝΕΙ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΗ "ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟ!
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ, ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ, ΟΤΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ(ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ) ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΝΟ'Ι'ΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν ξέρω, βρε Ταξιδευτή μου, τελικά κατά πόσον υφίσταται 'πόλεμος' ΗΠΑ-ΕΕ. Το σταθερό και ισχυρό ευρώ δεν συμφέρει τάχα τον Ομπάμα στην παρούσα φάση;; Εδώ δεν ξέρω κι εγώ πόσα τρις δολάρια έχουν τυπώσει φέτος. Σε λίγο θα γίνουν φτηνότεροι κι απ' τους Κινέζους :))))))))....

  Τώρα, η ΟΝΕ, ενώ το προφανές είναι πως θα έπρεπε να διαλυθεί κανονικά, είναι φανερό πως θα φτιαχτεί μια μίνιμουμ κοινή δημοσιονομική ευρωπαϊκή πολιτική (εις βάρος των PIGS βεβαίως), ώστε να 'διασωθεί'. Θα επιμείνον σ' αυτό, διότι ανατολή και δύση, άραβες και δυτικοί, Κινέζοι και Αμερικάνοι, όλοι, τέλος πάντων, δεν θέλουν τα χαρτάκια που έχουν αγοράσει να γίνουν ...χαρτάκια. Είναι πολλά τα λεφτά, που λέει και η ατάκα..:))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΥΣΑΣ ΚΑΙ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΤΩΡΑ, ΟΣΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΡΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΠΛΕΟΝ, ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ! ΠΡΩΤΟ ΟΠΛΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ! Η ΔΥΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΜΕΣΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ(Η ΙΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΙΟ). ΑΡΓΟΤΕΡΑ... ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΦΡΙΚΗ.
  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, ΗΔΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ 20ετια. ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ, ΑΛΛΩΣΤΕ; Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΑΝΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ. ΕΓΩ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΜΟ ΤΟΥΣ. Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΕΡΥΣΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΑΦΕΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ. ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ. Ο ΓΕΡΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΣ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ. Ο ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Ο... ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ... ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ, ΤΗΝ ΕΝΕΠΛΕΞΕ ΞΑΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΚΑΙ... Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. συνεχεια

  Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΠΩΣ, ΗΔΗ, ΕΧΩ ΠΕΙ, ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΘΑ ΤΟ ΠΙΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ, ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ! ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ "ΘΑΝΑΤΙΚΗ" ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ' ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΚΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ...
  ΤΟ ΕΧΟΥΝ,ΗΔΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ! ΕΣΟ ΒΕΒΑΙΟΣ. ΑΛΛΑ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ... ΑΜΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ...
  ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ - ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ... - ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...
  ΕΚΤΟΣ... ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ...
  ΟΜΩΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ... Ο,ΤΙ ΓΕΓΟΝΕ ΟΥΚ ΑΠΟΓΙΓΝΕΤΑΙ...

  ΥΓ. ΘΕΩΡΩ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΤΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΙΣΩΣ, ΖΗΜΙΑ ΜΟΝΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Με την τελευταία σου παράγραφο, ανοίγεις μια άλλη, πολύ μεγάλη συζήτηση, Ταξιδευτή.
  Η αριστερά δεν έχει προφανέστατα συνέλθει ακόμη απ' την πτώση του τείχους. Αλήθεια, επίσης, είναι πως βολεύτηκε να παίζει εκεί στη γωνίτσα της, να τσακώνεται μεταξύ της, να διασπάται, να συμμαχεί, να ξαναδιασπάται, και βέβαια να κάνει ανέξοδη κριτική σ' ένα σύστημα που όμως από κάτω αλλοίωνε τους ίδιους τους ανθρώπους. Τους αποβλάκωνε. Τους νάρκωνε. Τους 'αστικοποιούσε' όλο και πρισσότερο.
  Έτσι η αριστερά 'έγραψε' τη βάση, και η βάση αδιαφόρησε για την αριστερά. Έμειναν τα συνδικαλιστικά παιχνιδάκια και ένας μικρός κομματικός στρατός, 'δια τας εκλογικάς ανάγκας'.

  Τώρα, που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ούτε εμείς έχουμε δικαίωμα να κατηγορούμε την αριστερά (στο 10% την είχαμε τόσα χρόνια), ούτε η αριστερά ξέρει τι της γίνεται. Βλέπεις πόσες φωνές τριγύρω φωνάζουν, ελπιζουν, έστω τώρα αργά να γίνει κάτι. Μια συμπόρευση. Μια ενωτική κίνηση. Τις φωνές αυτές όμως δεν μπορεί να τις αφουγκραστεί η αριστερά. Ή φοβάται να τις αφουγκραστεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ, ΗΔΗ, ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ!
  ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ Σ' ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ... ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΣΕΙ!
  ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!
  Η ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ! ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ "ΡΩΜΑ'Ι'ΚΗΣ" ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ...
  ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ(ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΜΟΝΟ 500000 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ) ΕΚΑΝΕ ΤΟ "ΘΑΥΜΑ" ΤΗΣ ΚΙ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ!
  Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΟΛΗ ΚΑΙ Η Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ(ΗΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΤΟΜΙΝΟ - ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΣΙΑ - ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ.
  ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ... ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ...
  Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!
  ΧΘΕΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ!
  ΕΣΥ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ; ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ;
  ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ; ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΙΝ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τώρα, για την προσωπική ζωή των πολιτικών, εγώ έχω την κακή ανάμνηση με την Μιμή και τον 'λαοπλάνο':). Στις εκλογές που είχαν ακολουθήσει πολλες γυναίκες είχαν ξιπαστεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Θυμώμαστε όλοι τις χυδαίες φωτογραφίες που έβγαιναν πρωτοσέλιδα. Γενικά με τέτοια πολιτικά 'κριτήρια' δεν βγαίνει τίποτε ουσιαστικό...

  Θα πεις, αντίδραση να είναι κι ότι νά ναι. Μπορεί να είναι κι έτσι. Εδώ, με το κράξιμο περί πώλησης της χώρας, βγήκε σήμερα και θα ψηφίσει -λέει- νόμο που θα απαγορεύεται κάθε πώληση!!!...

  Στο ΙΡΑΝ, είναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση. Ο κόσμος αντιμετωπίζει οπωσδήποτε ένα θρησκευτικό απάνθρωπο καθεστώς και ζητά ελευθερία. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή, τον αγώνα τους να μην τον καπελώσει καμιά ...υπερδύναμη :)))....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. M' ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ "ΛΑΟΠΛΑΝΟ" :)
  ΞΕΡΕΙΣ, ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ (Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑ ΕΚΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ, ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ-ΣΕΞ" :). ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟ. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ... ΤΥΦΛΟΥΣ! Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Σ' ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
  ΒΡΙΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΕΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΙΓΟ ΓΝΩΣΤΕΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ!
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Η ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ.
  Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ, ΟΜΩΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ... ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ, ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΕΙΑ Κ.ΛΠ. :)
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ... ΑΣΤΑ... ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ; :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΕΧΩ ΠΕΙ, ΗΔΗ, ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ. ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ, ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΕΙΜΑΙ. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ "ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ"( ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΦΟΒΟ...) ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΥΠΕΞ, ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΔΟΧΗ... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ...
  ΒΕΒΑΙΑ, ΕΧΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ "ΣΧΕΔΙΑ" ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ...
  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ, ΟΠΟΤΕ ΟΙ "ΠΩΛΗΣΕΙΣ" ΤΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ Σ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ''Τα ψεμματα τελειωσαν, τα κεφαλια μεσα'', τοτε, φιλε Θαναση;
  Συμφωνω, ομως, μαζι σου στο οτι η Αριστερα θα επρεπε να ειχε βρει πιο αποτελεσματικους τροπους να αποτρεψει αυτη την εκχωρηση πατριδας που γινεται τωρα και δεν βλεπουμε καμμια ουσιαστικη κινηση απο τη πλευρα της Αριστερας τουλαχιστον, που να αποτρεπει αυτο το ξεπουλημα....
  Μακαρι να κανω λαθος, αλλα αυτη την αισθηση εχω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Καλημέρα Έλβα..

  Όλοι βρισκόμαστε σε μια σύγχυση, όχι μόνον η αριστερά, ΟΛΟΙ, (και οι πολίτες αυτής της χώρας).
  Και δεν μιλώ μόνο για τα κόμματα -όλα- που βγαίνουν και λεν το μακρύ τους και το κοντό τους.
  Κάνεις μια βολτίτσα στα blogs, σε ανθρώπους που σέβεσαι και το μυαλό τους και τις γνώσεις τους, και βλέπεις πόσο διαφορετικές απόψεις υπάρχουν.
  Αλλά και έξω στη ζωή. Πολλές φορές μπερδέυεσαι, λες τώρα αυτό εδώ τί είναι. Αντίσταση ή συμφέρον;

  Θα ήμουν, βεβαια, ο τελευταίος που θα ισχυριζόταν πως έχει τις λύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή