Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Ροντό..


Δυο νέοι, ούτε 25 χρονών, χάθηκαν χθες βράδυ. Θα ειπωθούν φαντάζομαι πολλά άχρηστα. Χάθηκαν. Αυτή είναι η μόνη ουσία.
Ο θάνατός τους, ωστόσο, ας μας θυμίζει πόσοι ακόμη σαν κι αυτούς, φλερτάρουν καθημερινά με τον θάνατο, για μια θέση στον ήλιο. Μια θέση χωρίς δώρα. Με κουτσουρεμένα επιδόματα. Ας το θυμόμαστε οι ζωντανοί…
Κάμποσοι άλλοι, εκεί στην Υπατία, σιγά-σιγά εκκενώνουν το τελευταίο τους άσυλο. Ένας-ένας παίρνουν το …ασθενοφόρο για το νοσοκομείο. Ο αδέκαστος κύριος Παπουτσής βρήκε επιτέλους τη λύση ! Δεν ‘υποχώρησε’. Ο νόμος υπεράνω όλων. Έτσι κι αλλιώς ένας-ένας θα βρίσκεται στο νοσοκομείο. Και μετά στο …εξιτήριο. Υγιείς χωρίς χαρτιά. Σωσμένα ζώα. Η Υπατεία θα είναι ‘ελεύθερη’ ! Η παρθενία του νόμου στη θέση της !..
Σε λίγο, η κ. Διαμαντοπούλου θα κλείσει 300 σχολεία. Για καθαρά παιδαγωγικούς λόγους. Δεν θα υποχωρήσει ούτε αυτή στις ‘συντεχνιακές’ πιέσεις των ..χαμηλής παραγωγικότητας εκπαιδευτικών που καλώς υποπτεύεστε όλοι, ότι καθοδηγούνται απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα τα κλείσει. Τα άδεια κτίρια τι ‘παραγωγικότητα’ να έχουν; Μηδέν παιδιά προς μηδενικά έξοδα. Τι να υπερτερεί; Ο αριθμητής που μηδενίζει την παραγωγικότητα ή ο παρονομαστής που την ..απειρίζει;;….
Την παραγωγικότητα  διερευνά και η μελέτη των πλέον των 200 σελίδων, για το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.  Αριθμητές και παρονομαστές. Τύποι και διαγράμματα. Στοιχεία. Στοιχεία. Στοιχεία. Για μια ξεζουμισμένη λεμονόκουπα ! Πού θα βρούμε λίγες ακόμη ‘περιστολές’; Σε ποια ‘επιδόματα’; Σε ποια ‘προνομιούχα’ Υπουργεία; Το 15% θα γίνει 20%. Και μετά 25%. Και μετά 30%. Πιο κάτω. Και πιο κάτω. Τόσο ‘αξίζεις’. Επικαιροποιημένοι άνθρωποι. Ορθολογικά αξιολογημένοι. Η δικαιοσύνη της ισοπέδωσης. Προς τα κάτω..
Τι κρίμα να τα ‘χεις όλα πουλημένα; Κάτι ψευτοποσοστά σου έμειναν. Τόσο εδώ. Τόσο εκεί. Λίγα παραπέρα. Γαμώ το. Τι άλλο να ‘αξιοποιήσεις’; Τα σαπάκια ; Σιγά μην τα πάρει κανείς. Διαλέγεις τα φιλέτα. ΔΕΗ. ΟΤΕ. ΕΥΔΑΠ. ΟΠΑΠ. Πετρέλαια. Όλες κερδοφόρες ! Κάτι ρυθμισούλες σου έμειναν, κι όλο και κάποιος θα τις πάρει κοψοχρονιά. 120 απ’ την Cosmote. Κομμάτια η ΔΕΗ. Πράσινο φώς στον τζόγο. Κι όσο για τους 400 στην Ζαχαροβιομηχανία, σιγά μην τους φοβηθείς.
Εμείς θα αντέξουμε. Θα τον πίνουμε σκέτο. Της παρηγοριάς. Εσύ όχι. Το ξέρεις. Αναζητάς συνταγές. Εκλογές τάχα ή ανασχηματισμό; Ή μήπως ‘εθνικής ενότητας’; Πρόθυμοι βρέθηκαν ήδη πολλοί. Ο Καρατζαφέρης το φόρεσε κιόλας το κουστουμάκι ! Κι ας είπε ‘πρόβα είναι’ να δέσει το γάιδαρό του.  Αλλά δεν θα σου πετύχει ούτε κι αυτή η συνταγή. Θα μας πάρουν με τις πέτρες έλεγες, αλλά τώρα κάνεις πως δεν τις βλέπεις. Κάνεις πως δεν κατάλαβες τους φοιτητές στη Γερμανία. Κάνεις πως δεν βλέπεις τα γιούχα στον αντιπρόεδρό σου. Κάνεις πως δεν βλέπεις έξω απ’ το νεοκλασικό του Άκη. Κάνεις πως δεν βλέπεις το 23% του ‘κανένα’…
Πανηγύριζε ο Μητσοτάκης πατήρ. ‘Ο Παπανδρέου διέβη επιτέλους τον Ρουβίκωνα’ ! Κι όμως. Ποτέ δεν τόλμησες να τον διαβείς. Άλλο πράγμα πήδηξες. Δεν πας καλά για τη Ρώμη. Η μόνη ‘Ρώμη’ ήταν και είναι τα χέρια μας και οι καρδιές μας. Δεν θέλεις να το καταλάβεις. Δεν θες να καταλάβεις πως όσο και να μας ‘χωρίζεις’ σε πρόβατα και σε ερίφια. Όσο και να ποτίζεις το δηλητηριώδες δέντρο του κατακερματισμού. Όσο και να μας παραμυθιάζεις πως φταίμε κάποιοι απ’ τα θύματα. Ό τι και να κάνεις, στο τέλος ένα τόσο δα κλικ, κι η γκρίνια μας θα γίνει αλληλεγγύη. Η κατάθλιψή μας ποτάμι. Υπάρχει μια κρίσιμη μάζα βάσανα. Κι αυτά ενώνουν. Δεν χωρίζουν.
Κοίτα το. Είναι πάνω κι από ηγεσίες κι από γραμμές κι από κόμματα κι από αριστερές και δεξιές κι από συνδικαλισταράδες, και από ‘ανακοινώσεις’ κι από αιρέσεις και θεωρίες. Δες το ! Το αίμα τους ξέπλυνε και τις στολές, και τα διακριτικά, ακόμα και τα ‘δακρυγόνα’ που μας έχουν τσούξει. Κοίτα τους. Δεν είναι πια ούτε μπάτσοι, ούτε γουρούνια, ούτε δολοφόνοι. Είναι δυο παιδιά που χάθηκαν. Τζάμπα. Και τους πενθούμε όλοι.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ... ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ, ΟΙ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑ'Ι'ΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή