Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Το ψηφιδωτό της ντροπής...


Θα μιλήσω για πολλά σήμερα. Ψηφίδα-ψηφίδα αποκαλύπτεται μια γενική εικόνα.
‘Δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών. Μια κυβέρνηση ψηφίζεται για τέσσερα χρόνια και μετά κρίνεται’. Τάδε έφη ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου. Αντιστρέφει λοιπόν την δημοκρατία. Πάει να πει, ο λαός ψηφίζει-ποντάρει στην τύχη, κι ότι του βγει. Βάζει στο σβέρκο του την ‘Αστραπή’ ή τον ‘Αστραχάν’ για τέσσερα χρόνια, και ΜΕΤΑ εάν δει πως το φαβορί ήταν κουτσό, ‘κρίνει’. Ομολογουμένως νεόδμητη θεωρία.  Μάλιστα ειπωμένη απ’ τα χείλη του ιδίου τον οποίο εξουσιοδότησε η Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος να δεσμεύει  με την απλή υπογραφή του μια ΧΩΡΑ, αποκτά ανατριχιαστικό περιεχόμενο.
Επιτείνεται το πράγμα, όμως, καθώς εμπεριέχει δεύτερο ψεύδος. Διότι δεν πρόκειται απλά για ‘μη νομιμοποίηση’ των πράξεων μιας τετραετίας, αλλά αφορά το απώτερο μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί, πες ας πούμε πως αυτά που ψήφισες στην τετραετία, αφού σε μαυρίσω, φέρνω στην εξουσία ένα άλλο κόμμα και τα ανατρέπω. Η ‘αξιοποίηση’ όμως της κρατικής περιουσίας που εμπεριέχει παραχωρήσεις για 40, 80 ή 99 έτη, ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ μόνο την ΔΙΚΗ ΣΟΥ τετραετία, φιλαράκο μου. Εσύ είσαι έτοιμος να ‘δεσμεύσεις’ τις ..δέκα για να μην πω τις είκοσι επόμενες κυβερνήσεις !
Ερχόμαστε λοιπόν στην ψηφίδα της ‘αξιοποίησης’. Αυτή τη λέξη εντέχνως χρησιμοποιεί ο κ. Καρέλιας, σήμερα στο άρθρο του στην Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία. Είναι ειρωνικό τουλάχιστον, αφού στην προηγούμενη ακριβώς σελίδα εκτενές άλλο άρθρο, αποκαλύπτει πως όλες οι ΔΕΚΟ που προτίθεται πρώτες η κυβέρνηση να ‘ιδιωτικοποιήσει’ είναι ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ! Και μάλιστα, πως οι συνδικαλιστές του ίδιου του ΠΑΣΟΚ στις ΔΕΚΟ αυτές, έχουν τεθεί αντίθετοι ήδη στο διαφαινόμενο σχέδιο.
Θα υπερασπιστώ το δικαίωμα του κ. Καρέλια να γράφει ότι πιστεύει. Αποφεύγει όμως να μας εξηγήσει στο άρθρο του, για ποιόν ακριβώς λόγο το εφήμερο τυχόν κέρδος που θα εισπράξει η κυβέρνηση είναι για το ‘συμφέρον της χώρας’, έναντι όλων των μελλοντικών κερδών που θα εισφέρει εις το διηνεκές μια κερδοφόρα ΔΕΚΟ. Ειρωνεύεται τον ‘αριστερό δήμαρχο’ του Ελληνικού, που επιθυμεί να το δει ‘πάρκο’, αλλά αποφεύγει να μας εξηγήσει πoυ άραγε βρίσκει κάποια ΛΟΓΙΚΗ στο να χτίσεις μια τεράστια έκταση, στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με την ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ αναλογία πρασίνου.  Ελπίζω τουλάχιστον, ο κ. Καρέλιας, να πρόσεξε τρίτο άρθρο στην εφημερίδα του, που γράφει για την κρίση και την ΑΝΕΡΓΙΑ στα ΜΜΕ.
Οι ψηφίδες μας οδηγούν αναπόδραστα. Αποκαλύπτεται πως η σαφής δημοκρατική ανατροπή, η πρεμούρα να υπογραφεί το μνημόνιο, η επιμονή στην εξάντληση της τετραετίας κλπ, δεν αποσκοπούσαν εξ αρχής –το αποκάλυψαν οι δηλώσεις Στρος Καν- ΜΟΝΟ στην διάσωση των δανειστών. Σωστότερα, πως η διάσωση των δανειστών μάλλον αφορούσε στο μεγάλο ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ που έρχεται.
Για να δούμε ανάμεσα στις ΔΕΚΟ. Μια απ’ αυτές τα πετρέλαια. Όχι βέβαια τα ‘μελλοντικά’, αυτά που ΘΑ γεωτρήσουμε. Τα ήδη υπάρχοντα. Άλλη, η ΔΕΗ. Οι λιγνίτες. Το δίκτυο. Τρίτη και καραμπινάτη το ΝΕΡΟ. Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Το νερό, που παντού γράφουν πως στις επόμενες δεκαετίες θα αποτελεί ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ κοίτασμα. Ευλογημένη χώρα από νερά η Ελλάδα. Την ευλογία σε ΚΑΤΑΡΑ πάει να μετατρέψει η ‘αξιοποίηση’ της κυβέρνησης.
Οι ‘επενδυτές’ ασφαλώς θα αγνοήσουν τους ‘κινδύνους’. Όπως τους αγνόησαν στην Ιαπωνία.  Και δεν μιλώ για τον κίνδυνο εμπλοκής τους στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αυτόν ήδη με την λύση της ‘επιφάνειας’ που τους προσφέρει στο πιάτο η κυβέρνηση τον αποφεύγουν. Ο σοβαρός κίνδυνος –που δεν θα λάβουν υπόψη τους- είναι η οργή. Η οργή που για την ώρα στρέφεται στις μπάρες των διοδίων. Που για την ώρα γίνεται προπηλακισμός του κ. Παπανδρέου ή γιαούρτι εναντίον του κ. Πάγκαλου. Πού όμως, αργά ή γρήγορα, -νόμος- θα κατευθυνθεί προς την ΣΩΣΤΗ κατεύθυνση, θα ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ. Τότε –κι ας μην το υπολογίζουν τώρα- καμιά σύμβαση δεν θα τους σώσει. Καμιά ‘επιφάνεια’. Κανένα μνημόνιο. Διότι –άλλος νόμος- την Ύβρη, ακολουθεί ΠΑΝΤΑ η Δίκη.
Τον ‘νόμο’ αυτόν δείχνει να αγνοεί  και η κ. Διαμαντοπούλου, συγχωνεύοντας όπως έγραφε με μεγάλα γράμματα ένα απ’ τα ‘πανό’ των μαθητών, ‘τα όνειρά τους’ ! Για να συμπληρώσει άλλη μια ψηφίδα, στην γενική εικόνα της ντροπής. Και δεν μιλώ για την ‘ύβρη’ της δημιουργίας συγκροτημάτων τύπου Γκράβας, ούτε για το ‘κόστος της μεταφοράς των μαθητών που θα υπερβαίνει το κόστος της μισθοδοσίας του δασκάλου’.  Η ύβρις του Υπουργείου Παιδείας –με ενοχλεί η χαλαρή κριτική στις εφημερίδες, που μάλλον θα επικροτούσε τις συγχωνεύσεις εάν γίνονταν πιο προσεκτικά κλπ-, δεν είναι αυτή.
Αναρωτήθηκε η κ. υπουργός, ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ χρειάζεται ένα ΠΑΙΔΙ να ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙ με χώρους, όταν εγκαταλείπει το σπίτι του; ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ του παίρνει, να ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙ με τα ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ των συμμαθητών του και των ΔΑΣΚΑΛΩΝ του; Ρώτησε κάποιον παιδοψυχολόγο σχετικά; Ή μήπως ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ καν;; Νομίζει πως για ένα 7χρονο, ένα 10χρονο, ακόμη κι ένα 12χρονο ΠΑΙΔΙ, τα ΠΡΟΣΩΠΑ των συμμαθητών του, ο διπλανός του στο θρανίο, ο συμπαίκτης του στο προαύλιο, είναι ΑΔΙΑΦΟΡA;; Θεωρεί πως το ΠΡΟΣΩΠΟ, η ΦΩΝΗ, το ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΔΑΣΚΑΛΟΥ του, του είναι ΑΔΙΑΦΟΡΑ; Πως για ένα παιδί, ΌΛΑ ΑΥΤΑ είναι ΑΣΗΜΑΝΤΑ πως δεν επηρεάζουν την υπόλοιπη ..παιδαγωγική διαδικασία;;
Και ναι μεν, είναι σίγουρο, πως η παιδική ΟΡΓΗ θα εκφραστεί ΑΔΙΑΦΟΡΑ πολιτικά. Το παιδί ούτε ψηφίζει, ούτε όταν θα ψηφίζει θα ενδιαφέρει πια την κ. Διαμαντοπούλου. Αλλά, ΞΕΧΝΑ, πως την παιδική οργή, θα την ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ οι γονείς του στο σπίτι. Θα την εισπράξουν με κλάματα, με άρνηση, με μειωμένη απόδοση. Κι αυτοί ΨΗΦΙΖΟΥΝ.
Ψηφίζουν τον ‘Αστραχάν’ ή την ‘Αστραπή’ θα πείτε, και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ κρίνουν. Αλλά ως πότε θα το ανέχονται αυτό;;….

16 σχόλια:

 1. Αχ βρε Θαναση μου! Δεν θέλεις αν εισαι ένας ...αξιοποιησιμος πολιτης;
  Δεν θέλεις να καταλάβεις ότι δεν ξερουμε εσυ και εγώ τα πραγματα. Τα γνωριζουν οι ...ειδημονες.
  Ποιος εισαι ρε φίλε δηλαδή να έχεις λόγο στη ζωή σου, στην ελευθερία σου, στο τόπο σου; Τι λόγος σου πεφτει δηλαδή;

  Θαναση μου, ακόμα και ο Νταβέλης ειχε μεγαλυτερο οραμα απο δαυτους. Οι άνθρωποι ειναι κλασικοτατοι ΝΕΟΛΗΣΤΕΣ.

  Κορυφαίο σημειο επισης στην αναρτηση σου το ο "κ. Πάγκαλος". Δεν μας παιρνουν μόνο τα σωβρακα.Λεηλατουν και το νοημα των λέξεων. Αν δηλαδή πεις ...κυριο τον Παγκαλο, ε,τότε τον διπλανό σου, τον συν-πολιτη σου, πως να του απευθυνεις τον λόγο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για να δούμε, έχει δικαίωμα να γράφει ότι πιστεύει ο Καρελιάς; Δηλαδή όταν όλο αυτό το συνάφι "πιστεύει" και γράφει πως πρέπει να πεινάσουμε, να απολυθούμε, να ξεπουληθούμε, να εκπορνευτούμε ηθικά πρέπει να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους αυτό; Δεν είναι δικαίωμά τους Θανάση μου, τα "πιστεύω" των τσάτσων αυτών είναι το βαρύ πυροβολικό της εξουσίας και συγκαλύπτεται πίσω από το -τάχα μου- "δικαίωμα στην έκφραση" και την "ελεύθερη διακίνηση ιδεών".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. θΑΝΑΣΗ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟ'Ι'ΚΑΝΩΝ, ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΑΛΛΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ; ΜΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΙΣΛΙΓΚ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΑΥΤΗ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΣΗ. ΤΟΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ, ΠΡΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΚΟΜΙΝΗ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΥΠΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙ'ΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ, ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ. ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑ'Ι'ΚΗ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.(συν.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ. ΧΘΕΣ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ. ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ. ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΙΟΥ; ΑΥΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ...! ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ...
  (συν.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΓΩ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ! ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ, ΑΡΑΓΕ, ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μ... ΣΑΝ,
  ΑΝΤΙ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Η, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ Η,... Η, ... ;;;

  ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΕΙΣ;
  ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ (ΔΕΝ) ΤΑ ΛΕΣ ΘΑΥΜΑΣΙΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ... :)

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ,
  ΑΝΤΙ... ΚΟΙ - ΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ,
  ΚΙ - ΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.
  ΕΥΧ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κατερίνα μου, δεν ξέρω γιατί -ίσως αφέλεια- αλλά τελευταία μ' έχει πιάσει μια ..αισιοδοξία. Διότι ΑΥΤΑ τα πράγματα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ. Τις περικοπές, τα δώρα, μπορούμε να τα αντέξουμε κατά κάποιον τρόπο. Το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ όμως, την έσχατη προδοσία, ούτε ο Θεός ούτε ο Διάολος την ανέχεται. Αργά ή γρήγορα επομένως όλα αυτά θα τα σαρώσει το τσουνάμι του θυμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στρατολάτη μου, δεν ξέρω εάν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι 'μισθωτός' της προπαγάνδας. Έχω στο παρελθόν διαβάσει και καλά άρθρα του. Σέβομαι κατά κάποιον τρόπο και την εφημερίδα του (όχι την ιδιοκτησία τους συναδέλφους του). Μ' αυτή την έννοια σέβομαι το δικαίωμά του να πιστεύει ή να μην βλέπει, ή...ότι τέλος πάντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εγώ ταξιδευτή μου, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως έστω και με 'εκλογές' θα ΠΕΣΕΙ αυτή η κυβέρνηση. Δεν το είπα έτσι. Περισσότερο αναφέρομαι στην παντελή απουσία δημοκρατικής νομιμοποίησης.
  Τέλος πάντων, περί 'αυτοδυναμιών' κλπ, υπάρχουν πολλοί ΠΡΟΘΥΜΟΙ που θα ενίσχυαν ένα κυβερνητικό σχήμα, τους έχουμε πάρει όλοι χαμπάρι δεν είναι έτσι;;....:).....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΘΥΜΟΙ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΙΛΗΣΑ ΠΕΡΙ ΤΑΣΗΣ. ΟΜΩΣ, ΝΟΜΙΖΩ, ΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΚΑΙ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΙΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ Η ΤΡΟ'Ι'ΚΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ, ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ - ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ - ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ '74, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καλημέρα Ταξιδευτή..

  Μου άρεσεν πολύ το 'να συναινέσει η τρόικα'...
  Να γελάς και να κλαις μαζί.

  Όσο για την 'εθνική καταστροφή', ασφαλώς και οι 'μεγάλοι' αυτού του κόσμου ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, αυτό ισχύει ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ όπως ΠΑΝΤΑ, παράδειγμα έσχατο η Λιβύη, ωστόσο κάποτε κι αυτούς τους κοροιδεύει η ιστορία, κάποτε κάτι τους ξεφεύγει και τα σχέδιά τους πάνε στον βρόντο.

  Τώρα, εάν ποντάρουμε στο ότι ο 'Giorgakis' και ο 'Droutsas' θα ελιχθούν διπλωματικά στο ταραγμένο παγκόσμιο περιβάλλον, 'το χάσαμε το κορμί' πατριώτη :))))))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πολύ ωραίο άρθρο. Συμφωνούμε απολύτως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΕΠΙΜΕΝΩ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΛΑ'Ι'ΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ποτε θα ερθει η ωρα αντι για τα σχολεια και τα ονειρα των παιδιων να....συγχωνευτουν ολοι αυτοι και να πανε στον αγυριστο! Και πολυ τους ανεχτηκαμε οσους υποτιμουν τη νοημοσυνη του κοσμου, καταστρεφουν τη χωρα και μεχρι και σε...πολεμους μας εμπλεξαν,χωρις τη συναινεση μας!


  Καλη σου μερα φιλε Θαναση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλημέρα Elva. Είδα ηλιοφάνεια ξαφνικά χθες στη Στοκχόλμη !....

  Εάν ήμουν δήμαρχος, θα μετέτρεπα τα καταργημένα σχολεία σε 'μουσεία' ! Θα τα άνοιγα για το κοινό, και στην είσοδο θα έβαζα μια επιγραφή, πως 'το παρόν έκλεισε επι Α. Διαμαντοπούλου-Α. Παπανδρέου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή