Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Δεν είστε εσείς....


Τουλάχιστον ΑΣΤΕΙΑ υπήρξε η τοποθέτηση του εισαγγελέα, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση της τρομοκρατίας, στην διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε., ακριβώς την ημέρα που σκοτώθηκε ο ..Μπιλ Λάντεν.

Μην σπεύσετε, φίλοι μου, να κοιτάξετε σαν ..ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ, τον καημένο τον …περιπτερά, που ΔΕΝ θα σας κόψει απόδειξη, την επόμενη φορά που θα πάρετε ..τσίχλες.

ΜΙΑ αποδειξούλα των 500 ευρώ, ενός ..Οδοντίατρου, ισοδυναμεί με περίπου ..130 αποδείξεις του Περιπτερά. ΜΙΑ ‘συμφωνία’ με τον Έφορο, από μια μέτρια Ανώνυμη, μπορεί και να ισοδυναμεί με 200 αποδείξεις του ..Οδοντίατρου. ΜΙΑ υπερτιμολόγηση από την ‘θυγατρική’ μιας πολυεθνικής, ούτε κι εγώ δεν ξέρω με πόσες αμαρτίες ‘μέτριων Α.Ε.’, ισοδυναμεί.

Θέλω να πω, όλοι ΞΕΡΟΥΜΕ πως ..φοροδιαφυγή από φοροδιαφυγή, έχει διαφορά. Πιστεύετε πως το αγνοεί μόνο η ..ντοκτορούχα ηγεσία του Υπουργείου;…

Όχι ! Μην ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ! ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ! Ποιος είπε πως η φορολογική πολιτική ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΚΟ χαρακτήρα;; Οι  ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ, ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ που εξαγγέλλουν κάθε τόσο, τα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ, τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, οι ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ καταργήσεις του αφορολόγητου, κλπ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ παρά ΚΑΠΝΟΣ που επιχειρεί να κρύψει τα ΧΑΔΙΑ και τα ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ στο μεγάλο κεφάλαιο.

Τα έχω ξαναπεί και παλιώτερα: Για να ΜΕΙΩΣΕΙΣ την φοροδιαφυγή πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχεις για μια τουλάχιστον ΔΕΚΑΕΤΙΑ ‘τίμιο κράτος’. Και ΤΙΜΙΟ σημαίνει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της δαιδαλώδους πολυνομίας, του ΤΕΡΑΤΩΔΟΥΣ κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, κι όπου, κι όσο είναι δυνατόν, την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ φορολόγηση,  που είναι η μόνη που ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟ απ’ την διαφθορά. Και πάντως, ΤΙΜΙΟ ΔΕΝ είναι, όταν έρχεται κάθε δεκαετία –μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου- και συνθλίβει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ τον ΜΙΚΡΟ και τον ΜΕΣΑΙΟ, που ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ‘ΔΙΔΑΞΕ’ να κλέβουν !

Δεύτερον, να ΠΕΙΣΕΙΣ για την ‘ανταποδοτικότητα’ των φόρων. Γιατί οι ‘Διαύγειες’ και οι άλλες μπαρούφες, κανέναν δεν πείθουν, πως τα λεφτά που δίνει επιστρέφουν σαν παροχές στην κοινωνία. ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ για τον απλούστατο λόγο, πως έχεις εξαγγείλει ΣΑΡΑΝΤΑ …ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΔΕΣ, κι έχεις ορκιστεί άλλες σαράντα πως θα …τις σώσεις …σώνει και καλά, τις ..Τράπεζες. Εγώ πάντως, ο κακομοίρης, με τον κακομοίρη τον ..ταξιτζή, τον κακομοίρη τον περιπτερά, τον κακομοίρη τον υδραυλικό, ΔΕΝ ΘΑ ΤΣΑΚΩΘΩ, για τα μούτρα τους, πάρ’ το χαμπάρι.

Και το ξέρω. Χάνω τον χρόνο μου, ξοδεύω το …σάλιο μου.

ΣΙΓΟΥΡΑ, δεν είστε ΕΣΕΙΣ, που θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ αυτά.

Αφήστε, τουλάχιστον τις αηδίες και τα ΔΗΘΕΝ κυνήγια των ..μαγισσών, και κοιτάξτε να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ό τι έχετε ΤΑΞΕΙ στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ σας, γιατί ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ._

2 σχόλια:

 1. 1+1=2
  Θα μου πεις άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο κι άλλο μια φουσκωτή βαρκούλα παραλίας.
  Τι να πούμε κι εμείς οι έρμοι αι λογισταί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα Στρατολάτη..

  Πάντα πίστευα πως η 'πάταξη της φοροδιαφυγής' δεν ήταν ζήτημα τεχνικά δύσκολο, αλλά ζήτημα βούλησης ή όχι των κυβερνώντων. Σ' έναν βαθμό το πιστεύω ακόμη, τουλάχιστον για την 'εγχώρια' φοροδιαφυγή, γιατι η άλλη, η 'χοντρή' των υπο-υπερ-τιμολογήσεων δεν πιάνεται εύκολα (χρειάζονται διεθνείς συνεργασίες).

  Πάντα επίσης πίστευα, πως οι κατα καιρούς κυβερνώντες μαθαίνουν-εκπαιδεύονται στου κασίδη το κεφάλι, και εν μέρει πληρώνουμε ΚΑΙ την ανικανότητά τους. Ετούτη όμως η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τα πάντα. Δεν ξέρω ώς οικονομολόγος ο Παπακωνσταντίνου, αλλά στα καθημερινά ζητήματα έχει παντελώς ξεφύγει το παιδί...:)))))...

  ΑπάντησηΔιαγραφή