Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Για το 'ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ'


Απ’ όσα πληροφορηθήκαμε χθες, το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ αντιμετωπίζει έντονο οικονομικό πρόβλημα. Σε συνέντευξή του ο κ. Κ. Γιαννόπουλος, εμπνευστής, δημιουργός και πρόεδρος αυτής της οργάνωσης, περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση και ζήτησε την βοήθεια όλων μας. Το ‘χαμόγελο’ δεν πήρε ποτέ, ούτε δραχμή κρατικής ενίσχυσης, αλλά πάντοτε στηρίχτηκε στις πρωτοβουλίες των πολιτών και σε χορηγίες επιχειρήσεων –που τώρα βέβαια όλο και σπανίζουν- γεγονός που προφανώς, επιδείνωσε την κατάσταση.

Ξέρω, ξέρουμε όλοι, πως εάν το κράτος ήταν αδιάφορο μέχρι τώρα, τώρα θα γίνει ..εκατό φορές πιο αδιάφορο. Αλλά κάποια πράγματα, δεν μπορούν να περιμένουν το κράτος να ενδιαφερθεί. Παιδιά και κακοποιούνται και εξαφανίζονται καθημερινά. Έστω και ένα να λυτρωθεί (το ‘χαμόγελο’ αποδεδειγμένα έχει προσφέρει σε πολύ περισσότερα), αξίζει τον κόπο.

Ας θυμόμαστε κάπου-κάπου, ένα τηλεφώνημα απ’ το σταθερό ή το κινητό μας στο 14545. Θα μας κοστίζει λιγότερο από 2,5 ευρώ, αλλά εάν το ‘χαμόγελο’ αναγκαστεί να κλείσει, νομίζω πως όλοι μας θα ντραπούμε. Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως τα μπλογκς, μπορούμε πράγματι να βοηθήσουμε σημαντικά σ’ αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου