Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Δεν είναι Ρατσισμός !.....


‘Θρηνούσε’ προχθές ο κ. Πρετεντέρης, σε άρθρο του στα ΝΕΑ, που ‘του πήραν την Αθήνα’ του ! Επειδή, λέει, εκεί κοντά κάπου, –Ηπείρου κι Αχαρνών- μεγάλωσε. Εκεί κάπου, όταν ήταν μικρός, που όμως τότε, δεν υπήρχαν μετανάστες. Επειδή, λέει, εκεί κάποτε, που δεν υπήρχαν μετανάστες, έδωσε το πρώτο του φιλί ! Ενώ εάν υπήρχαν, τότε, μετανάστες, δεν θα μπορούσε να το δώσει (το πρώτο του φιλί) ! Θα του είχε κοπεί ο ..έρωτας !...

Μαζεύεται το Υπουργικό συμβούλιο, σήμερα, για να εξαγγείλει ‘δέσμη μέτρων’ για το ‘πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας’. Κατακαημένο ‘κέντρο της Αθήνας’. Εάν γινόταν μια δημοσκόπηση, σήμερα, πόσοι από εμάς πιστεύουμε, πως μετά το υπουργικό συμβούλιο, θα βελτιωθούν οι συνθήκες στο ‘κέντρο της Αθήνας’, το ποσοστό θα ήταν κοντά στο …μηδέν !

Πριν το ‘υπουργικό’, ο κ. πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο κ. Καμίνη. Θα πιούν τον καφέ τους, θα φαν και κανένα κουλουράκι, και –ειλικρινά- δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να συζητήσουν. Τι, οι δύο αυτοί, οι συγκεκριμένοι, θα μπορούσαν να ..σκεφτούν. Το μόνο για το οποίο είναι ικανοί,  θα ήταν πώς να πετάξουν τη μπάλα έξω απ’ το γήπεδο…

Και η μεν ..ανοησία, το ξέρουμε, δεν παλεύεται. Όμως, το τσούρμο των επίορκων, που μας ‘κυβερνά’, δεν ‘παίζει’ απλά με τις ζωές. Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν θα πάρουν μέρος άνθρωποι που δεν μπορούν να αντιληφθούν το ‘πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας’. Θα γίνει από ανθρώπους που ‘δεν θέλουν να το δουν’. Που επίτηδες, μάλιστα, θα φροντίσουν να το οριοθετήσουν λανθασμένα, ώστε να …ΜΗΝ το επιλύσουν.

Εν τω μεταξύ η μπόχα, που όλοι οι υπόλοιποι σ’ αυτή τη χώρα την υποπτευόμαστε, σιγά-σιγά φτάνει στα επίσημα κατώφλια του τύπου: Μέχρι 10 ευρώ τη βραδιά το ..κεφάλι, εισπράττει η ελληνική μαφία των ιδιοκτητών, για να στοιβάξει 10-15 μετανάστες σε κάθε τρώγλη της ! Θα πήγαινα στοίχημα πως οι ίδιοι αυτοί ιδιοκτήτες, είναι ενεργά μέλη των …‘συλλόγων αγανακτισμένων πολιτών’ του κάθε Άγιου Παντελεήμονα.

Και ενώ, ο ιδιοκτήτης εισπράττει τα μαύρα και αφορολόγητα ‘ενοίκιά’ του για το βράδυ, το πρωί έρχεται άλλος ..έλληνας ‘μαφιόζος’, να ‘απασχολήσει’ τον ‘μαυρούλη’, αδήλωτο, ανασφάλιστο, φτηνό ! Πιθανώς στα πλαίσια της αυξήσεως της ανταγωνιστικότητος που μας επιβάλλει η τρόικα. Άλλα κυκλώματα εδώ. Κυκλώματα που τους ‘νοικιάζουν’ με την ώρα και τους πληρώνουν, αν τους πληρώνουν. Κυκλώματα που τους βάζουν μέχρι και να δηλώνουν ‘ελεύθεροι επαγγελματίες’, για να μην έχουν καμιά απολύτως εργοδοτική ευθύνη. Θυμόμαστε όλοι, τον φτωχό Αιγύπτιο, που έπεσε και σκοτώθηκε καθαρίζοντας τα τζάμια του Υπουργείου ..Εργασίας !

Τρίτα κυκλώματα –προφανώς ντόπια- συνελήφθησαν εσχάτως να διατηρούν τεράστιες αποθήκες εμπορευμάτων. Αποθήκες με τις οποίες τροφοδοτούσαν νομίμως την ‘παρανομία’ του ‘παραεμπορίου’. Γιατί διαμαρτύρεσθε έμποροί μου; Γυρίστε το κι εσείς σε καμιά ..αποθηκούλα, και θα κάνετε χρυσές δουλείες !

Τα κυκλώματα φαίνεται πως δεν έχουν τέλος ! Άλλο, real estatemade in Greece, αυτή τη φορά, φαίνεται πως μεθοδεύει την οργανωμένη υποβάθμιση περιοχών της Αθήνας, ώστε μετά να ακολουθήσει το εύκολο ..πλιάτσικο ! Ποιος ξέρει πόσες περιουσίες, αποκτημένες με κόπους ετών, πρόκειται να αλλάξουν χέρια; Κύκλωμα εκμεταλλεύεται ακόμη και τους καημενούληδες που μας καθαρίζουν τα τζάμια του αυτοκινήτου στα φανάρια ! Σύμφωνα με έρευνα της ΕΥΠ παρακαλώ- βρέθηκαν όλοι τους, περιέργως να διαθέτουν ..κινητό ! Είναι προφανές, κάποιοι εισπράττουν ‘προμήθειες’, και το κινητό είναι για να ελέγχουν τα θύματά τους !

Μετά όλα ετούτα τα ‘νέα’, φαντάζουν ‘αθώα’ εκείνα τα ‘παραδοσιακά’ κυκλώματα της λευκής σάρκας και των ναρκωτικών, που συνεχίζουν βέβαια, να δρουν. Το -κύκλωμα κι αυτό- των λαθρεμπόρων-διακινητών, ξένων και ντόπιων, δεν σταματά μόνο στα σύνορα, αλλά δρα πλέον και μέσα στη χώρα, προχθές, πενήντα είχε πακετάρει ο άλλος στη νταλίκα για την Ιταλία ! Τέλος, ίσως μέρος του ίδιου του κρατικού, του νομικού και του αστυνομικού μηχανισμού, όλο και κάποια ‘δωράκια’ θα τσιμπάει απ’ τα εύκολα ετούτα θύματα….

Και ενώ η μπόχα που φτάνει στις εφημερίδες είναι ήδη αφόρητη, μπορούμε όλοι μας να είμαστε σίγουροι πως όλα τα παραπάνω δεν θα είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί είναι φυσικό, πως όταν αφήνεις τεράστιες ομάδες απροστάτευτες. Όταν αφήνεις τους πραγματικούς παρανόμους (ντόπιους και ξένους) να δρουν ασύδοτοι, η ζούγκλα, η γκετοποίηση, η εξαθλίωση είναι δεδομένες. Κι όχι μόνο αυτά. Δεδομένο είναι –γίνεται ήδη- και πως πολλοί θα σπεύσουν να ‘εκμεταλλευτούν’. Να κερδοσκοπήσουν σε πλάτες ελλήνων και μεταναστών. Δεδομένα είναι και όλα τα επόμενα ‘εγκλήματα για μια κάμερα’. Δεδομένες είναι και όλες οι επόμενες ‘πορείες αγανακτισμένων’. Δεδομένες και όλες οι επόμενες ‘νύχτες κρυστάλλων’. Δεδομένο το αίμα που θα χυθεί.

Ε, λοιπόν, όλο αυτό το παραπάνω όχι ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ κύριοι ! Ούτε ‘αυγό του φιδιού’, ούτε ‘φασισμός’, ούτε καμιά άλλη τέτοια βλακεία: Αυτό είναι απλά η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ που οραματίζεται το κεφάλαιο, η ‘ενωμένη’ Ευρώπη, ο εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός μας, ο κ. Σαμαράς από Ζαππείου και τα υπόλοιπα εξαπτέρυγά τους. Η καπιταλιστική ζούγκλα που μας πλασάρουν οι ‘έγκριτες’ και ‘συνετές’ φυλλάδες, και τα μισθωμένα κανάλια τους. Η ζούγκλα που ονειρεύεται κάποτε, να μας δώσει όση ‘ελεύθερη αγορά’ χρειάζεται, για να ..τρώμε ο ένας τον άλλο, ανενόχλητοι ! Η ζούγκλα που ονειρεύεται, κάποτε, να επιζεί μόνο ο πιο ..αρπακτικός. Αυτή τη ζούγκλα χτίζουν. Κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο.

2 σχόλια:

 1. Mα δεν έχει καθόλου ένστικτο αυτοσυντήρησης αυτός ο καπιταλισμός, Θανάση; Γιατί αν πιστεύουν ότι το αίμα και η εξαθλίωση θα σταματήσουν στα όρια του ιστορικού κέντρου, είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι!
  Καλημέρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα Γυριστρούλα..

  Στους μετανάστες υποσχέθηκαν έναν παράδεισο, και οι άνθρωποι βρέθηκαν στον πάτο της ..διατροφικής αλυσίδας ενός απάνθρωπου συστήματος. Ταξικό είναι το πρόβλημά τους πάνω απ' όλα.
  Μπορεί να υπάρχει σε μερικά μυαλά σαν κοσμοθεώρηση ο Φασισμός, ο ρατσισμός, κλπ, αλλά νομίζω πως αυτοί είναι πολύ λίγοι. Μπορεί να έχει καλλιεργηθεί μια ξενοφοβία, -που είναι γενικότερη- αλλά κι αυτή δεν είναι η αιτία του κακού.

  Εδώ μιλάμε για 'κοινά' εγκλήματα, αστυνομικής και οικονομικής φύσης, που πανεύκολα θα μπορούσε το κράτος να ελέγξει. Για παράδειγμα, όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει στην εφορία ούτε δεκάρα τσακιστή απ' τα νοίκια που εισπράττουν πολλά χρόνια τώρα. Τί κάνει το ΣΔΟΕ;; Γιατί δεν τους ακουμπάει;;
  Επομένως είναι απλός ο τρόπος για να διορθώσεις τις καταστάσεις, ούτε 'δέσμες' χρειάζονται, ούτε βέβαια -αυτό που λες- με σκούπες και φράχτες μπορείς να ελέγξεις οτιδήποτε.
  Όταν όμως η μονη σου έγνοια είναι να σώσεις τους ..δανειστές και τους τραπεζίτες, σιγά μην ενδιαφερθείς για τους ανθρώπους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή