Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Ενότητα και προσοχή...


Δεν μας παίρνει αυτή την ώρα, που ξεσπά, όπως όλα τα σημάδια δείχνουν, με ποικίλους τρόπους η λαϊκή αντίσταση , να ‘την κοιτάμε στα δόντια’. Οι πλατείες γεμίζουν σ’ όλη την Ευρώπη αύριο !
Στην βάση ΔΕΝ υπάρχουν ΔΙΑΦΟΡΕΣ. Ο ‘αγανακτισμένος’, με τον ‘Σπίθα’, με τον υπάλληλο του Ταχ. Ταμιευτηρίου που κάνει κατάληψη, με τον εργαζόμενο της ΔΕΗ που θα απεργήσει, μ’ αυτόν που σπάει τη μπάρα στο Αντίρριο, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Οι ΗΓΕΣΙΕΣ ας κοιτάν αμήχανα τις πορείες μας να ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ, δεν έχει σημασία εάν θα καταλάβουν ή όχι. Όποιες δεν καταλάβουν κακό του κεφαλιού τους. 
Είδαμε όλοι τι έγινε στην Ισπανία. Ήθελαν οι ‘σοσιαλιστές’  να ‘εκκαθαρίσουν’ –λέει- την πλατεία ‘λόγω του ματς’ ! Και επιτέθηκαν τα Ισπανικά ΜΑΤ σε γυναίκες με μωρά παιδιά ! Δεν τους πέρασε ευτυχώς. Είδα έναν γελοίο βουλευτή να απολογείται πως ‘δεν έγινε με τον σωστό τρόπο’ !! Τέτοια ξευτίλα !  Σήμερα ο κ. Πάγκαλος ‘λοιδορεί’ τους Αγανακτισμένους, επειδή –λέει- το face book είναι ‘αστείο’ και δεν είναι ‘κίνημα’ ! Ξέρουν πως λίγα είναι τα ψωμιά τους.
Η κυβέρνηση ΔΕΝ θα πάει σύντομα σε εκλογές, απέδειξε πόσο ελάχιστα νοιάζεται για την δημοκρατική νομιμοποίησή της. Δεν θα την αφήσουν οι ‘δανειστές’ να  τινάξει τα σχέδιά τους στον αέρα. Πρώτα θα την αφήσουν να τους εκχωρήσει όσα περισσότερα μπορέσει. Μετά έχουν έτοιμη τη λύση. Είτε αυτή λέγεται ‘ο επόμενος’ είτε ‘εθνικής ενότητας’, είτε ‘προσωπικοτήτων’ είτε οτιδήποτε άλλο. Ακούσατε τον Θαπατέρο στην Ισπανία, μετά την εκλογική συντριβή: Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε τα μέτρα στον κόσμο δήλωσε ! Τέτοια δημοκρατία !
Τέλος, πρέπει αυτή την ώρα να αρχίσουμε να οργανώνουμε και ΑΛΛΕΣ μορφές δράσης απέναντί τους. Το internet να 'ναι καλά. Δεν φτάνει μόνο η πλατεία. Ας ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΟΥΜΕ τα κανάλια τους, τα ραδιόφωνά τους και τις φυλλάδες τους. Εκτός από αγανακτισμένοι είμαστε και καταναλωτές. Και είναι ΟΠΛΟ στα χέρια μας αυτό. Τα έσοδά τους, άμεσα ή έμμεσα (διαφημίσεις) μπορούν να τους πονέσουν. Ξέρω, δουλεύουν εκεί και αθώοι εργαζόμενοι. Αλλά στη φάση που βρισκόμαστε η μάχη με τα μέσα της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ τους είναι κρίσιμη.
Εννοείται, τέλος, θα σκαρφιστούν ΚΑΘΕ πιθανή προβοκάτσια για να το κηλιδώσουν όλο αυτό. Άμα ακούσετε πως ‘οι πλατείες πλήττουν τον τουρισμό’ και τέτοια, να ξέρετε θα ακολουθήσουν τα χειρότερα. Δεν θα διστάσουν σε τίποτε. Θέλει επαγρύπνηση και προσοχή..

2 σχόλια:

  1. Και άλλες μορφές δράσης... Η μόνη που σίγουρα θα έτσουζε θα ήταν όντως να χάνανε τα κωλοκάναλά τους. Πολύ μεγαλεπίβολο όραμα για εμάς τους πτωχούς μπλόγκερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Στρατολάτη μου..

    Κι όμως, εδώ κινητοποιήθηκε τόσος κόσμος μέσω internet. Δεν θα μπορούσε τάχα να περάσει και μια τέτοια γραμμούλα;; Προσωπικά, έχω να δώσω έστω και ένα ευρώ στο γνωστό 'συγκρότημα' μήνες :)))))))...

    ΑπάντησηΔιαγραφή