Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Your ..game is over !!...


Αυτό είναι το μεγάλο κόλπο. Ίδιο κι απαράλλαχτο, επαναλαμβανόμενο εδώ και ενάμιση χρόνο…
Με το ένα χέρι, οι ταχυδακτυλουργοί ανεμίζουν το παραπλανητικό μαντηλάκι. Πότε είναι οι ‘μισθοί που θα χαθούν’. Πότε είναι οι ‘αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές’. Πότε είναι οι ‘τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι’. Πότε είναι το ‘μεγάλο σπάταλο κράτος’. Ψεύδονται. Διαιρούν. Συσκοτίζουν. Ενοχοποιούν τους αθώους…
Στην συνέχεια ακολουθεί η θεατρική,  τρομακτική περιγραφή  της δήθεν καταστροφής. Μας ζητούν να δουλεύουμε μέχρι τα 80 ! Ζητούν να μην κάνουμε διακοπές ! Μας λεν να απολύσουμε 200.000 ! Απαιτούν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα ! Ζητούν ένα ολόκληρο νησί !...
..Για να ακολουθήσει  ‘δια σκληρών –τάχα- διαπραγματεύσεων’ η άνευ διαμαρτυριών παραχώρηση του ..εξ αρχής εκχωρημένου ! Που πότε είναι τα εργασιακά δικαιώματα. Πότε είναι τα ασφαλιστικά κεκτημένα. Πότε είναι η καταλήστευση των εισοδημάτων. Εσχάτως –δεν γελιέμαι να πω τελικά, γιατί δεν θα έχει τέλος- το ξεπούλημα όσων δημόσιων έχουν απομείνει.
Ας μην είναι, όμως, ήσυχοι οι επενδυτές της επονείδιστης φούσκας. Γιατί στο σύμπαν αυτό, η αδικία και το ψέμα έχουν πάντα κοντά ποδάρια. Χαρτάκια θα γίνουν οι μετοχές  στα ασημικά που τους χαρίζει σήμερα η συμμορία που κυβερνά. Όταν ο λαός ξυπνήσει –γιατί θα ξυπνήσει- και κρατικοποιήσει πίσω τις ..τράπεζες, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, κι όλα τα υπόλοιπα που έχτισε τόσα χρόνια με τον ιδρώτα του. Όταν καταλάβει πως είναι ΔΙΚΑ ΤΟΥ. Γιατί θα κατεδαφιστούν όσα ‘Ναυαρίνα’, όσα ‘Ελληνικά’ και να προλάβουν να τσιμεντάρουν, όταν ο λαός καταλάβει-και θα το καταλάβει-  πως του καταστρέφουν τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ ήλιο, του πνίγουν τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ αέρα !
Μην γελαστούν και πάρουν τοις μετρητοίς αυτά που ξεφουρνίζει ο κ. Πρωθυπουργός, πως ‘θα τα πάρουν τα λεφτά τους’ ! Δεν θα τα πάρουν ! Γιατί το κόλπο δεν θα πιάνει επ’ άπειρον. Ο λαός αυτός, αργά η γρήγορα θα καταλάβει πως τίποτε δεν χρωστάει σε ΚΑΝΕΝΑΝ ψεύτη. Πως δεν του τα χάρισε ΚΑΝΕΙΣ ‘καλός δανειστής’.
Ας μην είναι ήσυχα ούτε τα κατώτερα κλιμάκια της προδοσίας, οι ‘βοηθοί’ των ταχυδακτυλουργών. Όσοι συμμάχησαν με τους προδότες. Όσοι πόνταραν σίγουροι για το στημένο παιχνίδι. Ας μην κοιμούνται ήσυχοι οι ‘μισθωτοί’ της γκεμπελικής προπαγάνδας τους. Γιατί αυτοί είναι απείρως χειρότεροι απ’ τον ..ταγματασφαλίτη και τον γερμανοτσολιά ! Γιατί αυτούς δεν τους απείλησε στο κάτω-κάτω καμιά κάνη. Γιατί αυτοί –οι τωρινοί- είχαν την ελευθερία να επιλέξουν από μόνοι τους με ποιους θα πάν. Ποιους θ’ αφήσουν...
Τον συνταξιούχο των 500, 700, ακόμη και των 1000 ευρώ, που φοβήθηκε να χάσει τη σύνταξή του και δεν βγήκε στον δρόμο, θα τον καταλάβει η ιστορία. Θα κατανοήσει τον ιδιωτικό υπάλληλο που υπόγραψε την ‘ατομική σύμβαση’ μπροστά στην ανεργία. Θα συγχωρήσει αυτόν που φοβήθηκε μην χάσει τις μικροκαταθέσεις του που μάζεψε μεροδούλι-μεροφάι, 30 χρόνια εργαζόμενος: Αυτούς τους κυρίους όμως ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕΙ. Θα τους θυμάται, όταν θα έλθει η ώρα..
Είμαι έτοιμος. Έτοιμος να τηρήσω λογιστικά βιβλία, τίμια, δίκαια κι ειλικρινή, μέχρι τα ..εβδομήντα μου, εάν είναι να πάνε πίσω οι φόροι, στον συνάνθρωπό μου, κι όχι στις τσέπες τους. Είμαι, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε όσο κι όπως χρειαστεί, αρκεί να ξέρουμε πως ο πλούτος που παράγουμε δεν θα διασώσει τους κλέφτες και τους αληθινούς  τεμπέληδες. Είμαστε, είναι οι δάσκαλοί μας πανέτοιμοι να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα, αρκεί να ξέρουν πως δεν ετοιμάζουν εξειδικευμένα τούβλα για τις αγορές τους. Είμαστε, είναι πανέτοιμοι οι γιατροί μας να δουλέψουν υπερωρίες για να σώσουν τις ζωές μας, αρκεί να ξέρουν πως οι κόποι τους δεν θα γίνουν κέρδη για τους ‘προμηθευτές’ και τις φαρμακοβιομηχανίες.  Είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε τους μετανάστες, να τους δώσουμε κλήρο και ψήφο, να μάθουμε στα παιδιά τους τα ελληνικά, να κάνουμε τους ίδιους  ν’ αγαπήσουν αυτόν τον τόπο, αρκεί να μας αφήσουν να δούμε την μοναδική απλή αλήθεια: Πως όσο μας χρειάζονται, άλλο τόσο τους χρειαζόμαστε κι εμείς…
Μας θεώρησαν οι ..νεκρολάγνοι νεκρούς ! Άψυχους ! Βιάστηκαν να ασελγήσουν στο αθώο σώμα ! Αλλά η ..ωραία κοιμωμένη στο τέλος θα ξυπνήσει ! Και δεν αργεί η ώρα. Έρχεται ! Πλησιάζει ! Οι ‘ξένοι’ το κατάλαβαν ήδη ! Τα ξεφορτώθηκαν καταλλήλως τα ομόλογα.  Η Ε.Κ.Τ. κλείνει την πόρτα στην ρευστότητα των ντόπιων τραπεζιτών. Τα σπρέντς, έφτασαν στα ύψη. Ο οίκος αξιολόγησης μας έριξε στα τάρταρα, ‘ανήσυχος’ για την ‘πολιτική αστάθεια’: Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το χαμένο πλοίο ! Τα ελικόπτερα έχουν βάλει μπροστά τους κινητήρες τους !..
The game is over !...

2 σχόλια:

 1. "Είμαι έτοιμος. Έτοιμος να τηρήσω λογιστικά βιβλία, τίμια, δίκαια κι ειλικρινή, μέχρι τα ..εβδομήντα μου, εάν είναι να πάνε πίσω οι φόροι, στον συνάνθρωπό μου, κι όχι στις τσέπες τους."

  Και γω βοηθος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλοι Αντώνη μου νομίζω πως έχουμε αυτή την διάθεση. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη εδώ και ...αιώνες στην χώρα. Και οι απείρως περισσότεροι στην απ' έξω ήμαστε πάντα, οι λίγοι είναι οι κακοί.
  Υπάρχει πάντα μια κρίσιμη μάζα ..αηδίας που μπορεί να αντέξει ένας κόσμος. Κι όπως όλα δείχνουν το 'πείραμα Παπανδρέου' είναι πολύ κοντά στο να την ξεπεράσει.
  Πριν από ενάμιση χρόνο προσωπικά ήμουν αισιόδοξος, πως αυτός ο άνθρωπος μπορούσε, είχε την ευκαιρία να κάνει κάτι. Και δεν έχω αλλάξει γνώμη. Την ευκαιρία την είχε, 12 μονάδες του είχε δώσει ο κόσμος, κανείς δεν μπορούσε πολιτικά να τον κλωνίσει.
  Διάλεξε να σταθεί απέναντι, κι όχι μαζί. Παρά τα 'δεν χρωστάω σε κανέναν' φάνηκε πως μάλλον ..χρωστούσε.
  Αν μη τι άλλο, κρίμα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή