Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Οι Δύο Επιστολές !!.....


Κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες, οι δύο επιστολές. Η μια των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό, η άλλη, των 25 ‘ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης’ ! (16+25=41 τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι=11888 τυχαίο;; Δεν νομίζω !)..
Γράφτηκαν ήδη χιλιόμετρα κριτικών, αναλύσεων, κλπ. Κι όμως ! Οι επιστολές ήταν ..κωδικοποιημένες !
Ο ‘Καθρέφτης’, πιστός στην ιστορική αλήθεια, μεταφράζει σήμερα, χωρίς άχρηστους σχολιασμούς, και τις δύο επιστολές:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
«Τολμήστε !
Θέλουμε να εκφράσουμε, με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία μας για την δραματική κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, του χρηματιστηρίου, του κρατικοδίαιτου κεφαλαίου, του τηλεοπτικού και εκδοτικού κατεστημένου, της  πολιτιστικής κλίκας, του πελατειακού συστήματος των κομματόσκυλων και του έμμισθου πολιτικού προσωπικού του τόπου. Η ισότιμη ένταξή μας στην Νότια Ελλειμματική Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση όλης της πιο πάνω Ελλάδας ως σύγχρονου περιφερειακού προτεκτοράτου του καπιταλισμού, αλλά και η τηλεοπτική δημοκρατία, οι κατεδαφισμένες κοινωνικές κατακτήσεις και οι αναβαθμισμένες οικονομικές ανισότητες, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά. Ως υπεύθυνοι και βολεμένοι πολίτες νοιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε, καθώς οι φωνές της αριστεράς και της πανταχόθεν επιστήμης, αρχίζουν να κυριαρχούν απρόβλεπτα στον δημόσιο λόγο, αποκαλύπτοντας στους περισσότερους Έλληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές του πιο πάνω συστήματος, καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης.
Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, που μας έφεραν έως εδώ, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται: Στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και τον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού χρειάζονται και οι δύο αυτοί για τις επόμενες εκλογές, ο ένας δεν φτάνει, αλλά και τους πρόθυμους εκ των αρχηγών και των βουλευτών των άλλων κομμάτων. Τους καλούμε όλους αυτούς που στην ουσία δεν έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους,  να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους.
Τους ζητούμε να τρομοκρατήσουν καταλλήλως τους έλληνες πολίτες επισείοντας όλους τους κινδύνους που απειλούν το πιο πάνω σύστημα, και να τους πείσουν για τον αγώνα και τις θυσίες που απαιτεί η σωτηρία του και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς του, και να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για την νέα πιο σκληρά καπιταλιστική στροφή. Το σύστημα  χρειάζεται ΜΙΑ ηγεσία (μόνο μια) ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους ομόσταυλούς της, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία του. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν, και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα συναίνεσης, μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή.
Οι αριστεροί, που επιμένουν να βλέπουν τα σημεία των καιρών που αλλάζουν, και επιδεικνύοντας ασυγχώρητη μαχητικότητα, επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση όλου του πιο πάνω συστήματος, με οδηγό το λαϊκό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της καπιταλιστικής χώρας. Για την αναπόφευκτη τιμωρία τους, τον λόγο θα έχουν τα κατάλληλα στρατοδικεία που θα λειτουργούν επί εικοσιτετραώρου βάσεως !
Υπάρχει ακόμη καιρός να σωθούν οι ζωούλες μας, αν αυτοί που δεν εκπροσωπούν τον λαό αλλά  παίρνουν τις αποφάσεις για λογαριασμό του, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, είτε σε άλλους συλλογικούς φορείς ή όργανα, τολμήσουν να κάνουν το καπιταλιστικό καθήκον τους. Οι κατακτήσεις της καπιταλιστικής  Ελλάδας στηρίχθηκαν σε κόπους και θυσίες γενεών λαϊκών στρωμάτων. Δεν έχουμε δικαίωμα, πολιτικοί και βολεμένοι πολίτες, να τις εγκαταλείψουμε ούτε να αφήσουμε κανέναν κομμουνιστοσυμμορίτη  να τις καταστρέψει. Έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να υποθηκεύσουμε για τον ιερό αυτό σκοπό, το μέλλον και τα όνειρα των νέων και των επερχόμενων γενεών.
Υπογράφουν από τα γράμματα και τις τέχνες…..»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
«Μπαμπά !
Στην σημερινή, χωρίς προηγούμενο φωτιά που πήραν τα μπατζάκια μας, οι στιγμές για όλους εμάς,  που επενδύσαμε τα επαγγελματικά μας όνειρα στο μαγαζάκι  του ΠΑΣΟΚ από τότες που ήμαστε τις μαθητικές νεολαίες, και τώρα βλέπουμε όλα μας τα όνειρα για μια ζωή γεμάτη μάσες και ουρί του παραδείσου να καταστρέφονται, αποτελεί ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο διάσωσης !
Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να τρομοκρατηθεί, να ξεπουληθεί και να αναγκαστεί στις απαραίτητες οδυνηρές θυσίες ο αθώος ελληνικός λαός.
Κανείς μας, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές θα αφήσουν στην απ’ έξω την δική μας διάσωση !
Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Μας κράζουν, πατέρα, από παντού, οι πλατείες γέμισαν μούντζες, φεύγουμε απ’ τη βουλή μέσω του Εθνικού κήπου, πατάμε πέτρες και στραμπουλάμε τα πόδια μας ! Γιατί;
Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, χεστήκαμε, έτσι κι αλλιώς ανεύθυνοι ήμαστε πάντα, είναι η λογική της επιβίωσης που επιβάλλει να υπάρξει για τα μάτια του κόσμου ένας απολογισμός.
- Πρέπει να το παίξουμε ‘Πατριώτες’.
- Πρέπει να το παίξουμε ‘Δημοκράτες’.
- Πρέπει και καλά να φανούμε συνεπείς και υπεύθυνοι.
Να φανεί πως στοιχειωδώς σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.
Παράλληλα, μπαμπά,  να ξέρεις πως με τις μαλακίες της τρόικας, μπορούμε να θιχτούμε δήθεν στο ότι το Μεσοπρόθεσμο θα έλθει στην βουλή με ένα άρθρο (1)  και να στυλώσουμε τα πόδια, να μουλαρώσουμε !
Ανάλογες επιλογές έχουμε εύκολες  και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου. (αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).
Ποιος δεν θα μας πιστέψει πατέρα, άμα πούμε πως αυτές οι αποφάσεις υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες, αν πούμε πως δεν μπορούν  να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Θα το ρίξουμε, βέβαια, στην τήρηση του Συντάγματος και την  πολιτική μας τιμή.  
Για να σταματήσουν οι μούντζες και για να μην μας πάρουν με τις πέτρες,  θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει μια δήθεν ευρεία συζήτηση με θέματα:
1.   Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2.   Μεσοπρόθεσμο -πρόσθετα μέτρα 2011- αποκρατικοποιήσεις
3.   Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή
Σ’ αγαπάμε μπαμπά, και θα τα ψηφίσουμε όλα. Αλλά μην μας καταδικάζεις. Πρέπει το πόπολο να μας ξαναψηφίσει και την άλλη φορά.
Τα παιδιά σου, κλπ…»

2 σχόλια:

 1. Τολμήστε!...
  Το κύκλωμα που μας έκανε διάσημους με γκαλά, δεξιώσεις, συμπόσια με βουλευτες και υπουργούς, παρουσιάσεις στην κρατική τι βι για να προωθηθεί το νέο μας βιβλίο πρέπει να σωθεί με ΚΑΘΕ τρόπο.
  Τολμήστε!..
  Τόσα χρόνια δεν έχουμε να πούμε και να προτείνουμε κάτι, βολεμένοι στις διημερίδες, στις επιχορηγήσεις των κρατικών βραβείων και στις συνεντεύξεις στον "έγκυρο τύπο". Πώς θα μείνουμε στη συνείδηση της νέας γενιάς;
  Τολμήστε!..
  Δεν προλάβαμε ακόμα να γίνουμε όλοι ακαδημαϊκοί!..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλωσήλθες 'Ανώνυμε'...

  Και εμένα με θλίβουν κάποια απ' τα ονόματα κάτω απ' την επιστολή. Δεν τα περίμενα. Ακόμη και το επίπεδο, το ύφος ήταν απογοητευτικό. Ήθελα να ήξερα ποιός συνέταξε αυτό το 'σπουδαίο' κείμενο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή