Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Μεσοπρόθεσμες κοροϊδίες...


Ενεκρίθη παμψηφεί από το 'υπουργικό', κατόπιν πολυώρων συσκέψεων, το ‘μεσοπρόθεσμον’ οικονομικό πλάνο της κυβέρνησης και προωθείται ήδη για ψήφιση στη Βουλή. Αφού απέτυχε το ‘βραχυπρόθεσμο’ (αυτό που λέγαμε πρώτο μνημόνιο), έχουμε τώρα το ‘μεσοπρόθεσμο’, επομένως λογικώς μπορούμε να περιμένουμε και κάποιο ...‘μακροπρόθεσμο’ που θα σκάσει μύτη εκεί κάπου το 2015 !

Εάν το πρώτο το είχαμε χαρακτηρίσει ‘εμπροσθοβαρές’ (ασχέτως εάν κατά την εκπνοή του, πέταξε λιγάκι ..κώλο), ετούτο εδώ άφοβα θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ‘συναινετικόν’ ! Διότι είναι φανερή η προσπάθεια της κυβερνήσεως να συμπεριλάβει ‘ιδέας’ και άλλων πλην του οικείου της κόμματος. Εάν θυμάμαι καλά, για παράδειγμα, η απαλλαγή από κάθε φορολόγηση των ‘επαναπατριζόμενων’ κεφαλαίων υπήρξε ιδέα εκείνου του ...πρακτικού κυρίου Καρατζαφέρη. Η άλλη, πάλι, έμπνευσις, περί καταργήσεως ‘επ’ ολίγον’ του ‘πόθεν έσχες’ για τα ακίνητα, ούτως ώστε να αναθερμανθεί η αντίστοιχη αγορά, σαφώς έλκει την καταγωγή της απ’ την αλά ...Σαμαρά οικονομική ..ομελέτα !

Και για τον μεν ‘επαναπατρισμό’ των κεφαλαίων, υπάρχει ασφαλώς η ...Νέμεσις, καθώς τα βλέπω εκείνα τα –πεντακόσια ήταν;- χιλιαρικάκια του …Μαντέλη να ...‘επαναπατρίζονται’, και να γελάει και το παρδαλό κατσίκι !

Την αναστολή όμως του ‘πόθεν έσχες’, ας μας την εξηγήσουν επιτέλους τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής πολιτικής. Και δεν θέλω να μου τα ζαλίσουν (τα αυτιά) πάλι με την ...‘κατάσταση της χώρας’, τις ‘πιέσεις των δανειστών’, τα ‘300 επαγγέλματα που εξαρτώνται απ’ την οικοδομή’, τα ξέρω όλα αυτά, τα έχω εμπεδώσει. Ένα πραγματάκι μονάχα, ΠΟΛΥ συγκεκριμένο θέλω να μου πουν: ΓΙΑΤΙ θα ‘αναθερμανθεί’ η αγορά της οικοδομής με το συγκεκριμένο ‘μέτρο’; ΠΟΙΟΙ άραγε θα τρέξουν να μεταβιβάσουν, να αγοράσουν, να χτίσουν;; Κι αυτοί οι ΚΑΠΟΙΟΙ γιατί, τάχα, τους ΕΜΠΟΔΙΖΕ το ‘πόθεν έσχες’ να το κάνουν;;;

Επιτέλους !! ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ μια φορά ! Πείτε την αλήθεια και πάψτε να μας λούζετε με τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ σας, περί ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ! Πείτε την αλήθεια, πως ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το ΚΟΡΟΙΔΟ. Την ώρα που το ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΤΕ πχ, με ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, και αυξήσεις στα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (και γαμώ τις …πρωτοτυπίες και τα δύο). Την ίδια ώρα ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΜΑΤΑΚΙ στους ΕΝΟΧΟΥΣ, πως τώρα ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ !!..

Δεν θα το αποφύγετε το ..ελικόπτερο μου φαίνεται…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου