Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Σιδεροκέφαλος !!.....


Κύριε Βενιζέλο.
Υπήρξα ‘πολέμιός’ σας, κατά την περίοδο που ο κ. Πρωθυπουργός ‘κονταρομάχησε’ μαζί σας, για την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Απ’ τη μια μου είχε φανεί άκομψη η βιασύνη σας εκείνη την μοιραία νύχτα στο Ζάππειο. Απ’ την άλλη, είχα κουραστεί απ’ τους ‘χαρισματικούς’ δεκαετιών, πίστευα –και συνεχίζω-, πως ο δείκτης νοημοσύνης και η λεκτική δεινότητα, δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική και τα οράματά της. Ξιφούλκησα εναντίον σας και υπέρ του κ. Παπανδρέου τότε, σε διάφορες ιντερνετικές ‘γωνιές’ (δεν είχα ακόμη δική μου), γεγονός που αποδείχθηκε μάλλον αστείο, αφού πλέον στις εκλογές του 2009 είχα απεγκλωβιστεί απ’ τα ..‘κόμματα εξουσίας’…
Έχετε ήδη προσφέρει, με την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων ως Υπουργού Οικονομικών,  επικοινωνιακές και ..χρηματιστηριακές ανάσες στον τόπο (και στο κόμμα σας) αλλά γνωρίζετε καλά, πως αυτό ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. Αντιλαμβάνομαι πως θα είστε ήδη ‘ζαλισμένος’ με τα ξαφνικά διαχειριστικά βάρη που ήδη αναλαμβάνετε με το προσεχές ταξίδι σας, αλλά η στιγμή είναι ίσως η μόνη κατάλληλη, να επιχειρηθεί εκ μέρους σας μια ‘στροφή’, που ακόμη και στα ασφυκτικά πλαίσια των μνημονίων και της χρεοκοπίας, ακόμη και στο ‘καπιταλιστικό έδαφος’ όπως το περιγράφει η κ. Παπαρήγα, ΙΣΩΣ να μπορούσε να ‘σώσει την παρτίδα’.
Το ‘κόλπο’ 'χαμηλής' πολιτικής –και άρα αδιάφορης για τους τροϊκανούς- είναι το εξής: Η οικονομία, η αγορά, αυτή τη στιγμή ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ. Χρειάζεται χρόνο ο επιχειρηματίας. Ο ιδιώτης. Ο δημόσιος υπάλληλος. Η τράπεζα. Ο άνεργος. Απ’ αυτό προέρχεται η ΑΣΦΥΞΙΑ. Είστε νομικός, γνωρίζετε άρα, πόσο ‘ΑΔΙΚΟ’ είναι να έρχεται ένα κράτος που έχει υποθάλψει επί τόσες δεκαετίες την ‘ανεμελιά’, που δεν έχει επί τόσες δεκαετίες κατευθύνει σωστά, που δεν έχει επί τόσες δεκαετίες κρούσει κανέναν απολύτως κώδωνα κινδύνου, και να ζητάει τα ..ρέστα. Δεν θα βγει πέρα έτσι. Είναι ολοφάνερα αδιέξοδο.
1.       Τραβήξετε μια πραγματική γραμμή με το παρελθόν: Σεισάχθεια για τις επιχειρήσεις για ΟΛΑ τα παλιά ΧΡΕΗ προς το ΚΡΑΤΟΣ για μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Χωρίς να παραγράφεται, χωρίς να χαριστεί ΤΙΠΟΤΕ. Πάγωμα όλων των περαιώσεων, ρυθμίσεων, δόσεων, σε φόρους, ΦΠΑ και εισφορές, παλαιών οφειλών, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ από ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ μέχρι και την τελευταία δεκάρα. Με τον τρόπο αυτό, πρώτον: Βγάζετε τη θηλιά απ’ το λαιμό τους. Δεύτερον: Τους δίνετε δέκα χρόνια να κάνουν το κουμάντο τους, γνωρίζοντας πως μετά θα τα ζητήσετε. Τρίτον: Αποκτούν ισχυρότατο κίνητρο να παίξουν με τους νέους όρους.
2.       Για να μπορέσετε να ελέγξετε την ‘αυστηρότατη προϋπόθεση’, δημιουργήστε ένα ΣΩΜΑ ελέγχου, από 10.000; 20.000; Όσους τέλος πάντων χρειαστούν δημόσιους υπάλληλους (αντί να τους μειώσετε), και ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ: Όποιος πιαστεί να ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ανασφάλιστο. Όποιος βγει πελάτης απ’ το μαγαζάκι του ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ !
3.       Σεισάχθεια για τα νοικοκυριά: Άμεσα και πραγματικά. Απαγόρευση για δέκα τουλάχιστον χρόνια κάθε πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων λόγω οφειλών. Υποχρεωτική (για τις Τράπεζες) μείωση των μηνιαίων δόσεων κάθε νοικοκυριού το πολύ μέχρι το 25% του μηνιαίου ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ με βάση το τελευταίο εκκαθαριστικό. Αναστολή για δέκα χρόνια, κάθε παλιάς φορολογικής οφειλής προς το ΚΡΑΤΟΣ. (και εδώ με πρόβλεψη πως ΜΕΤΑ θα ζητηθούν). Άμεση κατάργηση κάθε ‘τακτοποίησης’ στην ακίνητη περιουσία για εισπρακτικούς λόγους. Πιθανώς ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ κάθε φορολογίας επί του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ: ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Αντίθετα, αυστηροποίηση και επέκτασή του. ΟΧΙ επίσης στον αφορολόγητο ‘επαναπατρισμό’ καταθέσεων. Έγκλημα είναι. Δώστε αντίθετα ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. Όποιος ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ μέχρι τότε, ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ! Όποιος θέλει, ας πάει ΕΚΕΙ να τα ΧΑΡΕΙ !
4.       Θέσπιση μέσω του Γενικού Λογιστικού Σχεδίου λογαριασμού ‘Εσόδων από Εξαγωγές’, και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ γι αυτά. Ότι ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ εντός συνόρων, και ΕΞΑΓΕΤΑΙ, για ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. Από τουριστικά πακέτα μέχρι γεωργικά προϊόντα κι από υπηρεσίες μέχρι ..βρακιά ! Γιατί εάν περιμένουμε τις ‘πράσινες επενδύσεις’, τις ‘καινοτομίες’ κλπ, θα νυχτώσει. Με ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΑΝΤΑ, στην δεκαετία να επανέλθουν στην κοινή, κανονική φορολογία. ΜΟΝΟ έτσι μπορείτε να ΕΞΑΓΕΤΕ ύφεση, να ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΤΕ επενδύσεις, να βελτιώσετε το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ, να ΜEIΩΣΕΤΕ (το κυριότερο) την ΑΝΕΡΓΙΑ.
5.       Απαγόρευση ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ, κάθε μελλοντικής περαίωσης κλπ. ΚΑΘΕ εμπορική χρήση, να ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ απ’ τον λογιστή της ίδιας της εταιρείας, και να ΕΚΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ. (Προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν και απ’ τον κ. Παπακωνσταντίνου σημαντικά βήματα, αλλά χρειάζεται επί πλέον να μην υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πλαφόν, κάτω απ’ το οποίο να μπορεί ο επιχειρηματίας να υπογράφει μόνος τις δηλώσεις του. Όλες μέσω λογιστή, συνυπεύθυνου, επί ποινή απώλειας της αδείας του, όπως το κάνατε). Μάλιστα στην διάρκεια της δεκαετούς σεισάχθειας, οι λογιστές να ‘ελέγξουν’ και τις τυχόν παλιές ανέλεγκτες χρήσεις, ώστε να τις έχουν έτοιμες, όταν μετά ζητηθούν οι φόροι τους.
6.       Άμεση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ, του ΦΑΣΟΝ, από κάθε Δημόσια Υπηρεσία. Κάποτε, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, αναλάμβαναν με τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ τεχνικές υπηρεσίες τα έργα. Αυτό πρέπει να ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΑΜΕΣΑ. Εντάξει, εάν έχεις να φτιάξεις την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, κάνε διαγωνισμό ΑΛΛΑ. Να στρώσεις έναν δρόμο. Να ανοίξεις μια αποχέτευση. Να περάσεις ένα καλώδιο. ΤΕΛΟΣ. Οι ‘εργολαβίες’ ΞΕΡΟΥΜΕ τι αποτέλεσμα είχαν: Έργα πανάκριβα. Χριστοφοράκους.  Μίζες. Διαπλοκές. Το κυριότερο: Ένα ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Αυτά πληρώνουμε.
7.       Όχι ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Έχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 45 ετών ! Όχι άλλες ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ. Με την ευκαιρία του ΕΝΙΑΙΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στις αμοιβές, με εξασφάλιση της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ προς τα κάτω, με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ προς τα επάνω. Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Όχι διοίκηση Ανθρώπων με το μαστίγιο. Με το ΚΑΡΩΤΟ, με ΚΙΝΗΤΡΑ κύριε Υπουργέ. Να ΕΛΕΧΘΕΙ η λούφα,  αλλά να ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΘΕΙ η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
8.       Άφησα τελευταίο το κρισιμότερο ίσως. Ή μάλλον, το ΤΟΛΜΗΡΟΤΕΡΟ: Απαγόρευση κάθε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ διαχείρισης από ΑΙΡΕΤΟΥΣ ! Ούτε ευρώ να μην μπορούν να υπογράψουν ! ΚΑΝΕΝΑΣ αιρετός δεν χρειάζεται για να προμηθευτεί ορθολογικά ..μελανοταινίες σε κάποιο υπουργείο, ή για να οργανώσει τη ..μεταφορά των μαθητών απ’ το χωριό τους στο σχολείο ! Κανένας ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ‘γενικός γραμματέας’ δεν χρειάζεται για να ‘εφαρμόσει’ καμιά ‘υψηλή πολιτική’. Τα ‘λεφτά’ να τα διαχειρίζεται Μόνιμος Δημόσιος Υπάλληλος, που θα ξέρει πως ΜΕ ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις θα είναι στην ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ, θα έχει το ΚΕΦΑΛΑΚΙ του στον ντορβά. Που θα ξέρει πως ΚΑΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑ δεν τον προστατεύει. Γιατί ο αιρετός είδαμε ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ, κοιτάξτε τις πλατείες, θα καταλάβετε.
Θα μπορούσα, -το οικονομικό σας επιτελείο θα μπορούσε ακόμη καλύτερα- να πω πολλά ακόμη. Για το πώς θα ελέγξετε προς όφελος της ρευστότητας τον Τραπεζικό τομέα. Για μια δίκαιη και νέα οικονομική σχέση με την Εκκλησία. Για το πώς θα αξιοποιήσετε πραγματικά την ‘δημόσια περιουσία’ (που πρέπει για δέκα χρόνια μάλλον να απαγορεύσετε κάθε εκποίησή της και ίσως μετά να προσπαθήσετε αποκτηθεί πίσω η ήδη εκποιημένη). Για το πώς θα πετύχετε μια πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη. Για το πώς θα έπρεπε να κατευθύνετε την Γεωργία. Για το πώς θα ξεδοντιάσετε την ακρίβεια και τα καρτέλ, κλπ.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η ΙΔΕΑ μία είναι: Να βρεθεί ο ΧΡΟΝΟΣ, ώστε να προλάβουμε να στρίψουμε. ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ιδιώτες, επιχειρήσεις, δημόσιο, τράπεζες, όλοι, να ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για  να απεγκλωβιστούμε απ’ την ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ. Έστω και με τους όρους τους. Το ΞΕΡΟΥΝ κι εκείνοι άλλωστε, πως αλλιώς είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην υποστούν ΖΗΜΙΕΣ. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται.
Ποτέ δεν θα πιστέψω το επιχείρημα ‘εάν ο Καραμανλής είχε πάρει μέτρα το 2004’, που θα γίνει ‘εάν ο Παπανδρέου είχε πάρει μέτρα το 2009’, και ..πάει λέγοντας. Ακόμη και ΤΩΡΑ στο παρά πέντε, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ στην πολιτική.
Τέλος της ανάρτησης.
Επιστροφή στην απελπισία του ‘ίδιου δρόμου’ ;;;…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου