Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Προς: Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ (ΕΠΕΙΓΟΝ)


Κυρίες και κύριοι, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Δεν βρεθήκατε στην δύσκολη σημερινή σας θέση από μια ‘τυχαία φάρσα της ιστορίας’. Δεν είστε, ούτε καν εσείς οι πρωτο-εκλεγμένοι άμοιροι ευθυνών.

Δεν μπορούσατε να προβλέψετε το τι θα ακολουθούσε. ΟΜΩΣ: O δρόμος της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ήταν πάντα εκεί: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, το καπελάκι σας, και στην πλατεία !

(ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ)
Ούτε το ‘δεν παραιτούμαι’, ούτε το ‘παραμένω μεν-ανεξαρτητοποιούμαι δε’ ΕΙΝΑΙ ..ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Κι η κ. Σακοράφα, κι ο Δημαράς, κι ο Κούβελης, και ΟΛΟΙ, τέλος πάντων, είναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ …ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ..ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !  Για να μας πείσουν, θα ΟΦΕΙΛΑΝ ΠΡΩΤΑ να παραιτηθούν, να πάρει το ΚΟΜΜΑ το ψηφαλάκι τους, και στις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ να έρθουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. Τα υπόλοιπα είναι ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ. Ή σωστότερα ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ μαγκιές…
(ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ)

Πάψτε λοιπόν, κατ’ αρχήν, να μυξοκλαίτε, πως ‘είναι μεγάλο το βάρος’, και να περιφέρετε στα κανάλια τα ..εξώδικα. Όταν το ‘βάρος’ δεν το αντέχετε, ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ είναι ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ. Οι ‘συνεπαγωγές’ της ..γνωστής συντρόφισσάς σας, (Μαχαίρι>Πιστόλιóψηφίζω μεσοπρόθεσμο) είναι τουλάχιστον ΠΙΟ ‘ΚΑΘΑΡΕΣ’. Το ένα βάρος (του πιστολιού) ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ. Το άλλο βάρος (του μαχαιριού) ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ. Επομένως, δημοκρατία έχουμε, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Ψηφίζει αυτό που ..αντέχει. Από εμένα, NO PROBLEM….

Μέχρι εδώ, λοιπόν, ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ (και μάλλον φαίνονται και σε ΕΣΑΣ) λογικά και ξεκάθαρα. Όσοι ‘ταλαντευτήκατε’ για λίγο, σας ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ο ίδιος ο κ.  Βενιζέλος και σας .. εξήγησε. Άλλοι ταλαντευόσαστε ακόμη. Άλλοι μάλλον επιστρέψατε στις τάξεις της ‘κομματικής’ πειθαρχίας. Όλα αυτά, καλά και άγια και ..ανθρώπινα.

Όμως.

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Ή ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ. Το μεσοπρόθεσμο, (όπως πέρυσι και το ‘μνημόνιο’) σας το έφεραν με την διαδικασία του ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, την τελευταία στιγμή, καλά-καλά δεν προλάβατε να το ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ. Πάρτε τώρα που γυρίζει, στις 30 να έχουμε ‘ξεμπερδέψει’ ! Στις 3 να πάει ο ‘πρωθυπουργός’ με το χαρτί στο χέρι ! Στις 8 να πάρουμε τα λεφτά ‘να μην πτωχεύσουμε’ !!!

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ?? Δεν περνά καθόλου απ’ το μυαλό σας, πως ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ, έχει ΥΠΟΠΤΟ ΣΚΟΠΟ ?? Γιατί το ‘μεσοπρόθεσμο’ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ, πως ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικού χαρακτήρα τα ‘δημοσιονομικά’ μέτρα, οι περικοπές, οι έκτακτες εισφορές, τα τέλη επιτηδεύματος, οι αποδείξεις, κλπ. κι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ μέχρις ..’αιγιαλού’.

Και σας ρωτώ ΕΥΘΕΩΣ, κυρίες και κύριοι ! Σας ΡΩΤΩ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ: ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ;;….

ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ετούτη την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΓΕΛΟΙΑ ..ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΑ του κυρίου Μπαρόζο, και του κυρίου Ρεν, πως ‘ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, 5η ΔΟΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ’ ;;; Τι είναι αυτό;;; Χλωρίνη με λευκαντικό σώνει και καλά πακέτο;; ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ..ΦΑΣΙΣΜΟΥ δεν έχει αυτός ο ΓΕΛΟΙΟΣ ισχυρισμός !! ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ?? Γιατί, βέβαια, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΠΩΣ 155 ΑΙΡΕΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ !!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ, ΤΙ ..ΦΑΡΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ;; Θα ΡΙΞΕΤΕ ‘ΝΑΙ’ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ! Θα τρέξει ο Πρωθυπουργός με τα ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ στις Βρυξέλλες. Θα τον φιλήσουν σταυρωτά, θα χαμογελάσουν στις κάμερες, θα στείλουν τέλος πάντων, αυτά ‘για να μην πτωχεύσουμε’. Μετά θα επιστρέψει ο πρωθυπουργός, κι όταν ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ: ‘ΕΝΤΑΞΕΙ: ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ’….

Εάν ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ, και μετά επιστρέψτε σπίτι για δείπνο. Εάν ΟΧΙ, (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΤΕ) παραιτηθείτε ΑΜΕΣΩΣ (χωρίς κολπάκια ανεξαρτησίας κλπ), κι ελάτε πλατεία.

Όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ.

Θα ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ, αίφνης, να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ, να ΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕ. Βουλευτές είστε ! Τώρα, να γίνουν ΔΥΟ νομοσχέδια;; Να ψηφιστεί τώρα το ‘δημοσιονομικό’ αλλά το άλλο το ΑΠΕΙΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ να συζητηθεί ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΑ;;
ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΝ (να μην πτωχεύσουμε) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕ (να μην ξεπουληθούμε);;

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ (‘Η ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ) ..ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Υποτίθεται, πως ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ! ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ νομοθετείτε προς το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Και το ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΤΕ ΑΥΤΟ, όταν αναλάβατε.

Αυτή την ώρα, ΣΑΣ ΕΤΥΧΕ, όχι  μόνο η ευθύνη για την ‘χρεοκοπία’ ή τη ‘μη-χρεοκοπία’. Σας έτυχε η ευθύνη, να ΣΩΣΕΤΕ Ή ΟΧΙ το ίδιο το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ! Βαριά, ΑΛΛΑ ταυτόχρονα και ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, που αν το καλοσκεφτείτε, ΛΙΓΟΙ ΤΗΝ ΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ. Εάν ΕΣΕΙΣ δεν σταθείτε σ’ αυτές τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ να τις υπερασπιστεί. Εάν, όμως, ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΞΕΤΕ, ούτε η Ιστορία, ούτε ο ΛΑΟΣ θα το ξεχάσουν.

2 σχόλια:

 1. Φιλε Θαναση!
  Ουτε απο...ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ καταλαβαινουν αυτοι, ουτε απο Ιστορια και πατριδα. Τον ..Εφιαλτη, ομως, σιγουρα τον ξερουν!
  Ας τους τιμωρησει ο λαος απο δω και περα...Aς ελπισουμε δλδ γιατι οι Ελληνες εχουμε δυστυχως κοντη μνημη!;(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν αντιστρέψει και την ιστορία ! Απόψε άκουσα έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σε κάποιο κανάλι να περηφανεύεται πως 'αυτοί οι 155 ήταν σήμερα η Ελλάδα' !!!!!!!!!....

  Να μην ξέρεις δλδ τί να κάνεις: Να γελάσεις ή να κλάψεις.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή