Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Ευεργεσίες..


Η Carmina Burana, ως γνωστόν, είναι ένα ασημαντότατο μουσικό έργο, το οποίο θα ήταν παντελώς άγνωστο εάν δεν είχε ευεργετηθεί απ’ το ..Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, επί ..σκηνοθεσίας Μπιρσίμ ! Έτυχε μάλιστα τόσης πολλής ‘ευεργεσίας’ που πολλοί συμπολίτες μας ίσως να θεωρούν ακόμη, πως γράφτηκε κατά την δεκαετία του 90 και πως συνθέτης υπήρξε εκείνος ο επίσης ευεργετηθείς, ο ..Θωμάς Μπακαλάκος !...
Ευεργετηθείσα απ’ τον ιδιοκτήτη της κ. Αλαφούζο και τον διευθυντή της κ. Παπαχελά, είναι άλλωστε και η φιλελεύθερη καθημερινή εφημερίς ‘Καθημερινή’. Καθώς, ο μεν πρώτος άδραξε την ευκαιρία να επενδύσει τα πολύτιμα κεφάλαιά του στο ιστορικό της όνομα, ενώ ο δεύτερος φροντίζει καθημερινά να ‘επενδύει’ με αφοσίωση στην υπό Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, ‘σωτηρία’ της ‘πατρίδος’. Σήμερα, πάντως, κάτω απ’ τον τίτλο που κάποτε τα έβαλε με τυπικώς δικτατορικό καθεστώς, αναστέλλοντας την έκδοσή της, οι σημερινοί της ‘ευεργέτες’ το μόνο που θεώρησαν σημαντικό να αναρτήσουν,  ήταν τα ..σπασμένα πεζοδρόμια της πλατείας Συντάγματος, τον ‘καημένο’ τουρισμό της ‘καημένης’ Αθήνας και τις ‘χρυσοφόρες’ μπίζνες, των εμπόρων ..’διαδηλωτικών’ αξεσουάρ !!....
Η ευεργεσία ποτέ δεν πάει χαμένη ! Όσα χρόνια κι αν περάσουν. Απεδείχθη περίτρανα, καθώς η συμπαθέστατη κυρία Έλσα, φαίνεται πως ποτέ δεν λησμόνησε την υπό της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου τιμητική της προτίμηση ως Μπέιμπι Σίτερ (γενική) εκεί εις τα μακρινάς Αμερικάς ! Επερχομένου του πληρώματος του χρόνου, ιδού ! Ευρέθει η χρυσή ευκαιρία να ‘αποπληρώσει’ τα ‘χρωστούμενα’, εντόκως μάλιστα, σπεύδοντας να αναπληρώσει αριθμητικώς την αχαριστία άλλου ευεργετηθέντος, που τόλμησε να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο !
Σπάνια, ωστόσο, η άχαρη αχαριστία του κ. Κουρουμπλή, καθώς οι υπόλοιποι ευεργετηθέντες, κύριοι Αθανασιάδης και Ρομπόπουλος, μετενόησαν εγκαίρως, υπό τον τρόμον της καταρρεύσεως των διεθνών αγορών και των γαλαξιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ! Οφείλω πάντως, να παρατηρήσω, πως η έγκαιρος μετάνοιά των, ευεργετήθηκε και απ’ την ευελιξία της Δημοκρατίας μας, κατά την οποία δύναται ακόμη και εκείνος ο Πρόεδρος της Βουλής, κύριος Πετσάλνικος, να επιδίδεται άνευ ουδεμίας θεσμικής παρεξηγήσεως εις κομματικάς ..μαλάξεις, όπου χρειάζεται …δραστική επέμβασις !
Απ’ την πολυμήχανη αυτενέργεια, την καινοτόμα πρωτοβουλία των ανδρών των Μ.Α.Τ. εχθές, ευεργετήθηκε και η ΕΛΑΣ (και η Ελλάς) ! Διότι την κρίσιμον εκείνην στιγμήν, κατά την οποίαν είχαν εξαντληθεί, ως φαίνεται, τα χημικά όπλα, και προ της σωτηρίου αφίξεως της απαραιτήτου νέας παρτίδος, δεν τα έχασαν ! Ο Γερμανός. Ο Βέλγος. Ο Άγγλος συνάδελφός τους, θα είχαν εγκλωβισμένοι εις τας ..γονιδιακάς των αδυναμίας παραιτηθεί ! Θα είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά ! Και όμως ! Οι δικοί μας δεν το έβαλαν κάτω ! Χρησιμοποίησαν τα ίδια τα ..εχθρικά πολεμοφόδια, τις πέτρες ! Δεν έχουν ταμπού τα παιδιά μας ! Η πέτρα που στα χέρια του κουκουλοφόρου αποτελεί εγκληματικό φονικό όπλο, στα δικά τους απετέλεσε ρομφαία δικαιοσύνης !
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ! Διότι ευεργετείται και θα ευεργετείται εις το διηνεκές ! Επιμελώς εις το διηνεκές ! Ήδη ευεργετούνται μέσω μεσοπροθέσμου και τα ..δισέγγονά μας ! Διότι, δίπλα σ’ έναν Σίνα. Έναν Αβέρωφ. Έναν Συγγρό,  επεκτείνεται πλέον το σωτήριο αυτό ‘κίνημα’ των ‘ευεργετών’ ακόμη και εκτός των γεωγραφικών της συνόρων ! Σπεύσατε, λοιπόν, αγαπητέ κύριε Καμίνη μας ! Κι εσείς παρομοίως κύριε Μπουτάρη ! Δεν έχουμε ‘Οδόν Μέρκελ’, ούτε ‘Λεωφόρον Σαρκοζί’ !  Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αχαριστία, από εκείνην του ευεργετηθέντος !

6 σχόλια:

 1. Καλό μήνα.
  Ευεργετηθείσα (σε διάθεση) απο την ανάρτησή σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θενκς Βραχονησίδα μου, πρέπει να παίρνουμε και καμιά ανάσα, αλλιώς θα πέσουμε στα ...σκληρά..:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΥ!
  ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ,
  Η ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!...
  ΕΙΣΑΙ ΣΤΙΣ... ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ!
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ,
  ΟΜΟΡΦΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΟΥ!

  ΥΓ. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΠΕΤΡΕΣ
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΛΗΞΕΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θενκς Ταξιδευτή μου..

  Δυστυχώς, δεν βλέπω φως από πουθενά. Τα ΜΑΤ τα περίμενα, όλοι τα περιμέναμε. Το σύστημα είναι πανίσχυρο. Είδες τη 'συνέχεια' με το καραβάκι για τη Γάζα. Άψογος στον ρόλο του ο κ. Παπουτσής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ;
  Ο... Κος(;) ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΠΙΟ... ΕΝΘΕΡΜΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ... ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ... ΨΗΦΟΥΣ... ΤΟΣΟ ΟΣΟ... ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΑΧΙΟΥ (ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΕΝ ΠΛΩ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΡΟΣ ΓΑΖΑ, ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ;) ΕΙΝΑΙ ο γιωργακης... ΜΑΣ...
  ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΥ... ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ...
  ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή