Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Τώρα που γυρίζει....


Ας ‘ξεχάσουμε’ για μια στιγμούλα τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες ‘αστειότητες’ να βρεθεί λύση στο άλυτο πρόβλημα: Πώς να έχεις και την πίτα ακέραια και τον σκύλο χορτάτο. Ας το ξεχάσουμε, έτσι κι αλλιώς η κωμωδία παίζεται εδώ μπροστά μας, θα απολαύσουμε όλες τις πράξεις της…
Εμείς ως χώρα, ως κυβέρνηση, ως πολιτική, αυτή την ώρα ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ;; Αυτή την ώρα που η ρουλέτα γυρίζει, η μπίλια παίζει σαν τρελή πάνω απ’ τα κόκκινα και τα μαύρα, που σε λίγο θα ‘αποφασίσει’ ποιος θα χάσει, ποιος θα κερδίσει, ποιος θα ζήσει, ποιος θα πεθάνει, πού έχουμε βάλει ‘τα ρέστα μας’;;…
1.       Στο ευρώ και την ευρωζώνη.
2.       Στην διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
3.       Σε μια νέα αναδιανομή του πλούτου υπερ του κεφαλαίου.
4.      Στην κατεδάφιση των εργασιακών κεκτημένων του τελευταίου αιώνα.
5.       Στην εθελούσια υποταγή της εθνικής μας κυριαρχίας στα ξένα κέντρα εξουσίας.
6.       Στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ‘εξαφάνιση’ του δημόσιου, έναντι του ιδιωτικού.
7.       Στην εγκατάλειψη της προστασίας του περιβάλλοντος.
8.      Στην εθελούσια μείωση των δημοκρατικών θεσμών τάχα ως ‘αναποτελεσματικών’.
Φυσικά (και να πάψουν όλοι όσοι επιμένουν να ρίχνουν την ευθύνη στα θυματα) όλα αυτά ΠΟΤΕ δεν ετέθησαν σαν ερωτήματα στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή εμάς. Ούτε προεκλογικά, ούτε καν μετεκλογικά, αφού ποτέ δεν εξηγήθηκαν απ’ τους υπεύθυνους  (τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα) ξεκάθαρα, ίσα-ίσα που επιχειρήθηκε και συνεχίζει μια συντονισμένη προσπάθεια συστηματικής παραπλάνησης και προπαγάνδας.
Όλα αυτά ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΕΡΗΜΗΝ μας, και έχουν τεθεί σε εφαρμογή.
Ασχέτως, λοιπόν, εάν ο καθένας μας, βάζει πιο πάνω το ‘ατομικό’ ή το ‘συλλογικό’. Ασχέτως εάν βάζει πιο πάνω το ‘πραγματιστικό’ ή το ‘ιδεολογικό’, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ: Τι πιθανότητες έχουμε να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ;;  Διότι, ΑΥΤΟ στο οποίο ποντάρουμε (επί είκοσι μήνες και 35 χρόνια), έχει δύο εναλλακτικές:
Πιθανότητα πρώτη: Το σύστημα  να καταρρεύσει, και να βρεθούμε όλοι μαζί στον πάτο.
Πιθανότητα δεύτερη: Το σύστημα να διασωθεί, και να βρεθούμε στην νέα του πραγματικότητα.
Διαλέγετε και παίρνετε.
Εάν δεν μας ικανοποιεί καμιά απ’ τις δύο πιθανότητες, η ΜΟΝΗ λύση είναι προφανής: ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ. Τώρα που ‘γυρίζει’….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου