Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Ζήτω η Ελλάς !!


Ο Ταξιτζής που μαχαίρωσε και σκότωσε τον Άγγλο τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου, να δικαστεί και να καταδικαστεί άμεσα για την ζημιά που προκάλεσε στο τουριστικό μας μοντέλο. Οι διατελέσαντες Υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού, οι Δήμαρχοι, Νομάρχες και Περιφερειάρχες Ζακύνθου, οι Πρωθυπουργοί και όλοι οι υπόλοιποι που έχουν εμπλακεί με την σχεδίαση, την υλοποίηση και την εφαρμογή του μοντέλου αυτού δεν έχουν, δεν μπορεί να έχουν καμία απολύτως ευθύνη. Τα ΜΜΕ και οι ελάχιστοι άλλωστε τοπικοί φορείς που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν μικροκομματικά το ασήμαντο γεγονός, δήθεν διαμαρτυρόμενοι, οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους έναντι της Εθνικής προσπάθειας για την οικονομική σωτηρία της χώρας.
Να θυμηθούμε (και να θαυμάσουμε) όλοι μας, πως ειδικά εκεί στην Ζάκυνθο, το ‘μοντέλο’ αυτό, εφαρμόσθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και εξυπνάδα και καπατσοσύνη, αφού κατάλαβε πως ακόμη και η διάσωση μιας χελώνας μπορεί να γίνει ‘ατραξιόν-φάντασμα’, να πουλιέται δηλαδή αέρας κοπανιστός, στο όνομα της εξίσου φανταστικής και αποκλειστικά ευρωδίαιτης οικολογικής συνειδήσεως των επιτηδευματιών-κατοίκων του νησιού. Η εξυπνάδα αυτή, έχει εξασφαλίσει πως ακόμη και αφού η Καρέτα (για την οποία χεστήκαμε) εκλείψει ως είδος, το ‘προϊόν’ θα συνεχίσει επί τουλάχιστον μερικές δεκαετίες να πουλιέται με επιτυχία (θα συνεχίσουν δηλαδή να τοποθετούνται τα προστατευτικά καλαθάκια πάνω από ανύπαρκτες φωλιές αυγών) !
Ο πόλεμος της δια της ‘αναπτύξεως’ διάσωσης της χώρας, συνεχίζεται αμείλικτος, και οι όποιες -ασήμαντες εξ άλλου ποσοστιαία- παράπλευρες απώλειες δεν πρέπει να αναστείλουν τις εθνικές μας προσπάθειες !
Ζήτω η Ελλάς ! 

2 σχόλια:

 1. Εχεις δικιο φιλε Θαναση για την ειρωνεια! Δες και μια ακομα, σχετικη με το θεμα σου, αναρτηση!

  http://lotofagus.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα Elva, το διάβασα..

  Κι όμως δεν ήταν έτσι ανέκαθεν. Έτυχε να πρωτοπάω στην Ζάκυνθο φοιτητής ακόμη, (δηλ. μιλάμε για 1978). Οι Επτανήσιοι, επειδή δεν γνώρισαν την τουρκοκρατία έχουν μια άλλη παιδεία, άλλη κουλτούρα ώς άνθρωποι. Δεν μπορούμε επομένως να τους 'κατηγορήσουμε' πως ήταν βλαχοκουτοπόνηροι 'εκ γεννετής'. Κάτι πήγε στραβά επομένως στο 'πλάνο'. Στις πολιτικές. Και αυτό το 'στραβά' συνεχίζεται και τώρα όλο και πιο ακάθεκτο. Το Σ/Κ που μας πέρασε έτυχε να ταξιδέψω στη Θεσσαλία. Τα χωράφια σπέρνονται σιγα-σιγά με ..φωτοβολταϊκά. Αυτά είναι τα εγκλήματα. Λες και δεν έχουμε βουνά, κατσάβραχα, ταράτσες, να βάλουμε όσα φωτοβολταϊκά θελήσουμε.
  Για τον τουρισμό βέβαια, είμαι κάπως 'ήσυχος' διότι ήδη έχουμε καταστρέψει το τοπίο κι όταν ολοκληρώσουμε την καταστροφή όπως όλα δείχνουν τα 'κύματα' θα πάνε αλλού, κι εμείς θα βάλουμε αναγκαστικά μυαλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή