Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ !


Συντονισμένη επικοινωνιακή επίθεση έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση. Το χορό έσυρε  ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. κ. Καρχιμάκης, ο οποίος μίλησε για ‘Γκοτζαμάνηδες χωρίς τρίκυκλα που θέλουν να χυθεί αίμα’, ενοχοποιώντας ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ !! Επανέφερε έτσι το ‘παλιό τροπάρι’ του κ. Πάγκαλου, μετά το επεισόδιο στην Κερατέα. Τον κύριο Καρχιμάκη αυτή τη φορά συνέδραμαν τα επίσημα χείλη του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μόσιαλου. Και αυτός μίλησε ευθέως για τον ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν πιο ήπια αφού η δήλωσή του ήταν πως ‘τέτοιες ενέργειες δεν τις εγκρίνουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ’ (σαν να λέμε, κάποιοι όμως τις εγκρίνουν), και έσπευσε να συμπληρώσει με την απειλή ‘αναρωτιέμαι ποιος θα είναι ο επόμενος’ ! Ακολούθησαν ακόμη πιο επίσημα χείλη, εκείνα του ίδιου του ...Προέδρου της Βουλής, κ. Πετσάλνικου ! Ως πρόεδρος βέβαια, δεν τόλμησε να κατονομάσει συγκεκριμένο κόμμα μεν, αλλά έκανε λόγο για άλλες εποχές ‘προ της δικτατορίας’ (!), και ‘ζήτησε’ απ’ όλους τους χώρους να καταδικάσουν ‘τα φαινόμενα’.

Τα ‘φαινόμενα’ στα οποία στηρίζει την επίθεσή της η κυβέρνηση είναι η βία εναντίον βουλευτών. Παρενοχλήθηκαν πράγματι βουλευτές τον τελευταίο καιρό, από πολίτες που τους ‘πέτυχαν’ σε δημόσιους χώρους. Κολλήθηκε και κάποια αφίσα με φωτογραφίες βουλευτών (και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) ως ‘καταζητούμενων’ σε επαρχιακή πόλη (για την οποία, όμως, έχει αναλάβει επωνύμως την ‘ευθύνη’ η τοπική ‘Σπίθα’). Και δεν θα επιχειρηματολογήσω τώρα υπερ της βίας, πρώτος είχα σταθεί ενάντιος ήδη απ’ τον τραυματισμό του κ. Χατζηδάκη.

Το ζήτημα, όμως είναι ΑΛΛΟ:

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΜΗ απόδειξη δεν έχει, ώστε να ‘ενοχοποιεί’ συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Κανείς δεν έχει καταγγείλει κανένα συγκεκριμένο όνομα ‘δράστη’. Και μόνον απ’ αυτό, η επικοινωνιακή επίθεση είναι σαφώς ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως όλο αυτό γίνεται ΤΩΡΑ, σε ‘συμψηφισμό’ της ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ υπερβολικής χρήσης Αστυνομικής Βίας, με σαφή στόχο το ΑΔΕΙΑΣΜΑ της πλατείας Συντάγματος (και των υπόλοιπων).

Μετά από τόσες ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ δηλώσεις, δυστυχώς δεν μπορώ να ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩ σχέδιο ακόμη και κάποιας ΑΙΣΧΡΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ, σε βάρος βουλευτή, από ΔΗΘΕΝ ‘αγανακτισμένους’, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ της πόρτας που …χάσκει.

Σε τέτοιο ‘σχέδιο’ δυστυχώς λίγα πράγματα μπορεί να κάνει η αριστερά για να προστατευθεί. Εκτός εάν αρχίσει να …περιφρουρεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ !!....

Μακάρι να βγω ψεύτης.

Για την ώρα, αφιερώνω την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ στον κ. Καρχιμάκη (επειδή μίλησε για αίμα) και στον κ. Μόσιαλο, για να θυμηθεί –πριν αναζητήσει τον ‘επόμενο’- ποιος υπήρξε (αποδεδειγμένα όμως) το …‘προηγούμενο’ θύμα της βίας.

(η φωτογραφία απ' την Ελευθεροτυπία)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου