Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Να μην εκπλαγούμε.....


Δεν υπήρξε πιο ..διεστραμμένη δήλωση, την προηγούμενη βδομάδα, από εκείνη του κ. Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρωθυπουργού (και επί έτη αξιοκρατικά τοποθετημένου στο Δ.Σ. του πασοκτζήδικου, και πιθανώς κρατικοδίαιτου μέσω των κομματικών επιχορηγήσεων ΙΣΤΑΜΕ). Ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ο διδάκτωρ των Οικονομικών Επιστημών, πως οι βουλευτές της αριστεράς που διαμαρτύρονται για το μνημόνιο, την τρόικα, κλπ, ουσιαστικά πληρώνονται απ’ τους ‘ξένους’ !!
Και τώρα, ο σοσιαλισμός του κ. Νίκου Παπανδρέου δεν επαρκεί για να μας εξηγήσει από πού τα κλέβουν τα λεφτά οι ‘ξένοι’ που ‘μας πληρώνουν’ (γιατί προφανώς δεν τα βρήκαν στην τσέπη τους δια μαγείας). Μην τον βάλουμε τώρα στον κόπο να καταλάβει  πως κι αυτά τα λεφτά κάποιοι ‘ξένοι’ εργαζόμενοι τα παράγουν, και τα διαχειρίζονται κάποιοι άλλοι ‘ξένοι’-λαμόγια (όπως κι εδώ), και πως τα λαμόγια που μας τα ‘δίνουν’ σε κάποια ανταλλάγματα αποσκοπούν, που προφανώς, καθόλου δεν θα πάν στους ‘ξένους’ εργαζόμενους , αλλά στις δικές τους τσεπούλες (των λαμογιών), είναι πολύ ψιλά γράμματα αυτά…
Το ζήτημα εδώ είναι πως, σύμφωνα με την σοσιαλιστική λογική του κ. Ν. Παπανδρέου, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν αντιπολίτευση στην Ελληνική Βουλή, αφού και οι τριακόσιοι ‘πληρώνονται απ’ τους ξένους’ και επομένως όλοι θα έπρεπε να συμφωνούν ! Σε ελεύθερη απόδοση, θα έλεγα, πως ολόκληρη η Βουλή, κατά τον αδελφό του πρωθυπουργού, έχει ήδη …πουληθεί στους ξένους, την έχουν κατά κάποιον τρόπο ‘αγοράσει’, πληρώνουν για τις αποφάσεις της, τα νομοσχέδια που ψηφίζει, κλπ.
Καταλαβαίνει κανείς από κάτι τέτοιες δηλώσεις, σε ποιους έχουμε με την ψήφο μας εκχωρήσει το δικαίωμα να διαπραγματεύονται για λογαριασμό μας μ’ αυτούς  τους ‘ξένους’, σε ποιους έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα να δεσμεύουν με την υπογραφή τους το μέλλον  ακόμη και των εγγονών μας (αν τα παιδιά μας καταφέρουν ποτέ ν’ ανοίξουν σπίτι), σε ποιους έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα να ..εκχωρούν γη και ύδωρ, που δεν τους ανήκει. Μην απορήσουμε καθόλου, εάν κανένα πρωί σηκωθούμε και μας λείπει ο ..Παρθενώνας ή ο ..Λευκός Πύργος !
Αφού ξεπουλήσαμε την δημοκρατία μας σε τέτοιους νενέκους, όλα να τα περιμένουμε…

2 σχόλια:

 1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΘΑΝΑΣΗ!

  ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ "ΝΕΝΕΚΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΕΙΚΗΣ?

  ΑΧ, ΑΥΤΗ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιεικέστατος, αλλά δεν θέλω να λεν πως 'κρυβόμαστε πίσω απ' την ανωνυμία και βρίζουμε':))))))))))))...

  Δεν έφυγες κι εσύ ακόμη;; Εγώ την άλλη βδομάδα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή