Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Οι ευθύνες και της Αριστεράς...


Η πιο πάνω καμπύλη (η διαχρονική εξέλιξη του Δημόσιου Χρέους σε όλη την διάρκεια της ‘μεταπολίτευσης’) είναι το αδιάσειστο πειστήριο ενοχής, για όλους όσους μας κυβέρνησαν. Σ’ ένα φανταστικό δικαστήριο του μέλλοντος (που ποτέ βέβαια δεν θα γίνει), κι ο πιο ‘πληρωμένος’ δικαστής, δύσκολα θα μπορούσε να αθωώσει όλους αυτούς (πρωθυπουργούς, υπουργούς οικονομικών, κλπ), που διαχειρίστηκαν τις τύχες μας, δυστυχώς και των παιδιών μας.
Κανένα παπαγαλάκι της κυβέρνησης, δεν μπορεί να με πείσει πως για την παραπάνω καμπύλη έφταιγα. Πως έφταιγε ο λαός (που δανειζόταν, τάιζε την ‘ανάπτυξή’ τους, κατανάλωνε, κλπ). Κανείς δεν ενημέρωσε ποτέ τον λαό. Κανείς ‘λαός’ δεν γνώριζε την πορεία της καμπύλης. Όχι επειδή ήταν μυστική ή κρυμμένη. Απλά:  Ο λαός ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ να παρακολουθεί τις καμπύλες. Ο κάθε λαός με την ψήφο του διορίζει κάποιους να κάνουν αυτή την δουλειά. Τους εμπιστεύεται, να την κάνουν με την στοιχειώδη ευσυνειδησία. Τους εμπιστεύεται, τους χρυσοπληρώνει γι αυτήν, μάλιστα, τους βάζει να δίνουν όρκο, κάθε φορά που αναλαμβάνουν.
Όλοι όσοι τους εμπιστευτήκαμε προφανέστατα, ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ. Τολμούν, ΤΩΡΑ, και έρχονται (οι ίδιοι και τα παπαγαλάκια τους) να μας πουν ‘δείτε την καμπύλη’ !!! Χωρίς τσίπα. Αδιαμφισβήτητοι ένοχοι που ζητάν και τα ρέστα !! Κατάπτυστοι επίορκοι που η θέση τους είναι στην φυλακή !!....
Ο Papandreou Jr. (όπως τον γράφει εκεί χαμηλά) θα αφήσει την καμπύλη ακόμη πιο ψηλά. Κάπου στο 150%, ίσως και παραπάνω. Αυτό το ‘πιο ψηλά’, προϋποθέτει απώλεια εθνικής κυριαρχίας, και στεγνό ξεπούλημα, αφού πλέον δεν είναι ‘ανεκτό’ οικονομικά. Δεν είναι ανεκτό (το ήξερε όπως όλα δείχνουν ακόμη και πριν τις εκλογές του 2009) απ’ τις αγορές.
Αντί να αποφασίσει το λογικό (αυτό που δείχνει η καμπύλη) αντί, έστω και τώρα μετά την ζημιά, να εξηγήσει στον λαό την κατάσταση με ειλικρίνεια, να αρνηθεί το χρέος, να προκαλέσει δημοψήφισμα, να συσπειρώσει την κοινωνία, να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις αυτής της χώρας, (ακόμη και τις ένοπλες με τα κοράκια που έχουμε μπλέξει) εκείνος επέλεξε την εκχώρηση ακόμη και των μη εκχωρούμενων, ώστε να μπορέσει να ‘πάρει κι άλλα’. Με μοναδικό στόχο να διασώσει (όχι να τερματίσει όπως ισχυρίζεται) όλη την στρέβλωση που μας έφερε ως εδώ τόσες δεκαετίες. Προέταξε, για να θολώσει τα νερά, να συσκοτίσει ακόμη και τώρα, την ψευδή σημαία μιας αμφίβολης ‘διάσωσης’, επισείοντας ταυτόχρονα την τρομοκρατία μιας ακόμη πιο θολής ‘χρεοκοπίας’. Ο ίδιος (δεν με ενδιαφέρει το φυσικό πρόσωπο) και τα παπαγαλάκια του, θα λάβουν ότι τους αξίζει.
Η Αριστερά (που ποτέ δεν κυβέρνησε) έχει κι αυτή τις ευθύνες της. Δεν την αθωώνει ούτε το μικρό ποσοστιαίο της μέγεθος, ούτε η θεωρητική της εναντίωση στο ‘σύστημα’.
Διότι δεν αρκεί απλά να λες ‘ο καπιταλισμός θα φέρει κι άλλη κρίση’ έτσι θεωρητικά και ανέμελα. Δεν αρκεί να συμβουλεύεις, απλά, όταν ΚΑΙ εσύ ΟΦΕΙΛΕΙΣ να παρακολουθείς σαν αντιπολίτευση την ΚΑΜΠΥΛΗ. Δεν επιτρέπεται σε καμιά μάχη να ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ να ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ για τον εχθρό τον ίδιο ! Όταν μάλιστα έβλεπες υποτίθεται πού πήγαιναν τα πράγματα..
Θα έπρεπε –τόσα χρόνια- κανονικά να χτυπάς μέρα και νύχτα τις καμπάνες. Να ουρλιάζεις συνέχεια, απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ, να γυρίζεις τα κανάλια με την καμπύλη στα χέρια και να την δείχνεις στις κάμερες. Κι όχι ΤΩΡΑ μόνον. Αλλά απ’ το 80. Κι απ’ το 90. Κι απ’ το 2000. Αλλιώς, γιατί σε στέλναμε στην βουλή; Γιατί σου δίναμε την πρόσβαση στις συζητήσεις για τους προϋπολογισμούς; Ποιος άλλος ήταν τόσα χρόνια ο δικός σου ρόλος, η δική σου υπηρεσία στον λαό;; Δεν θα μάθουμε ποτέ, τι θα γινόταν, ΕΑΝ το είχες κάνει..
Τώρα είναι εύκολο να ισχυρίζεται ο καθένας (και η αριστερά) ‘εμείς τα λέγαμε’. Είναι πολύ εύκολο, κάπου όλοι έχουν κάποια δήλωση, όλο και κάποιο ψέλλισμά τους θα βρουν,  που κάπου θα τύχει να κολλάει με την σημερινή αλήθεια. Είναι πολύ εύκολο, όλοι τους να την ανασύρουν και να την ανεμίσουν σαν μετά Χριστό προφήτες !  Εξοργίζομαι κι όχι μόνον εγώ. Η αλήθεια είναι μία: Πως ο λαός ποτέ δεν ενημερώθηκε. Ποτέ δεν κατάλαβε τι παιζόταν. Κι όποιος το ισχυρίζεται ή δεν ξέρει τι του γίνεται είτε λέει ύποπτα ψέματα. 

2 σχόλια:

  1. Δεν διαφωνω με το κειμενο, κατι άλλο θελω να ρωτησω.
    Εστειλα ενα e-mail, το εχεις λαβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή