Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αριστερά κρίνεται τώρα !...


Είναι η έκτη φορά, που ‘προκειμένου να πάρουμε την δόση’, αναγκαζόμαστε δυστυχώς να εξαγγείλουμε (όχι να εφαρμόσουμε) νέα ‘μέτρα’. Τα μέτρα, κάθε φορά, είναι ευθέως ανάλογα με την ‘δυσκολία’ της χορήγησης: Oι εκπρόσωποι της τρόικας ήλθαν και έφυγαν ! Απείλησαν, πως θα έλθουν ‘όταν και εφόσον’.  ‘Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο’ ξαφνικά, εν μέσω Δ.Ε.Θ. ! Ο κ. Βενιζέλος σε ..διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό ! Ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη συνέντευξη, μάλιστα μαζί με ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο στο πλευρό του, ώστε να μας πείσει για την κρισιμότητα της κατάστασης. Χθες, πυρετώδεις διαβουλεύσεις παγκοσμίως για την ..Ελλαδίτσα του παρά κάτι 3% της Ε.Ε. ! Ο Ομπάμα να βάζει χέρι στην Μέρκελ (‘Τι κάνετε αυτού κυρία μου’, υποτίθεται πως της  είπε) ! Αναγγέλλεται ‘κοινή ανακοίνωση Γαλλίας-Γερμανίας ‘για την Ελλάδα’ ! Ματαιώνεται η ‘κοινή ανακοίνωση’ ! Όλες οι φυλλάδες τρέμουν για την ‘χρεοκοπία’ που είναι ‘πιο κοντά από ποτέ’. Στο Μαξίμου, ειδικά φροντιστήρια στον πρωθυπουργό, εν όψει ‘τηλεδιάσκεψης’ Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου, ‘δια να ληφθούν αποφάσεις’ για την Ελλάδα. Δεν θυμάμαι πόσες ‘αποφάσεις για την Ελλάδα’ έχουν ληφθεί τους τελευταίους είκοσι μήνες…

Εν τω μεταξύ, μέτρα κι άλλα μέτρα ! Το ‘τέλος’ των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ήταν ο καπνός μάλλον. Η κύρια επίθεση, φώς φανάρι στους Δημόσιους Υπαλλήλους, που πρέπει, όπως όλα δείχνουν, βίαια να ΜΕΙΩΘΟΥΝ πολύ ! Ο Ραγκούσης ανοίγει ‘βίαια’ τα ‘επαγγέλματα’ (φορτηγά, δημόσιες μεταφορές, ταξί) που ο Ρέππας πέρυσι δεν άνοιξε αποφασιστικά. Η τρόικα ζητά εδώ και τώρα την κεφαλή μας επί πίνακι !...

Με τόσα νέα μέτρα, με τόση ‘επίσπευση’, δεν μπορεί κανείς να μην υποπτευθεί, πως το ‘εφιαλτικό σκηνικό’ στήθηκε επί τούτου. Ακόμη, όμως κι έτσι να μην είναι, είναι φανερό πως το παγκόσμιο δίλημμα είναι με ποιόν ακριβώς τρόπο θα εξασφαλιστεί στο ‘πείραμα Ελλάδα’ η επιβίωση του συστήματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση. Αυτό, φαίνεται, πως τους ‘τρομάζει’ αφού θα δημιουργούσε παγκόσμιο πονοκέφαλο, απ’ τον Ατλαντικό μέχρι την Κίνα. Προς την αντίθετη κατεύθυνση, ταυτόχρονα, πιέζουν τα ‘κερδοσκοπικά’ συμφέροντα. Με λίγα λόγια, γίνεται ερήμην μας, ένας καβγάς, για το από ..πού θα προτιμήσουν να μας (τα) ..πάρουν. Οι εξελίξεις, η ιστορία, θα δείξει, ποιος ακριβώς είχε το πάνω χέρι, το σίγουρο είναι πως όλες οι ‘συστημικές’ λύσεις, προϋποθέτουν μια Ελλάδα φτωχότερη, λιγότερο κυρίαρχη, περισσότερο ..προτεκτοράτο.

Αυτή την ώρα, αντί η αριστερά να πανηγυρίζει που ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ από τον Μάιο του 2010 ακόμη, όταν προειδοποιούσε για όσα έρχονται (για τον λαό) μαζί με το ΔΝΤ την Τρόικα κλπ,  ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ. Αντί να έχει συντρίψει κάθε ‘θεωρητική αντίσταση’ εκείνων που κατηγορούν την κυβέρνηση που ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ, ή εκείνων που πλασάρουν την εξυπνάδα πως ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΠΑΤΣΟΙ καπιταλιστές και ετοιμάζονται να ρεφάρουν άλλη μια φορά στην ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Αντί να έχει εκπονήσει ένα (ή περισσότερα, εμένα δεν μου χρειάζεται καμιά αρπακολλατζήδικη, προεκλογική ‘συμμαχία’) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ πρόγραμμα, και να το έχει μοιράσει ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ, σε κάθε ΠΛΑΤΕΙΑ, σε κάθε ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Αντί να έχει ΕΞΗΓΗΣΕΙ και, επιτέλους ΠΕΙΣΕΙ και τον τελευταίο πολίτη πως αυτός ο στημένος εφιάλτης, ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ανατρέπεται.

Αντί η αριστερά να βρίσκεται αυτή την ώρα ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ, κάθεται και κοιτάει τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων να παίζουν ανάμεσα στο είκοσι, και το είκοσι παρά κάτι (όλης μαζεμένης). Την ώρα που το σύστημα κλονίζεται, διαλύεται κυριολεκτικά, αποκαλύπτει το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ, εκείνη ασχολείται με επαναστατικές ασκήσεις επί χάρτου, και με τις ..απολύσεις στα κομματικά της έντυπα. Την ώρα που ο βασιλιάς απέθανε, και οι διεθνείς και ντόπιοι πραιτοριανοί του, ετοιμάζονται να φωνάξουν ‘Ζήτω ο Βασιλιάς’ (ο νέος ασύγκριτα σκληρότερος καπιταλισμός), η αριστερά μάλλον εφησυχάζει με τον ‘αναβαθμισμένο’ ρόλο που θα αναλάβει ΜΕΤΑ ΤΗΝ ..ΛΟΒΟΤΟΜΗ, για να περιθάλψει (και να εξαργυρώσει ταυτόχρονα) τους νέους της …ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.

Η αριστερά ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ για την διαχείριση της μεταπολίτευσης. Δεν κυβέρνησε τον τόπο. Δεν ξεπούλησε. Δεν ‘έφαγε’.  Η αριστερά, έφτασε ‘λευκή’ και αθώα, μέχρι εδώ, τα όποια λάθη της αφορούσαν πάντα το σπίτι το δικό της, και τα πλήρωνε τοις μετρητοίς: ‘Nα μπει να μη μπει στη βουλή’. Να σπάει σε σαράντα κομμάτια ‘δι ασήμαντον αφορμήν’. Τα πλήρωνε όλα ΜΟΝΗ της. Κανέναν δεν ΕΠΙΒΑΡΥΝΕ. Κανέναν δεν ΕΒΛΑΨΕ.

Όσο, όμως κι αν είναι άσπιλη για τα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης, ΤΩΡΑ, τους τελευταίους είκοσι μήνες, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να δηλώνει πια ‘αθώα’. Δεν δικαιολογείται ούτε ανέτοιμη να αποδειχθεί, ούτε ανυποψίαστη, ούτε ‘θεωρητικά’ άοπλη. Κι αν ακόμη δεχθούμε αυτό που δήλωσε κάποτε ο Λεωνίδας Κύρκος, πως η Ελληνική κοινωνία είναι κατά βάση συντηρητική, καθόλου αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για το όποιο αριστερό κόμμα, που πρώτη του ‘φύσει’ υποχρέωση είναι ν’ ανοίγει μάτια ! Να απεγκλωβίζει μάζες ! Να ζωγραφίζει οράματα ! Να ενθουσιάζει τις καρδιές, να βάζει φωτιά στις κοινωνίες !...

Την ώρα που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, και όλα δείχνουν πως θα διογκωθεί κι άλλο ! Την ώρα που οι εργαζόμενοι βάλλονται με όλους τους τρόπους, ακόμη και ..ηθικά ! Την ώρα που η οικονομία βυθίζεται όλο και περισσότερο σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και μιζέριας, με ανίκανο κάθε ‘διαχειριστικό’ κόλπο να την ‘αναστρέψει’. Την ώρα που εκχωρούνται κυριολεκτικά ΟΛΑ, απ’ τον αέρα, τον ήλιο και το περιβάλλον, μέχρι την σύνταξη του δισέγγονού μας, κι απ’ το ακίνητο του προπάππου μας μέχρι το Πανεπιστήμιο του γιού μας ! Την ώρα που ο πανικός των ‘αγορών’ φτάνει στο απόγειό του και διαδίδεται ανεξέλεγκτα, σαν ανίκητη επιδημία. Ετούτη ακριβώς την ώρα, ΕΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που περνάει ..ολόγυμνη ΜΠΡΟΣΤΑ της ! Εάν αποδειχθεί ΑΝΙΚΑΝΗ να απλώσει απλά το χέρι της και να την αρπάξει απ’ τα μαλλιά ! Εάν αποδειχθεί ΑΝΙΚΑΝΗ, εάν αποδειχθεί τελικά ΜΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αλλά ακόμη κι εκείνη (ο ήλιος θάνατος μέσα στους θανάτους) ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Η όποια της ‘αθωότητα’ θα έχει χαθεί για πάντα !

Ο λαός το ΞΕΡΕΙ κατά βάθος: Τίποτε δεν μπορεί να περιμένει απ’ την ‘δεξιά’ όχθη του ποταμού. Εναλλακτικές αποχρώσεις της μιζέριας του μόνον ! Βαριές δουλείες, βαριές υποθήκες και ασπιρίνες για τον πονοκέφαλο ! Οι υπεύθυνοι. Οι ταγοί. Οι ηγεσίες της Αριστεράς, ας το καταλάβουν: Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑ κρίνεται τώρα ! Κανένας άλλος._

11 σχόλια:

 1. Συμφωνώ με κάθε σου λέξη. Πιο χρεοκοπημένη "χώρα"από την Αριστερά δεν υπάρχει πουθενά αυτή τη στιγμή. Ενώ θα έπρεπε να είναι η μόνη κερδισμένη δύναμη.
  Αλιμονό μας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ομως η Aριστερα,φιλε Θαναση, ειμαστε ολοι εμεις! Στο χερι μας ειναι, ας αρχισουμε λοιπον να βγαινουμε απο το καβουκι μας, να διαδηλωνουμε και θα εχουμε συντομα καλυτερα αποτελεσματα! Συν Αθηνα και χειρα κινει, λενε!
  Οταν ομως πανε οι ιδιοι και οι ιδιοι γεροι συνταξιουχοι και τρεις και ο κουκος στις διαδηλωσεις και οι υπολοιποι καθονται στο σπιτι τους και βλεπουν στις ειδησεις το τι δακρυγονο τρωνε οι αλλοι και ποσα κεφαλια εσπασαν παλι οι μπατσοι, μας φταιει η... Αριστερα, αραγε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς, Γυριστρούλα μου, αυτό βλέπω κι εγώ. Παλιάς κοπής συνδικαλιστικοί αγώνες εύκολα συκοφαντούμενοι απ' τα παπαγαλάκια και τους 'Πρετεντέρηδες'. Παλιάς κοπής ρητορείες στο κοινοβούλιο, χωρίς ίχνος φλόγας, χωρίς ίχνος ενθουσιαστικού λόγου. Μοντέρνες αναλύσεις τύπου Λιάνας, που δεν τις καταλαβαίνει κανείς, και πάντως όχι αυτός που υποτίθεται είναι ο πελάτης της αριστεράς. Κλείσιμο στο κομματικό καβούκι, περιφρούρηση μέχρις εσχάτων στα μαγαζάκια καμιά διάθεση ανοίγματος των διάφορων ηγεσιών. Και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: Ανάλυση. Ανάλυση. Ανάλυση, αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ. Ακόμη και τον ψηφοφόρο του ΚΚΕ να ρωτήσεις ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΗΦΙΖΕΙ, δύσκολα θα σου περιγράψει κάτι συγκεκριμένο.
  35 χρόνια φαίνεται, άρκεσαν να 'πλαστικοποιήσουν' και την αριστερά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 'Εάν ήμουν η Παπαρήγα, θα κατέβαινα εκεί στο Σύνταγμα (στους χιλιάδες αγανακτισμένους) θα έπαιρνα το μικρόφωνο και θα άρχιζα 'Ήρθα να σας καπελώσω' !! "

  Δεν ξερω αν ειδες τις αντιδράσεις των "αγανακτισμένων" ειδικα στην Αθήνα, κάθε φορά που πλησίαζε το ΚΚΕ

  Και εν πασει περιπτωσει, εμεις μιλάμε για οργανωση του λαου σε χωρους δουλειας, το έχεις δει αυτο να προχωραει;

  Η μηπως θα κανομε επανασταση μόνοι μας; Νομιζεις οτι το 8/100 που παιρνει το ΚΚΕ ειναι ψήφοι απο συνειδητοποιημένους κομμουνιστές έτοιμους για ολα;

  Και να στο πω και αλλιως, οι αλλαγες δεν ερχονται επειδη το θελομε, ερχονται επειδη την κατάλληλη στιγμή, όταν υπάρχουν οι ανάλογες συνθηκες, βάζουμε το χεράκι μας και κάνουμε την αλλαγη, συχνά οι συνθήκες μας αναγκάζουν κιόλας, πιστεύεις εσυ ότι βρισκόμαστε σε μια τέτοια στιγμή;

  Το οτι ο λαος υποφέρει δεν σημαινει οτι ειναι έτοιμος για επανάσταση, αυτου του είδους που οραματιζόμαστε εμείς τουλάχιστον, δεν αρκεί αυτό, σε τοσες χωρες πεινούν για δεκαετίες ολόκληρες, κι όμως έχουν σκυμένο το κεφάλι.

  συνεχιζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να μου επιτρέψει η αφεντιά σας να κάμω κι εγώ ένα σχόλιο σαν κουκουές!
  Η αριστερά που λέτε και την εννοείτε (και καλά κάνετε απ' την πλευρά σας) ενιαία, - που δεν είναι ευτυχώς ή δυστυχώς, ευτυχώς λέμε εμείς, άλλο καπέλο - τουλάχιστον για μας είμαστε σε καθημερινή τριβή και δουλειά μέσα σε χωρους δουλειάς.
  Αυτή βεβαια η δουλειά δεν φαίνεται, κανένας δεν τη διαφημίζει και είναι η μόνη που αλλάζει τη συνείδηση σιγά-σιγά.
  Μακάρι να εξαρτιόταν μόνο απ' την ίδια την αριστερά να αρπάξει την ευκαιρία. Τι να κάνει δηλαδή, να τους πάρει όλους απ' το λαιμό και να τους πει "αγωνιστείτε"; δεν γίνονται αυτά. Όταν συνηδειτοποιήσει καλά-καλά ο λαός τι γίνεται τότε η αριστερά θα ακολουθήσει το λαό, θα προσπαθήσει να τον καθοδηγήσει, με την καλή έννοια, να του δώσει σχέδιο και προοπτική, να μην είναι στον αέρα η οργή και ο ξεσηκωμός. Εμείς αυτό προσπαθούμε στο κουκουέ. Μην περιμένετε δηλαδή "πεφωτισμένους ηγέτες" κλπ αυτούς θα τους φέρει η κρίσιμη ώρα.
  Εγώ πάντως σας προτείνω να ψάξτε να διαβάσετε τις προτάσεις όλων των κομμάτων της αριστεράς, εγώ φυσικά θα προτείνω του ΚΚΕ (αφού κουκουές είμαι του κουκουέ θα προτείνω, δεν θα προτείνω του αλλουνού, σωστά) Και μετά να μπείτε εσείς και οι φίλοι και συγγενείς σας σε συλλογικές διαδικασίες, με πρώτα και καλύτερα τα συνδικάτα. Μη τα βρίζετε απ' την αρχή "ξεπουλημένα" ενώ -μπορεί, δεν ξέρω- κάποιοι να μην συμμετέχετε!
  Ευχαριστώ, να στε καλά και καλή δύναμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φιλε Θαναση!

  Ο κοσμος που ...θιχτηκαν τα συμφεροντα του φυσικα και ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ και ηξερε με ποιους να συμπορευθει και να διαδηλωσει!
  Αν καποιοι απο τη πολυ τηλεοπτικη.. παραπληροφορηση δεν εχουν καταλαβει ακομα ποιοι τους δουλευουν τι να κανει και το ΚΚΕ;

  Ολα αυτα παντως για οποιον διαβαζε χρονια Ριζοσπαστη ειναι γνωστα και σ εμας δεν κανουν εντυπωση, ισως μονο σε οσους ...τρομοκρατουνται οπως λες επειδη εχουν παραπληροφορηθει!

  Φυσικα και ο κοσμος διαδηκωσε και με την επίσημη αριστερά, αν εννοεις βεβαια το ΚΚΕ γιατι ο ορος Αριστερα ξερεις ...μπαζει πολλα νερα και ειναι πια πολυ γενικος οποτε εγω μιλαω μονο για το ΚΚΕ.

  Κανεις δεν εχει αντιρρηση νομιζω οτι οτι το κινημα των αγανακτισμένων,ηταν απολιτικ και γι αυτο ..ξεφουσκωσε ετσι...

  Το οτι καποιοι πληροφορηθηκαμε πολλα απο το site της cynical ειναι προς τιμην της και ολοι συμφωνουμε οτι ειναι απο τα πιο καλα ενημερωμενα sites. Aλλα αυτο δεν εχει καμμια σχεση με τη δουλεια που κανουν τα κομματα τα οποια δεν ειναι βεβαια ...ενημερωτικα δελτια, ουτε βιβλιοθηκες για να μας πληροφορουν. Οσοι θελουν να διαβασουν και να ενημερωθουν αγοραζουν βιβλια και σοβαρες εφημεριδες με αναλυσεις. Δεν ειναι δουλεια των κομματων αυτο και μονο, αν και πολλα κομματα μεσω του υλικου στο Ιντερνετ παρεχουν και αυτη τη δυνατοτητα.

  Εάν ήσουν η ...Παπαρήγα, λες ''θα κατέβαινες εκεί στο Σύνταγμα (στους χιλιάδες αγανακτισμένους) θα έπαιρνες το μικρόφωνο και θα άρχιζες 'Ήρθα να σας καπελώσω'' !!

  Ξεχνας, φαινεται, οτι οι αγανακτισμενοι δεν ηθελαν... κομματικες τις συγκεντρωσεις τους και εμποδιζαν τους πολιτικους να πανε εκει.
  Μετα, αν ηθελε κανεις οπως λες να ακουσει τη..Παπαρηγα υπηρχαν αρκετες ευκαιριες και θα υπαρξουν πολλες περισσοτερες και στη συνεχεια, για να παει κανεις και να ακουσει τι λεει!
  Πού είναι η αριστερά ρωτας; Σε διαδηλωσεις απο τη πρωτη μερα που εξαγγελλονται μετρα. Εγω την εχω δει ομως οσοι δεν εχουν παει σε τετοιες διαδηλωσεις δεν προκειται ποτε να τη δουν, ισως μαλιστα και μερικοι (δεν εννοω εσενα!) να μη θελουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η πλειοψηφια δυστυχώς του ελληνικού λαου είναι αυτού του τύπου

  http://e-globbing.blogspot.com/2011/09/blog-post_05.html

  και αυτών των τύπων

  http://poexania.wordpress.com/2011/08/20/5626/

  Εμεις λοιπον είμαστε της άποψης αυτής

  http://e-globbing.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html

  και για να γίνει αυτό δυστυχώς θέλει χρόνο. Μακάρι να ριζοσπαστικοποιούταν η σκέψη πιο έυκολα, αλλα δεν...

  Τέλος, εγω που ειμαι το ΚΚΕ, δεν λεω οτι το κομμα μας έχει κάνει το καλύτερο δυνατό, όμως το τελειο έτσι και αλλιως δεν υπάρχει. Πολεμάμε και εμεις, που ειμαστε καθημερινοί άνθρωποι, με τα προβλήματα μας, και δίνουμε καποιο μέρος απο τον πολύτιμο χρόνο μας μέσω του κόμματος, σε πολιτική δράση για την ανατροπή.

  Καλούμε τον κοσμο να οργανωθεί, να δράσει μεσα απο τους εργασιακούς χώρους. προς το παρον δεν το κανει αυτο μαζικα, θες να παραδεχθω οτι έχουμε και εμείς ευθύνη, το παραδέχομαι, όμως πίστεψε με, προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτο, και εμείς και το κόμμα(μιας και εμεις ειμαστε το κομμα).

  Προς το παρον οι συμπολίτες μας ειναι παγιδευμένοι σε μικροαστικες νοοτροπίες, εκαναν το πρώτο βήμα της αγανάκτισης, αλλά δεναρκεί και πρέπεινα το ξεπεράσουν. Με τον χρονο θα αρχισουν να μας ακούν περισσότερο, ήδη η φωνή του ΚΚΕ και των κομμουνιστών ειναι παντού, δεν εχει κανεις δικαιολογία να πει οτι δεν ειχε την ευκαιρία να μας ακούσει, πρέπει όμως και να θέλει, και σίγουρα να μπορέι να διακρίνει την καθαρή φωνή μας κάτω απο τον θόρυβο που κάνουν τα παπαγαλάκια

  Θα ελεγα λοιπόν, πως καλή η κριτική, αλλά μην τα μηδενίζουμε και όποιος λέει πως καταλαβαίνει, όπως εσύ, ας έρθει να συστρατευθούμε και να τους πολεμήσουμε, γιατι καλη η κριτικη, αλλα καλύτερ η αυτοκριτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑλεξΔ καλωσήλθες..
  Elva ξανα καλημέρα..

  Η ανάρτησή μου είχε το νόημα του τίτλου της κατ' αρχήν. Αυτή την ώρα ΚΡΙΝΕΤΑΙ περισσότερο απ' ότι άλλο η αριστερά. Διότι, ούτε απ΄ τον Καρατζαφέρη έχουμε να περιμένουμε, ούτε απ τον Σαμαρά, ούτε απ' τον ΓΑΠ. Αυτό είναι σίγουρο και υπεράνω πάσης αμφιβολίας. Προς την αριστερά κοιτάμε.

  Το πρώτο, λοιπόν, που ήθελα να πω ήταν αυτό: Πως είναι ευκαιρία για την αριστερά. Ευκαιρία να προτείνει. Ευκαιρία να μπει στην κορυφή. Ευκαιρία να νικήσει. Γιατί άμα περιμένουμε να γραφτούν όλοι στο κόμμα ή να διαβάσουν όλον τον Λένιν ή να μελετήσουν τις λεπτές δογματικές αποχρώσεις των διαφόρων φάσεων του κινήματος, μάλλον είμαστε πιο ουτοπιστές κι απ' τους ουτοπιστές.

  Δεύτερον, οι συνθήκες είναι εξαιρετικές και εξαιρετικές λύσεις απαιτούν. Δεν γίνεται να έχεις 800.000 άνεργους, και να μην την έχεις στήσει έξω απ' τον ΟΑΕΔ και να μοιράζεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ απλό, κατανοητό και πραγματοποιήσιμο. Δήλαδή πότε θα τους κάνεις αυτούς να σε ψηφίσουν;; Όταν θα τους διορίσουν μέσω ΜΚΟ; Ή μήπως να περιμένουμε την ...επόμενη κρίση;;

  Και μην σπεύσετε να με κατηγορήσετε πως με νοιάζει μόνο το ψηφαλάκι, το ξέρω καλά πως δεν είναι η λύση μου, αλλά: Ο άνεργος, ο αγανακτισμένος, ο ξεπουπουλιασμένος οικονομικά, ο γονιός, ο συνταξιούχος, κι άλλοι πολλοί, ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ απ' τα τζάκια και τους αταβισμούς του δικομματισμού. Πότε δηλαδή, αυτούς όλους θα τους ξαναβρείς τόσο διαθέσιμους να πιστέψουν σε κάτι ΑΛΛΟ;;

  E ! Αυτό το γαμημένο το ΑΛΛΟ βγες και ΠΕΡΙΓΡΑΨΕ το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! Τί φοβάσαι; Μην σου την πέσει ο Πάσχος;; Εκτός κι αν ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ούτε κι εσύ ο ίδιος σ' αυτό το ΆΛΛΟ...

  συνεχίζω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ...

  Διάβασα σήμερα τις δηλώσεις της Αλέκας. Σ' αυτή τη φάση -κάπως έτσι το είπε- η 'άρνηση' μπορεί να έχει 'αποτελέσματα'. Μα έλεος. Για μια απλή 'άρνηση' μιλάμε αυτή την ώρα, που ο καπιταλισμός σπαρταράει κυριολεκτικά;; Τί, δηλαδή, εάν δεν πληρώσουμε το τέλος ακινήτων θα φτάσει το ΚΚΕ στο 30%;;; Για μια 'φάση' μιλάμε απλά, την ώρα που οι προσπάθειές τους έχουν αρχίσει να είναι πλέον ..κωμικές;;
  Εν τω μεταξύ, δεν έχασε την ευκαιρία άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσει την αντίθεσή της με τον Τσίπρα (την άλλη αριστερά). Αυτό δεν το ξέχασε. Συγνώμη, όμως παιδιά, αλλά ΟΤΑΝ Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ, αυτά είναι μαλακίες. Τώρα δεν υπάρχουν διαφορές και αποχρώσεις. Εδώ είναι ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ απ' τη μια, το ΚΕΦΑΛΑΙΟ απ' την άλλη. Τέλος. Εμείς θα κοιτάμε μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου;;;...

  Τέλος πάντων, όλα αυτά μας πικραίνουν όλους, και καμιά φορά δικαιολογούμαστε να γκρινιάζουμε. Άλλωστε όλοι εκ του αποτελέσματος θα κριθούν. Δεν δέχομαι όμως με τίποτε πως 'φταίει ο λαός' που δεν οργανώνεται, η κοινωνία που είναι 'συντηρητική', ο εργαζόμενος που έχει 'αστικοποιηθεί' επειδή αγόρασε κινητό κλπ. Αυτά είναι Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, για να κρύψουμε τα κενά. Στο κάτω κάτω, αυτά (απ' την ανάποδη) λέει κι ο Πάγκαλος: Πως φταίνε οι κοπρίτες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επίσης, από λάθος έσβησα την απάντησή μου στην αρχική παρέμβαση της Elva, και δεν μπορώ να την επαναφέρω. Δεν έγινε σκόπιμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή