Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Εάν εσύ φοβάσαι.....


Διχασμένα είναι τα σχόλια, σε διάφορα sites, κάτω απ’ την είδηση, πως η τρόικα απαιτεί να διακοπεί η χορήγηση συντάξεων από συνταξιούχους του δημοσίου που είναι κάτω των 55 ετών. Ομολογώ πως οι περισσότεροι μοιάζουν να συμφωνούν. Κάποιοι, λιγότεροι, συμφωνούν επί της αρχής, αναγνωρίζουν όμως πως ‘αυτά θέλουν χρόνο για να γίνουν’. Τέλος, όσοι θίγονται προσωπικά, ‘διαμαρτύρονται’. Υπάρχουν και οι ελάχιστοι, που γράφουν ‘μη σφάζεστε αδέλφια’.

Εκείνοι που είναι ‘υπερ’ του μέτρου, ‘ομολογούν’ πως ‘είναι πράγματι πολλοί’ (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, αεροσυνοδοί, πιλότοι, κλπ) όλοι αυτοί που ‘βγήκαν στη σύνταξη στα 45’ και ‘θα τους πληρώνουμε μια ζωή’ εμείς τα ‘κορόιδα’. Κι επειδή, όλοι εδώ ζούμε. Κι όλοι ολόγυρά μας, όλο και κάποιον έχουμε να ‘ζηλέψουμε’, να ‘δείξουμε’, εύκολα η επιχειρηματολογία αυτή,  πείθει, πως μπορεί η τρόικα να έχει και λιγάκι δίκιο βρε αδελφέ, να ζητάει τέτοια –ίσως και κάπως σκληρά- μέτρα.

Το ‘μέτρο’ (εάν ποτέ τολμήσει κυβέρνηση και το προτείνει, χωρίς να πέσει την άλλη μέρα) είναι ότι πιο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ακούσαμε τον τελευταίο καιρό:

Κατ’ αρχήν, στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Όσοι σπεύδουν να ‘κατηγορήσουν’ τον αξιωματικό που πήρε σύνταξη στα 45 ή και πιο πριν, οφείλουν να μάθουν πως η ιεραρχία εκεί είναι κατ’ ανάγκην στενή. Πως κατ’ έτος γίνονται  οι περίφημες κρίσεις των αξιωματικών, και πως μετά απ’ αυτές αναγκαστικά πολλοί άνθρωποι οδηγούνται πρόωρα στην σύνταξη. Εάν οι ένοπλες δυνάμεις δεν το έκαναν αυτό, θα φτάναμε στην γελοιότητα, να έχουμε δέκα …στρατηγούς για κάθε 100 φαντάρους ! Δεν ‘βιάστηκαν’ λοιπόν μόνοι τους οι συνταξιούχοι αυτοί, ούτε από τεμπελιά, ούτε από δόλο. Η αναγκαία ιεραρχία δεν τους χωρούσε. Για να μην προσθέσω πως αυτοί όλοι οι άνθρωποι, φοράν από 18 ετών μια στολή. Πως όλη τους τη ζωή, κάθε τρεις και λίγο, βρίσκονται με το φύλλο πορείας στην τσέπη. Πως τα παιδιά τους έχουν γνωρίσει τουλάχιστον πέντε ή έξι διαφορετικά σχολεία το καθένα. Θα μπορούσα να πω και πολλά ακόμη, αλλά δεν χρειάζεται. Να μην ξεχνά κανείς, όμως, πως όταν και εάν μου την πέσουν τα ΚΟΡΑΚΙΑ με τα οποία έχω μπλέξει, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ θα δώσουν το ΑΙΜΑ τους για να με ΞΕΛΑΣΠΩΣΟΥΝ.

Τις ένοπλες δυνάμεις, ακολουθούν κατά παρόμοιο τρόπο και οι αστυνομικοί. Κι αυτό που λέγεται πολύ αβασάνιστα, πως δηλαδή, όταν ο αστυνομικός φτάνει σε μια ηλικία να μην μπορεί να βγει στον δρόμο, θα έπρεπε αντί να τον συνταξιοδοτείς να τον βάζεις σε ‘θέση γραφείου’, είναι ανεφάρμοστο. Πόσες ‘θέσεις γραφείου’ έχει τάχα κενές η Αστυνομία;; Και τι προσόντα έχει ο αστυνομικός των ΜΑΤ για παράδειγμα, να καλύψει στα 45 του μια τέτοια θέση;; Η ιεραρχία, όπως και στον στρατό, τέλος, παίζει κι εδώ, για τους ίδιους λόγους.

Αλλά να πάμε και στην ‘καταραμένη’ τρίτη  κατηγορία, εκείνους δηλαδή που κάποια ‘ρύθμιση’, κάποια ‘εθελούσια’ κλπ, δήθεν, τους ‘ευνόησε’. Εδώ είναι να τρελαίνεσαι κυριολεκτικά !

Γιατί, είναι ΑΥΤΗ ΕΔΩ η κυβέρνηση, που όταν ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ έβγαζε σε ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ τους λιμενεργάτες, για να κάνει δώρο στους ΚΙΝΕΖΟΥΣ το λιμάνι, ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, πως ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ !!

Είναι ΑΥΤΗ ΕΔΩ η κυβέρνηση που ΛΙΓΟΥΣ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΕΣ, μετά απ’ τις τρανταχτές της δηλώσεις, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ, για να …εξυγιάνει (να μην εκφραστώ) κατά τα ..Ρέππειο σύστημα τον ΟΣΕ !!

Πάει να πει, αγαπητοί μου, πως ΚΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ, για να ΡΙΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ στην πλάτη τη δική μου και τη δική σας. Κάτι έβγαλε κάποιος ‘Βγενόπουλος’. Κάτι κέρδισε κάποιος ‘Κινέζος’. Κάτι κέρδιζε κάποιος Γερμανός (παλιώτερα με τις εθελούσιες των Ναυπηγείων) και ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. Μην φοβάστε καθόλου, ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ. Κάποιοι (και οι Υπουργοί ανάμεσά τους) ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ, για να ‘ευνοήσουν’ τάχα, όλους αυτούς τους ‘πρόωρα συνταξιοδοτούμενους’. Ρίξτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια ματιά στους …6.000 οφειλέτες με τα 30 ΔΙΣ (!!). Δεν θα βρείτε ΟΥΤΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ μέσα !...

Ας ΚΟΨΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ! Τι έρχονται να μας πουν; Πως θα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ την ΑΔΙΚΙΑ που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ, ΓΙΑ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ;;; Εκτός εάν πιστεύετε, πως ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, οπότε τι να πω, βάλτε και καμιά γαλάζια νεράιδα στο όνειρό σας, και απλά αλλάξτε πλευρό…

ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, όταν διαβάζω και το κερασάκι της τούρτας !  Πως το συγκεκριμένο μέτρο, λέει, έχει περισσότερο …‘συμβολικό χαρακτήρα’, για να πειστεί η τρόικα και καλά, πως ο Παπανδρέου είναι έτοιμος για όλα !!

Συγνώμη, κύριε Βενιζέλο μου, (που κάποτε ΔΗΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ), αλλά ΤΕΤΟΙΟΥΣ ‘τεχνοκράτες’, που ζητούν ΤΕΤΟΙΑ, ‘συμβολικά’ μέτρα, (ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ), οφείλει κάποιος (ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ;;) να τους βάζει στην θέση τους. Γιατί είναι εξίσου θολές και αβέβαιες, πρώτες-πρώτες οι ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ υποσχέσεις. Είναι θολό και αβέβαιο, πρώτο-πρώτο, το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ‘σχέδιο’ διάσωσης. Είναι απεχθής και δόλιος ο τρόπος που κι ΕΚΕΙΝΟΙ πρώτοι, μας φεσώνουν για τα επόμενα ..100 (?) χρόνια. Δεν έχουν κανένα επομένως δικαίωμα, οι ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ, να ΑΠΑΙΤΟΥΝ …ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, για να σαλπάρουν τα ..ανύπαρκτα καράβια τους, προς την ..ανύπαρκτη Τροία !

Κι αν εσύ φοβάσαι, ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ και τους τα ΛΕΩ ΕΓΩ !!......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου