Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πανικός στο κόκκινο !!.....


Είμαι λογιστής, 25 χρόνια στην ‘πιάτσα’. Αλλά, βρε παιδιά τι να σας πω; Τι είδους σοβαρό σχόλιο, ανάλυση, συμπέρασμα να βγάλω; Ακούω τα ‘μέτρα’ να σφυρίζουν στον αέρα σαν διασταυρούμενα πυρά.
Ακούω, αναδρομική ισχύς. Αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ (417 ευρώ τον μήνα !!). Ακούω, αποδείξεις για το 50% του εισοδήματος. Μετά αποδείξεις για όχι το 50% του εισοδήματος. Μετά, αποδείξεις για όλα. Ηλεκτρονική συγκέντρωση των αποδείξεων. Παραστατικά από παντού. Ακούω ισοσκελισμένες δηλώσεις εισοδήματος (σε λίγο θα ζητήσουν και …ισολογισμό απ’ τα νοικοκυριά). Ακούω 30.000 για ‘εφεδρεία’ (βλέπε απόλυση). Που όμως εάν δεν πειθαρχήσουν οι ΔΕΚΟ, θα ‘φάμε’ τους ‘μόνιμους’. Ακούω πως ψηφίστηκε από όλη την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ το χαράτσι της ΔΕΗ. Αλλά ακούω πως ο κ. Πάγκαλος δεν έχει να το πληρώσει (!!!) και καλεί τον κ. Βενιζέλο να τον …συλλάβει !!!....
Να γελάσω ή να κλάψω, δεν ξέρω πραγματικά. Συγνώμη κύριε Βενιζέλε μας, αλλά αυτή τη στιγμή ΔΕΝ είστε Υπουργός Οικονομικών. Είστε ένας πανικοβλημένος άνθρωπος, που προσπαθεί να κοροϊδέψει. Να κοροϊδέψει την τρόικα πως παίρνει τα κατάλληλα μέτρα για να πάρει τη δόση. Να κοροϊδέψει την κοινωνία πως τα μέτρα ΑΥΤΑ θα την σώσουν. Να κοροϊδέψει ίσως και τον εαυτό του πως θα την βγάλει αλώβητος, στις ..εκλογές που έρχονται. Εάν καταφέρετε να κάνετε κι εκλογές, πριν να μπουκάρει  ο  κόσμος στο Μαξίμου…
Όσο για εσάς κύριοι  της τρόικας:  Αν  θέλετε ειλικρινά κάτι να κάνετε για την χώρα μου, ΜΗΝ μας τη δώσετε την επόμενη δόση. Αυτό θα ήταν το πιο σωτήριο.

2 σχόλια:

 1. "Να κοροϊδέψει την τρόικα πως παίρνει τα κατάλληλα μέτρα για να πάρει τη δόση"

  Ε, ναι λογικό είναι. Έτσι, κάνουν όλα τα πρεζάκια προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Πιθανόν σε λίγο να αρχίσει να ζητά ψιλά (χοντρά δεν θα υπάρχουν έτσι κι αλλιώς) για να βγάλει εισητήριο για το λεωφορείο ή για να αγοράσει σάντουιτς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλωσήλες Σπύρο..

  Σήμερα πάντως άλλαξαν πάλι οι δηλώσεις του επί του φορολογικού (προς το λογικότερο οφείλω να παραδεχθώ).

  Το νέο φρούτο που άρχισε να φοριέται (στις Βρυξέλλες) είναι πως η 'καημένη η κυβέρνηση' ήθελε, αλλά ο 'καταραμένος δημόσιος τομέας' αδυνατεί τάχα να προλάβει τις εξελίξεις. Δεν πρόκειται πια για μια απλή αναχώρηση του 'δημόσιου' υπέρ του ιδιωτικού. Εδώ έχουμε κατεδάφιση πραγματική. Με πρόσχημα την δήθεν ανικανότητά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή