Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Καταλαβαίνετε κύριε Πρόεδρε;;...


Εάν όλα όσα ψηφίστηκαν, υπογράφτηκαν, τα τελευταία δύο χρόνια, τα είχαν αποδεχθεί, ψηφίσει, υπογράψει πολιτικοί ‘περαστικοί’. Εάν τα είχαν κάνει δικτάτορες ή απολυταρχικοί βασιλείς. Εάν τα είχαν κάνει αμόρφωτοι, ανόητοι ή χαμηλής νοημοσύνης άνθρωποι. Εάν τα είχαν αποφασίσει, ανιστόρητοι, χωρίς γνώση του παρελθόντος. Εάν τα είχαν πράξει άνθρωποι χωρίς νομικές ή συνταγματικές γνώσεις. Εάν τα είχαν κάνει άνθρωποι αλλοδαποί, που να τους είχε διορίσει κάποιος ξένος δυνάστης. Εάν τα είχαν κάνει άλλοι, κι όχι οι ίδιοι που κάθε τέσσερα χρόνια ζητάν την ψήφο μας. Εάν τα είχαν κάνει άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ ξαναζήσει εδώ. Που δεν είχαν συναναστραφεί ποτέ με Έλληνες. Τότε μπορεί και να τα δεχόμαστε.

Όχι να τα δεχόμαστε σαν ‘καλά’. Όχι να μην ‘αντιδρούσαμε’. Απλά, να τα δεχόμαστε σαν μια ‘φυσική’ καταστροφή. Να τα δεχόμαστε σαν έναν σεισμό. Σαν μια πλημμύρα. Σαν ένα τσουνάμι, που ήρθε ξάφνου απ’ τον ωκεανό. Έτσι, και μόνο τότε, θα μπορούσαμε κάπως να τα χωρέσουμε στην λογική μας.

Το ότι όμως κάποτε ήσαστε (γιατί όντως ήσαστε) Αντιστασιακός. Το ότι κάποτε πολεμήσατε τον Φασισμό και τον Ναζισμό. Το ότι κάποτε ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε με ένα περίστροφο να τον απειλεί, για να συλληφθεί ο πατέρας του. Το ότι κάποτε η κ. Δαμανάκη, ο κ. Παπουτσής κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο με τα τανκς να μαζεύονται απ’ έξω. Το ότι ο κ. Βενιζέλος είναι βαθύς γνώστης του Συντάγματος και της ιστορίας του. Όλα αυτά, ίσα-ίσα επιτείνουν τον παραλογισμό των όσων ανέχεστε τα δυο τελευταία χρόνια.

Δεν ελαττώνει, λοιπόν την αίσθησή μας της ‘προδοσίας’, η φράση σας ‘πολέμησα τον Φασισμό’. Γιατί εάν ΕΣΕΙΣ. Εάν ο κ. Παπανδρέου. Εάν ο κ. Βενιζέλος, η κ. Δαμανάκη, ο κ. Παπουτσής. Εάν εσείς όλοι (κι άλλοι πολλοί) ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δέχεστε ΤΕΤΟΙΑ πράγματα, σε τι ΑΛΛΟ, μπορούμε εμείς, να ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ, ώστε να ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ;;…

Καταλαβαίνετε κύριε Πρόεδρε;;…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου