Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Νέα ..δόγματα !


Παρακολούθησα ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που έγινε πριν ακριβώς την συζήτηση του τρέχοντος ‘πολυνομοσχεδίου’.

Ανάμεσα στα πολλά άλλα, έσπευσε ο κ. Παπανδρέου να κατευνάσει τις σοσιαλιστικές ..Ερινύες που σίγουρα στοιχειώνουν τις νύχτες των ‘ηρωικών’ –όπως τους αποκάλεσε- βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Ησυχάστε, τους είπε ! Εμείς είμαστε, παραμένουμε, κλπ οι ..αυθεντικοί Σοσιαλιστές ! Όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε, είπε, (στην Σοσιαλιστική Διεθνή, στα διάφορα φόρα, κλπ) την ιδεολογία μας προβάλλουμε. Εδώ και τώρα ΟΜΩΣ, λόγω των κρίσιμων περιστάσεων κλπ, πρέπει για λίγο να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ μας, για να ‘μην βιώσει η Ελληνική οικογένεια’ την εμπειρία μιας ‘χρεοκοπίας’ !

Ζήτημα ‘δημοκρατικής νομιμοποίησης’ έχει βέβαια ανακύψει ήδη απ’ την υπογραφή του πρώτου-πρώτου μνημονίου, πέρυσι τον Μάιο. Τώρα, όμως, έρχεται και η ρητή επιβεβαίωση του κ. Πρωθυπουργού, καθώς και η προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει ‘θεωρητικά’ επ’ αυτού.

Με την άποψή του, ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός, καταργεί και επισήμως κάθε δημοκρατική διαδικασία ! Αποδεσμεύει επισήμως, την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, απ’ την ίδια την κομματική ταμπέλα ! Με την λογική του, καμία απολύτως σημασία δεν έχουν πλέον οι ΕΚΛΟΓΕΣ, θα μπορούσαν χωρίς καμία σοβαρή επίπτωση να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ άμεσα !

Με το νέο ..δόγμα, θα μπορούσε οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση να ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, παραχαράζοντας έτσι την ίδια την ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, που θα της είχε δοθεί. Ο ΛΑ.Ο.Σ. πχ, θα μπορούσε να αποσυνδέσει την ..Εκκλησία απ’ το Κράτος ή να νομιμοποιήσει όλους τους ..μετανάστες. Το ΚΚΕ, θα μπορούσε να παραχωρήσει την χώρα στις ..Η.Π.Α., καθιστώντας την ένα ακόμη ..αστέρι στην σημαία της και να υιοθετήσει ως εθνικό νόμισμα το ..δολάριο !

Πέρα απ’ το αστείο του πράγματος, είμαστε μπροστά στην ραγδαία εκμηδένιση των δημοκρατικών θεσμών. Μπροστά στην μετατροπή των κυβερνήσεων σε διαχειριστές του κράτους (με την στενή οικονομική του μάλιστα έννοια). Ενός ‘κράτους’ μάλιστα που φροντίζουν να μειώνουν όσο πιο πολύ μπορούν, ώστε να εισβάλει ακάθεκτος ο ‘ιδιώτης’.

Η Αριστερά πρέπει να αναρωτηθεί –μεταξύ των άλλων- εάν πρέπει να αποκαταστήσει αυτές τις υπό κίνδυνο ‘δημοκρατικές διαδικασίες’ έστω και με την ‘αστική’ τους μορφή ή εάν θα ήταν καλύτερο να τις αφήσει να ..πεθάνουν με την ησυχία τους, μαζί με τον καπιταλισμό που καταρρέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου