Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Πέμπτη, 3/11/2011, 12:35 π.μ.


   
 • Προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω ακόμη τι ώθησε τον κ. Παπανδρέου στις ατυχείς ενέργειες των τελευταίων 48 ωρών (που θα είναι και οι τελευταίες του πολιτικά, όπως δείχνουν τα πράγματα).
 • Όποιος άκουγε χθες τις ομιλίες των ‘πιστών’ στην γραμμή του δημοψηφίσματος, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην βουλή, μεταφερόταν σε άλλες εποχές. Ένας υστερικός σχεδόν θούριος για μια υποτιθέμενη επίθεση στα ‘συμφέροντα’, στις ‘τράπεζες’, στους ‘καναλάρχες’, που ..καταπίεζαν τον πρωθυπουργό τους, κι εκείνος προσφεύγει στην δύναμη του λαού ! Τώρα, συγνώμη, αλλά ακόμη και εάν ειλικρινά τα πιστεύουν όλα αυτά, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να τα συνδέσουν με την κ. Παναρίτη και την κ. Καΐλη.
 • Η Αριστερά παραμένει αμήχανη ενώπιον των εξελίξεων. Δηλώνει πως ΔΕΝ θέλει το δημοψήφισμα προδίδοντας τον φόβο της. Φοβάται η Αριστερά την πλειοψηφία του ΟΧΙ;; Φοβάται την ήττα του ΝΑΙ;; Δεν έχει ακόμη διευκρινίσει: Κι όμως. Ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να προσθέσει τις δυνάμεις της Αριστεράς, και να μετρήσει με καθαρό τρόπο τα δύο μέτωπα που συγκρούονται.
 • Πάνω απ’ όλα, η Αριστερά πρέπει να καταλάβει πως ο κόσμος μπορεί, εάν παραμείνει αμφιταλαντευόμενη, να την υπερβεί.
 • Κάθε φορά που κάποιος ακόμη βουλευτής αίρει την στήριξή του στον Παπανδρέου, ανεβαίνει το Χρηματιστήριο !!

2 σχόλια:

 1. Βρε Θάνο, μονίμως "η αριστερά είναι αμήχανη";
  Δες την ανακοίνωση του ΚΚΕ:
  http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_to_dhmopshfisma

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα Στρατολάτη μου. Μιλώ για ΟΛΗ την αριστερά. Το ΚΚΕ είναι σαφώς το πλέον ξεκάθαρο. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διάφορες απόψεις και από προβεβλημένα στελέχη (εκτός της επίσημης που είναι υπερ της παραμονής στο ευρώ). Εκτός αυτού, ξέρεις πως η επιμονή στις εκλογές εύκολα διαστρέφεται από διάφορους και παρουσιάζεται σαν 'φοβος' σαν 'αντιδημοκρατικότητα' κλπ.
  Για μένα έπρεπε εξ αρχής ολοι μαζί να πουν πως ναι μεν το ορθό είναι οι εκλογές, πλην όμως να ταχθούν υπερ του όποιου δημοψηφίσματος, και να καλέσουν τον λαό να πει το μεγάλο όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή