Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές για την Αριστερά·         Ο κ. Σαμαράς με την δήλωσή του –μάλιστα την μέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου- περί εκλογών, περί αμετατόπιστων πεποιθήσεων, κλπ, έσπευσε να διαλύσει και τις παραμικρές υποψίες ‘συναίνεσης’. Η προεκλογική περίοδος έχει επισήμως αρχίσει.

·         Ο κ. Παπανδρέου νομίζει (ή τον συμβουλεύουν) πως τορπιλίζοντας κι αυτός την κυβέρνηση Παπαδήμου (δείτε την απίθανη δήλωση του Καστανίδη), ίσως και να μπορέσει να φτάσει μέχρι τον Φεβρουάριο, και να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Κατά τα άλλα δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η ‘καρέκλα’...

·         Πιστεύω πως οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν πολύ γρήγορα, στη ‘βράση’. Ήδη διάφοροι τριγυρνάν στα ‘μέσα’ και πριονίζουν την καρέκλα του Παπανδρέου.

·         Υπάρχει, όπως φαίνεται,  μια ‘κοινή’ ροπή και στα δύο ‘μεγάλα’ κόμματα, που ποντάρει στην μετεκλογική συγκυβέρνηση. Είναι φυσικό αυτή η τάση να ενισχύεται απ’ την μεγάλη πιθανότητα της μη αυτοδυναμίας. Η Ν.Δ. για την ώρα φαίνεται πιο αρραγής,  το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα αποφύγει τον εσωτερικό διχασμό.

·         Η Αριστερά, φαντάζομαι, πως δεν θα πάψει να τονίζει την δημοκρατική εκτροπή που αποτελεί επί της ουσίας η ‘μεταβατική’ κυβέρνηση. Ωστόσο ΔΕΝ πρέπει να μείνει εκεί. Το κρίσιμο είναι πως με την Ιταλία κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στην …λιρέτα, ανοίγεται μια ευκαιρία στην Αριστερά, αφού οι διάφορες ανοησίες για ‘καταστροφές’ κλπ, χάνουν εκ των πραγμάτων τα ερείσματά τους.

·         Η Αριστερά τις εκατό αυτές μέρες, πρέπει να πάρει σβάρνα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα και να αναδείξει κυρίως το ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ που έγινε, γίνεται και θα γίνει. Πέρα από οποιαδήποτε πατριδοκαπηλία ή εθνο-λαγνεία, ο κόσμος πρέπει, σε απλά Ελληνικά, να αντιληφθεί τι σημαίνει το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ για την ίδια του την καθημερινότητα. Για τον μισθό του. Την σύνταξή του. Το μέλλον του παιδιού του.

·         Τα μεγάλα κόμματα (και οι πρόθυμοι) ανεμίζουν ήδη την πλαστή ‘αξιοπρέπεια’ της εντός του ευρώ ‘σωτηρίας’. Απ’ την άλλη τους ΒΟΛΕΥΕΙ η γενική και αόριστη ‘κρίση του πολιτικού συστήματος’ (που υπόσχονται ψευδώς πως θα διορθώσουν) γιατί τους ‘πιάνει όλους’ και αποπροσανατολίζει απ’ το πραγματικό διακύβευμα. 

·         Που είναι, βέβαια,  ένας ακόμη πιο απάνθρωπος  Καπιταλισμός  ή η ανατροπή του.

6 σχόλια:

 1. Θανάση,καλημέρα...Η Αριστερά επρεπε να ειναι παρούσα στις συναντησεις με τον Παπούλια,όχι για να συμμετάσχει στα παιγνιδια εξουσίας,αλλά για να τους ξεμπροστιάζει,ετσι θα μαθαιναμε και μεις τι στο διάολο γινοταν αυτο το πενθημερο,να βγαινουν εξω η Αλέκα και ο Τσίπρας και να λενε μετά το και το ειπε ο ενας,αυτο ειπε ο άλλος,και όχι να μας αφήσουν πέντε μερες να μην ξερουμε τι μας γινεται...κρίμα,ρε γμτ,δεν εχω πού ν'ακουμπήσω,μωρέ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα VAD..

  Δεν ξέρω ειλικρινά. Εάν πίσω απ' τις κλειστές πόρτες ήταν κι η Αλέκα, κι ο Αλέξης, μπορεί και να φαινόταν πως είναι κι αυτοί, συνένοχοι στο όλο παιχνίδι. Πάλι, μπορεί να έχεις και δικιο, εάν έβγαιναν και αποκάλυπταν το τί λεγόταν εκεί μέσα.

  Τέλος πάντων. Από εδώ και πέρα τί γίνεται. Γιατί βέβαια το πράγμα πιέζει. Δεν θα επιζήσει το ευρώ πολύ απ' ότι βλέπουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνώ επί της ουσίας. Βέβαια, η αριστερά έχει εξοβελιστεί από τα ΜΜΕ. Ευτυχώς τουλάχιστον υπάρχει ακόμα τα διαδίκτυο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δήμο τί έκπληξη !!..

  Φανταζόμαστε όλοι πως δημιουργικές ασχολίες σε κρατούν τον τελευταίο καιρό λιγάκι πιο μακριά (αν και είδαμε τις πρόσφατες αναρτήσεις)..

  Δεν έχεις κι άδικο. Υπάρχουν πάντως εκπομπές που καλούν και τα αριστερά κόμματα. Γιατί όσο και να' ναι το δίκτυο αφορά λίγους ακόμη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πιο πολύ ήταν τα κορίτσια μου παρά το γράψιμο. Προσπαθούσα να ταιριάσω κο΄ρες και γράψιμο. Το Blogging δε χωρούσε πουθενά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή