Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Μουσικό κέρασμα..

Το τραγούδι που σας 'βάζω' σήμερα -μέρα της γιορτής μου- πέρα από πανέμορφο έγινε δυστυχώς και τόσο επίκαιρο. Τάσος Λειβαδίτης, Μίκης Θεοδωράκης 'Την πόρτα ανοίγω το βράδυ'..

Βρήκα πολλές ερμηνείες στο You Tube. Αναρωτήθηκα ανάμεσα σε δύο απ' αυτές. Τις κράτησα και τις δύο. Της Πρωτοψάλτη γιατί ίσως είναι η καλύτερη. Του Τσακνή (από συναυλία στο Ηρώδειο για τους πυρόπληκτους της Ηλείας) επειδή κάτω είναι ο ίδιος ο Μίκης και ακούει (δείτε ποιός κάθεται δίπλα του) και βέβαια γιατί ο Διονύσης είναι ένας δημιουργός που απέχει σχεδόν δυο γεννιές απ' τον Μίκη, αποδεικνύοντας έτσι πως κάποια πράγματα δεν γίνεται να χαθούν..


video


video

6 σχόλια:

 1. Κάποια πράγματα δε γίνεται να χαθούν όντως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρόνια πολλά, Θανάση! Και με ανοιχτή την πόρτα στη ζωή πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλτατε χρόνια πολλά και καλά.
  Αλλά η κορυφαία ερμηνεία είναι του ίδιου του Μίκη! Όλος δηλαδή ο δίσκος των "Λυρικών", που ουσιαστικά είναι ζωντανή ηχογράφηση, είναι ερμηνευμένος από το Μίκη και συγκαταλέγεται ευθέως στην πεντάδα των αγαπημένων μου δίσκων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δήμο. Γυριστρούλα. Στρατολάτη..

  Ευχαριστώ για τις ευχές από καρδιάς.

  Δεν πολυγράφω τον τελευταίο καιρό. Αισθάνομαι πως τα έχουμε πια καταλάβει όλοι, όλα. Χθες, μου τηλεφώνησαν πολλοί φίλοι. Πλέον η μόνη ευχή είναι η υγεία. Για τα υπόλοιπα επικρέμεται μια απελπισία παντού...
  Το τραγούδι το επέλεξα γιατί αισθάνομια πως της αλληλεγγύης υπερτερεί ακόμη μια φορά το σώζων εαυτόν. Την οργή σαν να την σκέπασε μια 'μοιρολατρεία'. Αυτή νομίζω είναι η πραγματική μας δοκιμασία. Γι αυτό τελικά θα κριθούμε στο μέλλον..
  Συνεχώς διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό για μια τάχα μου 'Ευρώπη' που σε λίγο ανακάμπτει, 'πλην της Ελλάδας' όμως, που 'είναι μια ξεχωριστή περίπτωση'. Η αρχική μου ιδέα ήταν να 'κεράσω' ένα ζεϊμπέκικο. Μοναδικό, σαν την 'μοναδικότητά' μας.
  Ας είναι. 'Νίκησε' η ανοιχτή πόρτα...

  Τα λέμε φίλοι μου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύχρονος,Θανάση,ό,τι αγαπάς,στο δρόμο σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Vad, ευχαριστώ, καλή χρονιά και σε σένα, με υγεία πάνω απ' όλα (τα υπόλοιπα τα φροντίζει το κράτος μας :))))....

  ΑπάντησηΔιαγραφή