Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Οι ατέλειες της Αριστεράς..


Όλα τ’ άλλα τά ‘χουμε τέλεια, οι ατέλειες της Αριστεράς μας μάραναν ! Ξιπαζόμαστε σαν τις ανέραστες –να μην το πω χειρότερα-  γεροντοκόρες: ‘Eίναι πολυδιασπασμένοι’ ! ‘Kοιτάν τις καρεκλίτσες τους’! ‘Δεν βλέπουν πέρα απ’ τα κομματικά τους στρατόπεδα’ !  ‘Βολεύονται στις ανέξοδες κριτικές’ ! ‘Δεν έχουν έτοιμη λύση’ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΛΥΣΗ, πότε θα το καταλάβουμε επιτέλους;;
H ‘Αριστερά’ είναι μια ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Που θα κάνει μυριάδες ΛΑΘΗ.  Που θα ΑΠΟΤΥΧΕΙ χιλιάδες φορές. Που θα ΖΗΤΗΣΕΙ και θα ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ και θα ΞΑΝΑΜΑΤΑΖΗΤΗΣΕΙ ΘΥΣΙΕΣ: Αλλά είναι η μόνη ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Και τα όποια της λάθη –και τα πάθη- θα τα ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
Γιατί, αυτή εδώ η τωρινή ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, πάει ΑΝΑΠΟΔΑ: Ανάποδα απ’ την ουσία. Ανάποδα απ’ τον άνθρωπο. Ανάποδα απ’ την οικολογία. Ανάποδα απ’ την ζωή. Είναι ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ετούτο που ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ. Είναι για να ΕΠΙΖΗΣΕΙ το ΘΗΡΙΟ, όχι οι άνθρωποι. Τους ανθρώπους τους θυσιάζει. Τους καταπίνει αμάσητους. Πότε θα το καταλάβουμε;;…
Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να βρίσκουμε ΑΛΛΟΘΙ στη δική μας αναποφασιστικότητα. Ας σταματήσουμε να ψάχνουμε για ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΣΩΤΗΡΑ, που θα μας ποτίσει το ίδιο δηλητήριο, αλλά με ΔΗΘΕΝ άλλη συνταγή. Ας σταματήσουμε να βαυκαλιζόμαστε με τις ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ τους και τις ΠΑΡΟΧΕΣ τους και τις ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ τους. Είναι ΔΙΚΕΣ τους, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ. Αφορούν μόνο τις δικές τους ζωές, τα δικά τους παιδιά, όχι τα δικά μας.
Άντε, λοιπόν ! Ας ΣΤΡΙΨΟΥΜΕ. Εκατόν ογδόντα μοίρες !
Κι εσείς ‘κυρίες’ μου, κρατήστε τις φούστες σας: Περνάμε πάνω απ’ την κόλαση !...

4 σχόλια:

  1. Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εξαρτάται ποιος θα κάνει αυτή την κριτική. Αν την κάνουμε εσύ κι εγώ και άλλοι αριστεροί τότε το ζήτημα αποκτά έναν άλλο βαθύτερο προβληματισμό. Αν το ζήτημα θίγεται στις γνωστές εφημερίδες κλπ, τότε μάλλον ο στόχος η διάλυση της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή