Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Και τους δυο στα σπίτια τους !!...
Από το 1997, αν θυμάμαι καλά, το Ελληνικό κράτος αποτυγχάνει κατ’ εξακολούθηση να χτίσει το ‘περιουσιολόγιο’ (κι αργότερα το ‘κτηματολόγιο’). Έχω και σε παλαιότερες αναρτήσεις περιγράψει τις κωμικοτραγικές ανικανότητες των πολιτικών προϊσταμένων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις άγγιξαν τα όρια των ποινικών ευθυνών και των σκανδάλων, παραγραμμένων πλέον δια μέσου των εκλογικών εναλλαγών.
Δεν χρειάζεται να ιστορήσω πάλι όλη την υπόθεση, στην πραγματικότητα και το ‘κτηματολόγιο’ και το ‘περιουσιολόγιο’ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (με την μορφή εκατομμυρίων εγγράφων στα σκονισμένα ράφια των υποθηκοφυλακείων). Εκείνο που δεν εστέφθη από επιτυχία είναι το ‘μηχανογραφικό’ κομμάτι, να τα βάλουμε όλα αυτά σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, χάριν ευκολίας, πρόσβασης, κλπ.
Δυστυχώς δεν έφταιγαν εδώ κάποιοι ‘διεφθαρμένοι’ δημόσιοι υπάλληλοι. Οι υπάλληλοι (στις εφορίες, στα υποθηκοφυλακεία, στις πολεοδομίες) απ’ την συγκεκριμένη διαδικασία δεν είχαν τίποτε να κερδίσουν. Ακόμη λιγότερο έφταιγαν οι πολίτες, οι οποίοι κατέφυγαν πάντα σε βασανισμένους λογιστές και σε ακόμη πιο βασανισμένους συμβολαιογράφους, που μέσα απ’ την δαιδαλώδη πολυνομία και τις ‘στο πόδι’ αλλαγές επί αλλαγών, να βάλουν κυριολεκτικά τάξη στο χάος.
Είναι ολοφάνερο πως ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ απ’ τους ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, δεν ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ να κάνει την ΔΟΥΛΕΙΑ (για την οποία χρυσοπληρωνόταν) στα ΣΟΒΑΡΑ. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν έκατσε νηφάλια να κάνει μια υποτυπώδη έστω, ΑΝΑΛΥΣΗ του προβλήματος, ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ τις δέουσες ΛΥΣΕΙΣ. Η πάγια λογική που ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ πάντα, ήταν προς ΛΑΘΟΣ κατεύθυνση: Βάζουμε τον πολίτη να δηλώσει. Φτιάχνουμε μια υπηρεσία να καταχωρήσει τις δηλώσεις. Την αποδιοργανώνουμε μετά (επανδρώνοντάς την με τα κομματόσκυλά μας), ώστε να αποτύχει και να χαρίσουμε έναντι της ΜΙΖΑΣ, το ‘project’ σε κάποια ‘Ιδιωτική Εταιρεία’ περιορισμένης = καμίας ευθύνης, η οποία θα αποτύχει με τη σειρά της (αφού έχει πάρει τα λεφτουδάκια) και μετά, φτου κι απ’ την αρχή, ξαναζητάμε απ’ τον πολίτη τα ίδια που έχει βαρεθεί πλέον να δηλώνει και να ξαναδηλώνει.
Μετά το ‘δόγμα Βενιζέλου’ –ναι αυτού του επίδοξου ..συγκυβερνήτη- , πως τα λεφτά υπάρχουν, είναι μάλιστα κλεμμένα (!), αλλά έχουν γίνει ..ντουβάρια. Υπό την πίεση κάποιων ηλιθίων τουλάχιστον ‘τροϊκανών’ πως, τα ντουβάρια εν μέσω ύφεσης και ανεργίας, μπορούν κατά κάποιον περίεργο τρόπο  να γίνουν ..δισεκατομμύρια. Με δεδομένη την ηγεμονία των τραπεζών και το απυρόβλητο της τεράστιας δανειακής φούσκας που τα μνημονιακά κόμματα έχουν συνυπογράψει να μην θίξουν. Με την κρατική μηχανή υπό διάλυση και την δαμόκλεια σπάθη των 150.000 απολύσεων μέχρι το 2015, η έσχατη φετινή ‘προσπάθεια’ του TAXIS να ‘χτίσει’ εκ νέου το κτηματολόγιο (Ε9)  πετώντας πάλι το μπαλάκι στους πολίτες, μέσα από μια σκοτεινή –τουλάχιστον- ‘εφαρμογή’ αναρτημένη στο διαδίκτυο, ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ πάλι. Θα αποτύχει πάλι και μόνο υπό το βάρος της ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ, διάβαζα το πρωί έναν συνάδελφο σε λογιστικό φόρουμ που δικαιολογημένα έγραφε ‘εγώ φέτος δεν τους στέλνω τίποτε’ !....
Βγαίνουν κάτι κατάπτυστα παπαγαλάκια στα γνωστά κανάλια και ισχυρίζονται πως ‘εάν είμεθα οργανωμένοι, και εάν είχαμε κτηματολόγιο, κλπ, θα γλιτώναμε τόσα κι άλλα τόσα, κλπ. Ξεχνούν όλοι αυτοί οι αεριτζήδες να μας θυμίσουν έστω και για τα μάτια ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ αυτοί που ΑΠΕΤΥΧΑΝ τόσα χρόνια, που τώρα έρχονται και ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ, και κυρίως έρχονται και ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ !  Και μην μου πει κανείς, πως ‘εμείς τους ψηφίζαμε’ γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ο ΠΕΛΑΤΗΣ (πάει να πει ο λαός) να ξέρει ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ούτε να διαβάζει τους ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ κατ’ έτος ούτε, βέβαια, να ΣΚΑΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Ο λαός, πάει απλά και ΨΗΦΙΖΕΙ, εκείνον που βγαίνει και ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ και ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ και τον βάζει μάλιστα και ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ κι από πάνω, πως θα ΔΟΥΛΕΨΕΙ για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του και με μοναδικό γνώμονα το ΚΑΛΟ του !
Ξέρουμε, όμως ΤΩΡΑ, όλοι ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ο λαός ΝΑ ΚΑΝΕΙ: Να εκπαραθυρώσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απ’ τη Βουλή ! Να κάνει αυτό το ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ! Να ΔΙΩΞΕΙ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ όσους πρόδωσαν τους ΟΡΚΟΥΣ τους ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, μπας και δει μια άσπρη μέρα. Δυστυχώς, φαίνεται να ΔΕΙΛΙΑΖΕΙ. Πήγαν χθες 200.000 και ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ, εναπόθεσαν τις ελπίδες τους πάλι σ’ αυτόν ! ΛΙΓΟΙ ήταν, αλλά ΚΑΝΟΝΙΚΑ, θα έπρεπε να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ! Άλλες κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες, φαίνεται στα γκάλοπ, πως είναι ΕΤΟΙΜΟΙ να ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ τον κ. Σαμαρά, αυτόν που ήδη έκανε στροφή 180 μοιρών όντας στην ..αντιπολίτευση !! Φανταστείτε να γίνει και ..πρωθυπουργός !!!....
Κανείς Βενιζέλος, αδέλφια. Κανείς Σαμαράς δεν ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ποτέ ΤΙΠΟΤΕ ! Ας τους στείλουμε και τους δυο στα ΣΠΙΤΙΑ τους ! Το χρωστάμε στα ΠΑΙΔΙΑ μας, αν μη τι άλλο ! Μόνο εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ !..

1 σχόλιο:

  1. Και με το Κτηματολόγιο και τα αρχεία των δήμων και της ΔΕΗ και των ΔΟΥ είναι τόσο εύκολο να γίνουν διασταυρώσεις... Αλλά κανείς δεν ήθελε, άσε που υπάρχουν νόμοι κι εγκύκλιοι που απαγόρευαν τέτοιες διασταυρώσεις και δικαιώματα σε άλλες υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή