Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Τέρμα τα χάδια !....


Φαίνεται πως τελειώνουν τα χάδια. Και εννοώ τα ..γιαουρτάκια, τις μούντζες, τα αβγουλάκια και τους προπηλακισμούς. Γιατί, όλα αυτά, χάδια ήσαν: Τώρα, σ’ αυτές τις εκλογές, που όπως όλα δείχνουν θα αναγγελθούν αύριο,  έρχεται η ώρα για το πραγματικό χαστούκι !
Τρέμουν οι επίορκοι και τα παπαγαλάκια τους ! Η μπαρούφα τους, πως ‘στις εκλογές ο λαός αποφασίζει για το μέλλον, δεν τιμωρεί το παρελθόν’ πέφτει ολοένα και περισσότερο στο κενό ! Για να πας στο μέλλον –σ’ όποιο άλλο μέλλον- πρώτα ..χαστουκίζεις το παρελθόν ! Ξεμπερδεύεις μια για πάντα μαζί του ! Η τρομοκρατία τους, πως ‘η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί’ δεν μπορεί να βολέψει  παρά μόνο καμπόσους βολεμένους. Δεν μπορεί να πείσει παρά ελάχιστους τρελούς ! Είναι πολύ λίγοι ! Δεν τους σώζουν !...
Το ξέρουν οι ένοχοι. Το διαβάζουν στις δημοσκοπήσεις, κρυφές και φανερές. Το ξέρουμε κι εμείς ! Όλοι μας. Το ακούμε ολοένα και βροντερότερο. Το ξεστομίζουμε πια, σχεδόν ξεδιάντροπα, άγνωστος σε άγνωστο παντού ! Στην αγορά. Στο κουρείο. Στο γήπεδο. Στη δουλειά. Στη σχολή. Παίρνουμε θάρρος, ο ένας απ’ τον άλλο. Το πιστεύουμε όλο και περισσότερο ! Το αποφασίζουμε όλο και πιο σταθερά ! Γίνηκε ρεύμα νίκης. Νίκης συλλογικής. Νίκης πολυκομματικής και πολύχρωμης ! Που όμως έχει κοινό στόχο:  Όχι πάλι ΑΥΤΟΥΣ ! Ποτέ ξανά !..
Θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι. Θα ακουστεί απ’ άκρη’ σ’ άκρη σ’ όλη την προδομένη χώρα. Θα ακουστεί δυνατά εκεί στις ανόητες Βρυξέλλες. Θ’ ακουστεί απ’ όλα τα ‘μέσα’ σ’ όλο τον κόσμο ! Σε δύση κι ανατολή: Δεν μπορείς να ταπεινώνεις έναν λαό ! Δεν μπορείς να του σηκώνεις το μεσαίο δάχτυλο γελοιοποιώντας τον πολιτισμό  του ! Δεν μπορείς να λες τεμπέλη τον κατακλεμμένο ! Ανεπρόκοπο αυτόν που μάζευε όλη του τη ζωή σαν το μυρμήγκι ! Διεφθαρμένο εκείνον που αφέθηκε απροστάτευτος στο κράτος της λαμογιάς και της μαφίας ! Δεν μπορείς να τσαλακώνεις τη ζωή του ! Δεν μπορείς να κλέβεις τους πόρους του ! Δεν μπορείς να υποθηκεύεις το μέλλον των παιδιών του: Γιατί μετά την Ύβρη, θα έλθει  η Νέμεση !
Κουρελόχαρτα θα μείνουν  τα χαρτιά με τις υπογραφές τους. Θα ραγίσει η κούφια Βαβέλ. Θα ριγήσει η εν πολλαίς αμαρτίαις Βαβυλώνα ! Θύελλα θα φυσήσει στις οθόνες της, απορημένα τα ανθρωπάκια της θα μείνουν να τις κοιτούν ! Θα είναι αργά, όμως για δάκρυα.
Θα είναι αργά, γιατί όλοι ΕΜΕΙΣ. Όλοι εμείς ΜΑΖΙ,  κόκκινοι, πορτοκαλιοί, γαλάζιοι, κίτρινοι, θα έχουμε φυτέψει κάτω απ’ το ματωμένο δέντρο της πλατείας Συντάγματος, τον αναπάντεχο σπόρο ενός άλλου μέλλοντος !

4 σχόλια:

 1. Μακάρι Θανάση.
  Αλλά πολύ φοβάμαι πως για να προκυρήξουν αυτοί εκλογές -όπως διαφαίνεται- θά'χουν κάνει τα κουμάντα τους. Δεν τους έχω για ριψοκίνδυνους.
  Και πάλι, μακάρι να γίνουμε επιτέλους απρόβλεπτοι. Μακάρι την ύστατη στιγμή να αστοχήσει το μεγάλο αυτο-χαστούκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στρατολάτη καλημέρα..

  Απλά βλέπουν πως όσο περνούν οι μέρες, η γελοιότητα περισσεύει και ΠΕΦΤΟΥΝ τα ποσοστά του Antonis. Οπότε πάει ΚΑΙ η συγκυβέρνηση !! Βέβαια να το ξέρουμε ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, προκειμένου να μείνουν στο παιχνίδι. Ο λαός πρέπει να αγρυπνά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φοβάμαι ότι ο δικομματισμός πάλι θα ξεπεράσει το 50%. Βλέπω γύρω μου μια σχετική συσπείρωση ειδικά του ΠΑΣΟΚ. Μακάρι να γίνουν κουρελόχαρτα. Πάντως εδώ και λίγες μαλώνω για τα αυτονόητα. Κι αν κρίνω από όσα βλέπω στο φατσοβιβλίο τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το 50% μου φαίνεται πολύ μεγάλο για να το πιάσουν. Στις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον ο Σαμαράς φαίνεται να έχει πάρει την κάτω βόλτα. Θα δείξει..

   Διαγραφή