Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Προεκλογικά διάφορα..


·       Παίρνει –λέμε τώρα- η Ν.Δ. ένα 25% μεθαύριο, τσιμπάει κι ο Βαγγέλης ένα 16%, σύνολον 25+16=41%, παράδειγμα είναι, μην τρομάζετε. Με την κατανομή των 250 εδρών, αυτό θα σήμαινε περίπου 62 γνήσιες έδρες για την Ν.Δ. και 40 για το ΠΑΣΟΚ. Με τις 102 αυτές κανονικές έδρες τους, όπως είναι φυσικό, όχι αυτοδυναμία, ούτε και συγκυβέρνηση θα μπορούσαν να κάνουν. Εάν δεν υπήρχε το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, και η κατανομή ίσχυε επί των 300 εδρών, πάλι με το 41% και οι δυο μαζί θα είχαν 123 βουλευτές. Mε 25% η ΝΔ, άλλωστε, ΜΕ το bonus μαζί, θα είχε 62+50=112 έδρες ΜΟΝΟΝ, και την αυτοδυναμία θα την κοιτούσε με τα κιάλια. Να γιατί είναι ΣΙΓΟΥΡΗ η συγκυβέρνηση ! Να γιατί οι δυο τους έχουν ΑΠΟ ΤΩΡΑ μοιράσει μέχρι και τα υπουργεία ! Μένει εσείς, τώρα, να σκεφτείτε πόσο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ είναι να εκμεταλλευτούν ΔΥΟ κόμματα μειοψηφίας, το bonus των 50 εδρών, για να ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ! Τι θα μας πουν;; Τι θα ψελλίσουν, όταν τους πεις πως ο νομοθέτης (έστω ο δικός τους) έδωσε τις 50 έδρες στο ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ, όχι βέβαια για να κάνει συγκυβέρνηση με το δεύτερο, αλλά για να βοηθηθεί στον σχηματισμό βιώσιμης (αυτοδύναμης) κυβέρνησης ;; Ποια δημοκρατική νομιμοποίηση θα έχει μια τέτοια ΑΠΑΤΗ;; Εκτός κι αν ελπίζετε πως, από ..σεμνοτυφία και πολιτική ευαισθησία, δεν θα το κάνουν και θα προτιμήσουν να ξανακάνουν εκλογές ! (Σας βλέπω εσάς τους ..τέσσερις στους δέκα, εκεί στο τελευταίο θρανίο)…


·       Τα έχωσε κανονικά χθες βράδυ ο Καμμένος στην κ. Στάη και τον ..συνοδό της, δημοσιογράφο κ. Φελέκη ! Μόνο που δεν αρπάχτηκαν ! Η κ. Στάη έχει και πολύχρονη εμπειρία και σίγουρα διαθέτει μια δημοσιογραφική αλλά και φυσική ευγένεια. Εκείνος όμως ο κ. Φελέκης δεν παίζεται ! Διευθυντής παλιώτερα του ‘Κόσμου του Επενδυτή’, την έκανε (λόγω οικονομικών δυσκολιών του εντύπου) και επί Παπανδρέου (2011) ανηφόρησε (βλέπε τοποθετήθηκε) στο κρατικό κανάλι (στην θέση του Ταγματάρχη). Αξιοκρατικά, βέβαια, καθώς όπως διαβάζω, είναι σύζυγος ευρωβουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ (!!) και λογογράφος του πρώην πρωθυπουργού !! Να με συγχωρέσετε, κυρία Έλλη μου, αλλά αυτός ο κύριος ούτε σας χρειάζεται, ούτε καλό κάνει στις συνεντεύξεις σας ! Όποτε –όχι μόνο χθες- τον είδα, υπήρξε και εκνευριστικός, αλλά και χωρίς προσχήματα ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ…

·       Αυτός ο Προβόπουλος (Τράπεζα της Ελλάδος) μάλλον θα ψηφίσει ..αριστερά !! Πώς βγαίνεις χριστιανέ μου, την επομένη που Βαγγέλης και Αντώνης έχουν τάξει λαγούς με πετραχήλια, διορθώσεις των αδικιών, σωτηρίες των δώρων, μειώσεις των φόρων, προστασίες των χαμηλοσυνταξιούχων κι άλλα εκατό καλούδια, και λες πως η ‘ύφεσις’ θα φτάσει στο 5%;; Αμ’ το άλλο;; Πως θα μειωθούν οι μισθοί 10% + 10% το 2012, 2013;; Τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν ;; Δεν το συζητώ ! Κάποια μυστική συμφωνία με τον …Περισσό έχει κάνει ο Προβόπουλος ! Ανίερη και σκοτεινή βεβαίως..

·       Εάν δεν το εμπεδώσατε, το ψηφοδέλτιο ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, μάλιστα η πρώτη θέση του, έχει αποκτήσει έναν χαρακτήρα ..ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ! Όταν, όμως, ο συμβολισμός αυτός είναι δυσνόητος, σκοτεινός, αφαιρετικός, κλπ, και κινδυνεύει να πέσει στο κενό (καθώς ο Έλλην ψηφοφόρος μάλλον είναι ηλίθιος και δεν θα τον ‘πιάσει’), οφείλουν οι αρχηγοί των κομμάτων, κατά την παρουσίαση των ονομάτων της λίστας, να τον επεξηγούν με απλό και κατανοητό τρόπο ! Έτσι ακριβώς, εχθές, ο κ. Βενιζέλος μας εξήγησε (χάριν και της καθηγητικής του άλλωστε ιδιότητος) πως ‘άρσις’ σημαίνει ‘σήκωμα’, κι αφού η ‘άρση βαρών’ ήτο το άθλημα του Πύρρου Δήμα, σημαίνει, επομένως, πως ‘σήκωνε βάρη’ (αυτά τα τεράστια με την μπάρα) !  ‘Όπως, λοιπόν, η πολυαγαπημένη μας πατρίδα πρέπει να ‘σηκώσει τα βάρη’, που παλιώτερα τα ‘σήκωνε’ –όπως είπαμε- ο Πύρρος, έτσι και τώρα που βάλαμε τον Πύρρο στο επικρατείας, αυτό, παιδάκια, συμβολίζει πως η πατρίδα μας θα ‘σηκώσει’ με επιτυχία τα βάρη, και θα βγει Ολυμπιονίκης, και ουάου ! Καταλάβατε όλα τα παιδάκια ;;; Οφείλω να σημειώσω, πως προσωπικά τα κατάλαβα όλα, εκτός ίσως από ένα: Εάν τα βάρη η πατρίδα θα τα σηκώσει ..ζετέ ή αρασέ, καθώς ο Πύρρος ήταν καλός και στα δύο. Για τον ίδιο τον Πύρρο, εγώ δεν θα πω απολύτως τίποτε. Κλάψαμε κάποτε όταν μας αποχαιρέτησε απ’ το βάθρο του νικητή κι αυτό δεν αλλάζει. Κανείς ..πολιτευτής δεν μπορεί να ‘λερώσει’ εύκολα τον Πύρρο.

4 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Καλημέρα Δήμο..

   Δεν το είχα διαβάσει. Πιάσε κόκκινο....

   Διαγραφή
 2. Ετσι,για να χαλαρώσεις,Θανάση...άσε τη Στάη και δες τι εγινε σε καφενειο της επαρχίας...
  "Πρόσφατο προεκλογικό, αμίμητο! Προ ημερών νεαρά,ευειδής υποψηφια, μιλούσε σε καφενείο χωριού της Πιερίας, ενώπιον των παππούδων,"Ψηφίστε με, είμαι νέα και όμορφη!"και το επαναλαμβάνει τρεις φορές προς εμπέδωσιν!Την τρίτη φορά ακούγεται δυνατά ενας παππούς,'Κουρ'τσούδι μ',ήρτις ιδώια να μας πεις να σι ψηφίσουμι ή να σι γ....με"!!!:))))"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα Vad..

   Κάνουν τελικά ζημιά αυτοί οι ..παππούδες !....

   Διαγραφή