Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Κανένα μούδιασμα..


Είναι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτό που οδηγεί, σχεδόν αυτονόητα, στην λύση της επόμενης μέρας: Να σχηματιστεί κυβέρνηση ‘ειδικού σκοπού’ (και συγκεκριμένου χρόνου) υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία:

· Θα καταγγείλει άμεσα τα δυο μνημόνια και την δανειακή σύμβαση ως άκυρα (υπογεγραμμένα από μη νομιμοποιημένη κυβέρνηση). Θα αρνηθεί οποιαδήποτε περαιτέρω δανεισμό. Θα αποπέμψει τρόικα και ΔΝΤ. Θα ενημερώσει τους δανειστές για πενταετή τουλάχιστον μονομερή διακοπή κάθε πληρωμής και για δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για να προσδιοριστεί το νόμιμο πραγματικό χρέος.

· Θα προσαρμόσει τους από κάποιο ποσό και πάνω μισθούς όλων των Δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις και τις κρατικές δαπάνες, ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, έτσι που να μην απολυθεί ούτε ένας, αλλά και για να στηριχθούν οι ήδη άνεργοι με ένα ελάχιστο εισόδημα. Το δεύτερο θα γίνει με ταυτόχρονη προστασία όσων θιγούν, από οποιαδήποτε μορφή ‘τραπεζικής βίας’, πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εισπρακτικών εταιρειών, κλπ.

· Θα αλλάξει το παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα με απλή αναλογική (ίσως με κάποιο πλαφόν), ώστε απ’ τη μια να μην νοθευτεί ξανά η λαϊκή βούληση κι απ’ την άλλη να απελευθερωθεί ο ψηφοφόρος από κάθε εκβιασμό.

· Θα νομοθετήσει το ασυμβίβαστο οποιασδήποτε πολιτικής διαφήμισης, εμφάνισης, προβολής, κλπ, με οποιοδήποτε ιδιωτικό Μ.Μ.Ε. ή έντυπο και θα ανοίξει ελεύθερα το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης ισόνομα σε όλα τα κόμματα. Ταυτόχρονα θα κατοχυρώσει δια νόμου, την ανεξαρτητοποίησή της από την εκτελεστική εξουσία, δίνοντας την διοίκησή της σε ανεξάρτητη επιτροπή δημοσιογράφων.

· Θα προκηρύξει κανονική προεκλογική περίοδο, με άνεση χρόνου, συζήτηση επί προγραμμάτων, κλπ, ώστε να αποφασίσει ανεμπόδιστα πλέον ο λαός, επί όλων των σοβαρών ζητημάτων, (σχεδιασμό οικονομίας, ευρώ-δραχμή, συνταγματικές αλλαγές, παιδεία, κοινωνικό κράτος, εργασιακά-συνδικαλισμό, μεταναστευτική πολιτική, ενέργεια, κλπ) για το από εδώ και μετά απελευθερωμένο μέλλον του.

Πράγματα νοικοκυρεμένα.

(Αυτά που έπρεπε να κάνει κι ο Γιωργάκης το 2009 αλλά ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ).

Θεωρώ πως η πρόταση για μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση, ενός τέτοιου συγκεκριμένου έργου, θα λάβει στην βουλή ευρεία και άνετη ψήφο εμπιστοσύνης. Εάν όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ την άλλη φορά, θα πάρει πάνω από 151 έδρες μόνος του.

Κανένα μούδιασμα επομένως.

Ας μουδιάσουν αυτοί που πρέπει.

8 σχόλια:

 1. Το μοιράζομαι στο facebook...
  Αυτή είναι μια καινούρια μέρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί'ν τούτου του facebook καλέ ??...

   Καλημέρα Γυριστρούλα ! Είναι πράγματι μια άλλη μέρα. Καταλήγω στις συγκεκριμένες ενέργειες γιατί
   1. Ψηφίσαμε κατά του μνημονίου (αναμφίβολα)
   2. Ψηφίσαμε υπερ της παραμονής στην Ευρώπη (αναμφίβολα)
   3. Το πείραμα των δανειστών κατέρρευσε (αναμφίβολα)
   4. Ο εκλογικός νόμος γελοιοποιήθηκε (αναμφίβολα)
   5. Τα παπαγαλάκια δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτε (αναμφίβολα)

   Αυτά είναι τα σίγουρα μηνύματα των εκλογών. Όποιος δεν τα βλέπει (ή κάνει πως δεν τα βλέπει) κακό του κεφαλιού του.

   Διαγραφή
 2. Εσύ πρώτος δεν τα βλέπεις... αναμφίβολα! Γιατί ΔΕΝ ψηφίσαμε κατά του μνημονίου (άθροισε ψήφους, αλλά ΚΑΙ αυτών που έμειναν έξω), δεν ψηφίσαμε υπέρ της Ευρώπης (δεν μας ρώτησαν σχετικά), το πείραμα των δανειστών ασφαλώς δεν πέτυχε, αλλά το υποστηρίζουν σθεναρά ..οι δανειστές και αν συνεχίσουν ...καήκαμε, και -δυστυχώς για τις ανόητες απλουστεύσεις- σχεδόν ποτέ τα πράγματα δεν είναι μαύρα - άσπρα, αλλά γκρίζα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε Ανώνυμε..

   Κι όμως. Τα δύο κυρίαρχα 'μνημονιακά' κόμματα έπαθαν νίλα. Οι μεγάλες απώλειές τους πήγαν και στις δύο περιπτώσεις σε δυο κόμματα που κατ αρχήν έθεσαν θέμα καταγγελίας του μνημονίου. Το ΚΚΕ που ήταν το μόνο κόμμα υπερ της εξόδου απ' την ΕΕ δεν πριμοδοτήθηκε ιδιαίτερα. Φαντάζομαι πως συμφωνούμε στο 4 και στο 5 (δεν γράφετε κάτι)..

   Εγώ δεν λέω πως ψηφίσαμε ούτε άριστα, ούτε μέτρια, ούτε κακά. Περιγράφω το πρώτο-πρώτο μήνυμα που βγήκε απ' την κάλπη. Το ποιός, πώς, κλπ θα το 'διαχειριστεί', δεν είμαι βέβαια μάντης. Πρώτος άλλωστε την εντολή θα την λάβει ο κ. Σαμαράς.

   Θα δείξει...

   Διαγραφή
 3. Θανάση ξύπνα βράδιασε πάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε Ανώνυμε καλησπέρα..

   Δεν ξέρω βέβαια εάν είστε ο ίδιο 'ανώνυμος' με τον προηγούμενο αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία..

   Έχω ειλικρινά βαρεθεί από εχθές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μέχρι και σήμερα, έως λίγο πριν, να παρακολουθώ σε ΟΛΑ τα κανάλια μια συνεχιζόμενη τρομοκρατία δήθεν διαφόρων 'αναλυτών', διαφόρων κομματικών δημοσιογράφων, διαφόρων πάσης φύσεως, τέλος πάντων, να μετράνε και να ξαναμετράνε τα κουκιά. Να 'αναλύουν' τις στρατηγικές του ΣΥΡΙΖΑ ή μάλλον 'του Τσίπρα'. Να εξηγούν και να ματαεξηγούν πως 'διαπραγμάτευση' μπορεί να γίνεται 'τώρα με τον Ολάντ' (το 53 του Ολάντ είναι πιο 'βαρύ' απ' το 32 του δικομματισμού) αλλά άλλο αυτό κι άλλο καταγγελία, κλπ κλπ κλπ...

   Θα με συγχωρήσετε, αλλά κανείς δεν ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. Κανείς δεν έχει καταλάβει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα, και πως ούτε επιτρέπεται ούτε και μπορείς να το 'αναλύσεις' όπως αναλύεις το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ. Κανείς δεν αντιλήφθηκε πως ο Καμμένος συνέβαλε στην αποτροπή της συγκυβέρνησης που θα ΕΙΧΑΜΕ ΤΩΡΑ (και θα την κοιτούσαμε στα μάτια να μας πηδάει) ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ βγήκε με έναν αριστερό ρομαντισμό, με μια νεανική ικμάδα, και ΒΓΗΚΕ ΑΠ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ εκείνο το απόγευμα στη Βουλή και τους φώναξε 'προδότες και δωσίλογους'. Αυτοί οι ΔΥΟ φίλε ανώνυμε ΚΕΡΔΙΣΑΝ, και δεν χρειάζεται να το πω εγώ, μπορείτε να το δείτε σήμερα και χθες στα πρόσωπα των ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ. Που ο ένας δεν βγάζει ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ σήμερα για την 'αυτοδυναμία' που έβαζε στόχο, ο άλλος το παίζει 'τρίτο κόμμα' σαν συνεσταλμένη παρθένα, ποιός;; Αυτός που κουνούσε το δάχτυλο και έβριζε 'τζάμπα μάγκες' έχοντας τα κότσια των ...δανειστών στην τσεπούλα του !

   ΚΑΝΕΙΣ δεν ΘΕΛΕΙ να καταλάβει πως ετούτος ο λαός, στην άγνοια και στην αμορφωσιά του, χθες, έδειξε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ να τους στείλει στον αγύριστο, και θα τους είχε παραχώσει πιο βαθειά, εάν δεν τον είχαν παραμυθιάσει και τρομοκρατήσει επί δύο χρόνια με όλα τους τα παπαγαλάκια.

   Δεν πειράζει. Καλύτερα τυφλοί αντίπαλοι. Το πουλάκι έχει πετάξει πια. Τα χαρτιά που υπέγραψαν θα γίνουν κουραλόχαρτα χωρίς καμιά αξία. Στάθηκαν όρτσα στον λαό, νομίζοντας πως κάπως θα τον τουμπάρουν πάλι. Δεν έχουν καταλάβει ακόμη, πως το πάρτι τελείωσε...

   Διαγραφή
 4. Τα έλεγε πριν τις εκλογές τα λέει και τώρα. Το θέμα είναι αν ετοιμάστηκε να πολεμήσει ή να κυβερνήσει. Το δεύτερο στην παρούσα φάση δε μας αρκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελπίζουμε το πρώτο βέβαια Δήμο μου. Προσωπικά, έτσι που ήταν τα κουκιά δεν ξέρω εάν έκανε σωστά που πήρε την εντολή. Θα μπορούσε κάλλιστα να πει, πως δεδομένης της αδυναμίας αριστερής πλειοψηφίας, βράστε στο ζουμί σας και πάμε σε εκλογές. Αλλά, ούτε βέβαια απαιτώ απ' τον Τσίπρα (τον ΣΥΡΙΖΑ) επιδεξιότητα σε παιχνίδια που και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα ξέρουν καλύτερα να τα παίξουν.

   Αυτή τη στιγμή θεωρώ πως ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ. Να πεί δηλαδή, πως εγώ έχω μόνο 51 ενώ εσείς έχετε μαζί 149 χάρη στο καλπονοθευτικό σας σύστημα. Απ' αριστερά μου έχω το ΚΚΕ κλεισμένο στον Περισσό. Δίπλα μου τον Κουβέλη αλλά με ελάχιστες έδρες. Πάρα κει τον Καμμένο, που όμως είναι καραδεξιός. Εσάς τους ΔΥΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ μετά τά όσα έχετε κάνει, επομένως για να με πείσετε για την 'ανοχή' σας, στείλτε πρώτα τις επιστολές, και μετά βλέπουμε. Τώρα, για τον πόλεμο εκεί, επίσης να πει την αλήθεια: ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΤΕ. Και βέβαια, να πεί και προς τον κόσμο την αλήθεια, πως ΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ εάν η ευρώπη ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, μπορεί να οδηγήσει και ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ.

   Διαγραφή