Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Η Χρυσή Αυγή στην Βουλή


·         Όποιος θεωρεί πως αποτελεί ‘πρόβλημα’ για την ‘δημοκρατική’ μας ζωή η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή θεωρώ πως πλανάται. Προτιμώ μια επίσημη, ορατή, κοινοβουλευτική ‘Χρυσή Αυγή’ απ’ την άδηλη και υποχθόνια. Στην Βουλή η Χρυσή Αυγή θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αρθρώσει τον πολιτικό της λόγο, από μόνο του αυτό είναι θετικό.

·         Όποιος θεωρεί πως αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το φαινόμενο της ανόδου της εθνικιστικής δεξιάς όταν την παρουσιάζει ως γραφική ή προσπαθεί να την γελοιοποιήσει ή –το χειρότερο- να την θέσει υπό ‘παρανομία’ επίσης πλανάται. Όποιος θεωρεί πως οι πλέον των 400.000 συμπολίτες μας, που ψήφισαν την Κυριακή Χρυσή Αυγή ήσαν απλά ‘ανεγκέφαλοι’ ή ‘μεθυσμένοι’ ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, στρουθοκαμηλίζει.

·         Την αλήθεια μάλλον δεν αντιλαμβάνεται ούτε ο αρχηγός της ίδιας της Χρυσής Αυγής, εάν θεωρεί πως έβαλε στην τσέπη του 400.000 πολίτες. Η δήλωση πως η ‘επανάσταση ξεκίνησε’, εάν ήταν ειλικρινής, δύσκολα θα επαληθευτεί.

·         Είναι βιαστικό το συμπέρασμα πως η Χρυσή Αυγή πριμοδοτήθηκε στις εκλογές αυτές κατα λάθος απ’ την ‘αποτυχία της μεταναστευτικής’ πολιτικής. Καθόλου δεν απέτυχε η πολιτική αυτή, ήταν εξ αρχής σχεδιασμένη και συμφωνημένη. Ήταν υπογεγραμμένη σε Ευρωπαϊκές συνθήκες απ’ τους ίδιους τους κυβερνώντες. Εν γνώσει τους πως αυτό μεταξύ άλλων θα έφερνε την άνοδο της εθνικιστικής δεξιάς (όπως είχε εξ άλλου γίνει και αλλού). Το όνειρό τους, άλλωστε, για ένα φρέσκο, άφθονο, φτηνό, νέο προλεταριάτο (που η μεσαία αστική τάξη υιοθέτησε πάρα πολύ εύκολα) δεν έχει καθόλου εγκαταλειφθεί.

·         Ο μετανάστης που εισβάλει σ’ ένα σπίτι παρανομεί. Το ίδιο όμως παρανομεί και ο αστυνομικός που παραπέμπει το θύμα στην Χρυσή Αυγή. Το ίδιο παρανομεί τυπικά και η ίδια η παράταξή , εφόσον οδηγείται σε αυτοδικία. Το μέλος (όχι ο απλός ψηφοφόρος) της Χρυσής Αυγής, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αναρωτηθεί, γιατί η πρώτη παρανομία (του μετανάστη) δεν τιμωρείται απ’ το επίσημο όργανο που είναι η αστυνομία. Επίσης να αναρωτηθεί γιατί δεν γίνεται μια ΕΔΕ για το ποιος αστυνομικός ήταν εκείνος που έδωσε το τηλέφωνο της παράταξης στο θύμα. Τέλος γιατί αυτά όλα γίνονται επί υπουργίας του κ. Χρυσοχοϊδη, του κ. Παπουτσή, κλπ.

·         Το σχεδόν ευχολογικό πως ‘Ο Έλληνας δεν είναι φασίστας’ είναι επικίνδυνα επιπόλαιο. Φασισμός είναι μια συμπεριφορά σε ένα τεράστιο εύρος καθημερινών πρακτικών που συναντάμε και ‘στα καλύτερα σπίτια’.  Θέλει και επαγρύπνηση και δουλειά πολλή για να μην αυγατίσει. Θέλει παιδεία και δημοκρατία ήδη απ’ την οικογένεια. Θέλει ανοιχτά μάτια μπροστά στον καθρέφτη. Υπό την έννοια αυτή, η είσοδος της Χρυσής Αυγής μπορεί να αποτελεί  βήμα συνειδητοποίησης της κοινωνίας μας.

4 σχόλια:

 1. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο φανερώνεται πιο καλά ο κώλος της...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε ανώνυμε, ακριβώς αυτό ήθελα να πω, πως μιά τέτοια αντιμετώπιση, (σαν την δική σας) με ύβρεις και αφορισμούς, ούτε εξηγεί ούτε αντιμετωπίζει οτιδήποτε...

   Διαγραφή
 2. Αυτά δε γίνονται μόνο υπό τον Παπουτσή ή το Χρυσοχοΐδη. Είναι βαθύτερο το θέμα. Δεν ψήφισαν αριστεροί τη Χρυσή Αυγή. Κατά βάση (30% ήταν της ΝΔ, 23% του ΛΑΟΣ, 10% από το ΠΑΣΟΚ κλπ) ήταν πολίτες που ήδη είχαν ακροδεξιές καταβολές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Δήμο μου, απλά δεν μπορούσα να θυμηθώ κάποιον υπουργό Δημ Τάξης επί ΝΔ. Ασφαλώς και δεν είναι 'συγγενείς' με την αριστερά (με την ευρεία σημασία). Ωστόσο, το γεγονός πως η κυρίαρχη τάξη τους 'φιλοξενεί' είναι αναμφίβολο. Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για τον έρωτα της επίσημης αστυνομίας με τέτοιες ομάδες. Σίγουρη είναι και η σχέση τους με τον χουλιγκανισμό στους γνωστούς 'στρατούς' των μεγάλων ΠΑΕ, που ξέρουμε ποιοί τους συντηρούν και γιατί.Θυμόμαστε όλοι μας πρόσφατα το περιστατικό στην ίδια τη Σχολή Ευελπίδων με τον ύμνο της χούντας κλπ. Επομένως το σύστημα κάτι τους χρειάζεται. Κάπου τους χρησιμοποιεί. Για κάποιον λόγο τους κρατά σε ένα είδος 'ετοιμότητας'...

   Διαγραφή