Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Ευχή και κατάρα ..Αλέξη !!


Δεν ξέρω –κανείς δεν ξέρει- εάν ο ΣΥΡΙΖΑ  βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές που έρχονται. Προσπαθεί ο λαός. Από ένστικτο –μέσα σ’ ένα απίθανο περιβάλλον τρομοκρατίας και προπαγάνδας- πως πρέπει να αποτινάξει από πάνω του το ‘πολιτικό λίπος’ (εκδικούμαι τους τεχνοκράτες) του δικομματισμού.
Ότι και να βγάλουν, πάντως, οι κάλπες στις 17 του Ιούνη. Ακόμη κι αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα και καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, ξέρουμε όλοι μας καλά πως αυτό που επιχειρείται έχει κοντά πόδια. Πως δεν βγάζει πουθενά. Πως σύντομα, όπως και να ‘χει, έρχεται η ώρα της αριστεράς. Προσωπικά πάω στην κάλπη χωρίς τέτοιο άγχος.
Mετά τα αποτελέσματα του Μαΐου, ελπίζουμε αυτή η ώρα να έχει έλθει τώρα. Απ’ την άλλη, άθελά μας, γνωρίζοντας την καμένη γη που θα παραλάβει (η αριστερά), μας πιάνει κι ένα άγχος, θα τα καταφέρει, δεν θα τα καταφέρει. Μας πιάνει το άγχος, μην, τελικά κάτι τέτοιο πάει συνολικά πίσω την κοινή υπόθεση. Γιατί –κι αυτό είναι σίγουρο- το σύστημα δεν πρόκειται να παραδοθεί. Εάν τώρα εμφανίζεται λυσσαλέο, χίλιες φορές πιο άγριο θα γίνει, άμα χάσει την κουτάλα που το τάιζε. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.
Αγχώνονται πολλοί από εμάς, γνωρίζοντας την καμένη γη που μας κληροδοτούν οι δικομματικοί, μην ‘σκάσει η βόμβα στα χέρια’ μας. Με την βόμβα αυτή εννοούν βέβαια μια χρεοκοπία. Ίσως την έξοδο απ’ το ευρώ. Τέτοια. Ξέρουν, πως τότε το σύστημα θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί την περιπέτεια, να αναλάβει ως ‘σωτήρας’ πάλι τα ηνία. Όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ. Η ‘χρεοκοπία’ έχει ήδη συμβεί ο λαός το ξέρει. Η έξοδος απ’ το ευρώ, ούτε απ’ τις δικές μας (σαν Ελλάδα) διαθέσεις απόλυτα εξαρτάται, ούτε και τελικά ενδιαφέρει τον λαό αυτή καθεαυτή, ότι και να λεν οι δημοσκοπήσεις.
Το πραγματικό άγχος. Η μόνη πραγματική βόμβα, είναι η αριστερά, αναλαμβάνοντας  το κυβερνητικό έργο να ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. Σκοτισμένη απ’ τα μυριάδες προβλήματα που θα πέσουν στις πλάτες της, να του ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΝΩΤΑ. Μπλεγμένη στα γρανάζια των υπουργείων που θα αναλάβει, να πάψει να τον ΑΚΟΥΕΙ. Τότε θα έχει συμβεί το πραγματικά ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΟ. Τότε, θα έχει ‘σκάσει’ πραγματική βόμβα.
Διαβάζω με ευχαρίστηση πως ο Τσίπρας μίλησε χθες σε λαϊκή συνέλευση. Πως άκουσε και απάντησε σε ερωτήματα του κόσμου. Βλέπω στις φωτογραφίες με ευχαρίστηση, πλατεία γεμάτη όχι με πλαστικές σημαιούλες, αλλά επιτέλους, με ΠΟΛΙΤΕΣ. Όσο η αριστερά δεν απολέσει τον ομφάλιο λώρο που την συνδέει με την κοινωνία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ! Αυτό δεν είχαμε ποτέ μας σ’ όλη την μεταπολίτευση: Έναν ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ να κατεβαίνει σε πραγματικές ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ !
Ευχή και κατάρα, λοιπόν,  ..Αλέξη ! Μείνε και μετά τις εκλογές κοντά μας ! Γιατί ‘αριστερά’ μόνο δίπλα στον λαό μπορεί να υπάρξει._

1 σχόλιο:

  1. Έτσι, ακριβώς. Όσο καμμένη και να είναι η γη, όσο χάος και να υπάρχει εμπρός μας, όσο η αριστερά συνδέεται με την κοινωνία και δεν τη φοβάται, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εκείνοι που φοβούνται την κοινωνική αντιπολίτευση δεν είναι οι αριστεροί, αλλά οι (νεο)φιλελεύθεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή