Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Πλήρης ανατροπή !!


Νέα σημερινή δημοσκόπηση, εξακολουθεί να βγάζει τον ΣΥΡΙΖΑ σαν πρώτο κόμμα, με το ΠΑΣΟΚ να φτάνει στα επίπεδα του 10% και την ΝΔ να συρρικνώνεται κι άλλο. Ήδη σπεύδουν όλες οι δυνάμεις του κατεστημένου, εντός και εκτός της χώρας να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό, υπό την απειλή της εξόδου απ’ το ευρώ και της άτακτης χρεοκοπίας. Τα κόμματα εκτός Βουλής, υπό το συγκρουσιακό κλίμα που φουντώνει, φαίνονται να χάνουν περαιτέρω τα ποσοστά τους, στην σημερινή μάλιστα δημοσκόπηση ακόμη και η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται οριακά πάνω απ’ το 3%.
Όπως όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή, οι επαναληπτικές εκλογές θα αποτελέσουν απλά την ληξιαρχική πράξη του τέλους του παλιού κομματικού τοπίου, με τον οριστικό θάνατο του δικομματισμού, όπως τον γνωρίσαμε. Επίσης ξεκαθαρίζουν το μήνυμα προς την Ευρώπη, πως οι πολιτικές της άγριας λιτότητας, της εξαθλίωσης και των αυτοκτονιών απλά δεν είναι ανεκτές.
Οι σημερινές αποφάσεις του κ. Βενιζέλου, δείχνουν πως ο ίδιος έχει κατανοήσει την ιστορική στιγμή και σπεύδει να γκρεμίσει το παλιό ΠΑΣΟΚ, ατενίζοντας το μέλλον από μηδενική βάση. Ο κ. Σαμαράς, παρά τρίχα πρωθυπουργός μειοψηφίας και μόλις διασωθείς στις 6 του Μάη, φαίνεται πως σύντομα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, με πρόχειρο αντικαταστάτη του, τον κ. Καμμένο, που βρέθηκε την σωστή ιστορική στιγμή, στο σωστό σημείο. Σε ‘περιπέτειες’, τέλος,  μπαίνει αναμφίβολα και η ηγεσία του ΚΚΕ, καθώς  μάλλον και η δική της μονολιθικότητα δεν επιβραβεύεται απ’ τις δημοσκοπήσεις.
Πρόκειται για μια απίστευτη ανατροπή, που δεν νομίζω να έχουμε ξαναδεί. Τρίβουμε τα μάτια μας. Τσιμπιόμαστε. Ο λαός όπως όλα δείχνουν την επαναληπτική φορά, θα ξεκαθαρίσει την επιθυμία του, ώστε να μην μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι ανοησίες  πως ο ψηφοφόρος διέσπειρε τις δυνάμεις του επειδή ήθελε ‘συγκυβέρνηση’, ‘οικουμενική’ (λες κι ήξερε τα αποτελέσματα), καταρρίπτονται. Απίστευτο, τέλος είναι και το θάρρος που δείχνει στην τρομοκρατική λαίλαπα που έχει ξεσπάσει.
Η ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια. Φαίνεται πως λύνονται πια τα χέρια του, και θα έχει την δυνατότητα πλήρους διαχείρισης της κατάστασης, ακόμη και οποιουδήποτε ελιγμού όσο ο λαός θα τον νοιώθει αληθινά στο πλάι του. Είναι περιττό να πω, πως πάλι θα πρέπει να κινηθεί σε ενωτική κατεύθυνση, κάθε είδους ‘αλαζονεία’ δεν θα του συγχωρεθεί και θα αφήσει τον λαό απελπισμένο χωρίς καμιά πλέον ελπίδα.
Επειδή, τέλος, το σύστημα είναι πανίσχυρο κι επειδή κρίνονται πολλά, ο λαός οφείλει σ’ όλη την προεκλογική αυτή περίοδο να επαγρυπνά.

1 σχόλιο:

  1. Πιο πολύ πονάει ο Σαμαράς. Αν χάσει στις εκλογές φεύγει από Πρόεδρος σίγουρα και δε θα μπορέσει να γίνει και πρωθυπουργός που τόσο το ονειρεύονταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή