Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Όχι με την γλώσσα τους !...


Το απείρως χειρότερο σενάριο που θα μπορούσα προσωπικά να φανταστώ θα ήταν η ‘διολίσθηση’ μιας νικήτριας αριστεράς σε απλό διαχειριστή της καπιταλιστικής οικονομίας. Γιατί, ακόμη και εάν ο κ. Σαμαράς κερδίσει, τελικά, στις προσεχείς εκλογές. Ακόμη και εάν μπορέσει να σχηματίσει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη κι αν επιμείνουν τα δυο αυτά κόμματα-μαριονέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου στην περαιτέρω εφαρμογή του μνημονίου (με όποιες χαλαρωτικές μετατροπές). Ακόμη και τότε, βραχύβια θα είναι η ζωή τους, αργά ή γρήγορα θα έλθει η ώρα για μια κυβέρνηση της αριστεράς.
Δεν πρέπει η αριστερά, (ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα συγκυρία) στην περίπτωση που είναι νικήτρια στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, να παγιδευτεί στα γρανάζια μιας αστικής, φασίζουσας τελικά νοοτροπίας. Το έχω ξαναπεί, η αριστερά όχι μόνο δεν μπορεί, ούτε και πρέπει να παίξει στο γήπεδό τους. Με την έννοια αυτή, οφείλει να γίνει πιο αιχμηρή και ξεκάθαρη και στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Μπροστά στον καθρέφτη οφείλουμε μάτια ανοιχτά.
Ακούσαμε ‘αριστερή’ πολιτική χθες στην ανακοίνωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική διατύπωση των προτάσεών του; Ασφαλώς και ακούσαμε: Την ακύρωση του μνημονίου και των μέτρων του, την οποία επιμένουν καμπόσοι να αμφισβητούν. Τον έλεγχο των τραπεζών, επιτέλους. Την φορολόγηση του κεφαλαίου, επίσης επιτέλους. Την αποκατάσταση των εργασιακών συμβάσεων και την επαναφορά της μετενέργειας. Την σταδιακή κοινωνικοποίηση των ΔΕΚΟ και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, πιθανώς το πλέον κρίσιμο και βασικό. Την αλλαγή της παραγωγικής πολιτικής. Τον στόχο για ένα ευρύ πλαίσιο δημόσιων επενδύσεων. Τον δημόσιο προσανατολισμό στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια. Την ανακατεύθυνση των κατασταλτικών μηχανισμών στην πραγματική παρανομία ασχέτως προέλευσης. Το ξεκαθάρισμα στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης.
Τι δεν μας ‘άρεσε’; Πως όλα αυτά γίνεται σαφής προσπάθεια να τυλιχθούν σε ένα περιτύλιγμα αστικού καθωσπρεπισμού. Πως γίνεται σαφής προσπάθεια να ‘μην ξεστομιστούν’  οι δυσκολίες –που εμείς όλοι, ο λαός, ξέρουμε καλά πως θα είναι πολλές-, λες και υπάρχουν πλέον μυστικά σ’ αυτό το χωριό ! Πως τσιμπάει (ο ΣΥΡΙΖΑ) στην επίθεση που του γίνεται ως ανώριμου, αναξιόπιστου, κλπ και σπεύδει να επιδείξει την ‘σοβαρότητα’ και την ‘υπευθυνότητα’, εκείνη που δεν θα ‘τρομάξει’ τον περίφημο ‘νοικοκύρη’. Τσιμπάει στην ανηλεή προπαγάνδα των τρομοκρατών, και σπεύδει να δείξει ‘υπεύθυνος και να εγγυηθεί’ (πόσες φορές δεν μέτρησα το είπε χθες ο Αλέξης) την ‘ευρωπαϊκή πορεία και την παραμονή στο ευρώ’ κλπ. Που τσιμπάει και παλεύει επί δέκα λεπτά να ‘αποδείξει’ πως ‘το μνημόνιο θα μας διώξει απ’ το ευρώ’, λες και χεστήκαμε για το ευρώ τους ! Που τσιμπάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λόγος του ξαφνικά αποκτά ένα άρωμα ‘παροχολογίας’, και μας σηκώνεται η τρίχα, πόσο μοιάζει με των ..άλλων ! Που τσιμπάει στην ‘ελιτίστικη’ κριτική που του γίνεται πανταχόθεν και σπεύδει να δείξει στην κάμερα τον κουστουμαρισμένο –αίφνης- Δραγασάκη ! Ε λοιπόν ! Μας ζώνουν τα φίδια με τα κουστουμάκια !...
Μπορώ να αντιληφθώ τις εκλογικές στρατηγικές. Όταν όμως, έχεις στο οπλοστάσιο την αριστερή σου ιδεολογία. Όταν δεν χαμπαριάζεις από συμφέροντα κι είσαι αποφασισμένος να σταθείς δίπλα στον λαό. Όταν έχει –και έχει πράγματι- ακυρωθεί το μνημόνιο και η πολιτική του μέσα σου. Όταν ξέρεις καλά πως δεν είναι για σένα ‘πραγματική οικονομία’ η δική τους ‘πραγματική οικονομία’ (της φούσκας και των προεξοφλημένων αποδόσεων), αλλά είναι ο …γεωργός, ο εργάτης, το γκαρσόνι, ο υπάλληλος, ο αστυνόμος στο πεζοδρόμιο, ακόμη κι ο μαυρούλης που καθαρίζει τα τζάμια στο φανάρι. Όταν πιστεύεις πραγματικά –κι αυτό σημαίνουν οι κοινωνικοποιήσεις που χλευάζουν οι διάφοροι ανόητοι σήμερα- στο δημόσιο αγαθό, σαν κοινωνική αγκαλιά και φροντίδα. Όταν ξέρεις –και το ξέρεις- πως τα golden boys πρέπει να εκλείψουν (το είπες και ρητά χθες). Τότε, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να το ‘παίξεις’ κάπως. Δεν χρειάζεται να πείσεις κανέναν  ‘νοικοκύρη’ –σαν αυτούς που ψηφίζουν Βενιζέλο και Σαμαρά- γιατί απλούστατα αυτός ο ‘νοικοκύρης’ θα την κάνει πρώτος-πρώτος, όταν στριμώξουν τα πράγματα !
Η αριστερά δεν πρέπει να ΖΗΤΑ την ψήφο των ‘νοικοκυραίων’ αυτών. Ας ψηφίσουν Σαμαρά και …Τζήμερο. Την αριστερά την θέλουμε να μας ..ξεβολέψει ! Να μας ξυπνήσει απ τον θανατηφόρο λήθαργό μας ! Να κάψει με φωτιά το σάπιο, δεν καίγεται αλλιώς ! Το είπε, άλλωστε, πολύ καλύτερα από όλους, και κάποιος άλλος: Δεν έρχομαι να φέρω την ειρήνη. Πόλεμο έρχομαι ν’ αρχίσω !....

2 σχόλια:

  1. Μπράβο!!! Ωραίο κέιμενο. Συμφωνώ απόλυτα περί στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Λαό. Να πεί ξεκάθρα πράγματα και να φύγουμε προς τα μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θενκς Ανώνυμε (και νόμιζα πως ήμουν μόνος..))))

      Διαγραφή