Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Ποιός 'Φωτόπουλος' ;;;...


Οι διαρθρωτικές αλλαγές που επιβάλλονται απ’ το ‘καλό μνημόνιο’, τις οποίες ‘έπρεπε και χωρίς μνημόνιο να κάνουμε’ μπορούν να χωρισθούν σε δυο κατηγορίες.
Η πρώτη κατηγορία είναι εκείνη που αφορά στην ισοπέδωση μισθών και συντάξεων (δεν έτρεχε στις Βρυξέλλες άδικα ο κ. Δασκαλόπουλος το 2009), την ‘Βουλγαροποίηση’ τους, χάρη στην περίφημη ‘ανταγωνιστικότητα’ (του κεφαλαίου και των κερδών του, βεβαίως-βεβαίως). Πρόκειται για τις διαρθρωτικές αλλαγές που σε μεγάλο ποσοστό ΕΓΙΝΑΝ (με το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, την κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, την διόγκωση της ανεργίας και μαζί της, της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, κλπ). Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, τελευταία ‘θύματά’ τους θα είναι μου φαίνεται τα ‘ειδικά μισθολόγια’, με αριστερή μάλιστα επιχειρηματολογία.
Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία είναι αυτή που αναφέρεται στο πλιάτσικο. Περιλαμβάνει την ‘απελευθέρωση των επαγγελμάτων’ (να ανοίξει επίσημα η πόρτα στην μεγάλης κλίμακας επιχειρηματικότητα), την ‘πάταξη της φοροδιαφυγής’ (ώστε κάποτε οι Τράπεζες να ξανακάνουν τα χωράφια και τα ντουβάρια ..δισεκατομμύρια), την ‘αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας’ (Η Γερμανία έχει βάλει στο μάτι ήλιο και νερά, που δεν έχει), και, τέλος, τις ‘αποκρατικοποιήσεις’ (πάει να πει, με το χρηματιστήριο στις 500 μονάδες, ποιο κοράκι δεν θα έλθει να ξεδιαλέξει ό τι καλό έχει απομείνει)…
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας, εδώ δεν πρόκειται για κάποιες ‘διορθώσεις’ που τόσα χρόνια τα καλά μας κόμματα εξουσίας, προσπαθούσαν για το καλό του τόπου, και οι ‘κακοί συνδικαλιστές’ του φρικτού ‘κομματικού κράτους’, αλλά και της αριστεράς, εμπόδισαν. Επί δυόμιση χρόνια τώρα, οι ‘συνδικαλιστές’ υπέστησαν σαν δημόσιοι υπάλληλοι τις οριζόντιες περικοπές όλων, χωρίς κανένα κόμμα να νοιαστεί και πολύ. Επί δυόμιση χρόνια αντέδρασαν άγρια, θα θυμάστε τις αφίσες εναντίων του Παπανδρέου, που κόλλαγε η ίδια η ..ΠΑΣΚΕ ! Τον τελευταίο καιρό, όλοι χαζεύουμε τις μετατοπίσεις ακόμη και ιστορικών συνδικαλιστικών στελεχών, που το ένα μετά το άλλο, εγκαταλείπουν (αν όχι κομματικά, τουλάχιστον εκλογικά) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να ενισχύσουν ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένο, κλπ. Η καραμελίτσα, πως ο εχθρός ήταν ο ‘κακός συνδικαλισμός’, το ‘κομματικό κράτος’ τελείωσε πλέον. Δεν μιλάμε πια για μικροσυμφέροντα που συντηρούν την απραξία, ή που υπαγορεύουν τις πολιτικές: Οι πολιτικοί τους εγκατέλειψαν. Κι ο συνδικαλισμός, κακός-καλός, εάν αφαιρέσουμε κάποιες ‘κεφαλές’, αποδεικνύεται ‘εχθρός του συστήματος’, και, τελικά, γραμμή άμυνας της εργασίας και της δημοκρατίας.
Με δύο, απ’ τα τρία κόμματα που κυβερνούν, να ευθύνονται πολιτικά για την χρεοκοπία της χώρας. Με τα δυο κόμματα να ευθύνονται πολιτικά για την παραγραφή και την ασυλία (ακόμη και αναδρομικά κάποιες φορές) όλων των υπεύθυνων στελεχών τους. Με τα δυο κόμματα να κλείνουν (με σπουδή) με 200 ψωροεκατομμυριάκια, την υπόθεση της Siemens, που τα ίδια είχαν στην εξεταστική υπολογίσει πως επέφερε ζημιά άνω των 2 δις ! Με τα δυο κόμματα να ευθύνονται πολιτικά για την φυγάδευση του Χριστοφοράκου, και να απολαμβάνουν την Γερμανική ομερτά, σε σχέση με τα ονόματα που χρηματίστηκαν. Με τα δυο κόμματα να μην ενοχλούν καν, τους Γερμανούς του ‘Ελ. Βενιζέλος’ να αποδώσουν τα 500.000.000 ευρώ ΦΠΑ που χρωστούν (γιατί τάχα;). Με τα δυο κόμματα, να έχουν δηλώσει ξεδιάντροπα την πρόθεσή τους να δώσουν ακόμη και ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ δημόσιες εταιρείες (πχ ΟΠΑΠ), νομίζω πως κανείς δεν έχει την παραμικρή ψευδαίσθηση πλέον, πως εδώ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, σε προφανή σχέση με ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ξένα και ντόπια !
Καλά το είπε ο κ. Καμμένος.
Ο Θεός να μας φυλάει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου