Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Το 'Βαθύ ΠΑΣΟΚ' στον ΣΥΡΙΖΑ !...


Μένουν κάπου δέκα ημέρες μέχρι τις εκλογές και η συνεχής κλιμάκωση της ντόπιας μα και της ‘ξένης’ επίθεσης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει στους ψηφοφόρους πως το ρεύμα βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση. Κατεύθυνση που επιθυμεί απ’ τη μια να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ το παλιό σαπισμένο πολιτικό σκηνικό (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) κι απ’ την άλλη να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ όσο μπορεί περισσότερο προς την ΕΥΡΩΠΗ για τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ που βρήκε την ευκαιρία (χάρη στις εγκληματικές αμέλειες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) να επιβάλει.
Ένα απ’ τα τελευταία ‘όπλα’ των αντιπάλων του, ήταν η ευρέως και πολλαπλώς διατυπωμένη άποψη, πως ‘το ΠΑΣΟΚ πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ’. Το λέει η ΝΔ. Το επαναλαμβάνει βέβαια το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς το υιοθετεί και το ΚΚΕ. Το σήριαλ του ‘Φωτόπουλου (της ΓΕΝΟΠ) στον ΣΥΡΙΖΑ’ ή όπως αλλιώς διατυπώθηκε σαν ‘το βαθύ ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ’ συνεχίζει ακόμη και τώρα που μιλάμε. Κι επειδή ο λαός ξέρει καλά, πως όπου υπάρχει ‘προοπτική εξουσίας’ θα μαζευτούν και  ..παράσιτα,  είναι μια άποψη που δεν μπορεί να αγνοήσει.  Ωστόσο, τουλάχιστον αφελείς θα ήμαστε, εάν θεωρούσαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει τόσο εύκολα θύμα του κάθε αριβίστα αλεξιπτωτιστή, που θα χτυπήσει το κουδούνι της Κουμουνδούρου. Στο κάτω-κάτω της γραφής οφείλω να θυμίσω,  πως ...ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε ! Να ξαναθυμίσω παιδιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΜΗ !
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είχαν και μεγάλη εμπειρία από διακυβέρνηση και, κυρίως ΑΠΕΙΡΩΣ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ δουλειά αφού ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, συνέπλεαν ΠΑΝΤΑ και παρά την ρητορική τους, με το διεθνές κατεστημένο: Κι όμως τα ΕΚΑΝΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ! Ούτε η ‘σοβαρότητά’ τους μας έσωσε, ούτε η ‘υπευθυνότητά’ τους, ούτε η ‘εμπειρία’ τους (επειδή ακριβώς η κατεστημένη λογική ήταν καταδικασμένη) ! Τα ‘παράσιτα’ –για τα οποία ‘κατηγορούν’ πολύ πρόωρα τον ΣΥΡΙΖΑ’-, τον στρεβλό συνδικαλισμό, ίσα-ίσα ΕΚΕΙΝΟΙ τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ, τον ΑΥΓΑΤΙΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, και τον πλήρωσαν τελικά. Όλα αυτά που λεν λοιπόν, είναι τρίχες κατσαρές, και το ξέρουν: Στο σπίτι του κρεμασμένου, φωνάζουν για το ..σκοινί !
Στο ίδιο, τρομοκρατικό και χαμηλό, μήκος κύματος, κινήθηκε όλη η προεκλογική περίοδος. Ο ψηφοφόρος βομβαρδίστηκε κυριολεκτικά με πλήθος ψευδών ερωτημάτων: Θα μας βγάλει (ο ΣΥΡΙΖΑ) απ’ το ευρώ ή όχι; Θα χάσουμε τις καταθέσεις μας ή όχι; Θα καταγγείλει το μνημόνιο ή όχι; Θα μας διώξουν απ’ την Ευρωζώνη ή όχι; Είναι (ο Τσίπρας) κατάλληλος για πρωθυπουργός ή όχι; Μήπως είναι πολύ νέος; Μήπως δεν ξέρει καλά Αγγλικά; Μήπως δεν θα τρομάξει αρκετά την Μέρκελ; Μήπως είναι βουτυρόπαιδο;;…
Να σπεύσω, να λύσω όλες αυτές τις ‘αγωνίες’: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΚΟΛΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΚΟΛΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ! Κανένας, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Τσίπρας, ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ του ! Η πιθανή ΝΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ στις 17, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΠΙ-ΕΝΤ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ’ ! Αυτά υπάρχουν μόνο στα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, κι εδώ δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο ! Η Δημοκρατία (όπως έλεγε κι ο Μπέρναρ Σο) είναι το καλύτερο πολίτευμα αλλά θα μας τρώει πολλά απογεύματα ! Φανταστείτε, τώρα,  μια άλλη, πιο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Δημοκρατία, μια δημοκρατία της αριστεράς !
Επομένως, μην ανησυχείτε με όλα αυτά: Να ανησυχήσετε, όταν δείτε έναν κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ να τα καταφέρνει όλα ΕΥΚΟΛΑ ! Γιατί τότε θα σημαίνει πως τον πήρε κι αυτόν το ποτάμι…

1 σχόλιο:

  1. Εντάξει, βρήκαν και είπαν. Τι κι αν το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν ισχύει τίποτα. Τι κι αν οι συνδικαλιστές του θα έκαναν επανάσταση... Αυτοί βρήκαν και λέμε. Και η πλάκα είναι ότι μέρος του κόσμου λατρεύει το λαϊκισμό του Φωτόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή