Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Serial killers !..


Διαβάζουμε σήμερα (τα κόκκινα σχόλια δικά μου):

“..Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του οικονομικού επιτελείου, του υπουργείου ανάπτυξης και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού αποφασίστηκε να διευρυνθεί άμεσα η λίστα των αποκρατικοποιήσεων.
Με αυτό τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να στείλει μήνυμα ότι η Ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει όλες (την εξής μία) τις διαρθρωτικές αλλαγές που απατούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας και ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα αιτήματα για διαπραγμάτευση που θα πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.
Εκτός από τις επιχειρήσεις που ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα ιδιωτικοποιηθούν – ΔΕΠΑ, (Η εταιρεία εκμετάλλευσης του Φυσικού Αερίου Αττικής, με το πετρέλαιο να ίπταται προφανώς με άριστες προοπτικές, και προφανώς ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ. Η ‘εκποίησή’ της είχε αποφασιστεί προ των εκλογών απ’ την κυβέρνηση Παπαδήμου, νομίζω πως είχε γίνει και διαγωνισμός όπου βρέθηκαν 7 (!!) ‘ενδιαφερόμενοι), θυγατρικές Αγροτικής Τράπεζας (είναι πολλές και διάφορες (ΣΕΚΑΠ, Δωδώνη, ΕΒΖ, ΕΛΒΙΖ). Το ζήτημα της ίδιας της Τράπεζας είναι λεπτό, αφού έχει εκχωρήσει πλήθος αγροτικών δανείων, με υποθήκη την ίδια την γεωργική γή), Κρατικά Λαχεία (προφανώς κερδοφόρα) - η κυβέρνηση θα ανακοινώσει άμεσα και την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ (εδώ δεν εκχωρείται η υποδομή (διότι έχει τεράστιο κόστος συντήρησης, αλλά το ‘λειτουργικό’ κομμάτι, πάει να πει η ‘κονόμα’). Γάλλοι, Ρώσοι, Κινέζοι και δεν ξέρω κι εγώ ποιοι ακόμη έχουν ήδη ‘εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους’ !) και άλλων κρατικών επιχειρήσεων.”..


Εδώ δεν χρειάζεται να εκφωνήσει κανείς ούτε 'πατριωτικούς' λόγους, ούτε 'κομμουνιστικές' θεωρίες. Ας μας εξηγήσει κάποιος εκ των κυβερνητικών κομμάτων, ποιά ΛΟΓΙΚΗ και ποιός ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ επιτάσσει το ξεπούλημα του 'κερδοφόρου'. Ας μας πείσει, κάποιος, πως δεν ήταν ΕΞ ΑΡΧΗΣ ο στόχος των 'δανειστών' και των 'εταίρων' το πλιάτσικο αυτό που πάει να συνεχιστεί (πιό εντατικά τώρα).

2 σχόλια: