Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΗ πιο κάτω επιστολή, έφτασε σαν σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση. Για ευνόητους λόγους από ‘ανώνυμο’. Θεωρώ υποχρέωσή μου να την αναρτήσω. Ευχαριστώ τον αποστολέα της, που με συμπεριέλαβε στους πιθανούς ‘διανομείς’ της.
Επί της ουσίας, τα λέει όλα μόνη της, δεν χρειάζεται ‘επεξηγήσεις’. Στην λιτότητά της αποτελεί τραγικό σήμα κινδύνου. Ξέρω, πως αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία πολύ ‘γενικότερα’ προβλήματα, ετούτη την εποχή, μα η προσοχή μας στον ‘ειδικό’ στην περίπτωση αυτή καθόλου δεν αποτελεί πολυτέλεια.
Την ώρα που εμείς οι ‘ελεύθεροι’ νοιώθουμε ήδη την ασφυξία, σ’ ένα κράτος που κατεδαφίζεται απ’ τα κοράκια, μπορούμε να φανταστούμε τι αντιμετωπίζουν αυτοί οι ‘κρατούμενοι’ άνθρωποι..

ΑΝΩΝΥΜΟΣ:
Mέχρι πότε θα συνεχίζει να κωφεύει ο υπουργός “Δικαιοσύνης” ; ; ;

Κραυγή Κρατουμένων: Ζητάμε μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια – 15η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Οι κρατούμενοι σε Κορυδαλλό,Τρίκαλα, Γρεβενά, Λάρισα, Δομοκό, Αλικαρνασσό, Κέρκυρα, Πάτρα, Μαλανδρίνο, Κομοτηνή, Διαβατά, Χίο, Κω, Κομοτηνή και Άμφισσα συμμετέχουν σχεδόν καθολικά στην αποχή από τις εργασίες.

Όπως σημειώνεται από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων «η μορφή αυτή αγώνα μπλοκάρει στην ουσία τη λειτουργία της φυλακής, καθώς οι περισσότερες εργασίες (μαγείρεμα, διανομή συσσιτίου, καθαριότητα, αποκομιδή των σκουπιδιών, διαφόρων ειδών μεταφορές, μπακάλικο, καφενείο κ.λπ. ακόμα και η διανομή των πραγμάτων που μπαίνουν στη φυλακή μέσω του επισκεπτηρίου) γίνονται από τους κρατούμενους».

Οι κρατούμενοι ζητούν:
ΑΙΤΗΜΑΤΑ :

- άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης (καθαριότητα, συσσίτιο, θέρμανση κ.λπ.),

- καθημερινή παρουσία γιατρού και ουσιώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, περισσότερα μεροκάματα και διευκόλυνση μεταγωγής κρατουμένων στις
αγροτικές φυλακές,

- να μοιράζονται σε τακτική βάση είδη πρώτης ανάγκης από την κοινωνική υπηρεσία, κατάργηση του φόρου κατανάλωσης κατά την αγορά προϊόντων από τον μπακάλη, αλλά και να μετατραπεί το όριο για την υφ’ όρον απόλυση για τις ποινές κάθειρξης στα 3/7 από τα 3/5 που είναι τώρα,

- να αντιμετωπίζεται ως ποινή φυλάκισης αυτή που επιβάλλεται μέχρι 10 έτη ανεβάζοντας το όριο των 5 ετών,

- να καταργηθεί το άρθρο 108 ΠΚ και να συγχωνεύεται η νέα ποινή με την προηγούμενη αναστολή,

- να γίνεται άμεσα απέλαση όσων αλλοδαπών έχουν εκτίσει την ποινή τους εάν το επιθυμούν,

- να καταργηθεί η υποτροπή για τους τοξικοεξαρτημένους, να αναγνωρίζεται η ιδιότητα του τοξικομανή και να καταργηθεί το άρθρο 23 και 23Α για τα ναρκωτικά, να διαγραφούν όλες οι πειθαρχικές ποινές,

- να δίνεται η τακτική άδεια σε όσους τη δικαιούνται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια του νόμου,

- να γίνει η ισόβια ποινή 12 και 4 χρόνια (μεροκάματα) από 16 και 4 (μεροκάματα) που είναι σήμερα και να μειωθεί το ανώτατο όριο έκτισης ποινής στα 20 έτη και να εκτίεται το ίδιο και στις ποινές ναρκωτικών,

- κατάργηση του νόμου περί εγκληματικής οργάνωσης και των άρθρων 187, 187Α και 187Β ΠΚ, να μην εξαιρούνται τα άρθρα 380 και 374 του ΠΚ από τις προηγούμενες ευεργετικές διατάξεις νόμων, αποποινικοποίηση της προσωπικής χρήσης ναρκωτικών ουσιών, να αναγνωρίζεται δικαστικά η πραγματογνωμοσύνη περί τοξικοεξάρτησης, όπως ορίζει η ανάλογη υπουργική απόφαση.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

NA ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ

2 σχόλια:

 1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
  ΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
  ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
  -----------------------
  ΝΕΩΤΕΡΑ ΝΕΑ :
  ΑΝΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
  ΕΩΣ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ
  ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Το θέμα είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το πιο παραμελημένο από όλα, δεν κωφεύει μόνο για τους κρατούμενους, αλλά σιγοντάρει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και αυξάνει τους κρατούμενους.
  Το βασικότερο ζήτημα είναι να ενισχυθεί η κοινωνική υπηρεσία/εργασία για τα πλημμελήματα και τα οικονομικά εγκλήματα.
  Και φυσικά τα ΜΜΕ που θέλουν να εξατομικεύεται η "ευθύνη του εγκληματία" (σσ για μένα του καταδικασμένου) σιωπούν. Γιατί μία προβολή τέτοιων θεμάτων απλά θα δείξει ότι οι ευθύνες δεν είναι ατομικές, αλλά κοινωνικές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή